ARM:n uusi Mali-D71-näyttöohjain on optimoitu 4K @ 120 Hz:lle

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Kaotik, 01.11.2017.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 733
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  ARM on esitellyt uuden Mali-D71-näyttöohjaimen. Mali-D71 perustuu uuteen arkkitehtuuriin ja on optimoitu yhdessä MMU-600-muistinhallintayksikön kanssa etenkin 4K-näytöille ja 120 hertsin virkistystajuudelle. Yhdessä Assertive Display 5:n taipuu myös HDR10-sisällön näyttämiseen.

  Lähde: Graphics and Multimedia Processors | Mali-D71 – Arm Developer
   
 2. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 078
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  "with a single pass through the memory" vihjaisi siihen, että piirillä olevalle SRAM-pohjaiselle framepuskurille/välimuistille mahtuisi koko framepuskuri jota kerralla käsitellään, että se tarvii vasta lopuksi kirjoittaa ulkoiseen DRAM-muistiin.

  4*8bpp väreillä ja 32-bittisellä z-puskurilla koko 4k-framepuskuri (back+z) tekisi 70 megaa muistia, mikä kuulostaa liian suurelta piriin sisäiseksi SRAM-muistiksi ilman että se tulisi hyvin kalliiksi. (ja antialiasing voi vielä lisätä tämän tarvetta riippuen AA-tekniikasta)

  Käytännössä tarkoittanee siis sitä, että tässäkin on joku tiled rendering-systeemi, joka ensin kerää kaikki kolmiot sisään ja sitten rendaa ruudun tiili kerrallaan, ja jokainen tiili on tarpeeksi pieni että sen back- ja z-puskuri mahtuu piirillä olevalle SRAM-muistille.

  Jaahas, onhan tästä tiilauksesta ihan selvästi sanottukin jo kauan sitten, ja ollut jo aiemman sukupolven mali-malleissakin:

  The Mali GPU: An Abstract Machine, Part 2 - Tile-based Rendering