Tuo on siis PCIe 1x-kortti, minkä näkee jo siitä että tuo korttipaikan liitin on noin lyhyt.
Taitaa olla sama kortti kuin tässä tapauksessa:
Trying to find an 8 port SATA card that ran on a PCIE x1 slot didn't result in many options. Fortunately, the lowest-cost option seems to work pretty...
mattgadient.com
Jos kone johon tuon kortin laitat tukee vain PCIe 1.x-versiota, voi olla siinä ja siinä tuleeko tuosta pullonkaula vai ei.
Jos tarvitset nimen omaan suurta _kirjoitus_nopeutta, silloin on syytä kiinnittää huomiota siihen mitä levyjä käytät. Pyörivät levyt jotka on optimoitu lähinnä isojen datamäärien säilyttämiseen eivät välttämättä ole nopeita kirjoittamaan. Tämä johtuu siitä että nykytekniikalla kiintolevyn kirjoituspään koossa tulee tunnetun fysiikan rajat vastaan (= magneettikenttää ei saada kohdistettua enää pienemmälle pinta-alalle) mutta lukupää osataan tehdä vielä pienemmäksi, jolloin maksimaalisen tallennustiheyden saavuttaminen vaatii
Shingled Magnetic Recording-nimistä kikkaa joka moninkertaistaa kirjoitusvaiheessa tarvittavan työmäärän lukemiseen nähden.
Jos tarvitaan nopeutta, nykyratkaisu on käyttää SSD:tä. SSD:itten kanssa lähtökohtaisesti kaikkein hitain operaatio on käytetyn flash-muistilohkon tyhjentäminen uudelleen kirjoittamista varten - siksi niissä on yleensä TRIM-toiminto jolla käyttöjärjestelmä voi kertoa levylle mitkä alueet ovat käyttämättömiä, jolloin SSD voi rauhassa tyhjennellä niitä taustalla omaan tahtiin. Näin SSD:llä on sitten koko ajan reservissä valmiiksi tyhjennettyjä levylohkoja uusia kirjoitusoperaatioita varten. Jos levy tuupataan ihan täyteen, tämä ei välttämättä enää onnistu optimaalisesti, jolloin vauhti hidastuu. Ammattikäyttöön tarkoitetuissa levyissä on (enemmän) piilotettua kapasiteettia jotta tämä tyhjennettyjen muistilohkojen kierto uusiokäyttöön toimii paremmin myös isojen kirjoitusoperaatioiden yhteydessä vaikka levyn vapaa tila olisikin vähissä.