Apple julkaisi odotetusti uudet iPhone 12 -sarjan älypuhelimet uudistetulla muotoilulla

Diizzel

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
1 531


Diizzel kirjoitti uutisen/artikkelin:
Apple on julkaissut odotetusti tänään pitämässään julkaisutilaisuudessa uuden iPhone 12 -malliston. Uusi älypuhelinsarja tuo mukanaan uudistuneen entistä kulmikkaamman muotoilun, Apple A14 -järjestelmäpiirin ja 5G-yhteydet. Julkaistut puhelimet vahvistavat viime viikolla uutisoidun vuodon paikkansa pitäväksi. Puhelinten lisäksi Apple julkaisi tilaisuudessaan edellä mainitussa vuodossakin ennustetun HomePod Mini -älykaiuttimen.

Kaikkia puhelimia yhdistää niiden sisällä jylläävä A14 -järjestelmäpiiri, josta voi lukea tarkemmin sitä käsittelevästä uutisesta kuukauden takaa. Lyhyesti piiri kuitenkin on mobiilimaailman ensimmäinen 5 nm viivanleveydellä valmistettu järjestelmäpiiri, joka on myös Applen ensimmäinen 5G-yhteyksiä tukeva piiri. Apple lupaa piirin olevan maksimissaan jopa 50 prosenttia muita mobiilimarkkinoiden järjestelmäpiirejä nopeampi niin CPU:n kuin myös GPU:n osalta.

5G-tuki oli yksi Applen julkaisutilaisuuden pääteemoista. 5G-tuen myötä valmistaja lupasi iPhone 12-malliston yltävän nopeimmillaan jopa 4 Gb/s siirtonopeuksiin, mutta valitettavasti kovimpia nopeuksia tarjoava mmWave-tuki jää vain Yhdysvaltain herkuksi. 5G-verkoilla muissakin mobiililaitteissa havaittua suurehkoa virrankulutusta parantamaan Apple on kehittänyt Smart Modeksi kutsumansa tilan, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että puhelin käyttää 5G:tä ainoastaan havaitessaan suuremmista siirtonopeuksista hyötyvää käyttöä puhelimella. Tällöin puhelin viettää suurimman osan ajastaan 4G-verkoissa.

Toinen kaikkia iPhone 12 -malleja yhdistävä uutuus on MagSafe-lataus. Applen vanhempien MacBook-kannettavien magneettisista latureista tuttu termi on lainattu iPhone-maailmaan kuvaamaan puhelimen takaa löytyvää magneettiympyrää, joka mahdollistaa niin lisälaitteiden kuin myös Apple Watchin laturia muistuttavasti magneettisesti kiinnittyvän langattoman laturin käyttämisen. Julkaisutilaisuudessaan Apple mainosti MagSafe-magneetteja muun muassa niihin napsahtavalla korttikotelolla ja MagSafe-laturilla, jotka molemmat ovat tarjolla suoraan Applen sivujen kautta 65 ja 45 euron suositushinnoin.

Uudistuneen muotoilun ohessa Apple on tuonut kaikkiin puhelimiin myös Ceramic Shield -markkinointitermiä käyttävän uuden lasirakenteen, joka valmistajan mukaan tarjoaa jopa nelinkertaisen pudotuskestävyyden aiemmin käytössä olleeseen lasiin verrattuna. Kaikki uudet iPhone 12 -mallit tarjoavat myös IP68-luokituksen, joka lupaa puhelimen kestävän 30 minuutin upotuksen veteen 6 metrin syvyyteen.

Toimitussisältöön on myös tapahtunut muutos, sillä Apple ei enää uusien iPhone 12 -mallien mukana tarjoa virtalähdettä suoraan puhelimen mukana, vaan paketissa tulee ainoastaan Lightning-liitäntäinen kaapeli, jonka toisessa päässä on USB Type-C-liitin kuluttajan omaan laturiin kiinnittämistä varten.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="53387,53388"]

Malliston pohjalle viime vuoden iPhone 11:n korvaamaan Apple julkaisi uudet iPhone 12:n ja pykälän edullisemman iPhone 12 minin, jotka molemmat sijoittuvat aiemmin tänä vuonna julkaistun iPhone SE:n yläpuolelle. Puhelimet ovat ominaisuuksiltaan lähes identtiset, mutta niitä erottaa näyttöjen koot ja Applelle ominaiseen tapaan näytön koon myötä myös poikkeavat resoluutiot. iPhone 12:n näytön koko on viime vuodesta tuttu 6.1 tuumaa, mutta Super Retina XDR -nimeä kantavan näytön resoluutio on entistä korkeampi 2532 x 1170, joka tarjoaa 460 ppi:n pikselitiheyden. iPhone 12 minin näyttö puolestaan on huomattavasti pienempi 5,4 tuumaa ja resoluutio 2340 x 1080, joka tarjoaa 476 ppi:n pikselitiheyden. Edellisvuoteen verrattuna Super Retina XDR -näyttö eroaa myös teknologialtaan, sillä Apple on siirtynyt iPhone 11:sta löytyneestä LCD-paneelista OLED-näyttöön. iPhone 12:n ja 12 minin näytöt tukevat luonnollisesti myös HDR-materiaalia ja tarjoavat kyseistä materiaalia toistaessa jopa 1200 nitin maksimikirkkauden. Tyypillinen enimmäiskirkkaus on kuitenkin iPhone 11:sta tuttu 650 nitiä.

