Apple aloitti iOS 18 -käyttöjärjestelmäpäivitysten jakelun iPhone-älypuhelimille

NeliYgönen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
02.07.2020
Viestejä
221


NeliYgönen kirjoitti uutisen/artikkelin:
Applen uusi iOS 18 -käyttöjärjestelmä, joka julkaistiin kesällä WWDC 2024 -tapahtumassa, on tullut saataville iPhone-älypuhelimiin, joista vuoden 2018 iPhone XR-, XS- ja XS Max -mallit ovat vanhimpia päivityksen kanssa yhteensopivia laitteita.

Huomionarvoisena seikkana Apple Intelligence -tekoälyominaisuudet saapuvat laitteisiin Yhdysvalloissa ensi kuussa 18.1-versiossa, mutta Euroopassa niitä saadaan odotella todennäköisesti ensi vuoteen, sillä EU:n digimarkkinasäädökseen (Digital Markets Act) nojaten käyttäjien tietojen käsittelyn turvallisuudesta ja läpinäkyvyydestä halutaan huolehtia Yhdysvaltoja kattavammin. Apple Intelligence -tekoälyominaisuudet ovat tuettuina vain iPhone 15 Pro -malleissa sekä koko iPhone 16 -mallistossa.

[gallery link="file" ids="101274,101275,101277"]

Lukuisiin uudistuksiin kuuluu muun muassa aloitusnäytön kuvakkeiden ja widgettien asettelu käyttäjän haluamalla tavalla sekä niiden väriteeman vaihtaminen esimerkiksi tummaksi, ja yäreunasta avautuvaa Control Center -valikkoa on uudistettu Applen mukaan käyttäjäystävällisemmäksi ja intuitiivisemmaksi. Kuvat-sovellus on myös pistetty täysin uusiksi ja nyt se osaa jaotella kuvia esimerkiksi tiettyjen päivämäärien tai vaikkapa kuvissa esiintyvien ihmisten ja eläinten mukaan ilman käyttäjän manuaalista kuvahakemistojen luomista.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="101278,101279"]

Apple Intelligence -päivitysten saavuttua käyttäjät voivat nauttia ominaisuuksista, joihin kuuluu mm. kirjoitustyökalu, joka osaa tunnistaa ja korjata kirjoitusvirheitä käyttäjän tekstistä sekä muuttaa tekstin sävyä halutunlaiseksi useassa eri sovelluksessa. Käyttäjälle tärkeistä valokuvista voi muodostaa muistovideoita tekstikomennon avulla ja Muistiinpanot- sekä Puhelin-sovelluksissa on tuettuna puheen nauhoitus ja puhtaaksikirjoitetun tiivistelmän luominen.

Muita uudistuksia ovat esimerkiksi sähköpostien jaottelu kategorioihin, nettisivujen sisällön tiivistäminen helpommin luettavaan muotoon Safari-selaimessa ja pelitila, joka parantaa puhelimen suorituskykyä ja vähentää kuulokkeiden sekä peliohjainten viivettä pelien aikana. Kattavampi kuvaus iOS 18:n tuomista uudistuksista löytyy Applen lehdistötiedotteesta.

Lähde: Lehdistötiedote

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
253 112
Viestejä
4 405 989
Jäsenet
73 099
Uusin jäsen
MaxMikkonen

Hinta.fi

Ylös Bottom