Aurinkosuojalasit ikkunoihin: kokemuksia?

Liittynyt
08.03.2019
Viestejä
100
Talonyhtiöön on tulossa ikkunaremppa ja kohtuulliseen hintaan saisi asuntoon samalla aurinkojalasit. Onko porukalla näistä kokemusta, lähinnä että onko merkittävää eroa tilojen lämpenemisessä tavallisiin laseihin ja kuinka merkittävä sävyero on ns paljaalla silmällä?

Tarkalleen tämä tuote kyseessä: Auringonsuojalasi lisää viihtyisyyttä ja energiatehokkuutta - Pihla

Asunto on tosiaan kuuma kesällä kun isoikkunainen kulma-asunto johon aurinko paistaa suurimman osan päivästä.
 
Liittynyt
27.10.2017
Viestejä
1 852
Meillä oli aiemmin vanhoissa ikkunoissa 3M:n aurinkosuojakalvot. Niillä oli ihan havaittava vaikutus auringon paistaessa suoraan sisään, joten uskoisin lasien olevan vielä parempi ratkaisu. En mitannut sisimmän lasin pintalämpötiloja, mutta esim. sohvalla istuessa ei aurinko kuumottanut läheskään samalla lailla kuin ilman kalvoja.
 

Awelonian

Residentti maahanmuuttaja
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 525
Kalvoilla lähti 4-5 astetta sisätiloissa. Plus Uv säteet ei polta kaikkia värejä. Talossa on yksi huone, jossa kesäisin tuli tosi kuuma ja kalvotus laski lämpötilan fiksulle tasolle. Joten jos jälkiasenteiset kalvot oli noin toimivat, voi vaan kuvitella ettei lasit ainakaan huonommat ole?
 
Liittynyt
08.03.2019
Viestejä
100
Kiitoksia tähän asti vastanneille. Tosiaan tuo ominaisuus maksaa alta 100€ per ikkuna (kokonaiskulu alle 500€) ja tulee lasin sisään lasin paistovaiheessa eikä käyttöiällä ole rajoitusta. Kuulostaa näillä puheilla aika no brainerilta kuumaan asuntoon mikäli vaikutus on yllämainittujen kalvojen kaltainen.
 
Liittynyt
03.05.2018
Viestejä
3 185
Itsellä Pihlan ”perus” ikkunat ilman tuota lisäominaisuutta. Verrattuna 60 vuoden ikään ennättäneisiin perintöruutuihin, paljon paremmin osastoivat kylmän/kuuman. Jos Pihlalla on tämmöinen lisäominaisuus, uskoisin sen tämän oman hankinnan pohjalta olevan toimiva.

Näistä lämpösuojaamattomista kyllä pääsee lämpöä sisään, mutta ero vanhaan on todellakin selkeä. Varaa jää parantamiselle, joten lisähinta tuonee juuri sen lisää joka AP:lla haussa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 401
Viestejä
4 194 290
Jäsenet
70 727
Uusin jäsen
pvarjone

Hinta.fi

Ylös Bottom