Apple julkisti macOS Montereyn (macOS 12)

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
19 384


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Apple julkisti tänään WWDC-tapahtumassaan mobiilipuolen käyttöjärjestelmien lisäksi uuden macOS Montereyn. Monterey eli macOS 12 tukee MacBookeja Early 2016 -mallista lähtien, MacBook Air- ja Pro -kannettavia Early 2015 -malleista lähtien ja Mac Minejä Late 2014 -mallista lähtien. iMacit on tuettu Late 2015 -mallista lähtien, iMac Prot vuoden 2017 mallista lähtien ja Mac Prot Late 2013 -mallista lähtien.

Applen mukaan Montereyssä on keskitytty ennen kaikkea yhteydenpitoon ja sulavaan yhteistyöhön yhtiön eri laitteiden välillä. iOS-puolellekin julkaistu FaceTimen uusi SharePlay-ominaisuus on tuettu myös macOS:n puolella. Se mahdollistaa kätevästi myös Messages-sovelluksen kautta lähetettyjen linkkien ja sisällön katselun Maceilla.

[gallery link="file" ids="62807,62808,62809"]

Käyttöjärjestelmään on lisätty tuki helppokäyttöisille Shortcuts-makroille, joihin voi ketjuttaa esimerkiksi useamman eri sovelluksen avaamisen ja tietyn soittolistan soittamisen yhdellä klikkauksella. Safari on saanut puolestaan välilehtien ulkonäköpäivityksen sekä mahdollisuuden järjestellä välilehtiä ryhmiin. Focus taas mahdollistaa läpi pääsevien ilmoitusten rajoittamisen keskittymisen helpottamiseksi.

Eri laitteiden välistä yhteistyötä on paranneltu etenkin iPadien ja Mac-tietokoneiden välillä. Montereyssä on tuki Universal Control -ominaisuudelle, eli saman näppäimistön ja hiiren käytön iPadilla ja Macilla ja samalla mahdollisuuden raahata sisältöä niiden välillä uuden AirPlay to Mac -ominaisuuden avulla. Se mahdollistaa myös esimerkiksi iPadin käyttämisen Macin lisänäyttönä.

Applen omaan M1-järjestelmäpiiriin perustuvissa Maceissa uusi macOS 12 tuo mukanaan saman tekstintunnistuksen, mikä lisättiin myös iOS-puolelle. Järjestelmäpiirin Neural Engine -kiihdyttimen avulla toimiva ominaisuus mahdollistaa tekstin tunnistamisen ja kopioimisen suoraan kuvista. Visual Look Up puolestaan tunnistaa kuvista erilaisia kohteita ja näyttää lisätietoa niistä.

Ekosysteemin laajemmasta tukemisesta hyötyvät myös AirPods Pro- ja AirPods Max -kuulokkeita suosivat, joille on tarjolla uusi tilaäänituki, kunhan alla on M1-järjestelmäpiirin sisältävä Mac. Voit tutustua macOS 12:n kaikkiin uudistuksiin tarkemmin Applen verkkosivuilla. Käyttöjärjestelmäpäivitys julkaistaan jakeluun myöhemmin tänä vuonna.

Lähteet: Apple (1), (2)

Linkki alkuperäiseen juttuun
 

user9999

Platinum-jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 637
Joitakin ominaisuuksia ei tule Intel Mac koneisiin. Johtuu varmaan siitä, että Intel Mac koneista puuttuu Neural Engine.
  • Portrait Mode blurred backgrounds in FaceTime videos
  • Live Text for copying and pasting, looking up, or translating text within photos
  • An interactive 3D globe of Earth in the Maps app
  • More detailed maps in cities like San Francisco, Los Angeles, New York, and London in the Maps app
  • Text-to-speech in more languages, including Swedish, Danish, Norwegian, and Finnish
  • On-device keyboard dictation that performs all processing completely offline
  • Unlimited keyboard dictation (previously limited to 60 seconds per instance)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
186 870
Viestejä
3 399 393
Jäsenet
60 886
Uusin jäsen
Homerfin82

Hinta.fi

Ylös Bottom