Ainakin ASUS, EVGA, MSI & Gigabyte binnaa GPU:t, joten OC-mallit kulkee keskimäärin paremmin.
Tämä piti paikkaansa noin 5 vuotta sitten ennen GPU boostia ja ehkä niissä korteissa jotka maksaa lähemmäs 1000€ ja niiden variaatioissa.
Ylijäämää on nyky korteissa niin paljon, koska gpu boost asettaa tajuudet olosuhteiden (lämmöt, sähkönkäyttö(powerlimit), ropellejen nopeus jne jne jne) mukaan.
Esim. oma ASUS GTX 1070 Dual kortti pomppii 1850-1950MHz välillä, koska powerlimit ei ylity ja lämmöt ovat alle 60€. Kyseessä siis 1750MHz kortti valmistajan mukaan.
Samalla tavalla käyttäytyy MSI GTX 1070 Armor ja myös Gaming X kortti. Tietysti powerlimittiä nostamalla saisi vielä enemmän irti kaikista mainituista korteista, mutta normaaleissa olosuhteissa lämpötilat tulisivat vastaan ja pudottaisivat kortin taajuuden takaisin alemmas joten hyöty +-0.
Lisäksi non-OC-malliin täytyy manuaalisesti laittaa OC-bios (voi viedä takuun), jos/kun haluaa 120% power targetin (non-OC:ssa on 112%).
Niinkuin mainitsin, powerlimitin säätö on melkein turhaa ja biossista sen säätäminen on vielä turhempaa. Jos non oc kortti +112% max niin voin varmasti sanoa, että tuo +8% vaikutus taajuuksiin on lähellä nollaa ja täysin nolla henkilölle joka ei kellota.
Kaikki Asuksen non-OC-kortit eivät ole edes toimineet OC-biosin kelloilla ilman artifakteja/kaatuilua, joten tässä yksi osoitus binnauksen olemassaolosta.
Binnauksen periaate:
The concept of "binning" vs "cherry picking" GPU chips...
Binnauksessa tuotantokustannukset kasvavat joten hintaero on perusteltu. Toki kalliimmissa tuotteissa on monesti suurempi (myös suhteellinen) kate.
Binnauksella ei Pascal chipeissä tämän hintaluokan korteissa ole mitään järkeä, koska ylijäämää on niin paljon. Lueskelin varmaan saman ketjun mihin viittaat ja taisi olla vaan pari kortti sadasta missä OC bios aiheutti artifakteja. Tähänkin voi olla monta syytä. Esimerkiksi komponentit voi vaihtuneet samaan tapaan kun muistitkin puolen vuoden sykleillä ja ajanut väärän biossin.
Pikkuisen harhaanjohtavan myyntipuheista väitteesi, mutta kyllä pitävät osittain paikkaansa.
GPU Boost 3.0 on tehnyt korttien OC variaatioiden valmistamisesta mahdotonta, koska eroja ei melkein ole. Valmistajat yrittävät pitää yllä illuusiota, että olisi olemassa parempi vaihtoehto. Tämä pitää paikkaansa kun vilkaisee kaikki Guru3D GTX 1070 artikkelit. 3 eri valmistajaa, 3 eri korttia ja 3 eri hintaluokkaa ja ero on vain ~2-3%.