- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 1 263
Helpottas paljon jos oisit kertonut millonka kuva on otettu, mutta Sirius tuo nyt silti vaikuttaisi olevan. Ainakin paikka linnunrataan nahden on oikea.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Jokin kirkas kohde näkyi tänään aiemmin taivaalla, etelän suunnalla. Jäi askarruttamaan mikä mahtoi olla, olettaisin että jokin planeetta. Osaako kukaan valaista asiaa? Oli vain pirun kirkkaan näköinen. Jupiter kenties?
Ite oon ajatellut että se kirkas tähti olis avaruusasema. Voihan niitäkin näkyä taivaallaJokin kirkas kohde näkyi tänään aiemmin taivaalla, etelän suunnalla. Jäi askarruttamaan mikä mahtoi olla, olettaisin että jokin planeetta. Osaako kukaan valaista asiaa? Oli vain pirun kirkkaan näköinen. Jupiter kenties?
https://fi.wikipedia.org/wiki/MakemakeMakemake on Pluton jälkeen kirkkain Kuiperin vyöhykkeen kohde (näennäinen magnitudi +17) ja sen voi havaita jo suurella harrastajakaukoputkella.
Pluto potkittiin planeetoista ennen kuin New Horizons-luotain saavutti sen ja kävi ilmi että taitaa se Pluto sittenkin täyttää planeetan kriteerit. . Uudelleennimeämisessä ongelma voi tulla kun muutkin kääpiöplaneetat haluavat oikeiksi planeetoiksi.Ja vieläkin on jotenkin hassua että Pluto ei ollutkaan mikään oikea planeetta.
-- ja kävi ilmi että taitaa se Pluto sittenkin täyttää planeetan kriteerit.
Paitsi ettei niitä ole kuin käsittääkseni se yksi ja se ei näy näin kaukana pohjoisessa.Ite oon ajatellut että se kirkas tähti olis avaruusasema. Voihan niitäkin näkyä taivaalla
https://fi.wikipedia.org/wiki/Pluto_(kääpiöplaneetta)Vuodesta 1992 lähtien Neptunuksen takaa kuitenkin löydettiin lisää jäisiä taivaankappaleita, joista osa oli vain vähän Plutoa pienempiä, ja yksi jopa Pluton kokoinen. Koska tällöin ei ollut enää selvyyttä siitä, kuinka monta planeettaa Aurinkokunnassa oli, Kansainvälinen tähtitieteellinen unioni (IAU) loi uuden planeetan määritelmän vuonna 2006. Tämän määritelmän mukaan Kuiperin vyöhykkeen kappaleet eivät ole planeettoja ja täten Pluto menetti asemansa planeettana.
Pluto ei tayta yhta kolmesta vaatimuksesta planeetaksi, joten se ei ole planeetta.Pluto potkittiin planeetoista ennen kuin New Horizons-luotain saavutti sen ja kävi ilmi että taitaa se Pluto sittenkin täyttää planeetan kriteerit. . Uudelleennimeämisessä ongelma voi tulla kun muutkin kääpiöplaneetat haluavat oikeiksi planeetoiksi.
Kattelin tuota samaa, siis Venusta. Pilvinen taivas, kuun sirppi näkyi ja kirkas kohde siinä vieressä.Venus kyllä kirkas. Paska kuvahan tää on, kännykällä otettu. Hyvin kuitenkin saa verrattua kuuta ja Venusta vierekkäin.
E: Onkos tossa Marskin vasemmalla.?
Joo, taitaa vasemmassa yläreunassa olla Mars. Himmeänä näkyy kuvassa, mutta kuitenkin.Venus kyllä kirkas. Paska kuvahan tää on, kännykällä otettu. Hyvin kuitenkin saa verrattua kuuta ja Venusta vierekkäin.
E: Onkos tossa Marskin vasemmalla.?
Paitsi ettei niitä ole kuin käsittääkseni se yksi ja se ei näy näin kaukana pohjoisessa.
ISS, Genesis I, Genesis II, Tiangong 1 ja Tiangong 2.Paitsi ettei niitä ole kuin käsittääkseni se yksi ja se ei näy näin kaukana pohjoisessa.
