Asus julkaisi uuden AREZ-pelibrändin Radeon-näytönohjaimille

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Sampsa, 17.04.2018.

 1. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 891
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  [​IMG]


  Uutisoimme io-techissä maaliskuun alussa NVIDIAn uudesta GeForce Partner Program -kumppaniohjelmasta näytönohjainvalmistajille, jonka myötä valmistajat pääsevät käsiksi uusiin grafiikkapiireihin mahdollisimman aikaisin ja saavat tukea markkinointiin. Vaikka GPP-kumppaniohjelmaan liittyminen on valmistajille täysin vapaaehtoista, siitä pois jääminen tekisi GeForce-näytönohjainten valmistamisesta ja myymisestä käytännössä hyvin vaikeaa ellei jopa mahdotonta.

  Kumppanuuteen liittyi myös vaatimus siitä, että näytönohjainvalmistajan pelibrändin tulee olla yksinoikeudella pyhitetty GeForce-näytönohjaimille.

  Tämän seurauksena Asus on tänään lanseerannut uuden AREZ-pelibrändin, jota se tulee käyttämään AMD:n Radeon-näytönohjaimien markkinoinnissa. Jatkossa Republic of Gamers- eli ROG-brändiä käytetään ainoastaan GeForce-näytönohjaimien markkinointiin.

  AREZ juontaa juurensa kreikkalaisesta jumalasta Areksesta, jota Asus on menneinä vuosina käyttänyt itse suunnittelemissaan AMD:n kahden grafiikkapiirin näytönohjaimissa. AREZ-brändin alaisuudessa tullaan näkemään neljä eri tuoteperhettä, jotka ovat Expedition, Phoenix, Strix ja Dual, jotka on suunnattu eri käyttötarkoituksiin, hintaluokkiin ja kohderyhmille.

  Asus on jo päivittänyt kotisivuillaan Radeon-näytönohjaimille uudet AREZ-mallinimet ja niiden myynti alkaa toukokuussa.

  Asus, Radeon AREZ -sarjan tuotteet  AMD kuuluttaa avoimuuden perään

  Myös AMD on reagoinut Asuksen ilmoitukseen julkaista uusi AREZ-pelibrändi. Yhtiön kotisivuilla julkaistussa blogikirjoituksessa Radeon-näytönohjaimien painotetaan keskittyvän avoimuuteen ja vapauteen. AMD:n mukaan Radeon-brändin arvoihin kuuluvat sitoutuminen avoimiin innovaatioihin ja alan standardeihin, tasavertainen kohtelu näytönohjainvalmistajille sekä avoimet ja ilmaiset työkalut pelikehittäjille. Vaikka kirjoituksessa ei suoraan viitata NVIDIAan tai GPP-kumppaniohjelmaan, on rivien välistä luettavissa kritiikkiä kohdistuen muun muassa NVIDIAn suljettuihin CUDA- ja G-Sync-tekiniikkoihin sekä The Way It's Meant to be Played -pelikehitysohjelmaan.

  AMD:n mukaan Asuksen lisäksi myös useampi muu näytönohjainvalmistaja eli todennäköisesti esimerkiksi Gigabyte ja MSI tulee lähiaikoina julkaisemaan oman pelibrändinsä Radeon-näytönohjaimille.

  AMD:n blogikirjoitus: Radeon RX Graphics: A Gamer’s Choice

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
   
 2. blighter

  blighter

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  06.03.2017
  AMD pelas tän hyvin.. Asuskin "semi" hyvin, ainakin paremmin kuin MSI..
   
 3. nahka

  nahka

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Amd julkas tämmösen videonkin vielä asian tiimoilta.

   
  TAspect ja mRkukov tykkäävät tästä.
 4. shuvl

  shuvl

  Viestejä:
  434
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Eli Nvidia haki enemmän dominanssia markkinoilla käytännössä pakottamalla AIB-GPU valmistajat GPP-ohjelmaan, mutta AIB-valmistajat tekee vaan uuden brändin edellisten rinnalle ja homma jatkuu kuten ennenkin?

