Barrow vesijäähy, onko halpa hyvä?

Viestiketju alueella 'Käyttäjien omat tuotetestit' , aloittaja Kapteeni_kuolio, 07.02.2018.

 1. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Luumu

  Viestejä:
  931
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Moikka!

  Vastaus otsikon kysymykseen: On!

  [​IMG]

  Alkuun Disclaimer:
  Tuli innostuttua vesijäähdytyksestä pitkän tauon jälkeen, edelliset vesirojut myin pois n. 8 vuotta sitten. Sillon mentiin EK:n setillä, ja vannottiin että tähän saatanalliseen rahareikään ei enää kosketa.

  Pikakelataan muutama vuosi ilmajäähdytyksellä, 2016 ostelin Eisbaerin AIO:n ja sitä innostuin sitten laajentamaan.

  Nyt joululomalla selasin overclocked.net:n foorumia, ja siellä sattui Barrow Fittings viestiketju silmään. Jengi kohkasi täydellä autismin spektrillä halvoista ja ilmeisen laadukkaista kiinalaisista vesijäähyrojuista, erityisesti liittimistä.

  Selasin itseni aliexpressiin, ja sieltähän noita vesijäähykauppoja löytyi runsaasti. Sitten rankkaa youtube-etsintää ja googlettelua, ja rupesi löytymään hyvinkin positiivisia arvosteluja. Laadukkaita "halpa" valmistajia löytyy kaksi, Barrow ja Bykski, ja näistä kahdesta Barrow oli kerännyt enemmän kehuja. Joten valikoin tähän ensitilauksen kokeiluun yksinomaan Barrow:n tuotteita.

  Tuumasta toimeen, tilasin itselleni pumpun + CPU blokin + liittimet + letkua. Radit ja GPU-blokki olikin jo ennestään, sekä tietysti akkuvettä ja EK:n cryofuel konsentraattia.

  Tässäpä tilaus:

  [​IMG]

  Kuten kuvasta näkyy niin tilauksen hinta oli n. puolet siitä mitä samat palikat olisi EK:n osina maksaneet jimmsiltä. Koska kyse on tietokoneen komponenteista niin niistä ei kanneta tullia, mutta arvonlisävero menee. Maksoin valtiolle itsetullauksella n. 38€.

  Tullauskoodi: 8473308000 Tietokoneen osat, vesijäähdytys.

  Käyttökokemukset

  Liittimet

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Hemmetin hyviä. Näistä ei ole paljoa sanottavaa muuta kuin että hemmetin hyviä. Tilasin siis pehmeälle letkulle kompressio liittimiä 16kpl sekä joitakin 90-kulmia ja male-to-male adaptereita. Kaikki on yksittäin pakattuja mini-grip pusseihin joissa Barrown brändäys. Yhtään viallista liitintä ei tullut, enkä ole löytänyt edes OCN:n megatriidistä yhtään käyttäjää joka olisi viallisia saanut. Ulkonäöllisesti nämä ovat hyvin lähelle BitsPowerin liittimiä. Muodot ovet pyöreät ja symmetrisen tasapainoiset. Musta maalipinta on matta. Kiristysrenkaassa on neljä pientä pronssista logoa, kello 12 - 3 - 6 - 9 kohdissa.

  Liittimien hinta oli suorastaan naurettavan halpa. Jos päädyt tilaamaan näitä "kiinakamoja", niin kannattaa ostaa liittimiä runsaasti varastoon "samoilla postimaksuilla". Erityisesti suosittelen ostamaan tulppia varsinkin jos tilaat esim. pumpun jossa useita letkulähtöjä/tuloja, radiaattoreita tai virtausmittareita, sillä näissä ei ilmeisesti tule tulppia mukana. Hintaa on parikymmentä senttiä kappale, joten parin euron uhraus tulppiin tässä kohtaa varmasti kannattaa! Samoin kulmaliittimet, tyhjennysventtiilit ym. kannattaa muistaa!

  CPU Blokki

  [​IMG]

  Blokki oli Barrowin halvin, 27.22 €. Ensituntumat olivat erittäin positiiviset, mutta asennus osoittautui hankalaksi. Blokin läpinäkyvä kansi on hyvä, ja isona plussana kannesta näkyy läpi blokin vesikanaviin ja jopa blokin keskellä oleva "jet-funnel" on näkyvissä, samoin kuin jäähdytysrivat. Blokista siis näkee suoraan jos vesikanaviin alkaa kertyä jotain ylimääräistä moskaa, ja ongelmiin voi tällöin reagoida heti.

  Blokin "coldplate" on nikkelöityä kuparia, pinnoituksessa ei näy mitään vikoja, peilipinta pohjassa on täydellinen ja blokki on suora.

  Blokissa on RGB valaistus, ja se on ihan OK-näyttävä. Omasta tilauksesta unohtui adapteri jolla Barrowin "LRC"-valaistuksen saisi yhdistettyä emolevyn pinneihin, mutta mukana tulevalla kaukosäätimellä saa tätä hallittua riittävän hyvin ja värimoodeja on joitakin kymmeniä. Seuraavaan tilaukseen sitten se sovitin.. ;)

  Blokin asennus on periaattessa helppoa, mutta omalla kohdalla oli ongelmia. Vakiona blokki tulee jaloistaan läpiruuveilla kiinni emolevyyn. Omalla kohdalla tässä oli joku vika, sillä blokkiin ei kohdistunut tarpeeksi puristusvoimaa emolevyä vasten. Ratkaisin ongelman käyttämällä toisen jäähyn backplatea ja sen kierteisiin sopivia läpipultteja. Lainaan tähän tarkemman kokemuksen jonka laitoin vastauksena tuolla jäähdytyspuolen custom-vesijäähy keskustelussa, ja asennus on nähtävissä myös tuolla tokalla videolla.