Kameravalikoiman osalta 12 ja 12 mini tarjoavat 11:stä tuttuun tapaan pääkamerana toimivan laajakulmakameran ja 120 asteen kuvakulmalla varustetun ultralaajakulmakameran. Kamerajärjestelmä ei kuitenkaan muilta ominaisuuksiltaan ole säilynyt ennallaan, vaan kehitystä on tapahtunut. Pääkameran aukkosuhde on kasvanut f1.6:een, minkä lisäksi sen objektiivin elementtimäärä on kasvanut kuudesta seitsemään. Myös ohjelmistopuolella puhelimelle on luvattu kehitystä muun muassa kehittyneemmän HDR-tilan ja videokuvaukseen tuodun Dolby Vision -tuen myötä. Lisäksi videokuvauksen kuvanvakautusta on valmistajan mukaan kehitetty. Muilta osin videokuvaus tukee ennestään tuttua 4K 60 FPS -tason videota niin etu- kuin myös takakameroilla.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="53389,53390"]

iPhone 12 Pro ja 12 Pro Max puolestaan korvaavat nimiensä mukaisesti viime vuoden iPhone 11 Pro ja 11 Pro Max -mallit. Selkeimpänä uudistuksena puhelinten uudistuneen muotoilun lisäksi 12-sarjan Pro-mallit ovat kasvattaneet näyttöjensä kokoa. iPhone 12 Pro:n näyttö on 6,1” ja iPhone 12 Pro Maxin näyttö on 6,7”, kun viime sukupolven Pro-malleilla ne olivat 5,8" ja 6,5". Lisäksi hinnat-alkaen-mallien tallennustilan määrää on kasvatettu viimevuoden 64 gigatavusta 128 gigatavuun.

Perusmalleista Pro-mallit eroavat kameraominaisuuksiensa osalta, joskin eroavaisuuksia on myös Pro-mallien välillä. Molemmat Pro-mallit tarjoavat kolme kameraa – ultralaajakulmakameran, pääkamerana toimivan laajakulmakameran ja telekameran – joiden lisänä on myös iPad Prosta tuttu LiDAR-sensori. iPhone 12 Pron ultralaajakulmakamera on paperilla 12 ja 12 ministä tuttu, samoin kuin pääkamerakin, joskin pääkameran pikselikooksi Apple määrittelee 12 Prolle 1,4 um, kun 12:lle ja 12 minille kokoa ei ole mainittu. Telekameran osalta iPhone 12 Pro tarjoaa 52 mm polttovälin, eli perinteisen 2x zoomin, 6-elementtisen linssin, optisen kuvanvakaimen ja varsin valovoimaisen f2.0-aukkosuhteen.

iPhone 12 Pro Max puolestaan tarjoaa pienemmästä Prosta tutun ultralaajakulmakameran, mutta eroaa pääkameran ja telekameran osalta. 12 Pro Maxin pääkameran pikselikoko on pykälän suurempi 1,7 um, minkä lisäksi se tarjoaa objektiivin optisen kuvanvakaimen tueksi myös koko kennoa liikuttavan optisen kuvanvakaimen, jota on ennen nähty lähinnä kehittyneissä järjestelmäkameroiden vakaimissa. Telekameran osalta iPhone 12 Pro Max tarjoaa pykälän korkeamman zoomin 65 mm polttovälillään. Käytännössä kyseessä on 2,5x zoom. Objektiivin valovoimaisuus tosin kärsii hieman iPhone 12 Prohon nähden ollen vain f2.2Uutuuspuhelinten lisäksi Apple julkaisi myös vuodoissakin odotetun HomePod mini -älykaiuttimen. Käytännössä kyseessä on edullisempaan hintaluokkaan sijoittuva pienikokoisempi versio valmistajan edellisestä HomePod-älykaiuttimesta. HomePod Mini on muotoilultaan pyöreä ja vain vajaa 8,4 cm korkea.

iPhone 12 ja iPhone 12 Pro tulevat ennakkotilattavaksi 16.10. ja iPhone 12 mini sekä iPhone 12 Pro Max puolestaan 6. marraskuuta. Saataville laitteet tulevat viikkoa myöhemmin, eli 23. lokakuuta ja 13. marraskuuta. iPhone 12 minin hinnat alkavat 64 gigatavun mallin 829 eurosta, iPhone 12:n hinnat alkavat 64 gigatavun mallin 929 eurosta, iPhone 12 Pron hinnat alkavat 128 gigatavun mallin 1179 eurosta ja iPhone 12 Pro Maxin hinnat alkavat 128 gigatavun mallin 1279 eurosta.