  Ja pointti oli?
   
 5. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  10 025
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hyvinhän tämä meni kuluttajalle, jos ASUS saa jatkaa näin.

  Jos tämäkin brändi katoaa markkinoilta tai näitä tuotteita rampautetaan, kaikki paitsi Nvidia häviää.
   
  nahka tykkää tästä.
 6. shuvl

  shuvl

  Viestejä:
  434
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  En jaksa uskoa, että yksikään isompi AIB-valmistaja jättäisi lanseeraamatta vaihtoehtoista pelibrändiä edellisten rinnalle.. olisi aikamoinen itsemurha ja hetkessä elämistä jos jättäisivät AMD:n kortit pois suunnittelupöydältä ja myynnistä vain siksi, että vihreä leiri on halunnut "varmentaa yhteistyön" nyt ja tulevaisuudessa.

  Lähinnä huvittaa tuo GPP-ohjelma. Mikään kun ei taida edes sopimuspykälien puitteissa estää noiden uusien pelibrändien lanseeraamista?
   
 7. xarot

  xarot

  Viestejä:
  1 166
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Joopajoo, mallinimiin vaan AREZ eteen, homma klaari. Hyvin tehty, Asus. :D Olisivat voineet vielä viilata GeForce-malleja lisäämällä mallinimien eteen GPP ihan koska voivat.

  Mutta tuo AREZ kuulostaa kyllä todella lapselliselta. Itellä oli Asus Ares III näytönohjain.
   
 8. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  10 025
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Katsotaan ensin, mitä Nvidia sanoo tästä..

  Nuo vielä näyttää Nvidian malliston kanssa samalta, paitsi Dual - joka näyttää paremmalta :)

  Nyt ASUS vaan jättää ROG sanan pois markkinonnista ja tulevaisuudessa mainostetaan vaan, että STRIX on se paras. Minusta tuntuu, että tämmöinen peli ei käy Nvidialle - kun se tekee koko GPP:stä aika turhan.
   
  shuvl tykkää tästä.
 9. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  10 025
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ares on sodan jumala.. Ihan hyvin sopii nimeksi.
   
 10. spede

  spede

  Viestejä:
  2 196
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Joo, muttei kuitenkaan yhtä lapselliselta kuin Republic of Gamers.
   
 11. Requiem

  Requiem For You

  Viestejä:
  564
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihan kiva, mutta ei se ROG jota on jo vuosia markkinoitu. AMD tässä on kuitenkin häviäjä kun kaikille kuluttajille ei ole selvää mitä tuo AREZ on.
   
 12. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 784
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Toivottavasti tuosta GPP:stä nyt nousee oikeusjuttuja niin NVIDIA voi silti joutua vielä uusienkin brändien maksumieheksi korvauksia tilittäessään.
   
  zZzz ja shuvl tykkäävät tästä.
 13. Raxama

  Raxama Köyhä

  Viestejä:
  1 405
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuten näissä aiemmissa GPP mähinöissä on mainittu, niin eihän tää muutos merkkaa mitään sellaiselle joka pitää ittensä ajantajalla ATK-hommissa, mutta peruskuluttaja todennäköisesti tietää vaan ROGin ja välttämättä ei sitä Asusta. Tai ehkä tietää Asuksen, mutta kaverit sano että ROG on parasta mitä saa ---> nVidian kortti. Kuten tossa ylempänä todettiin niin Asus on tehnyt järjettömän määrän töitä sen eteen että on ROGin saanu markkinoitua nykyseen asemaansa. Nyt se ei voi hyödyntää hankkimaansa asemaa joidenkin tuotteidensa kanssa, ja tässähän häviää Asus sekä AMD samalla kun nVidian kassaan kilisee rahaa.

