Apple investoi 250 miljoonaa suojalasivalmistaja Corningiin

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Juha Kokkonen, 18.09.2019.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 856
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]


  Apple tiedottaa sijoittaneensa 250 miljoonaa dollaria suojalasivalmistaja Corningiin. Summa on lohkaistu Applen Advanced Manufacturing Fund -rahastosta, jonka tarkoituksena on edistää ja tukea innovatiivista ja korkean ammattitaidon tuotantoa Yhdysvalloissa. Tähän mennessä Apple on tukenut yhdysvaltalaisia yrityksia rahaston avulla yli miljardilla dollarilla.

  Yritys on jo aiemmin vuonna 2017 sijoittanut Corningiin 200 miljoonan dollarin edestä. Applen mukaan sijoitukset tukevat erityisesti Corningin tuotekehitystyötä tulevien sukupolvien laitteita varten. Yritysten yhteistyö on jatkunut jo yli 10 vuoden ajan ensimmäisen sukupolven iPhonesta lähtien ja Corningin lasia on käytetty kaikissa iPhoneissa ja Apple Watcheissa sekä useassa iPad-sukupolvessa. Apple kertoo ostaneensa suojalasia Corningilta yhteensä lähes kolmella miljardilla dollarilla.

  Apple käyttää Corningin valmistamaa lasia uusien iPhone 11 -puhelimiensa etu- ja takakuoressa. iPhoneissa käytettävä lasi valmistetaan Corningin Harrodsburgin tehtaalla Kentuckyn osavaltiossa. Valmistaja kehuu sen olevan maailman kestävintä älypuhelimissa käytettävää lasia. Corningin Gorilla Glass -laseja käytetään myös lukuisten muiden älypuhelinvalmistajien tuotteissa ja kyseessä on markkinoiden tunnetun suojalasituotemerkki.

  Lähde ja kuva: Apple

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
 2. Craphe

  Craphe

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Tukee? Eikös tässä ole ko. yrityksen osakkeet vaihtaneet omistajaa?
   
 3. KVahlman

  KVahlman

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  11.02.2019
  Ei, kyseessä on ilmeisesti hiukan yritystueksi maskeerattu esimaksu siitä että saa sitten näillä rahoilla kehitetyt tuotteet (oletettavasti ensimmäisenä) käyttöön. Tarkat vaatimukset rahasumman saamiseksi ja käyttämiseksi tietty jää arvailujen varaan, mutta yrityksen osia ei siis olla ostamassa vaan niitä tulevia tuotteita.
   
  Ademeion ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 4. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 822
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Yritysmaailman kickstarter ;)
   
 5. Ademeion

  Ademeion

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  26.07.2017
  Ja maskeerattu suuressa määrin myös Applen isänmaallisuuden osoitukseksi. Siis sen upporikkaan yrityksen, joka maksaa hyvin vähän veroja minnekään, ja valmistuttaa tuotteensa kotimaansa Yhdysvaltojen sijaan missä tahansa, missä työntekijöistä saadaan puristettua työpanos halvimmalla. Onkohan Applen julkikuva-analyytikko todennut, että julkikuvaa olisi hyvä ehostaa pintasilauksella epäitsekkyyttä ja isänmaallisuutta. Kuten sanot, Apple lienee joka tapauksessa laatinut lahjoituksesta sellaisen sopimuksen, että saa rahansa jollain aikavälillä takaisin. Win win – siis tuplahyöty Applelle.
   
  Craphe ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 6. KVahlman

  KVahlman

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  11.02.2019
  Juu, tämä on suoraan mitä ko. rahaston ilmoitettu tavoite on, tukea 'murikkalaista tuotekehitystä. Ja tosiaan rahasto on ollut olemassa hyvän aikaa ja antanut Corningille jo aiemminkin kehitysrahua eli mistään "nyt yhtäkkiä mainosrahaa maailmalle"-jutusta ei sinänsä ole kyse.
   
 7. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 785
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Eikä tuo muutenkaan ole mikään pr-stuntti, vaan investointi tulevaisuuteen. Rahoituksella Apple varmistaa, että Corning pystyy kehittämään ja tuottamaan jotain tavaraa mitä Apple haluaa. Se on hyvä asia molemmille osapuolille.

  Rahoituksen avulla haluttu tuote/materiaali on hyödynnettävissä + todennäköisesti Apple omistaa siihen n vuotta yksinoikeuden.

  Yhtälailla Apple on aiemmin suorittanut yhteisinvestointeja mm. näyttöjen, muistien yms. osalta eri toimittajien kanssa.
   
