Applen alkuperäisen iPhonen M68-kehitysalusta pääsi ensi kertaa julkisuuteen

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 21.03.2019.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 011
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Apple julkaisi ensimmäisen iPhone-puhelimensa 9. tammikuta 2007. Sittemmin maailman suosituin puhelinsarja on kasvanut vuosittain uudella mallilla ja nykyiset lippulaivamallit tunnetaan nimillä iPhone XS ja XS Max.

  Ennen ensimmäistä iPhonea Applella oli kuitenkin useita erilaisia prototyyppejä, joiden avulla se piti jopa omia insinöörejään osittain piilossa puhelimen lopullisesta ulkonäöstä. Yksi näistä prototyypeistä on M68:na tunnettu kehitysalusta, jonka The Verge on saanut käsiinsä anonyyminä Red M Sixty -nimimerkin takana pysyvän lähteen kautta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun ensimmäisen iPhonen M68-prototyyppi on nähty julkisuudessa.

  [​IMG]

  Vergen mukaan Applella oli useita erilaisia prototyyppiemolevyjä ja heidän käsiinsä päätyneen mallin olleen tarkoitettu pääasiassa iPhonen radioteknologioiden ja ohjelmistojen parissa työskenteleville insinööreille. EVT-tason (Engineering Validation Test) prototyypin keskeltä löytyy iPhonen prosessori (ARM1176JZF), jonka kanssa samaan paketointiin on integroitu Samsungin muistia. 4 Gt:n tallennustila on niin ikään Samsungilta ja se on asennettu erilliseen vaihdettavaan moduliin.

  Emolevyn nurkasta löytyy iPhonen näyttö kuulokkeineen, jonka vierelle suoraan emolevylle on sijoitettu erillinen kotinäppäin. Myös virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet ovat erillisinä emolevyllä. M68:n radiomodulista löytyy Intelin, Infineonin, CSR:n, Marvellin ja Skyworksin piirit ja sen tukena emolevyllä on erillinen verkkopiiri langallista yhteyttä varten. Emolevyltä löytyvät myös mm. SIM-korttipaikka, paikka akulle, sarjaportti, linjasisään- ja -ulostulot 3,5 mm:n liittimillä ja RCA-liittimillä toteutettuina, 30-pinninen telakkaliitin ja komponenttivideoliitännät.

  Lähde: The Verge

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
   
 2. Dudem

  Dudem

  Viestejä:
  830
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Prototyypit on aina jotenkin kiinnostavan näköisiä. Ja tuosta on näyttöä lukuunottamatta aika vaikea päätellä miltä se tuleva laite näyttäisi. Tai tulisi aika jättimäinen puhelin jos tuo olisi ollut se lopullinen koko. :lol:
   
  santsikuppi tykkää tästä.
 3. santsikuppi

  santsikuppi

  Viestejä:
  59
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Tuollaisella olisi tyylikästä alkaa soittamaan tai selaamaan nettiä jossain ihmisten ilmoilla. Voisi päät kääntyä.
   
  Dudem tykkää tästä.