  CPU-Blokin suorituskyky, kun sen sain kunnolla asennettua, on hyvä. Aikaisempi jäähy oli Alphacoolin Eisbaer samoilla radiaattoreilla, ja siihen verrattuna lämmöt tipahti n. 7-8'C Prime-95 AVX FMA3 kuormassa. Mielenkiintoista olisi nähdä seuraavaksi miten tämä vertautuu Barrow:n kalliimpiin, n. 45€ hintaisiin blokkeihin. Ehkä sitten seuraavassa tilauksessa :)

  Loppujenlopuksi en voi suositella tätä CPU-blokkia jos käyttäjä haluaa blokin joka toimii suoraan paketista, koska minulla ei näin ollut. Minulla tämä vaati neljä läpipulttia ja prikat sekä mutterit että sai kiinnitettyä. Joten jos DIY rakentelu kiinnityksen osalta ei haittaa ja olet sellaiseen valmis, niin sitten tämä blokki toimii mainiosti. Blokki itsessään, jos unohdetaan kiinnitys, on todella laadukkaan tuntuinen ja näköinen, ja hoitaa jäähdytystehtäväänsä hyvin. Paremmin ainakin kuin Eisbaer AIO samoilla radeilla, josta tähän siis vaihdoin.

  Pumppu

  [​IMG]


  Ostin pumppu-vesisäiliö kombon. Pumppu on Laingin DCC pumppu, joka tuottaa maksimissaan 960L/h, ainakin paperilla. Luulin että tämä olisi jotenkin emolevyltä hallittavissa, mutta pumpussa onkin 40cm mittaisen kaapelin päässä oleva säätöpotikka/ruuvi jolla kierroksia hallitaan. Potikka on vähän heikkolaatuisen tuntuinen, eikä siihen ole merkitty min-max kohtia. Äärioikealla (17:00) pumppu on täysillä, äärivasemmalla (05:00) n. puoliteholla, ja pumpun minimi-kohta löytyy n. kello 09:00 kohdalla.

  Minun ei ole mahdollista mitata pitääkö pumpun virtauslukemat paikkaansa, mutta täysillä ollessaan pumppu työntää vettä erittäin vinhasti koko luupin läpi, joten olen taipuvainen uskomaan valmistajan ilmoittamaan lukemaan. Minimikierroksillakin pumppu jaksaa pyörittää vettä kahden blokin ja kahden radin läpi, unohtamatta viittä 90-mutkaa matkassa.

  Äänen puolesta tilanne on Laingin pumpuille tyypillinen. Minulla on ollut näitä ennenkin, ja näistä voi sanoa: Hyvin kuultavissa kovilla kierroksilla, ja alle 500rpm mennään 'mukavalle alueelle'. Ääntä voi yrittää vaimentaa erilaisilla hiljennyskoteloilla ym. mutta kyse on tämän pumpputyypin ominaisuudesta. Ääni täysillä on hieman "ujeltava" hurina, joka sitten hiljenee ja lähes häipyy kokonaan kun kierrokset laskee alaspäin. Pumppu ei ole minimikierroksillakaan hiljainen, mutta itselläni sen ääni jää näytönohjaimen coil-whinen alle rasituksessa. Idlenä pumpun matala hurina minimikierroksilla on kuultavissa, mutta ei ole häiritsevää. Videolla tästä äänitesti.

  Pumppu on RGB-valaistu barrowin LRC-järjestelmällä, ja valot välkkyy oikein hyvin. Ei pahaa sanottavaa, edelleen vähän harmittaa se että unohtui se LRC-'normaali' sovitin niin etten saa tätä emoon kiinni.

  Letku

  Tähän astisen käytön perusteella vaikuttaa ihan asialliselta. Yritän muistaa päivittää tähän kokemuksia useamman kuukauden käytön jälkeen. On mahdotonta sanoa näin lyhyellä käytöllä että alkaako letku himmentyä/samentua, tuleeko siihen halkeamia tai irtoaako siitä jotain materiaalia kiertoon. Se selviää vasta useamman kuukauden käytön jälkeen.

  Letku tuntuu ihan siltä miltä kuuluukin, on ehkä vähän turhan herkkää taittumaan eli pehmeää. Toisaalta, jos välttää jyrkkiä lyhyitä taitoksia niin letkua on helppo vetää ja sentaa pitkin koteloa. Hintahan on olematon, joten kannattaa tilata.

  Tilausprosessi

  Tilaaminen aliexpressistä oli helppoa. Tein tilin, täyttelin tiedot, sitten selasin itseni vesijäähykauppaan ja lisäsin haluamani tuotteet ostoskoriin. Sitten vaan maksamaan, jätin toimitustavan defaulttiin jolla sain paketin FedExin kyydissä. Toimitus kesti noin kolmisen viikkoa. FedExiltä tuli ilmoitus kun paketti lähestyi suomea, ja valitsin siinä itse-tullauksen. FedEx, kuten varmasti kaikki pakettipalvelut, veloittaa tullauksesta palveluhinnastonsa mukaisen maksun (FedExillä 24.90e + valtion maksut) joka tämmöisen tilauksen kanssa nostaa kuluja huomattavasti.
  Itsetullaus tapahtuu tullin nettipalvelussa, on erittäin selkeää ja erittäin nopeaa tehdä eikä itse tullaamalla mene mitään palvelumaksuja. Käytännössä täytät tullin nettipalvelussa lomakkeen, jos olet osannut käyttää aliexpressin verkkokauppaa niin varmasti osaat käyttää tullin palvelua, erittäin simppeli prosessi!
  Operaation päätteeksi voit maksaa ALV:n nettipankissa, jonka jälkeen saat välittömästi maahantuontiluvan/mikälienee-lippulaput, ja nämä täytyy lähettää sitten pakettifirmalle ohjeiden mukaan. Itsetullaus ei omalla kohdallani lisännyt toimitukseen viivettä lainkaan.

  Tullauskoodi/tuotekoodi/mikäsenyoli. Sain tämän koodin soittamalla tullin puhelinpalveluun, en osannut itse hakea heidän tietokannastaan.
  8473308000 Tietokoneen osat, vesijäähdytys.

  Yhteenveto

  Näiden mun palikoiden osalta kokemus on ollut pääosin positiivinen. Ainoa iso iso miinus oli tuo CPU-blokin heikko kiinnitys emolevyyn. Onnekkaasti ei mennyt sormi suuhun vaan sain näppärästi blokin kunnolla paikalleen. Pumpun osalta luulin tosiaan ostavani pumppua jota voi hallita emolevyltä tuuletinliittimestä, mutta käy se näin potikastakin :lol: Tärkeintä oli että pumpun sai säädettyä käyntiääneltään hiljaiseen asentoon, jossa vesi vielä liikkuu kierrossa ja tähän tuo potikka toimii hyvin.
  Muutoin kaikki on ollut oikeastaan aika priimaa, ja suurimman vaikutuksen tekivät letkuliittimet. Jos sattuu omistamaan jo muuten kaikki vesiromppeet, ja on vaihtamassa esim. pehmeistä putkista kovaputkiin ja tarvitsee paljon liittimiä niin ehdottomasti kannattaa tilata Barrowia kiinasta. Laatu on vähintään samaa, jopa parempaa, mitä tunnetuilla "länkkäribrändeillä" kuten EK:lla, Bitspowerilla, Monsoonilla ym.

  Kun otetaan nämä kokemukset huomioon, ja palautetaan mieliin tuolta postauksen alusta hinta-vertailu niin päästään jännän äärelle. Kaikkine maksuineen mulla meni tähän tilaukseen 198€ ja hilut päälle, pyöristetään 200e. Sama tilaus EK:n osilla Jimmsistä 365€. Siinä on 165€ säästö. Pieniä eroja toki noissa rojuissa on, esim. EK:lla olisi D5 pumppu (joita myös saa n. 35€ alkaen aliexpressistä), mutta toisaalta ei valaistusta blokissa ja säiliössä. Onko EK 165€ verran parempi? Ei missään nimessä.

  Jos jätetään hinta huomiotta, niin entäpä sitten, onko eroa EK:n hyväksi? Ei, ei oikeastaan. Barrowilla on D5 pumppu saatavilla, joka mielestäni on Laingia parempi joten pumppu-osastolla ollaan tasoissa.
  Liittimet Barrowilla ovat ehdottomasti nätimmät kuin EK:lla ja muuten toimivat hyvin ja ovat pinnoitukseltaan ym. osiltaan laadukkaat, joten liittimissä sanoisin että Barrow on niskan päällä.
  CPU-blokin suorituskykyä täytyisi verrata keskenään, eikä minulla ole EK:ta verrokkina. Sanoisin että ovat aika varmasti parin asteen sisällä toisistaan, en osaa arvioida kumpi olisi parempi jäähdytyskyvyltään tuon paremmin. Pelkästään sen perusteella että minulla oli ongelmia Barrowin blokin kiinnityksessä ääni menisi tällä hetkellä EK:lle, jonka EVO blokin kiinnitys on todella laadukas jämäkän takarautansa ansiosta. Tulevissa tilauksissa aion kokeilla muitakin Barrowin blokkeja, katsotaan onko kalliimmissa parannuksia kiinnitykseen!  Kauppalinkkejä aliexpressiin

  Vesijäähdytystavaroita tarjoaa aliexpressissä useampikin kauppa. Kannattaa kasata haluamansa osat aina yhdestä kaupasta, jolloin minimoi toimituskuluja. Hintavertailu kannattaa, eli on hyvä ajatus kasata samat tuotteet ostoskoriin useammasta kaupasta ja sitten valita halvin!

  K Yan's Shop - Onlineshop für kleine Bestellungen, populäre und mehr, auf Aliexpress.com | Alibaba Group
  Professional MOD Store - Onlineshop für kleine Bestellungen, populäre und mehr, auf Aliexpress.com | Alibaba Group
  watercooling CN Store - Onlineshop für kleine Bestellungen, populäre und mehr, auf Aliexpress.com | Alibaba Group
  Weifude water cooling Store - Onlineshop für kleine Bestellungen, populäre und mehr, auf Aliexpress.com | Alibaba Group
  FormulaMod Store - Onlineshop für kleine Bestellungen, populäre und mehr, auf Aliexpress.com | Alibaba Group

  HUOM! HUOM! HUOM!

  Tällä hetkellä (tämän artikkelin kirjoitus/julkaisu) Kiinassa on menossa heidän uudenvuoden juhlintansa. Kestää n. 2-3 viikkoa ja tilanteen pitäisi palautua arkiseen aherrukseen 28.2. ja Barrow ei tänä aikana toimita tuotteita jälleenmyyjille.
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2018
  Eramaankettu, Omgzitsme, caustic ja 11 muuta tykkäävät tästä.
 2. vaappu79

  vaappu79

  Viestejä:
  149
  Rekisteröitynyt:
  23.05.2017
  Noh... Cpu blokki ei siis ollut toimiva mukana tulevilla rojuilla.
  Pumppu on äänekkäämpi ddc ei d5 kuten ek ostoslistassa, sekä pumppua ei saa automaattisesti säätyväksi?
  Mä en ole ihan vakuuttunut.

  Kaksi kiinapumppua mullakin tuolla sarjassa pyörii joiden suorituskyvyn piruuttani mittasin ja noin puolet luvatusta oli kaikessa, nostokorkeus, LPH sekä wattimäärä.
   
 3. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Luumu

  Viestejä:
  931
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Olisin voinut kyllä ottaa D5:n tilaukseen, esim:

  tässä PWM-malli kannella

  Tai tässä halvin kannellinen

  ja tästä D5 säiliötoppi

  Pumppu-valinnassa oli tarkoitus verrata pumppu+säiliö kompoa. Barrowilla ei ole muita valmiita kompoja kuin ddc pumppuihin perustuvat. Jimmsin valikoimista koitin poimia pumppu-säiliö kompoa vertailuun, eikä siellä ollut yhtään joka vastais tuota barrowin mallia niin päätin ottaa sitten D5:n joka osui lähimmäksi.

  Voi toki kattoa että toi barrowin d5 + säiliö on 43.66€ + 14.75€ säiliötoppi (myydään erikseen) + X määrä toimituskuluja riippuen tilauksen koosta. Eli n. 60€, joka edelleen on about puolet EK:n D5-pumppu + säiliö komposta.