 8. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 856
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tähän valmistamiseen liittyen olikin tuolla jossain toisessa ketjussa hieman puhetta, että paljonko se toisi todellisuudessa lisäkustannuksia, jos Apple valmistaisi tuotteensa Yhdysvalloissa. Tuo olisi varmasti täysin mahdollista firmalta, jonka katetuottoprosentti on ylivoimaisesti korkein. Kyseessä onkin enemmänkin arvovalintakysymys, eli mitä tavoitteisiin on kirjattu. Sinänsä sopisi Applen brändiin tuo all-american-linjaus minusta ja varmasti tahkoaisi edelleen rekkalasteittain massia.
  Eiköhän kyse ole vähän molemmista. Toki ilman muuta Apple investoi tuotekehitykseen, josta sille itselle on etua, mutta tuo toteutus on leivottu varmasti aivan tarkoituksella sellaiseen pakettiin, että siitä on PR:n kannalta maksimaalinen hyöty - ja miksipä ei.
   
  Viimeksi muokattu: 20.09.2019
  Craphe ja Ademeion tykkäävät tästä.
 9. Ademeion

  Ademeion

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  26.07.2017
  Näytät arvelevan, että Apple ilman muuta kertoo rahaston ilmoitetussa tarkoituksessa sen, mitä Apple arvelee rahaston perustamisesta hyötyvänsä.
  "Hyvän aikaa" on aika epämääräinen ajan ilmaus. Oli miten oli, en näe tiedon rahaston olemassaolon pituudesta avaavan Applen asiaan liittyviä päämääriä paljoakaan. Jos haluaa arvioida sitä, kuinka paljon Apple arvostaa Yhdysvalloissa tapahtuvaa tuotantoa, ei mielestäni kannata rajoittua tarkastelemaan yksittäisiä hankkeita, joista Apple PR:sään sanoo yhtä, ja joissa ulkopuolinen neutraali analysoija näkee paljolti jotain muuta. On syytä katsoa myös kokonaiskuvaa pitkältä ajalta, ja kaikkia tiedossa olevia tosiasioita. Ne kertovat mielestäni aivan selvästi, että Yhdysvalloissa tapahtuva tuotanto tai Yhdysvaltojen etu yleensä ei sijoitu korkealle Applen arvoasteikolla. Sen käsityksen muuttamiseen tarvittaisiin paljon enemmän ja isompia asioita kuin tämänkaltaiset, Applen näkökulmasta melko pienet sijoitukset, joiden ensisijainen motiivi luultavasti on jokin muu kuin Applen julkisuudessa korostama.

  On toki hyvä, jos Apple on alkanut ottaa tässä asiassa pieniä askeleita parempaan suuntaan, mutta älkäämme olko asian suhteen sinisilmäisiä. Harvalla suuryrityksellä on moraalia, ja Apple ei havaittujen tosiasioiden perusteella kuulu niihin harvoihin. Jos Apple on antanut johonkin rahaa, ja rahan antaminen tavalla tai toisella hyödyttää Applen liiketoimintaa (suoraan tai epäsuorasti), voi olla aika varma siitä, että juuri liiketoiminnan edistäminen on ollut antamisen ensisijainen motiivi.
   
  Craphe tykkää tästä.
 10. KVahlman

  KVahlman

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  11.02.2019
  Ei vaan vastasin kommentiisi isänmaalisuuden mainostamisesta että nimenomaan isänmaallisuus on tuon rahaston ilmaistu tavoite joten on aika selvää että sitä käytetään isänmaallisuuden mainostamiseen. Kuten yllä totesinkin niin enemmän tuotekehitystä ja -ostojahan Apple tällä rahastolla tekee noin käytännössä.

  Lähinnä oli tarkoitus huomauttaa tähän:

  että rahasto on julkistettu (nyt kaivettuani tarkan tiedon) toukokuussa 2017 eli tämä nimenomainen tukitapahtuma ei ole reaktio tai yksittäinen silottelutemppu. Jos tarkoitit koko rahaston olemassaoloa niin kyllä, juurikin tälläinen lähtökohta sillä osittain varmasti on ollut.

  Ihan vain todetakseni, tämä ei ollut ainakaan minun tarkoitukseni (saati kovin kiinnostava topikki itselleni).

  Enkä kyllä näe mitään varsinaisesti "hyvää" tässä toiminnassa, muuta kuin että hyvä että rahaa on kehitystyöhön että saadaan parempia tuotteita aikaiseksi. Huonoja on jo riittämiin muutenkin.
   
  Craphe ja Ademeion tykkäävät tästä.