Lähteet: Apple (1), (2), (3)

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Liittynyt
09.12.2016
Viestejä
943
Yllättävän paljon uutuuksia, kova julkaisu! Mini tulee tänne ehdottomasti.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
328
Alkaa menemään sekaisin näissä malleissa etenkin kun kameratkin on erilaisia pro versioissa...
 

Nerkoon

Se ainoa oikea
Platinum-jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
5 095
Ja iPhone 12 mukana ei tule edes laturia, peruskuulokkeista puhumattakaan. Kunnon keskisormen näyttö kuluttajalle.
 

Hessu

Tukijäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
4 355
Ja iPhone 12 mukana ei tule edes laturia, peruskuulokkeista puhumattakaan. Kunnon keskisormen näyttö kuluttajalle.
Tuo latureiden puuttuminen on varmaankin ensiaskel tuon turhan SER -romun vähentämiseen. Ostaa kerran hyvän laturin, jossa on jerkkua pitkälle tulevaisuuteen, pitkällä takuulla niin saa huoletta 10 vuotta latailla ja puhelimen vaihdon yhteydessä ei mene entiset lavalle automaattisesti. Toki hinnassahan tuon olisi voinut kompensoida tai saada kylkiäisenä edullisesti hyvä laturi. Kuulokkeiden kanssa sama homma, kuunteleeko joku niillä 5€ rimpuloilla jotain?
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
980
Ihan höpön höpö julkaisu. Laittaa nyt Iphone ja maksaa itsensä kipeeksi. Ei sinänsä, hyviä luureja mutta ei niin hyviä mitä hinta kertoo. Vähän väsynyttä homma jo Applelta. Ei oikein hinta korreloi tavaran kanssa enää.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 066
Pro mallien hinnoittelu on positiivinen yllätys, kun hinnat alkaen mallissa tallennustilan määrä on tuplattu (64Gt -> 128Gt) mutta lähtöhinta on pysynyt samana. Perusmallissa hinta on sen sijaan pompannut 100€:lla tallennustilan pysyessä samana (64Gt) edelliseen sukupolveen verrattuna.

Ilmeisesti Apple on halunnut tiivistää hinnoittelua, kun 12 mallin alapuolelle tuli 12 mini. Tuskin HD+ LCD näytön vaihtaminen FullHD+ OLED näyttöön on kuitenkaan niin paljon maksanut. Toisaalta latureiden pois jättäminen on tasannut perusmallien ja Pro mallien hintaeroa, kun 11:n mukana tuli vielä 5W laturi ja 11 Pro malleilla pikalaturi.

PS. Puhelimien mitat olisi voinut laittaa uutiseen.
 

escalibur

"Random Tech Channel" @ YouTube
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 512
Ja iPhone 12 mukana ei tule edes laturia, peruskuulokkeista puhumattakaan. Kunnon keskisormen näyttö kuluttajalle.
Mielestäni ihan hyvä päätös vähentää ongelmajätteiden valmistamista. Ainakin lähipiirissä oletuslatureita ei välttämättä edes oteta pakkauksesta ulos. Samoin ne mukana tulevat kuulokkeet (Air Pro podseja lukuunottamatta) ovat melko kauheita äänenlaadultaan.

Laadukkaita latureita saa joka lähtöön. Hyvällä tuurilla sellainen saattaa löytyä jo ennen uuden puhelimen ostoa. :)
 

Proscribo

Kiitos.
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
812
Toivottavasti tuo mini tarkoittaa nyt sitä, että android puolelle tulee sille varteenotettavia kilpailijoita. Applet maksaa vähän liikaa nyt ja luultavasti myös tulevaisuudessa. :beye:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 339
En ole käyttänyt omaa puhelimen mukana tullutta laturiani kuin kerran. Langattomat latauspisteet on muutamissa paikoissa asunnossani ja niille tulee luuri laskettua. Tuo kerta taitaa olla ainut myös mitä olen puhelimeen yleensä mitään piuhalla liittänyt.
 
Liittynyt
28.12.2019
Viestejä
506
Ja iPhone 12 mukana ei tule edes laturia, peruskuulokkeista puhumattakaan. Kunnon keskisormen näyttö kuluttajalle.
Mikä tahansa halpa USB-C standardia tukea laturimötikkä käy, kun kaapelina on lightning. Siis myös pikalataus onnistuu kolmannen osapuolen latureilla, toisin kuin useissa muissa puhelimissa. Voisin veikata, että sinäkin omistat USB-C laturin. Miksi jokaisen puhelimen mukana pitäisi toimittaa uusi? Ainakin omissa nurkissani pyörii jo valmiiksi riittävän monta laturia.
 

