Asiaa makuuhuoneesta (peitot, sängyt yms.)

Eka vaihdoin vähän koemielessä yhteen ylimääräisenä lojuneeseen Ikean, muistaakseni Sultan, petariin, joka ei ollutkaan hyvä. Oisin vaihtanut vanhan takaisin, mutta olin ehtinyt myymään. Sitten ositn tilalle Jyskin lippulaivapetarin, eli T110:n. Nyt on kk verran kokeiltu, eikä toimi. Liian kova sekin itselle.
Jyskillä nuo tuntuu menevän että lippulaivat on jäykempiä kuin pienempi numeroiset, eli Jyskin valikoimasta pitäisi testata jotain T50 tyyppistä joka on lötkömpi.
 
Jyskillä nuo tuntuu menevän että lippulaivat on jäykempiä kuin pienempi numeroiset, eli Jyskin valikoimasta pitäisi testata jotain T50 tyyppistä joka on lötkömpi.

Kiitos vinkistä. Jos jollain tietoa mikä noista malleista olisi lötköin ja paksuin (=pehmein selälle ja olkapäille), niin nimeä mainintaan. Veikkaan, että itselle tässä tilanteessa vaatimus memoryfoam, eli välittömästi paineen alta ponnistava tavallinen vaahtomuovi ei taida tulla kysymykseen.

edit: Katselin kaikki Jyskin T-mallit läpi ja näyttää siltä, että potentiaalisiksi kandidaateiksi haarukoitui Gold T50 ja Gold T70. Kolmas mahdollinen vaihtoehto voi olla Thinsulaten petarit, joita näyttää myyvän ainakin Sotka ja Asko. En tiedä, onko vain yksi ainoa malli, mutta noin 7-8cm pasku viskoelastinen (memoryfoam) vaahtomuovipatja.
 
Viimeksi muokattu:
Suositelkaas jotain verraten paksua (7-10cm) ja erittäin lötjöä (viskoelastista?) petaria 120cm leveydessä.

Menin heittämään vanhan paksun, hyvän muistivaahtomuovipatjan pois, mikä johti ongelmiin. Eka vaihdoin vähän koemielessä yhteen ylimääräisenä lojuneeseen Ikean, muistaakseni Sultan, petariin, joka ei ollutkaan hyvä. Oisin vaihtanut vanhan takaisin, mutta olin ehtinyt myymään. Sitten ositn tilalle Jyskin lippulaivapetarin, eli T110:n. Nyt on kk verran kokeiltu, eikä toimi. Liian kova sekin itselle. Olkapäät ihan hajalla, ja nyt alkaa samoin jo selän lapojen kohdalta isoja selkälihaksia polttelemaan itselle liian kova alusta. Itse sänky petarin alla kuitenkin toiminut tähän asti viim. n. 5v ihan ok, ja luulen, että nyt kiinni oikeasta tai väärästä petarista.

PS: Tässä on myyntikuvissa se eka hyvä memoryfoampetari, minkä menin onneton myymään melkein ilmaiseksi. Tullut alunperin Torista ostetut 5-vyöhykejousitetun runkopatjasängyn mukana, joka tais vissiin kait olla ostettu Sotkasta joskus ~2010-2014:

Jos joku tunnistaa ja jotain lisäinfoa tosta, niin kommentoikaa. Tuo oli sellainen, että jos tota rullaa yritti nostaa, niin toinen pää roikkui alaspäin.
 
Viimeksi muokattu:
Mitä olisi sanottavaa tatameista? Mistä kannattaa lähteä hakemaan tai tilaamaan, aika huonosti ilmeisesti missään kivijalassa? Igusa, riisi, vai kookoskuitu vai joku muu? Hintakin vaikuttaa, varmaan ei kannata Japanista tilata käsintehtyä hamppulangalla sidottua. Sama juttu futonin (Shikibuton) kanssa. Villa, puuvilla? Kovaa petiä hakee selkävaivainen.
 
onko håstenssin sängyt "ylivoimaisesti" parempia kuin esim ikean kalleimmat mallit ?
on niillä ainakin hinnoittelu kohdallaan :D
 
Jyskillä nuo tuntuu menevän että lippulaivat on jäykempiä kuin pienempi numeroiset, eli Jyskin valikoimasta pitäisi testata jotain T50 tyyppistä joka on lötkömpi.

Kävin tuossa pari päivää sitten viitisen kappaletta makuuhuone- & huonekaluliikkeitä läpi ja puristelemassa petarit - etenkin kaikki viskoelastiset mallit - läpi etsimässä sitä kaikkein lötjöintä ja pehmeintä mallia kipeytyneille olkapäille. Huomiot Jyskin viskoelastisista patjoista:
  • T50 Gold ihan liian kova ja ohkainen tuntuma
  • T65 Gold paksu ja semipehmeä viskoel.tuntuma, varmaankin paras omasta mielestä Jyskin patjoista
  • T70 Gold hieman ohkaisen puoleinen, semipehmeä tuntuma
Selkeä voittaja oli kuitenkin Sotkan ja Askon myymä Thinsulate-petari, ja sellainen löytyykin nyt taloudesta alkaen ensi yöksi.

Oli ihan selvästi lähinnä tuota edellisissä viesteissä linkin kuvien kera mainitsemaani, pois myymääni erittäin löysää viskoelastista petaria.
 

Statistiikka

Viestiketjut
253 985
Viestejä
4 417 916
Jäsenet
73 258
Uusin jäsen
lu1kero

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom