AOC valmistelee huippuominaisuuksin varusteltua Agon AG353UCG -näyttöä kesäksi

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 11.04.2019.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 728
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Näyttövalmistaja AOC on esitellyt MMD AOC Philips -tapahtumassa yhtiön kesän uutuuksia. Huippunäytöt vaikuttaa ainakin pinnallisesti jyräävän selvästi alleen tämän hetkisen tarjonnan, mutta sillä on hintansa.

  AOC Agon AG353UCG on varustettu 35-tuumaisella erittäin leveällä 3440x1440-resoluution kaarevalla VA-paneelilla. Näytön virkistystaajuus on peräti 200 hertsiä ja sen kerrotaan paitsi tarjoavan 1000 nitin maksimikirkkauden, myös näyttävän täyden DCI-P3-väriavaruuden ja tarjoavan 2000:1-kontrasisuhteen. HDR-teknologiat ovat luonnollisesti tuettuja näyttö on varustettu DisplayHDR 1000 -leimalla. AG353UCG on varustettu 512 säätyvällä taustavalaistusalueella (FALD, Full Array Local Dimming) ja G-Sync HDR -tuella, mutta se tulee saamaan rinnalleen myös FreeSync 2 -version samasta näytöstä.

  TFTCentral on päässyt myös testaamaan tulevan näytön G-Sync HDR -versiota pikaisesti. Sivuston mukaan näytölle luvataan 1 millisekunnin vasteaikoja, mutta käytännössä tämän saavuttaminen tarkoittaisi jonkinlaista taustavalon vilkutusta ja todellisen vasteajan olevan 4 millisekunnin luokkaa. Näytössä kerrotaan olevan kolme overdrive-asetusta: pois päältä, normaali ja extreme. Ilman overdriveä näytön kuvan kerrotaan olevan jonkin verran pehmeä ja extremellä tulevan korona-artifakteja, mutta normaaliasetuksen kerrotaan toimivan hyvin. Lisäksi sivusto huomioi, että kuva vaikutti selvemmältä 144 hertsin virkistystaajuudella ja sumenevan aavistuksen portaittain, kun virkistystaajuutta nostetaan 200 hertsiin asti.

  TFTCentral kertoi myös, että lehdistölle mainostetun kesäkuun julkaisun sijasta näyttö tulisi markkinoille todennäköisemmin vasta syksyllä, syys- tai lokakuussa. Näytön hintahaarukaksi arvioidaan AOC:n toimesta noin 1800 – 2200 euroa. OverclockersUK on listannut näytön jo ennakkotilattavaksi 1999 punnan hintaan. FreeSync 2 -version hinnasta tai todellisesta aikataulusta ei ole toistaiseksi saatavilla arvioita.

  Lähteet: TrustedReviews, TFTCentral

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2019
 2. Karvapallo

  Karvapallo Platinum-jäsen

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ehdin jo heittää ostohousut jalkaan kun kuulin asuksen valmistelevan tämmöstä näyttöä vuosi sitten, mutta nyt kun tulee ilmi, että paneeli sumenee kun mennään yli 144hz niin hohhoijaa... Ja kehtaavat vielä pyytää kahta tonnia
   
 3. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 703
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tulispa vastaava 35" näyttö 16:9 kuvasuhteella niin tuon hinnan voisi maksaa ihan mielellään. Onneksi VA paneelit vihdoin yleistyy kunnolla.
   
 4. Tukkeuma

  Tukkeuma

  Viestejä:
  695
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Hieman jo innostuin kunnes näin hintalapun :/ Tuohon hintaan pitäisi saada OLED tekniikkaa...
   
 5. Gameri

  Gameri

  Viestejä:
  218
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Sillä lailla. Vaikuttaa varsin turhalta räpellykseltä vaihteeksi, mutta on hinta ainakin kohdillaan. Taitaa olla aikamoinen haaste saada pieniä pikseleitä piirtymään tarpeeksi nopeaan tahtiin kun ei näistä tunnu tulevan valmista sitten millään.
   
 6. Bommero_90

  Bommero_90

  Viestejä:
  87
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Itellä oli Acerin Predator Z35 VA-paneelilla, oli niin paha ghostin ongelma ettei sitä voinut oikeen edes käyttää nopeissa peleissä. Mitenköhän nää uudemmat va paneelit?
   
