Auton teippaaminen - Vinyl wrap

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja makemake, 16.07.2018.

 1. makemake

  makemake

  Viestejä:
  160
  Rekisteröitynyt:
  26.02.2017
  Nyt jakamaan kokemuksia aiheesta!

  E34 Bavarialaisen pinta alkaa olla heikossa kunnossa kauttaaltaan, osa vielä pelastettavissa myllyttämälläkin. Lakkavauriota etulokarissa, kattoluukusta ja peileistä lähtenyt lähes kokonaan, huonosti korjattu/maalattu toinen takalokari ja 27v aikana kertynyttä dingiä ja pieniä ruostekohtia kolhuissa. Muuten harvinaisen vähän ruostetta ja teknisesti toimiva laitos, vähän ruma vaan eikä värikään se paras. Jos vain oikoisi pakkelilla ja pohjamaalin päälle teippiä, kestää sitten sen aikaa kun kestää.
  Koko roskan maalaaminen kilikolilla tai ruiskulla on liian iso työmaa, jos edes amatööri mitenkään hyvää saisi. Vanteista sain ihan tarpeekseni.
  Kokemuksia tai suosituksia tietyistä teipeistä? Esim. tuo yliteippaus.fi:n myymä opticont? Huomattavasti halvempaa kuin 3M. Random ebay rullat varmaan kannattanee unohtaa kokonaan.

  Keskustelkaa!
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2018
 2. sledass

  sledass

  Viestejä:
  121
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Samat pohjatyöt kannattaa tehdä kuin maalatessakin, muuten näkyy näkyy teipin pinnassa. Vaatii harjottelua ja malttia, ei loppupelissä ole yhtä helppoa miltä näyttää, muista huolellinen jälkilämmitys.. halpiskama ei välttis muokkaudu yhtä helposti kuin paremmat esim 3m, hexis tai avery..
   
 3. makemake

  makemake

  Viestejä:
  160
  Rekisteröitynyt:
  26.02.2017
  Pohjatyöt tietenkin tehtävä, mutta sen päälle sitten vaan vinyyliä. Toisaalta sitäkin joutuisi melkein joka paneeliin tekemään enemmän tai vähemmän niin helpompi lienee vaihtaa koko auto :D Tuommoinen tiiliskivi olisi kyllä varmasti helppo harjoitustyönä.
   
 4. KariJoo

  KariJoo

  Viestejä:
  113
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2017
  Kuis kauan tuollainen teippaus autossa kestää? Ja tarkoitan että jos ei itse tekisi vaan ammattilaisella...
  Entä vaikuttaako sää/säävaihtelut teippauksen pysyvyyteen, nimim. "Kylmä autotalli käytössä"
   
 5. makemake

  makemake

  Viestejä:
  160
  Rekisteröitynyt:
  26.02.2017
  Ilmeisesti aika hyvin kestävät useitakin vuosia, aurinko varmaan pahin vihollinen niinkuin lakkapinnallekin. Jossain videossa näytti 6v vanhaa teippiä eikä mustan teipin alta punaista autoa monesta kohtaa näkynyt, mutta ei niitä kai tarkoitus ole vuotta-kahta pidempään pitää. Kriittistä tietysti reunat tehdä kunnolla että eivät ala repsottamaan. Täällä kun on vielä äärimmillään kesällä 30 lämmintä ja talvella sama pakkasta + suolamoska.
   
  KariJoo tykkää tästä.