- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 18
Ei löytynyt haulla mitään yleistä avaruusaiheista ketjua, joten tässä ja nyt on sen paikka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ei pysty millaan jarkevalla tavalla, koska lahetykset on pakko suunnata melko tarkkaan Marsiin. (Mikaan ympari sateileva antenni ei toimisi, koska tehontarve kohoaisi ihan julmaksi)Onko mitään havaintoa millä taajuuksilla ja miten näitä luotaimia ja mars rovereita etäohjataan? Pystyisiköhän ohjaus-signaaleja kuuntelemaan ja seuraamaan?
Hieman kattavampi artikkeli aiheesta, ei kannata pidättää hengitystä:Päivää, onko maassa?
Soittiko avaruuslaiset vihdoin? Olisi kyllä maailman jännittävintä, mutta epäilen vahvasti.
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/tutkijat-saimme-viestin-muukalaisilta-avaruudesta/7N2djUD2
Kyselin tästä kerran eräältä kaverilta, joka on yliopistossa puuhastellut satelliittien kanssa. Tarkemmin ottaen erään hieman kiertorataa kauempana olevan luotaimen kanssa. Hänen mukaansa kaistaa on niin vähän, ettei sitä voida tuhlata salauksiin tai autentikointeihin ja periaatteessa kuka vain tarpeeksi isolla antennilla, sen oikealla suuntauksella ja oikeilla ohjauskäskyillä pystyisi kaappaamaan luotaimen.Onko mitään havaintoa millä taajuuksilla ja miten näitä luotaimia ja mars rovereita etäohjataan? Pystyisiköhän ohjaus-signaaleja kuuntelemaan ja seuraamaan?
^Tällä kertaa ei ainakaan mennyt mailit ja kilometrit sekaisin. Ihan mielenkiinnosta, kuka nuo softat koodaa? Ei kai se ole mikään italialainen taho.
Kay kattoo mita kirjaston hyllyssa on. Ei oikein voi mitaan suositella, kun 25 vuodessa kaikki kirjat on vanhentuneet, mutta silloin 90 luvun puolessa valissa ainakin oli ihan perus opuksia lahes kaikki siella tahtitieteen hyllyssa.Ehkä osittain aiheen vierestä, mutta olisiko jollain suositella jotain kansantajuista kirjaa tähtitieteestä. Itseäkin kiinnostaisi mutta muksua vähän enemmän, niin voisi aiheesta vähän opiskella itsenäisesti ja sitten osaisi paremmin vastailla kysymyksiin. Kovasti oli jälkikasvu kiinnostunut tähtisumuista kun niitä käytiin yhdellä observatoriolla kuvamuodossa ihmettelemässä. Joku sellainen astronomia for dummies voisi toimia lähestymistapana.
Ainakin tuo luettavaa lapsille -osio vaikutti hyvältä, sieltä bongasin pari kirjaa mistä pistin menemään varauksen kirjastoon. Kiitoksia.Tuolta väijymään, löytyy kirjaa joka lähtöön. -> https://www.ursa.fi/kauppa/kirjakauppa/
Ursan tuotanto on hyvää settiä.
Pitänee käydä tutustumassa sopivaan hyllyyn kirjastossa. Tuo Tähtitieteen perusteet vaikutti kuvauksen perusteella vähän turhan korkealentoiselta, mutta ehkä sen voi käydä silti lainaamassa. Jos sieltä vaikka jotain hyödyllistäkin irtoaisi.Kay kattoo mita kirjaston hyllyssa on. Ei oikein voi mitaan suositella, kun 25 vuodessa kaikki kirjat on vanhentuneet, mutta silloin 90 luvun puolessa valissa ainakin oli ihan perus opuksia lahes kaikki siella tahtitieteen hyllyssa.
Ainut hieman vaativampi mika tulee mieleen oli musta-aukko kirja (ohut mustakantinen pokkari, 80 luvulla julkastu muistaakseni), joka oli aika vaativa peruskoululaiselle (siina oli ihan oikeaa matikkaa). Toinen hankalampi oli Tahtitieteen Perusteet, jota yliopistossa kaytetaan opetusmateriaalina (itse tuohon tutustuin ja laskuja laskeskelin joskus yla-asteen lopulla ensimmaisen kerran).
Riippuu tietenkin kirjastosta mita on valikoimassa, mutta eikohan sielta selailemalla joku jarkeva loydy.
Kiitos, pistetään kirjanmerkkeihin. Eiköhän tuota voi vähintäänkin sitten työmatkoilla seurailla, kun istuskelee julkisissa.Menee vähän ohi kysytystä speksistä, mutta tässä on Youtube-kanava, joka käsittelee teemaan liittyviä asioita. Suuri osa perustuu teoreettiseen fysiikkaan, mutta kyllä sieltä pelkkää scifiäkin löytyy. Sisältö voi kasvattaa entisestään jälkikasvun mielenkiintoa aiheeseen. Näitä videoita ei ihan väsyneenä kannata katsoa, jos haluaa pysyä kärryillä.
https://www.youtube.com/channel/UCZFipeZtQM5CKUjx6grh54g
Juu, se ei ole ihan kansantajuinen opus enaa.Tuo Tähtitieteen perusteet vaikutti kuvauksen perusteella vähän turhan korkealentoiselta, mutta ehkä sen voi käydä silti lainaamassa. Jos sieltä vaikka jotain hyödyllistäkin irtoaisi.