 7. Raxama

  Raxama Köyhä

  Viestejä:
  1 401
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Asukselta ja Acerilta myös ollut tulossa samanlaiset näytöt tismalleen samoilla spekseillä (tosin toistaseksi vaan G-Sync HDR/Ultimate variantteina) jo kohta kahden vuoden ajan. Ei oo vaan näkyny ja hintalappu sitten karkottaa viimesetkin ostajat, varsinkin jos toi 144hz ylöspäin mentäessä esiintyvä sumeus pitää paikkaansa.

  VA-paneeli myös epäilyttää, mutta eipä tohon IPS:ää vois laittaakkaan jos on tarkotus saada se HDR näyttämään joltain. Ghostingi saattaa olla ongelma tai olla olematta, jokatapauksessa oma mielenkiinto näitä kohtaan kuoli jo aikoja sitten, pääasiassa sen takia koska VA-ongelmat ja erittäin suolanen hintalappu. Ei oo toistaseks tarvinnu katua X34P ostoa vuosi sitten, tuskinpa tarviikaan.

  Seuraavana näyttönä sit 32:9 kuvasuhteen omaavaa ruutua, olettaen että pelit alkais niitä tukemaan edes lähelle samaa tasoa mitä 21:9 tukea on näkynyt, mikä on sekin toki vielä puutteelista jopa AAA-titleissä (Sekiro, DMC5 ei tukenut ollenkaan, modaamalla saa toimimaan)
   
  halcyon tykkää tästä.
 8. Uke

  Uke Team Nokia

  Viestejä:
  960
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ainakin omassa AOC:ssa ei mitään ongelmaa Overdrive medium asetuksella ja pari kaveria sanonut kun tällä CS:GO:ta pelannut että kuva selkeämpi kuin omalla BenQ TN paneelilla, mutta voi johtua myös että Freesync estää repeilyt.

  Ainakaan ei ole peleissä jäänyt näytöstä kiinni yksikään frägi.
   
 9. kime1980

  kime1980

  Viestejä:
  214
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Samaa mieltä hirveetä oksennusta noin leveät ja kapeat näytöt. Sama ongelma myös uusissa kännyköissä kapeita ja pitkiä yök.
   
  E.T tykkää tästä.
 10. Raikku

  Raikku

  Viestejä:
  2 397
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Olen ollut tyytyväinen omaan 144Hz 2560x1440p 32" AOC:iin kyllä. Eli ainakaan merkkiä vastaan ei itsellä mitään.
   
  solidton tykkää tästä.
 11. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 809
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Jep 50% lisää h8ntaa kun merkiksi vaihtuu asus :)
   
 12. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 703
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Uudemmat on ihan eriluokkaa. Itelläkin oli toi sama näyttö ja myin samasta syystä pois. Tyyliin Pubg taloihin mennessä koko talon lattia välkkyi valkoisena. Tämä nykyinen Spekseissä näkyvä LG näyttö on ihan eriluokkaa joskin tietyissä tilanteissa saa saman ilmiön aikaan. Uskoisin, että noissa uudemmissa ei enää erota edes sitä. Tässä siis sen lähinnä erottaa kun erikseen katsoo.

  Mikä nykyisissä VA paneeleissa on ongelma? Ghosting on se ainoa ongelma ja uudemmissa se on ollut erittäin pienellä tasolla niin olisi vaikea uskoa, että näissä uudemmissa huonompi olisi. Itellä oli 4 VA paneelista näyttöä viime vuonna ja 3 niistä oli ihan käyttökelvottomia itelle, mutta tämä viimeisin on jo siedettävällä tasolla. Joissain kohdissa ilmenevä välkkyminen on oikeastaan se viimeinen ongelma mikä pitäisi ratkaista.

  Mulla oli hetken aikaa 35" tuollainen käytössä niin oli kyllä häiritsevämpi kuin olisi kuvitellut. Jotenkin ahdistavaa käyttää kun on niin kapea ja leveä. Myöskin kun tykkää vanhempia pelejä yms. pelailla niin oli kaikenlaisia ongelmia.
   
 13. E.T

  E.T

  Viestejä:
  4 034
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Koko nestekiteistä olisi aika päästä eroon.
  Vertical Alignment LCD:n suuri kontrasti tulee paneelin tummimmat sävyt suorasta kulmasta katsottaessa yhteen romahduttavan "black crushin" kustannuksella.