  Toisaalta AMD:n täytyis eka julkasta kortti joka pystyy edes jotenkin kilpailemaan nVidian kanssa tuolla vähän high-endimmällä puolella. Tai no, korjataan. Pitäis saada kortteja saataville suositushinnoilla, Vegan launchi kusi reisille aivan täysin.

  Mutta toisaalta onhan tää tilanne lievästi sanottuna huolestuttava. Toivottavasti nVidia nyt joutuu tästä GPP härdellistä rahallisia korvauksia maksamaan ja että AMD saa näyttispuolellakin asiat kuntoon ja nVidian lapuille kunnollisia vaihtoehtoja markkinoille
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2018
  zZzz ja shuvl tykkäävät tästä.
 14. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 383
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Asiasta tietämättömämpi kuvittelisi tästä teksistä että tätä AREZ brändiä olisi jo joskus käytetty. Tuplapiirit olivat siis ARES kortteja ja nyt on uusi brändi AREZ.
   
 15. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen

  Viestejä:
  3 723
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eikös Ares ollut sodan jumala? Onko tuossa jotain viittausta johonkin?
   
 16. Raxama

  Raxama Köyhä

  Viestejä:
  1 405
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuulin juttua et artikkelin lukemalla asia selviää.

  "AREZ juontaa juurensa kreikkalaisesta jumalasta Areksesta, jota Asus on menneinä vuosina käyttänyt itse suunnittelemissaan AMD:n kahden grafiikkapiirin näytönohjaimissa. AREZ-brändin alaisuudessa tullaan näkemään neljä eri tuoteperhettä, jotka ovat Expedition, Phoenix, Strix ja Dual, jotka on suunnattu eri käyttötarkoituksiin, hintaluokkiin ja kohderyhmille."
   
 17. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen

  Viestejä:
  3 723
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kerro toki lisää asioita jotka jo tiedän. Osaan myös lukea vaikka et sitä näytä uskovankaan. Minua kiinnosti lähinnä se onko tuo nimi piilovittuilua nVidian suuntaan GPP:n tiimoilta.
   
 18. Raxama

  Raxama Köyhä

  Viestejä:
  1 405
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jaa, no sitten ite ymmärsin viestin väärin. Tuskinpa tuossa on mitään sen suurempaa merkitystä kreikkalaisen sodanjumalan kautta nVidialle piikittelyyn, veikkaisin puhtaasti vaan sitä kun aiemmat Asuksen tuplapiirilliset AMD:n GPUilla varustetut kortit on ollu Ares-nimellä (Ares 1 2xHD 5870, Ares 2 2xHD 7970 ja Ares 3 2xR9 290X). Sitä on vaikee lähtee kommentoimaan miks toi piti tyhmästi brändätä zetalla kun fiksumman näkönen ois ollu ässällä.
   
 19. copter

  copter Last Man Standing

  Viestejä:
  3 190
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2016
  Jaa-a sekavaksi menee. Asuksen kohdalla selkeetä miten GPU menee, mutta sitten on kuitenkin ROG emoa, näppistä, hiirtä, hiirimattoa, kalsareita jne. Eli kyssäri varmaan on mitä Asus meinaa tehdä tuon ROG brändin kanssa muiden tuotteiden osalta? Jos ROG jää käyttöön kaikkiin muihin tuoteryhmiin kuitenkin as it is, niin silloin tuskin Asus tulee kovin kovia paukkuja laittamaan AREZ markkinointiin vs ROG.

  Jopa uusista AM4 (AMD!) X470 emoista löytyy ROG mallit..
   
