Apple tekee sovelluksiin ja selaimen valintaan liittyviä muutoksia laitteisiinsa EU-alueella

NeliYgönen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
02.07.2020
Viestejä
203


NeliYgönen kirjoitti uutisen/artikkelin:
Elektroniikkajätti Apple on ollut vastahakoinen tekemään euroalueen laitteisiinsa EU:n digimarkkinasäädöksen mukaisia muutoksia, mutta nyt yhtiö on kertonut mahdollistavansa käyttäjille esimerkiksi joidenkin sisäänrakennettujen sovellusten poistamisen laitteistaan sekä oletusselaimen vaihdon mieleisekseen. Selainvaihtoehtojen näkymän on tarkoitus aueta käyttäjälle Safari-selaimen ensimmäisellä käynnistyskerralla EU-alueella käytettävissä laitteissa.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="100387,100388"]

Myös oletussovellusten valinta helpottuu. Käyttäjät voivat jatkossa määrittää helpommin, millä sovelluksilla avaavat esimerkiksi sähköposteja tai hoitavat lähimaksun kaupassa. Tulevissa ohjelmistopäivityksissä on tulossa joustavuutta myös esimerkiksi puhelin-, viesti- ja karttasovellusten valintaan. Muutokset tulevat voimaan iPhoneissa ja iPadeissa vuoden loppuun mennessä.

Lähde: Apple, GSMArena

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 536
EU taas hyvällä asialla mutta jossain määrin haitallisella toteutuksella koska EU-byrokraatit eivät ymmärrä teknologiaa, eivätkä myöskään tajua että homman pitäisi lähteä siitä, mikä on kuluttajalle/käyttäjälle parasta eikä siitä, mikä on "jättiläisfirman" kilpailijalle parasta.

Käyttäjän vapaus ei ole koskaan ollut siitä kiinni, että saako hän käyttää puhelintoiminnon käyttöliittymänä jotain muuta kuin puhelimen mukana tulevaa puhelinsoftaa - käyttäjän vapaus on enemmän esim. siitä kiinni, kuinka paljon puhelinvalmistaja häntä vakoilee, tuleeko puhelimen mukana pakollinen sensuurifiltteri joka estää pääsyn väärin verkko-osoitteisiin, ja siitä, saako hän asentaa omaan luuriinsa softia jotka eivät ole laitevalmistajan moraalikoodin tms. mukaan hyväksyttäviä.

Sen sijaan se, että käyttäjän puhelin voidaan hakkeroida sen takia, että valmistaja pakotetaan avaamaan puhelimen rajapintoja kolmansille osapuolille on suuri ongelma käyttäjän tietoturvan ja yksityisyyden kannalta. Ja se, että puhelimen kielletään tekemästä käyttäjän yksityisyyden turvaavia vahvoja salauksia jotta valtio voi salakuunnella käyttäjää esim. lapsipornoa etsiessään on suuri ongelma käyttäjän tietoturvan ja yksityisyyden kannalta; Se ei avaa tietä puhelimeen vain sille valtiolliselle "hyvän valtion" poliisille jolle se on tarkoitettu vaan mahdollistaa sen, että näitä tarkoituksellisia haavoittuvuuksia voivat hyödyntää myös vihamielisten maiden tiedustelupalvelut ja rikolliset.
 
Liittynyt
11.03.2017
Viestejä
307
ChatControl-asetus on kaatunut jo. Tiukkaa se taisi tehdä ja siksi ennen kaikkea pelottava suunta, että missä todellisuuden taju? Se kaikki energia ja raha mitä on vedetty pöntöstä alas tuon hankeen eteenpäin viemiseen, niin samaa mieltä teknologian ymmärtämättömyydestä. Tästä on pahimmillaan suurta haittaa, jos tietämättömyyttä ei tiedosta vakavien asioiden äärellä. Se mikä ei tahdo tapahtua, ei pidä panna tapahtumaan.

Lastensuojeluasia on vakava asia, mutta ei viestintäsalaisuuden puukotus ole käypä ratkaisu sen enempää kuin keittiöveitsien totaalikielto tappojen estämiseksi. Rikolliset jatkaisivat toimintaansa kuten ennenkin, tai lähes. Steganografian käyttö saattaisi yleistyä ja valvontavastuu olisi ilman tätäkin jo mahdottoman iso ja vaativa urakka. Kansalaisten elämä kyllä hankaloituisi ja vaarantuisi merkittävästi.

Sekin voi olla totta, ettei pieniä yrityksiä kannata väkipakolla tukea. Mielenkiintoinen näkökulma, mutta asia on sen verran monimutkainen, ettei itsellä ole tuohon juuri sen enempää kommentoitavaa. Paitsi ehkä sen verran, että NFC:n API:n avautuminen EU:n sisällä tuo kyllä myönteisiäkin mahdollisuuksia.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
251 183
Viestejä
4 376 038
Jäsenet
72 739
Uusin jäsen
dillle

Hinta.fi

Ylös Bottom