Ei tuohon tarvita mitään läpimurtoja, sinne voitaisiin mennä vaikka heti. Se on vain liian kallista ja vaarallista ja siitä ei ole saatavilla mitään suoria hyötyjä, joten on aika mahdotonta perustella verovarojen käyttöä vaadittavalla suuruudella moiseen projektiin. Projektiin, jolla on hyvin suuri riski päättyä katastrofiin, niin kuin voi todeta jo sinne Marsiin lähetettyjen laitteiden kohtalosta.Pistetäänpä lanka seuraukseen, Astrologia (vitsi) on aina kiinnostanut kovasti ja tässä tuntuu että on syntynyt todella hyvään aikaan kun luotaimet saavuttaa paikkoja mihin ne on lähetetty ja ensimmäisiä siirtokuntia suunnitellaan jo oikeasti kuuhun ja Marsiin.
Pitää toivoa että terveys kestää vielä siihen saakka, että näkee Marsin siirtokunnan, se on ajatuksena aina, jo lapsesta saakka ollut kiehtova.
https://www.nasa.gov/content/nasas-journey-to-mars
"NASA is developing the capabilities needed to send humans to an asteroid by 2025 and Mars in the 2030s – goals outlined in the bipartisan NASA Authorization Act of 2010 and in the U.S. National Space Policy, also issued in 2010."
Tottakai voi olettaa että nuo vuosiluvut myöhenee, mutta tieteessä tehdään jatkuvasti uusia läpimurtoja, niin voihan ne aikaistuakkin.
Ei tuohon tarvita mitään läpimurtoja, sinne voitaisiin mennä vaikka heti. Se on vain liian kallista ja vaarallista...
Juu, onhan se ihan hieno juttu etta CGI alkaa pikkuhiljaa paasta todellisuuden tasolle.Itsekin tykkäsin ennen katsoa tällaisia avaruuskuvia, mutta nykyään enimmät näyttää CGI:ltä, niin ne ei enää ole yhtä kiehtovia.
Kuusikulmio on tosiaan luonnon yksi perusrakenteista, eika sinallaan mikaan ihme. Kuusikulmio mahdollistaa todella kestavia rakenteita, se "vie vahan tilaa" (tai oikeammin, kayttaa pinta-alan tehokkaasti hyodyksi) ja niin edelleen.Jotkut ihmiset on ihmetellyt Saturnuksen heksagonia, että miten sellainen syntyy, mutta toisaalta heksagoni on hyvin tavallinen muoto luonnossa, esimerkiksi ampiaisten hunajakennossa ja lumihiutaleissa. Mutta voi olla myös että NASA ehkä unohti laittaa tarpeeksi polygoneja siihen kohtaan.
Ja se James Webb
Sellainen varoituksen sana vain, että kyseinen henkilö selostaa itse videonsa ja hänellä on selviä puhevikoja ja erikoista lausumista. Itseäni se ei ole haitannut, koska hän kertoo asiasta rauhallisesti ja selkeästi puhuen, mutta jos se tuntuu ongelmaiselta ymmärtää niin videoissa on myös tekstitykset saatavilla.
Syyskuussa 2017 Cassini tormaa Saturnukseen, jotta mahdolliset bakteerit onboard saadaan havitettya (koska Saturnuksen kuilla voi teoriassa olla elamaa, ja kontaminaatiota ei sinne haluta).
Joulukuussa 2004 se pudotti Huyagens luotaimen, joka sukelsi Titan kuun metaanipilvien alle ja laskeutui sen (hiilivety)jaiselle pinnalle, josta saatiin kuviakin.
Avaruusluotaimet kasataan huippupuhtaissa olosuhteissa ja ne desinfioidaan melko huolellisesti ennen laukaisua. Sen lisaksi toki vuosia avaruudessa teki hallaa kaikille heikomille otuksille (avaruussateily on varsin tehokas tappamaan kaiken elollisen). Aina on kuitenkin mahdollisuus, etta joku bakteerin pirulainen selviaa perille asti.Onko havaintoa millä kontaminaatio Titaniin estettiin, vai miksi bakteerit eivät haitanneet silloin?