Hampsteri

hiphei
Tukijäsen
Team AMD
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
759
Tuo 12 Mini on ehdottomasti harkinnan arvoinen paketti ainakin tänne taskuun :tup: Enkä kyllä ymmärrä tuota kitinää tuosta laturin pois jättämisestä, perusmallien mukana olisi kuitenkin se muinainen 5 wattinen mikä menisi poistoon joka tapauksessa eikä nuo muovikuulokkeetkaan ole koskaan oikein säväyttäneet joten ihan hyvä päätös Applelta.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
543
Sinänsä laturin ja kuulokkeet voi jättää pois, mutta jos samaan aikaan vielä mahdollistavat isomman volyymin shippaamisen pienempien laatikoiden takia niin kyllähän puhelinten hinnan pitäisi laskea.

Kultainen pro max saattaisi kiinnostaa kyllä...
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
665
Mielenkiintoinen kapistus tuo Mini. Selkeästikin vaikuttaa sisäänheittotuotteelta Android-segmenttiin hintansa puolesta. Varmasti todella suosittu ja korkean voluumin tuote.
 
Liittynyt
27.11.2016
Viestejä
900
Mini hieno veto, toivottavasti tosiaan joku Android puolella seuraa järkevämmällä hinnalla ja ilman 3v vanhaa näyttödesignia valtavine "notcheineen" (suomeksi??). Muuten design meni oikeaan suuntaan kohti sitä kauneinta iPhonea (5/5s). Akunkesto toki hieman huolettaa noin ohuessa ja pienessä.

Perusmallin +100€ on kyllä aika ikävä, kun samalla jättää laturinkin pois ja kun samalla vuoden aikana euro on vahvistunut lähemmäs 10% usd:hen verrattuna, joka saisi kyllä täkäläisessä hinnassa näkyä.

5G täysi turhake - "vanha Apple" ei olisi väkisin lähtenyt jahtaamaan tässä Android lippulaivojen speksejä (ainakaan perusmallissa) vaan odottanut kunnes tekniikka on kypsempää.

Applelaisille varmaan ihan kiva päivitys X-sarjalaisista, mutta ei tämä(-kään) kyllä Android puolelta houkuttele siirtymään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 218
Mini on varmasti kiinnostava jos kaipaa pientä puhelinta. iPhone 12 -perusmalli vaikuttaa muuten parhaalta vaihtoehdolta, sillä iPhone 12 Prossa saa lisäeuroilla lähinnä 2x zoomiin kykenevän telekameran ja 64 gigaa lisätilaa. Ei vaikuta kovin rahan arvoiselta, kun ei saa edes parasta mahdollista kameraa. iPhone 12 Pro Max varmasti vetää puoleensa niitä käyttäjiä jotka haluavat parasta mitä rahalla saa, mutta hurja on kyllä hinta.

Itsellä takaraivossa pikkiriikkisen houkuttelisi iPhone 12 tai Mini, kun en ole koskaan iOS-puhelinta omistanut ja oma luuri voisi kaivata päivitystä, mutta ehkä maltan silti mieleni...
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
343
Mini kiinnosti mutta hinta on sen verran hapokas, että kai sitä joutuu vielä jotain android luuria katsomaan tunkattavaksi tai sitten pixel 4a
 

VmH

Liittynyt
06.02.2020
Viestejä
825
"Apple lupaa piirin olevan maksimissaan jopa 50 prosenttia muita mobiilimarkkinoiden järjestelmäpiirejä nopeampi niin CPU:n kuin myös GPU:n osalta."

Kiinnostaisi kyllä kovasti nähdä miten esim. Nyky pc-pelejä portattuna ios:lle (mm. Jo poistunut fortnite jne.) Sellaisenaan pyörittäisi pelejä niin fps:n, resoluution ja muun osalta vrt. Joku pelibudjetti pc 4:n vuoden takaa.

Ei tietenkään voi suoraan vertailla, mutta mietityttää miten paljon potkua noissa mobiililaitteissa nykyään on verrattuna PC:n noin pienellä virrankulutuksella.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
2 119
Eniten tuossa Minin julkaisussa harmittaa se etteivät saaneet Touch ID:tä mukaan pakettiin. Muuten tuo vaikuttaa kyllä lähes täydelliseltä luurilta korvaamaan tämän vanhan ensimmäisen sukupolven SE:n, kunhan tästä aika jättää.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
815
Eniten tuossa Minin julkaisussa harmittaa se etteivät saaneet Touch ID:tä mukaan pakettiin. Muuten tuo vaikuttaa kyllä lähes täydelliseltä luurilta korvaamaan tämän vanhan ensimmäisen sukupolven SE:n, kunhan tästä aika jättää.
No ei kyllä ole touch-id:tä ikävä, kun on face ID:hen tottunut. Käyttö on ihan eri planeetalta. Nykyään kun koko ajan pitää pestä käsiä, niin touch-ID kettuilee vähänkään märkien sormien kanssa ja talvella saa kiskoa hanskoja pois jos pitää jotain vilkaista. Seuraava tablettikin lienee kyllä Face-ID:llä. Se toimii kuin ajatus.
 