 20. temex

  temex

  Viestejä:
  321
  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Mä en ymmärrä enään mitään :D
   
 21. copter

  copter Last Man Standing

  Viestejä:
  3 190
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2016
  Lisäksi kun miettii näitä gaming brändejä, niin löytyy melko samanlaisia AORUS, ARES ja AGON. Ja näistä kolmesta yksi on Nvidian GPP ohjelman alainen, yksi AMD ohjainten brändi ja yksi näyttövalmistajan joka tekee molemmille näyttöjä. Melko sekasta vs siihen että ostaa vain Gigabyten taikka Asuksen kortin, taikka jonkun valmistajan näytön. Noh jos ei muuta niin hyvän monivalintakysymyksen saa aikaiseksi. :)

  Tullaan varmaan myös näkemään melkosia sanahirviöitä tuotenimissä jatkossa, kuten vaikka joku "GIGABYTE AORUS NVIDIA GeForce® GTX 1080 Xtreme Edition 8G 11Gbp". Että mitähän v*ttua.. :rofl:
   
  Temeee tykkää tästä.
 22. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 446
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näimmän Nvidian kiristystaktiikka toimii.
   
 23. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 446
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mutta s kirjaimen vaihto z kirjaimeksi on niin teinix.
   
 24. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 446
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vielä sekavampa tässä mun pöydällä on ROG Free Sync näyttö ts AMD AREZ korteille tarkopitettu ROG näyttö.
   
  Temeee tykkää tästä.
 25. mäsä-79

  mäsä-79

  Viestejä:
  194
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kaikkien onneksi verkkokaupoissa voi etsiä kortteja piirien perusteella.
   
 26. mäsä-79

  mäsä-79

  Viestejä:
  194
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Diamond Viper V770 Ultra, mitä se kertoo 15 vuoden takaisesta ajasta kenellekkään, kuka ei tajua mistään mitään?
   
 27. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 822
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Niin on. Kuluttaja joka aikoo ostaa rog tuotteen niinkuin kaikkina aikaisempinakaan vuosina ostaa rog tuotteen joka tällä kertaa on vain ja ainoastaan Nvidian... toisin kuin aikaisemmin sieltä löytyi molemmat.
  On tämä ainakin kilpailun rajoittamista, mutta onko tämä muutakin. Ehkä joku lakimies pohtii...
  Mutta ainoa voittaja on joku lakifirma ja tietysti Nvidia.
   
  zZzz tykkää tästä.
 28. arcane

  arcane

  Viestejä:
  861
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Heh, samaan tapaan kuin Nvidia on täysin mulkku omissa ehdoissaan, ovat näytönohjain valmistajat taas sitten täysin munattomia vastustamaan tätä Geforce Partner Programia.

  Nopeasti kuihtuisi Nvidian likainen peli, jos kaikki näytönohjainvalmistajat kieltäytyisivät ohjelmasta tai jopa valmistamasta näytönohjaimia, kunnes ehdot muuttuvat radikaalisti.

  ...mutta eihän sellaista voi tietenkään tehdä, koska firma kuin firma, ajatuksissa on vain raha.
   
  zZzz tykkää tästä.
 29. shuvl

  shuvl

  Viestejä:
  434
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Hyvin nukutun yön jälkeen tuli itsellenikin mieleen, että Nvidian kerätessä kermaa päältä (valtaamalla jo olemassa olevat "major-brändit"), miksi AIB-valmistajat eivät ole pysynyt yhtenäisenä rintamana tuota vastaan? Vai onko niillä valmiuksia sellaiseen sitten todellisuudessa..., en tiedä.

  Eiköhän tuohon GPP:een tule muutoksia vielä ennen kuin se menee läpi tuollaisenaan. Toivotaan ainakin.
   
 30. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 784
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Koska markkinoilla on AIB-valmistajia jotka tekevät jo valmiiksi vain NVIDIAn näyttiksiä ja heillä ei ole mitään syytä kieltäytyä tuosta?
   
  zZzz tykkää tästä.
 31. copter

  copter Last Man Standing

  Viestejä:
  3 190
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2016
  Niin ja kyllähän Nvidia on tässä viime vuosina väläytellyt myös omilla korteilla sopivana pelotteeva muille valmistajille.
   
  zZzz tykkää tästä.
 32. copter

  copter Last Man Standing

  Viestejä:
  3 190
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2016
  zZzz tykkää tästä.
 33. shuvl

  shuvl

  Viestejä:
  434
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Näinhän se asia varmastikin on, ainakin ko. firmojen osalta.

