Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Nyt käytössä Huen valoja sekä Xiaomin ilmanpuhdistin sekä -kostutin. Mites nykypäivän TV:t, kannttaako heittää omaansa? Niitä kun ohjataan verkon kautta.VLAN-asetuksia voi olla myös 802.1Q:n alla. Asuksesta niitä tuskin löytyy, korkeintaan WAN:iin liittyen. Jos näin on, niin IoT-laitteet, joiden tietoturvasta ei ole takeita kannattaa liittää nimenomaan guest-wifiin. Langallisten laitteiden (ethernet) kanssa ei voi oikein mitään, sillä lanin palomuuriasetukset ovat todennäköisesti niin rajoittuneet, ettei niillä voi suitsia IoT-laitteiden tekemisiä oikeastaan mitenkään.
Kyvykkäämpi palomuuri/reititinratkaisu ja sitä (mm. VLANia) tukevia hallittavia kytkimiä ja wifi-accespointeja jos on, niin niillä onnistuu opettelun kautta.
Tämähän on hyvä idea, kiitän! Miten homma toiminut? Mitä laitteita sinulla on käytössä? VLAN on itselleni täysin uusi asia, niin oli aika simppeli ja varma vaihtoehto. Haluaisin kyllä opetella säätämään esim. Ubiquitin laitteet, mutta näin sitä ei tarvitsisi opetella heti.Itse hankin IoT-laitteille oman reitittimen. Kaapelimodeemina toimiva Sagemcom F-3686AC on siltaavassa tilassa ja siihen on liitetty molemmat reitittimeni. Tämä oli minulle riittävä ja yksinkertainen ratkaisu. IoT-verkko ja varsinainen kotiverkkoni ovat toisitaan täysin riippumattomat.
Edit:
Näin minulla on myös IoT-verkolle ja kotiverkolle erilliset julkiset IP-osoitteet. Molemmille verkoille on myös omat DDNS-nimet.
Ilman muuta, monestakin syystä. Niihin asennettavissa olevat, mahdollisesti haitalliset sovellukset eräänä vahvimpana.Mites nykypäivän TV:t, kannttaako heittää omaansa? Niitä kun ohjataan verkon kautta.
Nyt käytössä Huen valoja sekä Xiaomin ilmanpuhdistin sekä -kostutin. Mites nykypäivän TV:t, kannttaako heittää omaansa? Niitä kun ohjataan verkon kautta.
Tämähän on hyvä idea, kiitän! Miten homma toiminut? Mitä laitteita sinulla on käytössä? VLAN on itselleni täysin uusi asia, niin oli aika simppeli ja varma vaihtoehto. Haluaisin kyllä opetella säätämään esim. Ubiquitin laitteet, mutta näin sitä ei tarvitsisi opetella heti.
Kyllä Chromecastin saa toimimaan myös eri verkossa olevalla ohjaimella. Chromecast käyttää mDNS:ää, eli tämän viestit pitää saada välitettyä verkkojen välillä esim. Avahilla. Asuksessa tuon pyörittäminen voi kyllä jäädä haaveeksi. Lisäksi ohjaimen suuntaan pitää avata pari porttia: I am looking for the exact list of port numbers used by Chromecast. - Chromecast Community .
Kyllä varmaan, mutta noiden reititysten takia koko idea vesittyy siitä, että turvallisen verkon laitteet eivät näy mitenkään siellä toisella puolella. Lisäksi noiden setup olisi aika työlästä.Kyllä Chromecastin saa toimimaan myös eri verkossa olevalla ohjaimella. Chromecast käyttää mDNS:ää, eli tämän viestit pitää saada välitettyä verkkojen välillä esim. Avahilla. Asuksessa tuon pyörittäminen voi kyllä jäädä haaveeksi. Lisäksi ohjaimen suuntaan pitää avata pari porttia: I am looking for the exact list of port numbers used by Chromecast. - Chromecast Community .
Erittäin ansiokkaasti esitetty kotiverkko! Varmaankin RT-AC66:n hallintaan pääsy on sallittu vain mac/ip-osoitteen perusteella DIR-825:n kautta. Eikä sen läpi RT-AC66:n laniin välitetä mitään broadcasteja.
Tässäkin toteutuksessa voi käydä seuraavasti: Ostat Dark Dream Machinen, jonka liität IoT-verkkoon. Se ottaa esim. ssh-yhteyden valmistajaan tekemällä remote tunnelin. Valmistaja saa suoran yhdeyden DDM:ään ja pystyy käyttämään sitä kuin omassa verkossaan (internetin yli). Kaikki liikenne DDM:n IoT-verkon interfaceen näkyy valmistajalle. Se voi alkaa etsiä nollapäivä- ja vanhempia haavoittuvuuksia Palvelimesta ja muista IoT-verkon laitteista. Jos siinä on wifi, niin se voi alkaa skannailemalla sillä etsimään yhteyksiä mihin verkkoon tahansa ja haistelemaan mitä laitteita (esim. puhelimia) on kuuluvilla. Jos Palvelimesta tai DIR-825:stä löytyy reikä, niin...
Selventävä kuva! Tämän perusteella voisin lähteä rakentamaan omaanikin, ainakin tuplareitittimien osalta.
Tuota välissä olevaan D-Linkkiä en vielä omilla tietotaidoillani osaa systeemiin rakentaa, joten se lisätään tulevaisuudessa.