Juha Uotila

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 936
No ei kyllä ole touch-id:tä ikävä, kun on face ID:hen tottunut. Käyttö on ihan eri planeetalta. Nykyään kun koko ajan pitää pestä käsiä, niin touch-ID kettuilee vähänkään märkien sormien kanssa ja talvella saa kiskoa hanskoja pois jos pitää jotain vilkaista. Seuraava tablettikin lienee kyllä Face-ID:llä. Se toimii kuin ajatus.
Siltikin voisi olla molemmat. FaceID kun ei toimi esim maskipäässä vaan joutuu sitten naputtelemaan koodia (tosin tuo toimii aika nätisti että tarjoaa heti koodisyötön jos huomaa maskin naamalla).
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 339
Jos iPhone 11 kärsi näytön resoluutiosta, niin tässä se on korjattu. 11 pro taas oli aivan terävintä kärkeä näiden lippulaivojen kisassa. Molemmissa malleissa on nyt aika optimaaliset speksit, ainut mitä vähän karsastan on, että tuo kameraratkaisu on eri pro ja pro max -mallien välillä. Itse kun pienempien luurien ystävänä en tuollaista pro max -mallia huoli.
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
21
Vähän tökeröä kyllä jättää laturi pois. Jos esim. Päivittelee kasi version puhelimesta, niin eipä siinä ole usb-c laturia valmiina himassa. Oletus taitaa olla että kaikilla on vähintään uudehko ipad tai macbook ja näin omistaisi usb-c laturin jo. Samalla olisi saaneet tuosta lightning liitännästäkin luopua. Tietysti niilä vanhoilla 5w latureilla saa tuotakin latailtua, ettei heti jää ilman sähkö :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 897
"Apple lupaa piirin olevan maksimissaan jopa 50 prosenttia muita mobiilimarkkinoiden järjestelmäpiirejä nopeampi niin CPU:n kuin myös GPU:n osalta."

Kiinnostaisi kyllä kovasti nähdä miten esim. Nyky pc-pelejä portattuna ios:lle (mm. Jo poistunut fortnite jne.) Sellaisenaan pyörittäisi pelejä niin fps:n, resoluution ja muun osalta vrt. Joku pelibudjetti pc 4:n vuoden takaa.

Ei tietenkään voi suoraan vertailla, mutta mietityttää miten paljon potkua noissa mobiililaitteissa nykyään on verrattuna PC:n noin pienellä virrankulutuksella.
Transistoreitahan tuossa on n. 15% enemmän kuin AMD:n Renoir 8-core Ryzen APU:ssa.

Ipad pro:ihin + läppäreihin tulossa olevissa versioissa varmasti vielä reilummin.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
543
Voihan sitä vanhaa laturia käyttää vanhan johdonkin kanssa.
Tietty moni iPhone omistaja myy vanhan pois myös, jolloin se vanha laturikin saattaa mennä.
Itsellä on 3 Applen laturia, 1 iPadille, 1 MacBookille ja 1 iPhonelle. Jos vanha luurin myy pois niin aika naftiksi jää puhelimen latureiden määrä.
Jos taas kierrättää vanhan luurin esim. vaimolle niin siitä vatsa soppa syntyy kun kahta laitetta latailee aamuksi yhdellä laturilla :D
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
917
Tietty moni iPhone omistaja myy vanhan pois myös, jolloin se vanha laturikin saattaa mennä.
Itsellä on 3 Applen laturia, 1 iPadille, 1 MacBookille ja 1 iPhonelle. Jos vanha luurin myy pois niin aika naftiksi jää puhelimen latureiden määrä.
Jos taas kierrättää vanhan luurin esim. vaimolle niin siitä vatsa soppa syntyy kun kahta laitetta latailee aamuksi yhdellä laturilla :D
Toisaalta monet käyttää vanhan puhelimen loppuun, jolloin vanha laturi jää toimettomaksi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
437
Ja luulen etten ole myöskään ainoa, joka on ostanut lisää latureita ettei tarvi pärjätä yhdellä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
815
Tietty moni iPhone omistaja myy vanhan pois myös, jolloin se vanha laturikin saattaa mennä.
Itsellä on 3 Applen laturia, 1 iPadille, 1 MacBookille ja 1 iPhonelle. Jos vanha luurin myy pois niin aika naftiksi jää puhelimen latureiden määrä.
Jos taas kierrättää vanhan luurin esim. vaimolle niin siitä vatsa soppa syntyy kun kahta laitetta latailee aamuksi yhdellä laturilla :D
Jaa-a.. meidän taloudessa 2 iPhonea. 2 iPadia ja varmaan 7-8 laturia. Suurin osa kaapissa piilossa. Molemmilla käytössä yöpöydällä 1kpl ja olohuoneessa taitaa olla yksi. Kyllä niitä vain kertyy jos pidempään ekosysteemin kanssa tekemisissä.
Ei vaikuta vielä minun ostokäyttäytymiseen onko laturia mukana vai ei. Ympäristötavoitteet on ihan jees, joskaan kulutuseloktroniikan alalla, jossa vaihtuvuus suuri, ei ole paljoa rehvasteltavaa hiilineutrauliudella...
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
21
Viherpesuahan tuo laturin pois jättäminen on, eikä se ainakaan hinnassa näy mitenkään. Omassa taloudessa tosiaan ainoa usb-c reikä on työläppärissä, eli antiikkia kaikki muu :)
itselläkin on niitä 5w pikkulatureita muutama lojumassa, ovat matkakäytössä ainoastaan. Pääasiallinen latailu tehdään ipadin 10w laturilla.
Kuitenkin toivoisi että todella kalliin laitteen mukana saisi kaikki käyttöön vaadittavat lisäsosat. Vaikkapa sitten valinnaisena, nimellistä korvausta vastaan.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 546
Tjoo... itellä ipadin laturi, joka riittää ja yksi erikseen ostettu teholaturi powerbackkien latailuun, eli sille sitten jos on kiire.
Eli ei sitä laturia kaipaa. Ja ne kuulokkeet... ovat aina jääneet roskiin ja tullut käytettyä jotain ihan eri laatuluokkaa kuin puhelimen omia.
 
