Verkkokauppa.comista ostin seagatet sen styroxi erän ja ehdin testata ne vasta 3viikon päästä, joista 6kpl oli rikki, palautin rikkinäiset verkkokauppa.comille ja sain tilalle lommoisia (käytettyjä) vihreä tarraisia seagateja. Hieman otti muuten pattiin. Seagaten myyntipolitiikka kait kyseessä.
Minulta on mennyt tuo styroxi-erä kokokaan ohi. Oletan, että se on joku 10-50 levyn bulkkipaketti. Liekö samaan lootaan paketoitu kaikki epämääräiset sekundayksilöt ja toivottu, että ne menee riittävän halvalla hinnalla kaupaksi.
Mahtaahan tuo vituttaa, kun tilalle annetaan jotain loppuun käytettyjä jonkun turan "korjaamia" levyjä.
Edit: Tuolla joku vikaantumisvertailu:
2017 Hard Drive Failure Rates - What the Numbers Tell Us
Siikakeitin kärjessä mukavalla 35 % hajoamisasteella.
Toisaalta siellä seassa on myös ihan normaalisti kestäviä Seagateja. Esim. 34000 yksilön patteristo ST4000DM000-levyjä 3,25 prosentin räjähdysalttiudella. Levy julkaistu 2013 tjs., joten osaa varmaan raiskattu pidempäänkin.
Kotikäytössä tuommoinen voisi kestää ihan normaalisti varsinkin kun on desktop-speksattu levy, mitä ei mihinkään Backblazea vastaavaan käyttöön pitäisi mennä laittamaan.
WD:n tekeleitä ovat yrittäneet ostaa isompia eriä, mutta homma on heidän kirjoitustensa mukaan mennyt joka kerta vituiksi WD:n toimesta. Ehkä eivät ole uskaltaneet riskeerata desktop-levyjensä mainetta.
Onhan tuolla jopa 1000 kappaletta WD:n redejä, mutta melko pieni otanta tuokin.
Kun skrollaa sivua hieman alemmaksi Lifetime Hard Drive Failure Rates for Current Drives-kohtaan, niin WD:n levyt ovat paukkuneet tuplasti moneen Seagateen verrattuna noinkin pienellä otannalla, vaikka kestäähän reditkin kotikäytössä kai ihan hyvin.
ST4000DX000 toki ihan selvä pommi ja ilmeisesti iso määrä levyjä on tullut tiensä päähän samoihin aikoihin. Onhan tuokin levy ollut jo olemassa ainakin vuodesta 2011 alkaen.
Kiinnostaisi lähinnä yksittäisen mallin keskimääräiset käyttötunnit ja TBW/TBR-arvot, mutta niitä ei ainakaan noista tiedoista saa selville.
Lähinnä nuo kaikista pommeimmat levyt saa tuolta poimittua, mutta suurin osa niistäkin jo wanhoja malleja, joten hankala noilla tulevaisuuteen ennustaa, jos eivät ihan vuoden sisään räjähtele massoittain.
Tai sen tuo kertonee, että HGST:n levyt ovat olleet toimivia ja tasalaatuisia miltei aina, joten ovat todennäköisesti jatkossakin.
Seagateen en silti enää toistaiseksi koske, koska takuusta saa jonkun muka korjatun paskalevyn tilalle.
Siirryn todennäköisesti käyttämään HGST:n enterprise levyjä vaikka kalliiksi tuleekin. Viiden vuoden takuu ja todennäköisimmin kotikäyttöä 10 vuotta kestävä levy siis lähinnä mielessä. Tilaa en juurikaan tarvitse, joten neljä teraisilla pärjään. Jotain halpispaskaa sitten lisäksi, jos joskus tarvitsee säilöä enemmän jotain turhaa paskaa.