NPR sanoi:Scientists predict that a pair of stars in the constellation Cygnus will collide in 2022, give or take a year, creating an explosion in the night sky so bright that it will be visible to the naked eye.
If it happens, it would be the first time such an event was predicted by scientists.
Toinen kanava vastaavista aiheista aika ymmärrettävästi selitettynä, hieman lyhyempiä videoita. Fraser Cain: Fraser CainEi ihan tähtitiedettä suoranaisesti, mutta törmäsin tuossa eilen Youtube-kanavaan joka sisältää aika mielenkiintoisia videoita koskien vieraita sivilisaatioita, Fermin paradoksia, aurinkokunnan kansoittamista, avaruusmatkustusta, megarakenteita jne. Kyseinen kanava on Isaac Athurin kanava. En tiedä kuka hän on, mutta muutaman videon katsottuani voin sanoa että aika mielenkiintoisia ja analyyttisiä ovat. Aiheet käydään läpi kiihkottomasti ja analysoiden, mielestäni ihan uskottavasti. Sellainen varoituksen sana vain, että kyseinen henkilö selostaa itse videonsa ja hänellä on selviä puhevikoja ja erikoista lausumista. Itseäni se ei ole haitannut, koska hän kertoo asiasta rauhallisesti ja selkeästi puhuen, mutta jos se tuntuu ongelmaiselta ymmärtää niin videoissa on myös tekstitykset saatavilla.
Kyseinen kanava: Isaac Arthur
Kuulostaa ihan jarkevalta aloitukselta.Kiitoksia vastauksista tuohon kaukoputkikysymykseen. Kiikarit vois olla ehkä se helpoin ja paras konsti lähte liikkeelle. Katsoo sitten jos innostuu enemmän ja lopulta rakentaa oman observatorion.
Uusi valtio aikoo hakea tunnustusta YK:lta.
Oletko saanut tarpeeksi tämän matoisen maankamaran melskeistä? Haluatko mahdollisimman kauas? Nyt se on mahdollista – ainakin mielikuvien tasolla, sillä joukko tutkijoita ja lakimiehiä on perustanut kansallisvaltion avaruuteen, kirjoittaa Guardian.
Valtion nimi on Asgardia ja kuka tahansa voi liittyä sen kansalaiseksi.
Asgardia-nimi on peräisin viikinkien mytologiasta, Asgårdista, ylimpänä sijaitsevasta maailmasta.
Nyt perustetun Asgardian varsinainen takapiru on venäläinen tiedemies ja liikemies Igor Ashurbeyli. Hän sanoo motiiveikseen luoda kansakunta, joka perustuu rauhaan avaruudessa ja joka ehkäisee maapallon konflikteja siirtymästä avaruuteen.
Koko valtion ideana on olla ”ihmiskunnan peili avaruudessa”. Matalan kiertoradan valtiolla ei ole maallisia aluerajoituksia tai uskontoa.
Asgardian tavoitteena on myös suojata maapalloa komeettojen, roskien, kosmisen säteilyn ja avaruusolento mikro-organismien tuomien infektion kaltaisilta uhkilta.
Vaikka hanke kuulostaa sanalla sanottuna erikoiselta, perustajat vakuuttavat olevansa tosissaan. Valtiolle muun muassa aiotaan hakea YK:n tunnustusta. Suunnitelmissa on myös lippu ja kansallishymni.
Aluksi tavoitteena on 100 000 rekisteröityä kansalaista, jonka jälkeen perustajat aikovat kääntyä YK:n puoleen.
Kansalaisuutta haetaan verkkosivuilla.
”Alkuperäiset” kansalaiset olisivat avaruusteollisuuden palveluksessa työskentelevät ihmiset, mutta kuka tahansa voi liittyä joukkoon.
Seuraava Asgardian askel on laukaista oma satelliitti. Sen on määrä tapahtua jo tänä vuonna. Tästä tulisi ensimmäinen etuvartio avaruudessa.
Suunnitteilla on myös avaruusasema.