Liittynyt
02.04.2017
Viestejä
119
Voisiko joku valaista, että mistä nämä järjettömät hintalisät jenkkimarkkinoiden ulkopuolella johtuvat?

Iphone 12 mini jenkeissä - 699 usd
Iphone 12 mini suomessa - 829 eur
829 eur to usd = 973 usd

Puhelin on siis 39% kalliimpi meillä. Olenko ainoa, jonka mielestä tämä kuulostaa järjettömältä ja kohtuuttomalta? Haluaisin oikeasti tietää, mitä kuluja tuossa välissä on, vai johtuuko suuri osa hintalisästä ihan vain good ol' murican kapitalismista.

Olisin saattanut jopa harkita tuota laitetta muuten, sillä tuon kokoista "flagshippia" ei ole millään muulla merkillä tarjota. Mutta 64gb muistia ja 830e? Eipähän tarvii kahdesti miettiä.
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
2 058
Eniten kiinnostaa tämä siksi, kun esim. 3080 julkkarihinta oli 739€ Suomessa, ja sillä hinnalla tilaukset sai sisään. Jenkeissä $699.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 991
Voisiko joku valaista, että mistä nämä järjettömät hintalisät jenkkimarkkinoiden ulkopuolella johtuvat?

Iphone 12 mini jenkeissä - 699 usd
Iphone 12 mini suomessa - 829 eur
829 eur to usd = 973 usd

Puhelin on siis 39% kalliimpi meillä. Olenko ainoa, jonka mielestä tämä kuulostaa järjettömältä ja kohtuuttomalta? Haluaisin oikeasti tietää, mitä kuluja tuossa välissä on, vai johtuuko suuri osa hintalisästä ihan vain good ol' murican kapitalismista.

Olisin saattanut jopa harkita tuota laitetta muuten, sillä tuon kokoista "flagshippia" ei ole millään muulla merkillä tarjota. Mutta 64gb muistia ja 830e? Eipähän tarvii kahdesti miettiä.
Kaikki ilmoitettavat jenkkihinnat on aina verottomia (sillä osavaltioissa on eri verokannat). Eli se vertailukelpoinen veroton hinta Suomessa on 829e/1,24 = 668,55e, eli $784,38. Hintaero ei yhtäkkiä olekaan kovin kummoinen.
 

Juha Uotila

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 936
Voisiko joku valaista, että mistä nämä järjettömät hintalisät jenkkimarkkinoiden ulkopuolella johtuvat?

Iphone 12 mini jenkeissä - 699 usd
Iphone 12 mini suomessa - 829 eur
829 eur to usd = 973 usd

Puhelin on siis 39% kalliimpi meillä. Olenko ainoa, jonka mielestä tämä kuulostaa järjettömältä ja kohtuuttomalta? Haluaisin oikeasti tietää, mitä kuluja tuossa välissä on, vai johtuuko suuri osa hintalisästä ihan vain good ol' murican kapitalismista.

Olisin saattanut jopa harkita tuota laitetta muuten, sillä tuon kokoista "flagshippia" ei ole millään muulla merkillä tarjota. Mutta 64gb muistia ja 830e? Eipähän tarvii kahdesti miettiä.
Suomessa nyt heti alkuun vaikuttaa 24% alv. Jenkkihinnat ovat aina ilman veroja eli niiden päälle tulee aina osavaltiokohtainen myyntivero, joka tosin on melkein kaikissa osavaltiossa alle 10%. Sitten tietysti valuuttakurssien muunnokset vaikuttavat plus mahdolliset muut kulut logistiikasta jne
 
Liittynyt
24.01.2018
Viestejä
204
Voisiko joku valaista, että mistä nämä järjettömät hintalisät jenkkimarkkinoiden ulkopuolella johtuvat?

Iphone 12 mini jenkeissä - 699 usd
Iphone 12 mini suomessa - 829 eur
829 eur to usd = 973 usd

Puhelin on siis 39% kalliimpi meillä. Olenko ainoa, jonka mielestä tämä kuulostaa järjettömältä ja kohtuuttomalta? Haluaisin oikeasti tietää, mitä kuluja tuossa välissä on, vai johtuuko suuri osa hintalisästä ihan vain good ol' murican kapitalismista.