On tehty, mutta vain noin 100 maata on sen sopimuksen allekirjoittanut. Tai no riippuu kumman sopimuksen piikkiin se uppoaaa, outer sapce treaty vaiko moon treaty (moon treaty on viela harvempi allekirjoittanut).Jos nyt otetaan esimerkiksi niinkin mielenkiitoinen planeetta aurinkokunnassa kuin Mars. Hyvin ajankohtainen tutkimuksen kannalta ja enemmissä määrin. Mutta onko tehty jotain sopimuksia, kuka voi omistaa minkäkin kokoisen alueen Marssista, kun sinne ehtii? Vai miten se "omistus" menee? Tietty perseily varmasti vaikeuttaa operointia täältä käsin.
E: Esimerkkinä, jos vaikka Kiina porhaltaisi sinne ensimmäisenä siirtokuntana, löytäisi jumalattomat rikkaudet ja resurssit kaikkeen touhuun pitkälle tulevaisuuteen. Voisiko Kiina ottaa tämmöiset alueet hallintaansa?
A vacuum test campaign evaluating the impulsive thrust performance of a tapered radio-frequency test article excited in the transverse magnitude 212 mode at 1937 MHz has been completed. The test campaign consisted of a forward thrust phase and reverse thrust phase at less than 8×10−6 torr vacuum with power scans at 40, 60, and 80 W. The test campaign included a null thrust test effort to identify any mundane sources of impulsive thrust; however, none were identified. Thrust data from forward, reverse, and null suggested that the system was consistently performing with a thrust-to-power ratio of 1.2±0.1 mN/kW.
Se oli toinen, jota arvelin. Oli vain sen verran korkealla taivaalla ja jotenkin on jäänyt sellainen mielikuva että Venus olisi aina aika matalalla. Joskus on tullut illan alkuhämärän ja aamun loppuhämärän aikoihin nähtyä taivaalla kolmekin planeettaa samaan aikaan. Noihin aikoihin kun ei tähtien valo riitä tulemaan sen auringon ilmakehästä siroaman valon läpi tulemaan nähtäville asti.aamu ja iltatähti venus
Venus
Venus on hyvin näkyvissä iltataivaalla. Kirkas planeetta loistaa matalalla eteläisellä taivaalla. Kuun lopulla se laskee lounaaseen neljä tuntia Auringon jälkeen. Kuunsirppi on lähellä Venusta illalla 3.12.
Mars
Mars on iltahämärässä etelässä ja laskee länsilounaaseen noin klo 21. Planeetta on Kauriissa, mutta siirtyy 15.12. Vesimieheen. Illalla 31.12. Mars on vain 0,5 astetta Neptunuksen länsipuolella. Kuu on lähellä Marsia illalla 5.12.
Jupiter
Jupiter on aamutaivaalla Neitsyen tähdistössä. Se nousee idästä noin klo 3 ja on etelässä aamun alkaessa vaalentua. Kirkas Jupiter on helppo tunnistaa tähtien joukosta. Kuu on lähellä Jupiteria aamuyöllä 22. ja 23.12.
Jupiterin kaasukehästä erottuu jo pienelläkin kaukoputkella tummia vöitä. Myös vaaleita vyöhykkeitä on nähtävissä. Isoilla kaukoputkilla on havaittavissa monenlaisia yksityiskohtia, joiden muoto muuttuu jo muutaman vuorokauden kuluessa.
Se oli kyllä todella kirkas. Vaikka oli olevinaan pientä ohutta pilveäkin taivaalla.Huomasin saman, Venus näkyi häisäisevän upeana. Jos vaan olisi pystynyt lähtemään avaralle paikalle kuvaamaan
Melko turhaa hommaa, jos et omista kaukoputkea. Sittenkin Venus on melko tylsa tarkkailtava, kun pinnasta (lue : pilvista) ei saa mitaan detaileja irti.Huomasin saman, Venus näkyi häikäisevän upeana. Jos vaan olisi pystynyt lähtemään avaralle paikalle kuvaamaan
Melko turhaa hommaa, jos et omista kaukoputkea. Sittenkin Venus on melko tylsa tarkkailtava, kun pinnasta (lue : pilvista) ei saa mitaan detaileja irti.
Onhan mulla Maksutov-Cassegrain- kaukoputki ja digijärkkäri... Mutta maisematähtikuvausta Venuksen kanssa mietin vain.Tuo Venuksen oleminen "matalalla" on tosiaan hieman suhteellinen kasite. Se on kylla matalalla aina zeniittiin (90°) verrattuna, mutta kylla se parhaillaan kay yli 46° korkeudessa, joka ei itsestani ole enaa niin kauhean matalalla. Suomessa tosin ei koskaan nouse niin korkealle, mutta ~ 30° on mahdollista.
Akkiselta tsekattuna tanaan se oli Helsingissa 13° korkeudella. Helmikuussa tulee olemaan korkeimmillaan lahes max korkeudella.
17. helmikuuta 2017 tulee olemaan kirkkaimmillaan, ja melkoisen korkealla (29° Helsingissa).
Melko turhaa hommaa, jos et omista kaukoputkea. Sittenkin Venus on melko tylsa tarkkailtava, kun pinnasta (lue : pilvista) ei saa mitaan detaileja irti.
No tietty joku laajakuvakin osaa olla hieno, jos saa muuten sommiteltua sen oikein maaston ja muiden tahtien (ja linnunradan) kanssa.