Asteroids-pelikabinetin viimeistely

Liittynyt
09.02.2024
Viestejä
13
Kasaan veljelleni 60-vuotissynttäriksi Asteroids-retropelikabinettia, tämä kun oli pahasti koukussa peliin poikasena. Ohjeet -- ja varsin hyvät sellaiset -- löysyin Thingiversestä: Mini Pi-Powered Arcade Machine by Plaputta. Kyse ei siis ole täyskokoisesta pelikabinetista, vaan pöydälle sijoitettavasta miniversiosta, jonka pelimoottorina on Raspberry Pi 3B+. Kuoret ovat 3mm MDF-levyä, jotka laserleikkasin jo onnistuneesti.

Kaipaisin kokeneemmilta ja osaavammilta neuvoja miten pelikabinetti kannattaa viimeistellä. Ajattelin koristaa sivut kirjastossa tulostettavilla vinyylitarroilla. Sama päätee ohjauspaneeliin, johon tulee vielä akryylilevy päälle suojaksi. Eli, pitääkö MDF-pinta kunnolla suojata pohjamaalilla ja spraymaalata mustaksi? Tiedän jo, että broidi sijoittaa kapistuksen man cave-autotalliinsa, joka on altis kosteudelle ja lämpötilavaihteluille. Lämpösulatettavat reunanauhat reunoihin? Mistä sopivaa nauhaa saa esim. sinisenä, keltaisena tai punaisena?

Thingiversen ohjeissa puhutaan Retropiesta, mutta Recalbox näyttää olevan paremmin ylläpidetty. Arcadenappien mukana tuli USB-ohjain, mutta ajattelin jättää sen turhana pois, ja eiköhän vasteajatkin parane.

Vinkkejä kehiin, silvuplee.
 
MDF kestää itessään kosteutta varsin hyvin, kunhan ei suoraan ole veden kanssa tekemisissä. Nuorena tuli tehtyä siitä autoon kaiuttimille yms. koteloita ja osia paksiin, hattuhyllyyn ja ovipahveihin jne. eikä mennyt miksikään ainakaan muutamassa vuodessa, paljaana siis. Esim. laadukas (matta)musta spraymaali pelaa varmaan tuossa ihan hyvin. Vinyylin hyvä tarttuvuus syytä testata/varmistaa. Kasaamiseen suosittelen uretaaniliimaa.
 

Statistiikka

Viestiketjut
254 348
Viestejä
4 421 411
Jäsenet
73 345
Uusin jäsen
innocent_till_proven

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom