Applen alkuperäisen iPhonen M68-kehitysalusta pääsi ensi kertaa julkisuuteen

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
20 129Apple julkaisi ensimmäisen iPhone-puhelimensa 9. tammikuta 2007. Sittemmin maailman suosituin puhelinsarja on kasvanut vuosittain uudella mallilla ja nykyiset lippulaivamallit tunnetaan nimillä iPhone XS ja XS Max.

Ennen ensimmäistä iPhonea Applella oli kuitenkin useita erilaisia prototyyppejä, joiden avulla se piti jopa omia insinöörejään osittain piilossa puhelimen lopullisesta ulkonäöstä. Yksi näistä prototyypeistä on M68:na tunnettu kehitysalusta, jonka The Verge on saanut käsiinsä anonyyminä Red M Sixty -nimimerkin takana pysyvän lähteen kautta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun ensimmäisen iPhonen M68-prototyyppi on nähty julkisuudessa.Vergen mukaan Applella oli useita erilaisia prototyyppiemolevyjä ja heidän käsiinsä päätyneen mallin olleen tarkoitettu pääasiassa iPhonen radioteknologioiden ja ohjelmistojen parissa työskenteleville insinööreille. EVT-tason (Engineering Validation Test) prototyypin keskeltä löytyy iPhonen prosessori (ARM1176JZF), jonka kanssa samaan paketointiin on integroitu Samsungin muistia. 4 Gt:n tallennustila on niin ikään Samsungilta ja se on asennettu erilliseen vaihdettavaan moduliin.

Emolevyn nurkasta löytyy iPhonen näyttö kuulokkeineen, jonka vierelle suoraan emolevylle on sijoitettu erillinen kotinäppäin. Myös virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet ovat erillisinä emolevyllä. M68:n radiomodulista löytyy Intelin, Infineonin, CSR:n, Marvellin ja Skyworksin piirit ja sen tukena emolevyllä on erillinen verkkopiiri langallista yhteyttä varten. Emolevyltä löytyvät myös mm. SIM-korttipaikka, paikka akulle, sarjaportti, linjasisään- ja -ulostulot 3,5 mm:n liittimillä ja RCA-liittimillä toteutettuina, 30-pinninen telakkaliitin ja komponenttivideoliitännät.

Lähde: The Verge

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 743
Prototyypit on aina jotenkin kiinnostavan näköisiä. Ja tuosta on näyttöä lukuunottamatta aika vaikea päätellä miltä se tuleva laite näyttäisi. Tai tulisi aika jättimäinen puhelin jos tuo olisi ollut se lopullinen koko. :lol:
 

santsikuppi

Astabiili värähtelijä
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
74
Tuollaisella olisi tyylikästä alkaa soittamaan tai selaamaan nettiä jossain ihmisten ilmoilla. Voisi päät kääntyä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
206 407
Viestejä
3 686 999
Jäsenet
64 491
Uusin jäsen
paukkulanka

Hinta.fi

Ylös Bottom