  Jättämällä paneelin tummimmat sävyt käyttämättä tuo tietenkni vähenisi, mutta samalla heikkenee kontrastikin.

  Ja VA:n vasteaikaongelmiakin yritetty ratkoa vaikka millä.
  Samsungin S-PVA paneelithan käyttivät yhden framen puskuroimista vaativaa ennakoivaa RTC:tä.


  Eikä kohta enää nähtävästi osata tehdä myöskään suoria näyttöjä.
   
 14. Raxama

  Raxama Köyhä

  Viestejä:
  1 401
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ehkä huono sanavalinta, tarkoitin mahdollisia ongelmia, kuten sitä ghostingia, katselukulmia (ehkä enemmän ominaisuus?) ja tässä mainittua +144hz sumenemista, vaikka ei välttämättä olekkaan VA-paneelista johtuva ongelma. Jokatapauksessa ei tän näytön kehittäminen oo ongelmatonta selkeästikkään ollut. Ensimmäisen kerran joskus 2017 syksyllä esiteltiin sitä Acerin X35, jonka jälkeen julkasu on lykkääntynyt useita kertoja. Ei ne niitä näyttöjä huvikseen siellä panttaile, vaan jotain "ominaisuuksia" näissä selkeästikkin vielä on (esim toi sumeneminen yli 144hz), mikä ois varmasti monelle aika hankala niellä tän hintaluokan näytössä.

  Kaarevuus on näissä isoissa ultrawideissä ihan hyvä juttu, ei sitä edes huomaa lyhyen käytön jälkeen ja varmasti auttaa katselukulmiin VA-paneelin tapauksessa. Just oli UW-ketjussa joku kertomassa kuinka siinä Samsungin suorassa 34" näytössä alkaa värit väärentyä nurkista vaikka miten päin istuu. Mut joku perus 16:9 näyttö kaarevana näyttää kyl typerältä, eikä sillä oo mitään funktiota.
   
 15. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 728
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Kaarevuus toimii kivasti ihan 16:9:ssäkin ainakin 32"-näytöllä. Tosin hauskana efektinä kun aivot kadottaa kaarevuuden niin esim läppärin pistäminen näytön eteen saa läppärin näytön näyttään vähän aikaa kuperalta :D
   
  halcyon tykkää tästä.
 16. Kankipappa

  Kankipappa

  Viestejä:
  166
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Samaa efektiä oli CRT:llä aikanaan, kun tuli ensimmäinen 19" tasaputki talouteen, niin se näytti siltä että se ruutu olisi ollut kaareva sisäänpäin pari päivää. :)
   
 17. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 703
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  @E.T

  Tässä LG:ssä ei ole läheskään tuollaista kun äsken testasin. Saa ihan kunnolla heilua ympäriinsä, että saa jotain eroa aikaan. Viime vuonna kun noita enemmän testailin niin ei kaikki VA paneelit samanlaisia ole. Tosi suuria eroja ja todella hyvää kehitystä ollut vuosien saatossa. IPS paneelisissa näytöissähän mustaa ei ole missään ja valovuotoa/IPS glowia on usein laidoissa niin siihen nähden vaikka black crushia jossain tapahtuisi on se pieni hinta siitä, mutta täysin samaa mieltä, että OLED saisi tulla PC näyttöihin. Hinnat vaan on sellaisia, että hyvät VA paneelit on parasta siihen asti kun niitä saa järkevään hintaan.
   
 18. E.T

  E.T

  Viestejä:
  4 034
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  IPS Glowiin on kyllä ollut ratkaisu jo kauan aikaa.

  Mutta kun kaikki katselukulmattominkin kura on myynyt, niin taisivat paneelivalmistajat jättää sen pois.
   
 19. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 703
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuota mä tarkoitin. Vähän sama kuin voisihan OLEDejäkin jo käyttää työpöydällä, mutta hinnat on ihan poskettomat ja koot huonot. Ei noita IPS Glowittomia näyttöjä saa vaikka tekniikka löytyykin ja sääli ettei kuluttajat osaa vaatia parempaa. Olisi mielenkiintoista tietää paljon tuo tekniikka maksaa per näyttö. Muistaakseni siihen tuli vaan joku kalvo joka ei edes paljoa lisännyt kustannuksia?