  Ja tätä mun pumppua ei voi säätää emolevyltä, eli pitää tolla potikalla asettaa haluttuun kierroslukuun. Mikä itselleni kyllä riittää, veden virtauksella kun on todella minimaalinen vaikutus lämpötiloihin kunhan se vesi vaan virtaa. Mulla vaikutus on 1-2'C kun vertaan pumppu minimillä vs. pumppu maksimilla Prime95 AVX:llä. Tästä videosta vaikka teoriaperusteet :  Meinaan seuraavaan tilaukseen laittaa juurikin tuommoisen D5-rakennussarja-setin :tup:

  CPU-blokki ei tosiaan vakiokiinnikkeillä mulle istunu, mutta kun sen sain sitten läpipulteilla asennettua niin suorituskyky on hyvä. Joten en välttämättä tätä halvinta mallia lähtisi suosittelemaan, ellei ole DIY-taitoja. Tämän kyllä tosiaan asentaa neljällä läpipultilla + prikoilla, eli ei puhuta mistään vaikeasta modauksesta. Silti, oishan se ollu kiva jos ois toiminu suoraan paketista!
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2018
 4. locitus

  locitus

  Viestejä:
  241
  Rekisteröitynyt:
  08.05.2017
  Itsekkin katsellut vesijäähdytys tarvikkeita Kiinan maalta kun niin paljon halvempia mutta minun mielestä poikkeuksiakin on. Esim pienempien kuin 360 30mm jäähdyttimissä ei säästä ja itse en ole oikein löytänyt ollenkaan 45mm tai 60mm.
  Liittimet on noin puolet halvempia.
  Pumppu säiliö kombot myös noin puolet halvempia mutta jäänyt vähän epäselväksi mitä pumppuja noissa comboissa käytetään koska DDC ja d5 pumput maksavat yhtä paljon kuin itse combo, joten sellaista siellä tuskin on.
  Cpu blokit noin puolet halvempia.
  Gpu blokeja en ole katsonut.
  Luultavasti itsekkin ostan seuraavat osat kiinan maalta.
  Edit: FormulaMod - Professional for water cooling itse olen katsellut tuolta, jos joku tietää muita mahdollisia kauppoja niin linkkejä vain kehiin.
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2018
 5. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Luumu

  Viestejä:
  931
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jäi vähän auki että minkä kokosta radia oot etsinyt, mutta barrowilla on 25mm (slimmit, dabel-s), 35mm (dabel-a), 45mm (dabel-a) ja 60mm (dabel-a) paksut radit tarjolla 120, 240 ja 360mm kokoluokissa. Hinnat näissäkin aika paljon pienemmät mitä esim. alphacoolin tai EK:n radeissa.

  esim.

  Aliexpress.com : Barrow Dabel a60 Dabel 240mm 60mm Höhe Kupfer Kühler Wasserkühlung von verlässlichen copper radiator water cooling-Lieferanten auf K Yan's Shop kaufen

  Oon itte nyt katellu barrowin omilta sivuilta että minä ne ylipäätänsä valmistaa, ja sitten ettiny niitä tuolta aliexpressistä :tup:

  BARROW 水冷智造专家
   
 6. locitus

  locitus

  Viestejä:
  241
  Rekisteröitynyt:
  08.05.2017
  En varsinaisesti ole etsinyt mitään jäähdytintä vaan vertaillut hintoja. Minun mielestä kaikki 360 pienemmät on turha ostaa kiinasta kun suomestakin saa edullisesti sen kokoisia. Otetaan nyt vaikka vertailukohteeksi tuo sinun linkkaamasi jäähdytin.
  Aliexpress.com : Barrow Dabel a60 Dabel 240mm 60mm Höhe Kupfer Kühler Wasserkühlung von verlässlichen copper radiator water cooling-Lieferanten auf K Yan's Shop kaufen 60,98€
  Phobya G-Changer 240 V2 jäähdytin - 63,00€ 63€
  Jos en väärin muista niin formulamod sivuilla oli halvepia samat osat entä aliexpressillä mutta epäselvää vielä saako sieltä ilman postikuluja...
  Edit: formulamod jäähdyttimiä näyttäisi saavan ainakin aliexpressistä ilman postituskuluja FormulaMod 120/240/360/480mm kupfer computer wasser austragsflüssigkeit wärmetauscher gewinde gewinde kühler für 12 cm fan in FormulaMod 120/240/360/480mm kupfer computer wasser austragsflüssigkeit wärmetauscher gewinde gewinde kühler für 12 cm fan aus Fans & Kühlung auf AliExpress.com | Alibaba Group
   
 7. locitus

  locitus

  Viestejä:
  241
  Rekisteröitynyt:
  08.05.2017
  Taitaa karata jo artikkelin ulkopuolelle...
   
 8. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Luumu

  Viestejä:
  931
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Joo, tuo on totta, hinta on lähelle sama kuin euroopasta ostellessa. Mä en noita radiaattoreita vertaillu omaan ostokseen lainkaan, koska mulla oli ne jo valmiina.

  Ja eikö formulamod ole ihan vaan kauppa aliexpressissä? Vai onko niillä joku oma, itsenäinen kauppasivu alin ulkopuolella? Mä oon heiltä katsellu vain tätä: FormulaMod Store - Onlineshop für kleine Bestellungen, populäre und mehr, auf Aliexpress.com | Alibaba Group

  Joku päivä sitten törmäsin johonkin espanjalaiseen firmaan joka ilmeisesti tuo barrowsin tavaroita eurooppaan, ja sieltä onnistuisi varmasti tilaaminen ainakin ilman ALV:n tilittelyä valtion kassaan. ModMyMods.com on jenkeissä ottanu Barrowin tuotteet listoille ihan siedettävillä hinnoilla, samoin pari muuta jenkkikauppaa. Euroopassa ei harmillisesti vielä vissiin kukaan muu tuota espanjalaista yrittäjää lukuunottamatta ole lähteny.. tai, kait se oli espanjasta. Ehkä portugalista :think:
   
 9. locitus

  locitus

  Viestejä:
  241
  Rekisteröitynyt:
  08.05.2017
  Juu tuo mahtaa muuten vain olla kauppa aliexpressissä
   
 10. Chloe Price

  Chloe Price Päällikkö Team Luumu

  Viestejä:
  5 697
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tullu noita Kuolion videoita katottua ja kerrankin voinut todeta että halvalla voi saada hyvää! :tup:
   