  Jos katsotaan kuitenkin molempien firmojen kortteja (Nvidia, AMD) suunnittelevia ja markkinoivia yrityksiä, eli ns. "isoja poikia" (Asus, MSI, Gigabyte, EVGA), eivätkö he olisivat voineet asettua tuota GPP:tä vastaan yhdessä? Käytännössä 'joutuvat' luovuttamaan todella isoilla markkinointikoneistoilla varustettuja brändejä yksinoikeudella Nvidialle. Toki voidaan perustaa näitä alternatiiveja, mutta aika vaivalloiselta kuullostaa, varsinkin kun kaikki tietää mikä syy siellä on taustalla. Lisäksi kun miettii että esimerkiksi Asuksella tuo ROG-sarja painottuu hyvin vahvasti myös oheislaitteiden markkinointiin sekä eSports-skeneen.

  Tämähän se ässä hihassa taitaa ollakin. Tämän päivän "perus referenssikortti" muuntuu varmaan melko nopeasti korvaamaan AIB-ratkaisuja jos yhteiselo ei onnistu. :tdown:
   
 34. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 784
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Koska niin kauan kuin yksikin valmistaja on mukana GPP:ssä he jäisivät tappiolle. Ei NVIDIAa kiinnosta kenen merkkisenä heidän näyttiksensä myydään, kunhan niitä myydään.
   
  zZzz ja shuvl tykkäävät tästä.
 35. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 383
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Koska yksikin jättää liittymättä rintamaan -> kaikki muut häviää ja pahasti. Moinen ei ole käytännössä mahdollista ellei firmat halua ajaa itseään konkkaan.

  Ja löytyy tosiaan nvidia only valmistajia. Eli kaikkien on pakko osallistua.
   
  shuvl tykkää tästä.
 36. copter

  copter Last Man Standing

  Viestejä:
  3 190
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2016
  1070 ja 1080 FE kortithan olivat Nvidian itsensä valmistamia ja myymiä, joka poikkesi aikaisemmista generaatioista: Nvidia's 'Founders Edition' graphics cards have been demystified

  Varmaan tuossa vaiheessa jo ollut suunnitteilla tai muuten mietteissä, että kokeillaas hieman kepillä jäätä..
   
  shuvl tykkää tästä.
 37. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 446
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Haloo EVGA on iso toimija joka valmistaa vain Nvidia näytönohjaimia eli kun on yksi iso joka jokatapuksessa lähtee mukaan siihen GPP sopimukseen ei ne muutkaan isot voi jäädä ulos siitä sopimuksesta koska muuten ne menetäisi kaiken Nvidia myyntinsä sen siirtyessä EVGA:lle.
   
 38. shuvl

  shuvl

  Viestejä:
  434
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  EVGA olikin muistikärpänen.

  Mutta sanottakoon, että kun eivät lähteneet vastustamaan tuota "yhtenä isona" porukkana, Nvidia saa vaa vahvemman otteen ja pystyy latelemaan pelisäännöt entistä tiukemmin tulevaisuudessa. Sitten on turha katsoa muutama vuosi taaksepäin tuumaten "hitto kun olisi perustetu me-vihataan-nvidiaa -allianssi".
   
 39. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 446
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toisalta ei ne sitten uskalla ainakaan ääneen ajatella että "hitto kun olisi perustetu me-vihataan-nvidiaa -allianssi" kun ne siinävaiheessa jo kuuluu "Nvidia omistaa meidät alianssiin".
   
 40. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 784
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Noo, katsotaan nyt tullaanko tätä puimaan oikeudessa ensin
   
  shuvl tykkää tästä.
 41. Chloe

  Chloe Mestari

  Viestejä:
  9 073
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt joku dual-GPU malli vaan kehiin, AREZ ARES olisi loistava mallinimi. :D
   
 42. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 446
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  shuvl tykkää tästä.