• Live: io-techin Tekniikkapodcast tänään perjantaina noin klo 15:00 alkaen. Keskustellaan viikon mielenkiintoisimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähetys YouTubessa. Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>

Asus z170 impact, 7700k ei kuvaa

Liittynyt
25.04.2019
Viestejä
109
Eilen kone päätti kesken elokuvan katselun antaa bluescreenin ja virheen nimeksi "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR". Kone jäätyi kun alkoi lataamaan tietoja 0% eli heti, eikä reagoinut mihinkään. Tuulettimet ja nestejäähyn pumppu alkoi käymään täysillä kierroksilla. Annoin koneen hetken olla koska tuo bluescreenin lataus prosentti ei liikkunut ja jouduin muutaman minuutin päästä sammuttamaan koneen virtalähteestä. Tämän jälkeen yritin konetta laittaa päälle ja tuulettimet lähtivät mutta kuvaa ei tule.

Otin muistit irti (kingston 2x8gb 2666mhz kit) kun tuolla virhekoodilla tuli vastaan että olisi muisti tai prossu ongelma mahdollisesti sekä emolevy antoi virhekoodin "2C" joka myöskin viittasi muisti tai prossu ongelmaan. Emolevyssä palaa dram led joka viittaisi rami ongelmaan. Otin molemmat tikut irti ja kokeilin molempia eri sloteissa mutta sama ledi palaa joka kerta. Olen näytönohjaimen ottanut irti myös ja kokeillut emolevyn omalla hdmi paikalla mutta kuvaa ei ole tullut.

Koneen kun laittaa päälle niin näytönohjaimen tuulettimet toimii ja hiukan lämpeää niinkuin normaalistikkin eli sen ei pitäisi olla kärähtänyt. Mietin vain että onko oikeasti niin huono tuuri ollut että molemmat ram kammat ovat menneet rikki vai onko prossu taikka emolevy kärähtänyt. En ole rameja päässyt kokeilemaan toisella koneella kun ei sellaista ole. Emolevy ja ramit ovat vuodelta 2015 sekä prossu hankittu silloinkuin tuli myyntiin. Prossua en ole kellottanut vaan olen pitänyt yleisesti alivoltitettuna (-0.140v jos oikein muistan).

Onko aika päivittää uudempaa vai olisiko jollakin jotain vinkkiä? Sellainen juttu vielä että emolevyn yläpäästä kuuluu pientä ininää kun kuulostelee erittäin läheltä. Oma veikkaus olisi että joku virta komponentti on sanonut sopimuksen irti mutta jos joku tietää paremmin niin tietoa otetaan vastaan. Kiitos jos jaksat auttaa :)
 
Liittynyt
12.10.2017
Viestejä
877
Prossun muistiohjain sanonut sopimuksen irti korkeiden system agent/cpu vccio jännitteiden takia? Vakiona useassa emossa ovat turhan korkeat etenkin XMP-profiili päällä.
 
Liittynyt
25.04.2019
Viestejä
109
Pitää selvitellä. Laittelin uuden setin tilaukseen ja kun saan uudet osat niin alan enemmän selvittämään tätä hommaa pala palalta. Emolevy kuitenkin sen verran vanha että en yhtään ihmettele jos vika on siinä ja sirinästä päätellen on. Päivittelen tänne infoa jos ja kun selviää tarkemmin asia :)
 
Liittynyt
25.04.2019
Viestejä
109
Päivitystä tähän asiaan. Prosessoria kokeiltu toisessa kokoonpanossa ja pääsin biosiin jossa kaikki näytti olevan oikein ja tunnisti kaikki laitteet. Myös muistit. Kaverin koneessa ei suostunut käynnistämään windowsia vaan antoi "diagnosoidaan tietokonetta" yms muuta ja hetken päästä sammui blue screaniin. Myös kokeiltiin tikulta asentaa windows mutta tuossakin tapahtui niin että windowsin asennuslogo välähti, ja hetken päästä näytti että alkaisi latailemaan mutta päättyi tämäkin blue screaniin. Kaverilla koneessaan i5 7600k sekä asrock z270 emolevy. Kannattaako enään kokeilla mitään vai heitänkö prosessorin mäkeen? Yksi vaihtoehto olisi että hankkisin halvalla jostakin yhteensopivan emolevyn mutta kannattaako edes kokeilla enään? Kiitoksia jos joku osaa auttaa :)
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
239 574
Viestejä
4 184 812
Jäsenet
70 772
Uusin jäsen
PaulusKaita

Hinta.fi

Ylös Bottom