 11. akselic

  akselic Team H2O

  Viestejä:
  1 766
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tähän pitää tehdä semmoinen lisäys että ei ne merkkivalmistajatkaan ole 100% kerroista ongelmattomia. Mulla oli EK Supremacy EVO:n AM4 backplatessa yhden ruuvireiän kohdalla kierteet vituillaan valmiiksi ja tiedän ainakin 2 vastaavaa tapausta Intel backplateilla. Noi pitää ratkaista joko tekemällä itse uudet kierteet (kaikilla ei ole työkaluja) tai odottelemalla RMA prosessista uutta missä saattaa mennä pari viikkoakin yhteensä. Lisäksi tällä foorumilla on ainakin yhden käyttäjän kohdalla EK:n prossublokin pohja ollut niin kiero ettei ottanut millään kunnollista kontaktia prossuun vaikka itse kiinnitys on toiminut. Tuota tapausta ruodittiin pidempäänkin ja vaikka käyttäjä saikin avun lopulta suoraan EK:lta menestyksekkäästi (vai taisiko tilata vaan toisen blokin tilalle) niin siinäkin kesti turhan kauan.

  Sitten tulee laajempi ongelma AM4 emolevyissä juuri EK:n blokeilla missä se kuminen eriste backplaten ja emolevyn välissä ei eristänyt riittävästi ja pääsi johtamaan metalliseen backplateen sähköä minkä johdosta ollut jos minkälaista ongelmaa käyttäjillä.

  Onhan nämäkin kaikki ihan käyttäjien ratkaistavia juttuja. Kierteet voi korjata kierretapilla, kontaktiongelmat voi korjata laittamalla kumilärpäkkeen lisäksi jotkut prikat tms (joku oli foralla laittanu sähköteippiä menestyksekkäästi :joy:) jne mutta ei se 50+ euroa lisää hintaa takaa sitä että nekän toimisivat ihan joka kerta suoraan pakasta. Ja henkilökohtaisesti jokainen RMA tapaus vituttaa mua aina sen odottamisen takia.
   
  Kidov ja Kapteeni_kuolio tykkäävät tästä.
 12. vaappu79

  vaappu79

  Viestejä:
  149
  Rekisteröitynyt:
  23.05.2017
  Kiinaan vaan ei lähetetä mitään takaisin ja yleensä tuotteen vaihtaminen uuteen tai rahojen takaisin saanti vaatisi juuri tuotteen palautuksen.
   
  Kapteeni_kuolio tykkää tästä.
 13. akselic

  akselic Team H2O

  Viestejä:
  1 766
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Toki. Lähinnä halusin kertoa että on noissa merkkivalmistajien tavaroissakin jopa aika paljon ongelmia siinä missä kiinakamoissa voi olla. Olikohan @xarot joka voi sitten kertoa mielipiteensä EK:sta :joy:
   
 14. PuM-

  PuM-

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Kiitos hyvästä arvostelusta. Olen tässä itse miettinyt ensimmäisen custom-loopin kasaamista ja pohtinut EK:n valmis setin ja kiinasta tilaamisen väliltä. Tämän arvostelun pohjalta kiinasta tilaaminen vaikuttaa todella varteenotettavalta vaihtoehdolta. :tup:
   
 15. xarot

  xarot

  Viestejä:
  801
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Joo EK:n kanssa on ainakin itellä melkein joka tavaran kanssa ollut pienehköä ongelmaa, harvemmin on tullutkaan priimaa. Ihan hyviä tuotteita silloin kun kaikki kunnossa, mutta mitään nikkeliin viittaavaa en heiltä ostaisi ja "suutari pysyköön lestissään" eli EK niissä blokeissa. :)

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Itselläkin on nyt Kiinasta ensimmäinen tilaus tulossa, liittimiä ja Bykskin vesiblokki Strix 1080TI:lle. Pienenä lisähuomiona Kiinassa on heidän uusivuosi meneillään joten myyjä hiukan omatoimisesti vaihtoi tilaamani Barrowin blokin ja ruuviliittimet Bykskeihin. No jooh, ois ollut ihan kiva jos olisi ollut tulossa ne mitä tilasinkin, vaikka aika samanlainen tuo blokki ainakin on. Bykskin liittimiä en kyllä olisi halunnut koska olin siinä uskossa, että Barrow = Bitspower != Bykski. Oli vaihtanut ne sen takia, koska Barrow ei nyt uudenvuoden aikaan toimita kuulemma tavaraa. Blaah. Barrowin blokkiin olisi saanut myös vesisillan jos on useampi kortti...

  Kommentteja voisin laittaa itsekin tähän ketjuun sitten kun tavarat tulee, mutta siis EK:sta viisastuneena en usko, että kiinanrojut voi olla sen huonompia. Varmaan kannattaa kuitenkin kiristellä kaikki ruuvit toimituksen jälkeen ennen asennusta. :)
   
  Kapteeni_kuolio ja akselic tykkäävät tästä.
 16. skl

  skl

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Ite tilasin kanssa videon innoittamana liittimiä, adaptereita ja letkua setit tulemaan, eisbaer ja eiswolf saa toimia blokkeina/pumppuina mut ne vakioletkut lentää kyllä kaapin perälle. Liittimet otin alunperin mustina barrowin tuotteina vaan laittoi Marcel perään viestiä notta loppu ja vaihdettiin sitten bykskiin, jospa nekin pitäisi. Alle satasen pysyi posteineen tilaus, alvit tullee päälle muttei ne kahtakymppiä enempää pitäis tehdä.
  Laitetaan kommenttia kunhan kamat tulee ja saa ne soviteltua paikolleen.
   
  Kapteeni_kuolio tykkää tästä.
 17. Tiihokatti

  Tiihokatti

  Viestejä:
  578
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Veljelläkin on vesileikit edessä kun Corsairin H110i GTX ei mahtunutkaan Shift X koteloon näyttisjäähyksi, ja nyt minun on tarkoitus suunnitella se jäähysetti.

  Byksi/Barrow vaikuttaa yleisesti olevan ne luotettavimmat "brändi"-vesilelut kiinasta, joten ne varmaan lähtee tilaukseen kunhan uusivuosi menee ohi. Bykskin 280mm kupari radi ei ainakaan ole pahan hintainen.
   
