Apple TV 4K toisto-ongelma

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja Paavo76, 05.01.2019.

  1. Paavo76

    Paavo76

    Viestejä:
    14
    Rekisteröitynyt:
    29.12.2018
    Osaisikohan joku vinkata mitä kokeilla tämän ratkaisemiseksi?

    Setuppi: PC/NAS->Asus 4G-AC55U reititin-> Apple TV 4K->Infuse/MrMc->LG OLED B8 65"

    Kaikki kytkennät ethernetillä reitittimeen.

    Kaikki muu toimii hienosti, mutta 4K/HDR/23.976 -leffoilla tapahtuu n. vajaan minuutin välein pätkäisy. Kuva pysähtyy vajaaksi sekunniksi, sitten toisto jatkuu hypäten oikeaan kohtaan. Pätkiset tapahtuvat aina tietyllä leffalla sekunnilleen samassa kohtaa, ensimmäisen kerran yleensä jossakin ~50 sekunnin kohdalla.

    - Olen kokeillut streamata QNAPin ja Buffalon NASeilta (SMB) ja PC:ltä (Plex server), kaikilla sama.
    - Kokeiltu eri HDMI -kaapelia ja toista näyttöä
    - Infuse ja MrMc

    Kaikilla kombinaatioilla tökkää aina samassa kohtaa, joten vaikuttaa jollain lailla Apple TV:n ongelmalta. Applen asetuksissa Täsmäytä dynaaminen alue ja kehysnopeus on päällä.

    Harmillinen ongelma kun muuten kuva on oikein hyvä.
     
  2. k334

    k334

    Viestejä:
    395
    Rekisteröitynyt:
    14.11.2016
    Onko mahdollista että nettiyhteydestä loppuu potku?
     
  3. Paavo76

    Paavo76

    Viestejä:
    14
    Rekisteröitynyt:
    29.12.2018
    Leffat ovat ihan paikallisella palvelimella, eivät netissä.
     
  4. CafeRacer

    CafeRacer

    Viestejä:
    88
    Rekisteröitynyt:
    26.10.2017
  5. Paavo76

    Paavo76

    Viestejä:
    14
    Rekisteröitynyt:
    29.12.2018
    Noin kymmentä leffaa olen nyt kokeillut ja yhtä lukuunottamatta kaikki alkavat töksähdellä n. kerran minuutissa. Mystistä.
     
  6. tohtori-no

    tohtori-no

    Viestejä:
    125
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    kuulostaa että infuse bufferoi, todennäköisesti joku verkossa nyt ei pelaa niinkuin pitää koska omalla kohdalla katsottu monta kymmentä 50gb+ kokoisia 4k ja 4k hdr rippejä QNAP + ATV4k + infuse pro yhdistelmällä.
     
  7. Paavo76

    Paavo76

    Viestejä:
    14
    Rekisteröitynyt:
    29.12.2018
    Täytyy vielä tutkia tuota verkkoa. Sitä ympyrän muotoista bufferointianimaatiota ei kuitenkaan tule, ainoastaan lyhyt nykäisy.
     
  8. Paavo76

    Paavo76

    Viestejä:
    14
    Rekisteröitynyt:
    29.12.2018
    En usko että tämä liittyy verkkoon. Liitin USB-levyn suoraan reitittimeen ja edelleen pätkäisee aina samassa kohtaa leffasta riippuen.

    Esim.
    leffa 1: 0:53, 1:21 jne
    leffa 2: 0:56, 1:30 jne
     
  9. tohtori-no

    tohtori-no

    Viestejä:
    125
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    No siinä välissä edelleen reitittää tuo asus.. ootko varmistanut että atv kättelee gigasella eikä satasella yhteydellä? Jos mahdollista kokeile nfs jaolla sieltä qnapista. Omassa verkossa qnap jakaa nfs jaolla kaiken atv4k + infuse pro combolle ja kaikki toistuu ilman pätkimisiä joten epätodennäköistä että ongelma on atvssa. Koita palauttaa tehdasasetukset atvhen myös.
     
