Asus Strix Z790-I m.2_2 ei toimi

Toi

Liittynyt
28.01.2017
Viestejä
28
Asus ROG STRIX Z790-I GAMING WIFI, Mini-ITX -emolevy ei löydä alemmassa paikassa olevaa kiintolevyä lainkaan.

Kokeiltu kahdella samanlaisella Samsung 980 Pro 1Tb NVMe m.2 SSD-levyllä, aina vain ylempi näkyy BIOS:ssa ja Windowsissa.

Aiemman Z690-sarjan emoissa näyttää olleen samoja ongelmia, jotka ovat korjautuneet toisilla eri asetuksilla BIOS:sta ja toisilla jääneet korjautumatta.

Kokeiltuani kaikkia löytämiäni keinoja ilman ratkaisua, ajattelin vaihtaa levyt vielä kertaalleen päittäin, jolloin huomasin alemmalla m.2-lisäkortilla (näitä on kaksi päällekkäin, joihin kiintolevyt kiinnittyvät, päälimmäisenä vielä heatsink) jotain kummallista piirilevyn pinnalla:

14467.jpg


Riviliittimen juuressa on jokin mystinen jälki, ehkä naarmu tai painauma, joka saattaa katkaista ainakin kaksi pinnassa kulkevista johtimista.

Lähetin kuvat myyjäliikkeelle ja sitten jatkotoimenpiteenä RMA-hakemuksen, ajatellen tapauksen olevan selkeä valmistusvirhe. Kuinka ollakaan, viikkoa myöhemmin Asus toteaa, ettei kuulu takuun piiriin, sillä kyseinen vaurio ei voi syntyä tuotteen oikealla ja asianmukaisella käytöllä. No ei voikaan syntyä, kuin valmistuksessa. En edes keksi miten saisin tehtyä tuollaisen jäljen itse.

Tässäkö taas sitä kuuluisaa Asus-laatua ja takuuta?

Ostan pois, jos jollain on ylimääräisenä moinen kortti (tuskin on).
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 033
Viestejä
4 192 915
Jäsenet
70 842
Uusin jäsen
wpentti

Hinta.fi

Ylös Bottom