 18. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Luumu

  Viestejä:
  931
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Lisäsin huomion artikkelin lopuksi tuosta Kiinalaisesta uudestavuodesta, kiitos kun huomautitte. Olen reissaillut aasiassa aika paljon, ja "kiinan vaikutuspiirissä" toi hulina pistää kyllä kaiken sekaisin pariksi viikoksi. Jännä juhlapyhä sinänsä, että se on 100% kaupallinen ja perustuu ostamiseen ja lahjoihin. Noin niinkuin kommunistiseksi juhlapyhäksi vähän erikoinen :srofl:
   
 19. oisqi

  oisqi Venkatrama "Bob" Raja ♿️ Team Ryzen Team Vega Team Luumu

  Viestejä:
  199
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itellä on Vegassa barrowin blokki. Itse blokki on todella laadukkaan oloinen, mutta asennukseen ei tullut minkäänlaisia ohjeita mukana. Lisäksi virransyöttö ei olisi saanut kunnollista kontaktia vain mukana tulleilla yhdenpaksuisilla lämpötyynyillä.

  Lopputulemana en suosittelisi ensimmäiseksi sohellukseksi, mutta kyllä tuo vähän säätämällä tuli kuntoon ja tyytyväinen oon ollu. :p
   
 20. PuM-

  PuM-

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Onkohan noista kiinan radeista mihinkään? Aika vähän löytyi googlella hittejä kokemuksista ja varsinkaan testeistä. Hintansa puolesta myös todella houkuttelevia.
   
 21. vaappu79

  vaappu79

  Viestejä:
  149
  Rekisteröitynyt:
  23.05.2017
  Ei tule löytymäänkään minkäänlaisia arvosteluja.
  Tarjonta vähän kirjavaa ja kaikki myy jotain omalla nimellään.
  Jotain voi yrittää päätellä paksuudesta ja FPI lukemasta jos se edes paikkaansa pitää.
  Tekstissä voi olla maininta vaikka 16 FPI, mutta perssilmälläkin näkee kuvasta ettei voi pitää paikkaansa joko kuva tai teksti.
  Slimmejähän noi kaikki halvat tuppaa olemaan.
   
 22. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Luumu

  Viestejä:
  931
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tilaamallahan se selviää ;)

  Kannattaa tsekata myös jimmyn valikoima, siellä on ainakin alle 360 radeissa esim. Phobyan malleja ihan edullisissa hinnoissa!

  Barrowista kaivelin tämmöttisiä:

  Unboksataan 360mm barrowin 45mm-paksu radi:


  Overclockedissa käyttäjä raportoinu että radin sisällä oli työstöpartikkeleita (normaalia, mulla on ollu näitä kaikissa ostamissani radeissa), sekä maali on hilseilly rivoilta koskettaessa (normaalia, käy mulle joka kerta kun asennan radin). Radit pitää huuhtoa aina huolella ennen asennusta!

  http://www.overclock.net/forum/61-water-cooling/1628041-experience-barrow-products.html ja postaus #10 on spoiler linkin takana kuvia ton jäbän barrow-setistä. Sillä on toi tuhdimpi radi.

  Kuvien perusteella ihan asiallisen näkösiä vehkeitä.

  Barrowin mallisto:

  Radiator
   
  Viimeksi muokattu: 09.02.2018
  PuM- tykkää tästä.
 23. Hammu

  Hammu

  Viestejä:
  536
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos @Kapteeni_kuolio olisit nyt kokoamassa vastaavaa looppia niin tekisitkö mitään toisin ja jos tekisit niin mitä? Onko tuo pumppu hintansa arvoinen vai kannattaako panostaa esim. tuohon Laingin D5:en?
  Pikkuisen tekisi mieli laittaa oma kokoonpano vesille :vihellys:
   
 24. jusutus

  jusutus

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Näin on, EK:lla oli ensin päässyt QC:stä läpi direct die -kitti josta oli paketista otettaessa yksi kiinnitystappi poikki. Myöhemmin ostetussa DDC-pumpussa "propelli" oli liimattu jotenkin niin vinoon että se hiersi kannen pintaan ja piti ääntä.
   
 25. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Luumu

  Viestejä:
  931
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Oikeastaan aika paha kysymys, mun piti mietti tätä ihan tovi.

  Nyt kun tiedän mitä tiedän ja palikat on todettu toimiviksi, niin:

  • oisin tilannu enemmän adaptereita, erityisesti 90' ja 45' rotary-kurwia, hanoja, tulppia, virtausmittarin, lämpömittarin ja vaikka sun mitä
  • pumppu on hintansa arvoinen, ei missään nimessä huono. silti tykkäisin että ois emolta säädettävä ja mieluiten PWM-mallia, ja sekä mahtuis koteloon. Siinä mielessä D5-kopio/klooni sekä siihen erillinen vesisäiliö ois ehkä ollu mielekkäämpi vaihtoehto. Kauheata "lisäpanostusta" se ei vaadi, barrowin pwm-säädettävä D5-klooni on 45e ja toi säiliötoppi siihen n. 15e. Pikkusen kalliimpi, mutta ominaisuudet aina maksaa!
  • letkua ois kanssa kannattanu ostaa kaksi tai kolme settiä, en 'uskaltanu' kun ei tienny yhtään että minkä laatusta. Ihan 'yhtä laadukasta' kuin muutkin, joten ois sit kerralla saanu vuosiksi riittävästi

  Seuraavaa tilausta teen sitten yhdessä seuraavan koteloni kanssa. Olen aika himoiten odotellut CES:llä esiteltyä Lian-Li PC-O11 Air koteloa. Se on midi-torni johon menee yhtäaikaa jopa 4x 360mm radit. Ajattelin itse selviytyä kahdella, mikä tarkoittaa sitä että pitää varmaan ostaa tommonen Barrowin 45mm tai 60mm paksu 360-radi. Siihen tilaukseen otan kyllä ehdottomasti testiin ton D5-pumpun, ja aikalailla himottelisi vaihtaa myös koviin letkuihin sitten :)