  10. tohtori-no

    tohtori-no

    Viestejä:
    125
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Mikä on muuten ulostulo asetus atvssa 4k/24/30/50/60? Koita vaihtaa samaksi kuin leffan eli tod näk tuo 24. Netflixissa ja joissain dv videoissa oli ongelmia tiettyjen Hdr leffojen kanssa että video nykii tietyissä kohdissa koska se muuntaa dv signaalin hdr ja siinä on jotain yhteensopivuusongelmia.
     
  11. Paavo76

    Paavo76

    Viestejä:
    14
    Rekisteröitynyt:
    29.12.2018
    Totta, tutkin vielä näitä, kiitoksia vinkeistä.
     
  12. Paavo76

    Paavo76

    Viestejä:
    14
    Rekisteröitynyt:
    29.12.2018
    Palautin atv4k tehdasasetukset, vaihdoin Buffalon NASiin ja kokeilin toista Asuksen reititintä. Varmistin että kaikki laitteet yhdistyvät 1 Gps yhteydellä.
    Noissa minun NASeissa ei ole NFS:ää, en tiedä voiko SMB olla jotenkin hitaampi. Liitteenä videonpätkä, jonka lopusta näkyy millaisesta pätkimisestä on kyse.
     

    Liitetyt tiedostot:

  13. teppo mörkö

    teppo mörkö

    Viestejä:
    531
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Eiköhän selitys tullut jo yllä @CafeRacer kommentissa.
     
  14. Paavo76

    Paavo76

    Viestejä:
    14
    Rekisteröitynyt:
    29.12.2018
    Tuo tapahtuu muutamaa lukuunottamalla kaikilla 4K elokuvilla. Samat elokuvat pyörivät pätkimättä LG television omalla soittimella kun kytkee USB-levyn televisioon.
     
  15. tultsari

    tultsari

    Viestejä:
    20
    Rekisteröitynyt:
    09.09.2018
    Jos pitäisi arvata niin sanoisin että tuossa tapahtuu säännöllinen bufferointi. Harmi ettet pysty kokeilemaan esim. NFS jakoa jos se toimisi paremmin. Tai sitten jos SMB:n saisi johonkin toiseen protokollaversioon/moodiin, mikä sattuisi toimimaan jostain syystä paremmin.
     
  16. Paavo76

    Paavo76

    Viestejä:
    14
    Rekisteröitynyt:
    29.12.2018
    Joo, kaikki muu alkaa olla läpikäyty tuota NFS-jakoa lukuunottamatta. Pitää järjestää jostain kokeiluun NFS-jakoon kykenevä palvelin.
     
  17. CafeRacer

    CafeRacer

    Viestejä:
    88
    Rekisteröitynyt:
    26.10.2017
    Voiko reitittimen jättää välistä ja yhdistää suoraan NAS -> APTV4 ja kokeilla tökkiikö sitten?
     
  18. Paavo76

    Paavo76

    Viestejä:
    14
    Rekisteröitynyt:
    29.12.2018
    Kokeilin tämänkin, ei muuttanut tilannetta. Muuten video kyllä käynnistyi nopsaan.
     
  19. CafeRacer

    CafeRacer

    Viestejä:
    88
    Rekisteröitynyt:
    26.10.2017
    Vielä viimeisenä epätoivona on kokeilla eri protokollia sieltä Infusen kautta, kun yhdistään serveriin? Onko mahdollista saada eri versioita siitä 4K leffasta, jos onkin enkoodauksessa ongelma?
     
  20. Paavo76

    Paavo76

    Viestejä:
    14
    Rekisteröitynyt:
    29.12.2018
    Tuo serveri on valitettavasti niin vanha, ettei tue muita protokollia. Pääsen varmaan lähiaikoina kokeilemaan uudemmalla joka tukee NFS:ää.