Olisin saattanut jopa harkita tuota laitetta muuten, sillä tuon kokoista "flagshippia" ei ole millään muulla merkillä tarjota. Mutta 64gb muistia ja 830e? Eipähän tarvii kahdesti miettiä.
Hintakuilua kaventaa se, että jenkkien hinta on veroton. Mini maksaa myös todellisuudessa rapakon toisella puolen 729 USD.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
815
Voisiko joku valaista, että mistä nämä järjettömät hintalisät jenkkimarkkinoiden ulkopuolella johtuvat?

Iphone 12 mini jenkeissä - 699 usd
Iphone 12 mini suomessa - 829 eur
829 eur to usd = 973 usd

Puhelin on siis 39% kalliimpi meillä. Olenko ainoa, jonka mielestä tämä kuulostaa järjettömältä ja kohtuuttomalta? Haluaisin oikeasti tietää, mitä kuluja tuossa välissä on, vai johtuuko suuri osa hintalisästä ihan vain good ol' murican kapitalismista.

Olisin saattanut jopa harkita tuota laitetta muuten, sillä tuon kokoista "flagshippia" ei ole millään muulla merkillä tarjota. Mutta 64gb muistia ja 830e? Eipähän tarvii kahdesti miettiä.
Jenkkien hinnat ilmoitetaan AINA ilman veroja. Pelkästään suomen ALV:n päälle lätkäisemällä (24%) päästään $866. Siihen kun heittää 10% tulli/yms. kuluja niin ollaan jo lähellä.
 

Nerkoon

Se ainoa oikea
Platinum-jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
5 095
Voisiko joku valaista, että mistä nämä järjettömät hintalisät jenkkimarkkinoiden ulkopuolella johtuvat?

Iphone 12 mini jenkeissä - 699 usd
Iphone 12 mini suomessa - 829 eur
829 eur to usd = 973 usd

Puhelin on siis 39% kalliimpi meillä. Olenko ainoa, jonka mielestä tämä kuulostaa järjettömältä ja kohtuuttomalta? Haluaisin oikeasti tietää, mitä kuluja tuossa välissä on, vai johtuuko suuri osa hintalisästä ihan vain good ol' murican kapitalismista.

Olisin saattanut jopa harkita tuota laitetta muuten, sillä tuon kokoista "flagshippia" ei ole millään muulla merkillä tarjota. Mutta 64gb muistia ja 830e? Eipähän tarvii kahdesti miettiä.
Verot ja lisäksi tuntuu, että jenkkifirmoilla on tapana repiä kovemmat katteet euroopasta
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
543
Jenkkien hinnat ilmoitetaan AINA ilman veroja. Pelkästään suomen ALV:n päälle lätkäisemällä (24%) päästään $866. Siihen kun heittää 10% tulli/yms. kuluja niin ollaan jo lähellä.
$699 -> 593€ x 1.24 = 735€.
On siinä nyt vielä aika hyvin matkaa tuonne 829€. Tullejahan noihin ei tule.
 

Nerkoon

Se ainoa oikea
Platinum-jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
5 095
Mielestäni ihan hyvä päätös vähentää ongelmajätteiden valmistamista. Ainakin lähipiirissä oletuslatureita ei välttämättä edes oteta pakkauksesta ulos. Samoin ne mukana tulevat kuulokkeet (Air Pro podseja lukuunottamatta) ovat melko kauheita mitä tulee äänenlaatuun.

Laadukkaita latureita saa joka lähtöön. Hyvällä tuurilla sellainen saattaa löytyä jo ennen uuden puhelimen ostoa. :)
Kuulokkeista olen samaa mieltä, mutta me kaikki tiedämme miksi Apple jätti laturin pois ja sillä syyllä ei ole mitään tekemistä jätteen tai luonnon kanssa
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
543
Kuulokkeista olen samaa mieltä, mutta me kaikki tiedämme miksi Apple jätti laturin pois ja sillä syyllä ei ole mitään tekemistä jätteen tai luonnon kanssa
Jep, pienempi paketointi mahdollistaa isomman volyymin lähettelyn konteissa ja kustannus alas + lisävarusteena extrahinta laturista.
Ajatuksena näiden pois jättäminen sinänsä on aika ok, mutta silti vierastan ajatusta että esim. eri merkistä Appleen siirtyvälle lätkäistään 20€ lisämaksu palkän laturin ostamisen muodossa.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 546
Sen verta mitä kattelin hintoja niin pro mallit ovat täällä suhteessa edullisempia tai ei pro mallit kalliimpia. Eli on tämä hinnoitteluakin
 
Liittynyt
25.07.2017
Viestejä
14
Onhan se harminlista, että kalliin luurin kanssa ei tuu muuntajaa, mutta tuskin on enää sellaista puhelimen ostajaa olemassakaan, jolla ei tuohon sopivaa laturia olisi jossain laatikossa/jo käytössä.