  *edit*

  En suosittele tilaamaan Kiinalaisen Uudenvuoden aikana mitään. Barrow ei toimita mitään noille kaupoille ennenkuin 22.pvä, joten siihen saakka kannattaa vaan ootella ja ihmetellä!
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2018
  Hammu tykkää tästä.
 26. akselic

  akselic Team H2O

  Viestejä:
  1 766
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ylimääräisiä liittimiä kannattaa muutenkin olla etenkin ekan loopin kanssa ja etenkin jos kovaputkilla vetää. Etukäteen ei aina osaa arvioida miten montaa tarvii ja ylimääräiset voi aina myydä pois :tup:

  Etenkin kun myyjät saattavat ilmoittaa vaihtaneensa omin päin Barrowin kamat Bykskiin että saavat tavaraa lähetettyä :joy::joy:
   
  Hammu ja Kapteeni_kuolio tykkäävät tästä.
 27. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Luumu

  Viestejä:
  931
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Juu, liittimiä tilasin ihan reilusti mutta loppu itseasiassa noi 90-kurvit kesken :darra:

  Adaptereitahan on hyvä tilata kerrallan niin paljon kun sielu/lompakko sietää, sillä nehän käy sitten kaikkien letkuliittimien kanssa. Mä tilasin neljä 90-mutkaa, ois pitäny tilata suoraan 10. Samoin noi 45-kulmat. Ja rotaryt. Ja suorat adapterit. Ja tulpat. Ja.ajaja.ajaja.a :nb:

  Nykysessä buildissa en tartte hanaa koska pumppu on kotelon ulkopuolella ja voin vaan nypätä siitä letkun irti = valuu tyhjäksi, helppo tyhjätä kierto ämpäriin ja oonkin tän jo kerran tehny kun piti yhtä vetoa vähän muuttaa. Mutta oishan tuonkin voinu samoihin posteihin tilata, taikka vaikka kaksi.
   
 28. PuM-

  PuM-

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Samaa miettinyt että ottaa kunnolla noita liittimiä, edullisia kun ovat. Aluksi teen varmaan harjoituksen vuoksi taipuisasta letkusta kun on suunnitelmissa vaihtaa 1080 seuraavaan sukupolveen heti kun tulevat saataville. Näyttiksen vaihdon jälkeen sitten GPU vesille myös ja kovaputkesta letkut.
   
 29. JuSiZ

  JuSiZ

  Viestejä:
  1 253
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onko kellään noita barrowin pikaliittimiä että toimiiko /pitääkö nuo? Ainakin alphakullit tahtoo takerrella satunnaisesti joten niistä ei ole itsellä jäänyt liikaa kehuttavaa vaikka toistaiseksi ihan ok toiminut ja vesivahingoilta säästytty. Eli näitä.
  http://s.aliexpress.com/bueiqMbm?fromSns
   
 30. akselic

  akselic Team H2O

  Viestejä:
  1 766
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Aika kalliita ovat muihin Barrow liittimiin verrattuna. Jopa niinkin kalliita että melkein suosittelisin 3 euron lisäpanostuksella Alphacoolin helvetin hyviä ja järeitä pikaliittimiä suoraan Jimmsiltä. Itsellä on noita 2kpl ollut nyt reilu puoli vuotta käytössä enkä voi kun kehua.

  Ehdotan tätä lähinnä sen takia että hintaero on aika pieni muihin liittimiin ja adaptereihin verrattuna :tup:
   
  Kapteeni_kuolio tykkää tästä.
 31. JuSiZ

  JuSiZ

  Viestejä:
  1 253
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Juurikin noita alphacooleja onkin itsellä 4 paria ja nuo jumittelee satunnaisesti. Taitaa koolancet olla se varmin.
   
 32. xarot

  xarot

  Viestejä:
  801
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itellä nuo Koolancet ja nuo metallinväriset ovat toimineet todella hienosti, vanhimmat liittimet taitaa olla jo viidettä vuotta vanhoja. Todella kalliitahan ne on toki mutta jos ne toimii niin itselle tärkeintä. Ainoa vaan että en tiedä saako noihin uusia O-renkaita kun nekin olisi hyvä joskus vaihtaa varmuuden vuoksi.

  Mustissa Koolanceissa oli pahat ongelmat maalin liukenemisen takia mutta ilmeisesti nykyään eivät enää maalaa sisäpinnalta niitä ollenkaan joten pitäisi olla ihan OK.
   
  JuSiZ tykkää tästä.
 33. JuSiZ

  JuSiZ

  Viestejä:
  1 253
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kyllä varmasti jostain hydrauliikka/tiiviste liikkeestä löytyy uudet orenkaat.
   
 34. xarot

  xarot

  Viestejä:
  801
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mulle tuli osat Kiinasta ilman tullia kahdessa paketissa. Tässä välillä kun olen odotellut pakettia, kauppa on vaihtanut nimeään pro2mod tjsp. storesta Bykski pro storeksi. :D

  Tilasin siis seuraavat osat, joista sitten osa oli vaihdettu tuotteiden puutteen vuoksi Barrow -> Bykski:

  - Barrow G1/4 tulppa-lämpötilasensori
  - 2xBarrow G1/4 tulppa
  - 12xBykski musta G1/4 ruuviliitin 13/10 letkulle
  - Bykski N-AS1080TISTRIX-X blokki (1080TI Strix:lle)

  + koska tilasin alunperin kaikki kamat kalliimpaa Barrowia mutta tarjolla ei ollut kuin Bykskiä, vänkäsin kaupan päälle 10x ROG tuuletinlärpäkettä jolla saa siis muoviset ROG-logot 120mm tuulettimien päälle. Näihin tarvitsen kaksipuolista teippiä jotta saan ne järkevästi kiinni, muuten radien ruuvit jäävät liian lyhyiksi tai lärpäke ottaa tuulettimeen kiinni. :)

  Näistä otin käyttöön muut paitsi en ruuviliittimiä. Kaikki tuotteet vaikutti erittäin laadukkailta, oikeastaan paljon laadukkaammilta kuin esim. EK:n rojut. Blokissa tuli mukana kaikki lämpöteipit ja kaksi tulppaa muttei tahnaa. Laitoin MX-4:stä mutta olisin voinut laittaa melkein nestemetalliakin. Ohjeet olivat ehkä vähän vaikeaselkoiset todella pienine kuvineen ja englantia niistä ei löytynyt. Olettaisin että asennus meni ihan OK kuitenkin. Mukana tuli myös tuuletinhubi jossa oli RGB-liitin, kytkin RGB:n kuitenkin suoraan emoon. RGB-liitäntä kortissa oli PCIe-liittimen puolella eli ns. pohjassa emoon päin. Kortti ei tuon kaapin kanssa mene ihan pohjaan liittimeen koska tuo piuha jää väliin.