Itellä ainakin lipastot ja laatikot täynnä latureita. 4kpl pikalatureitakin löytyy taloudesta ja siihen päälle vielä muut mitä aikojen saatossa on kertynyt. Ainahan tuollainen mollukka on tullut mukana ties minkä vehkeen kanssa, joka USB-virralla toimii.
 

Shikanjyo

#low&slow
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
1 949
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
2 119
No ei kyllä ole touch-id:tä ikävä, kun on face ID:hen tottunut. Käyttö on ihan eri planeetalta. Nykyään kun koko ajan pitää pestä käsiä, niin touch-ID kettuilee vähänkään märkien sormien kanssa ja talvella saa kiskoa hanskoja pois jos pitää jotain vilkaista. Seuraava tablettikin lienee kyllä Face-ID:llä. Se toimii kuin ajatus.
Mielipidekysymyksiä. Itse tulee monesti avattua puhelimen lukko ja katsottua pikaisesti jotain, jos luuri on esim. pöydällä puolen metrin päässä. Face ID:n kanssa pitäisi aina tunkea naama ruudun eteen. Talvella joutuisi sitten kiskomaan kaulahuivia sun muuta naaman edestä, jos meinaisi saada luurin auki. Jos olisivat saaneet luureihin molemmat tunnistustavat, niin kuluttajat olisivat taatusti tykänneet. Touch ID:n kun olisi voinut laittaa iPadin tapaan tuonne virtanappiin.
 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 045
mmWave 5G tulee vain Jenkkeihin. Onko tää paha? En ole perillä noista eri 5G versioista.

Ei ole edes mmWavea vielä Suomessa hetkeen (ehkä 1-2 vuoteen) missään kuluttajille tarjolla, en näkisi tässä vaiheessa maata mullistavaksi puutteeksi.
Jep, pienempi paketointi mahdollistaa isomman volyymin lähettelyn konteissa ja kustannus alas + lisävarusteena extrahinta laturista.
Ajatuksena näiden pois jättäminen sinänsä on aika ok, mutta silti vierastan ajatusta että esim. eri merkistä Appleen siirtyvälle lätkäistään 20€ lisämaksu palkän laturin ostamisen muodossa.
Ehkä joku sellainen toteutus olisi voinut olla hyvä, että halukkaat olisivat voineet lunastaa laturin itselleen ilmaiseksi/marginaaliseen lisähintaan. Pieni vaivannäkö poistaisi yhtälöstä nämä kuluttajat, jotka ottaisivat laturin vaan sen takia "kun on ilmainen", vaikka ei olisikaan tarvetta. Turhan SER-jätteen välttäminen on hyvä juttu, en vaan ole aivan vakuuttunut kuinka puhtaasti siitä on tässä tapauksessa kyse, vaikka asia onkin helppo vihreään aatteeseen kääräistynä markkinoida.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
1 664
Onhan se harminlista, että kalliin luurin kanssa ei tuu muuntajaa, mutta tuskin on enää sellaista puhelimen ostajaa olemassakaan, jolla ei tuohon sopivaa laturia olisi jossain laatikossa/jo käytössä.

Itellä ainakin lipastot ja laatikot täynnä latureita. 4kpl pikalatureitakin löytyy taloudesta ja siihen päälle vielä muut mitä aikojen saatossa on kertynyt. Ainahan tuollainen mollukka on tullut mukana ties minkä vehkeen kanssa, joka USB-virralla toimii.
Muuten tuo olisikin hyvä näin, mutta kun piuhassa on toisessa päässä USB-C, niin sellaisia seinälatureita harvalla on kaapit täynnä. Nehän ovat yleistyneet vasta viime ja tänä vuonna Android-maailmassakin, ja niissäkin vain lippulaivoissa.

Kyllä tuon tyhmempikin tajuaa ettei Applella ympäristö- ja jäteasiat tässä päätöksessä painaneet, heillä on vain tapana hypettää ja naamioida asioita erilaisiksi kuin ne ovat.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
543
Ei ole edes mmWavea vielä Suomessa hetkeen (ehkä 1-2 vuoteen) missään kuluttajille tarjolla, en näkisi tässä vaiheessa maata mullistavaksi puutteeksi.

Ehkä joku sellainen toteutus olisi voinut olla hyvä, että halukkaat olisivat voineet lunastaa laturin itselleen ilmaiseksi/marginaaliseen lisähintaan. Pieni vaivannäkö poistaisi yhtälöstä nämä kuluttajat, jotka ottaisivat laturin vaan sen takia "kun on ilmainen", vaikka ei olisikaan tarvetta. Turhan SER-jätteen välttäminen on hyvä juttu, en vaan ole aivan vakuuttunut kuinka puhtaasti siitä on tässä tapauksessa kyse, vaikka asia onkin helppo vihreään aatteeseen kääräistynä markkinoida.
Jep, täysin samaa mieltä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
174 554
Viestejä
3 219 265
Jäsenet
58 450
Uusin jäsen
Maxim71

Hinta.fi

Ylös Bottom