  Blokin kanssa sai käyttää Asuksen omaa backplatea joka oli mieluinen yllätys. Toisaalta nyt kortti roikkuu blokin kanssa hieman ikävästi painonsa takia kun Asuksen omalla coolerilla kortissa on jämäkkä tukirauta. Backplaten kanssa olisi voinut hyödyntää vielä yhden ruuvinreiän lisää kotelon ruuvien puolelta ja olettaisin että tuolla ongelma jo korjaantuu aika huomattavastikin. En nyt varsinaisesti ole GPU-tukirautojen ystävä. EK:n korteilla ei ole kyllä koskaan roikkuneet mutta aiemmin ollut vaan refukortteja ajossa. Tämä Bykskin blokki kattaa myös VRM:n osuuden.

  Asus 1080TI Strix OC -korttia purkaessa myös onnistuin tuhoamaan hieman liitintä johon kytketään kortin tuulettimet sekä piuhan liitännän. Siinä oli kaksi nypykkää johdon liittimessä jotka olivat kovin hanakasti kiinni liittimessä. Ei lähtenyt mokoma rajusti vetämällä ja pihdeillä koko johdon liitin alkoi antaa periksi ja lopulta lipesi jonka jälkeen piuhasta pari johtoa poikki. Tämänkään jälkeen se ei vielä lähtenyt joten kokeilin varovasti ruuvarilla löysyttää liittimen puolelta jolloin mokomasta halkesi päältä palanen. Voi sitä ketutuksen määrää ja pikaliimat esiin. :tdown: Jos joku kertoo miten tuon olisi saanut auki niin kertokaa minullekin. Jossain YouTube-videossa kaiffari vaan veti sen irti. Siinä olis kyllä piuhat lähteneet mun kortissa matkaan. Noh, jos tuon vielä ilmoille jostain syystä laittaa niin nähtävästi noita tuulettimia saa Aliexpressistä ja itseasiassa taisin tuhota vaan jonkun jatkopiuhan jossa noi tuulettimet on kiinni. Itellä on siis kaksi Strixiä ja kattoo nyt laittaisko sen toisen tuohon alle ihan vaan ilmalla pörisemään, kun noin 99,9 % ajasta ei ole käytössä. :)

  Blokin kanssa pelasin eilen maltillisesti kellotettuna 2025 MHz GPU:lle tuota AC Originsia pari kolme tuntia ja max. lämmöt oli 43c, mikä on ihan OK. Lyhyessä Witcher3-testissä lämmöt kipusi 47c. Itellä on loopissa melko varmasti huono virtaus (ei mitattu), koska olen tunkenut sen täyteen pikaliittimiä. Ajanpuutteen vuoksi pakko käyttää noita, jotta voi tarvittaessa vaihtaa osia tai tehdä ongelmanratkontaa tyhjentämättä koko toosaa (jolloin vianselvitys voisi kestää useita täysin hukkaan heitettyjä iltoja).

  Tässäpä vielä kuvaa blokista, ei tuo minusta pahalta näytä.

  [​IMG]
   
  Starglazer, akselic, waotus ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 35. Fribo-71

  Fribo-71 Ex SMD,SMT,CNC Make ATK Great Again Team H2O

  Viestejä:
  1 289
  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Tilasin aliexpressistä 1080ti:lle blokin, paketti seikkaili jonkun aikaa maailmalla(ja tullissa).Pakettia avatessa huomasin esd pussin sinetin
  olevan avattu,rgb kaapelin liitos hiukan kärsinyt -> valot eivät toimineet.
  Otin muutaman foton ja laitoin myyjälle disputen-> rahojen palautus pahoittelujen kera, eikä blokia tarvinnut lähettää takaisin.
  Pussin sinetin ja kaapelin murjoi 99% varmuudella tulli, tai siis joku tulleista jonka läpi paketti reissasi.
  Jäähdytys toimii ja valotkin saa halutessaan vilkkumaan.
  Ostaisinko uudestaan? Kyllä ehdottomasti.
   
  Kapteeni_kuolio tykkää tästä.
 36. RandomJargi

  RandomJargi

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  01.04.2017
  Mulla on tuo barrow spb17-mini versio ja siinä on myös tuo säätöpotikka. Toisessa reunassa toimii pwm ohjauksella ja kun lähtee kääntämään toiseen suuntaan niin muuntuu manuaaliseksi. Kääntää niin virtaus voimistuu.
   
  Kapteeni_kuolio tykkää tästä.
 37. skl

  skl

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Nyt saa luvan olla valmis. On kyllä mukavan hiljainen ja lämmöt "sopivat". Tunnin Prime+valley niin cpu 62c piikki, GPU 46c. Alle 34c vedenlämmöillä sammuu kattoradin tuulettimet ja takatuuletin, eteen jää 2* Corsairin ml140 puhiseen 450rpm

  IMG_20180329_132846_560.jpg

  Barrowin 22€ blokki, bykskin liittimet+letkut, kiinanpoikien 34€ d5 (pwm, toimii muuten hemmetin hyvin) ja barrowin 13cm säiliö.
  Kyllä näitä voi varauksetta suositella kelle tahansa :tup::cigar2:

  Edit: huoneessa 22.4c
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2018
 38. Husse

  Husse

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2017
  Jäikö yhtään mieleen minkä paksuisia lämpötyynyjä virransyöttö vaati?
   
 39. Jahve3

  Jahve3 Jahve kolmosen haamu Team Luumu

  Viestejä:
  1 046
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Husse ja oisqi tykkäävät tästä.