Android - Ohjelmat ja pelit

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
20 742
Keskustelua, kokemuksia ja suosituksia hyväksi havaituista Android-alustan peleistä ja ohjelmistoista.
 
Viimeksi muokattu:
Puffin browser on ehdottomasti kokeiltavan arvoinen selain varsinkin vähän hitaampiin laitteisiin. Ei kylläkään foliohatuille koska tuo kierrättää kaiken liikenteen jenkeissä olevan serverin kautta. Nopeudessa aivan lyömätön. Mainoksenestoa tuohon ei ole eikä saa ainakaan vielä.

Kodi leffojen ja sarjojen katseluun. Löytyy plugin esim. dna tv:lle (booxtv toimii kanssa)
 
VLC for Android. Ainoa soitin, jolla olen saanut streemattua videota samba jaosta ongelmitta
 
Viimeksi muokattu:
Millä ohjelmalla saisi tehtyä backupin muistikortin sisällöstä automaattisesti koneelle? Kuitenkin niin että vain öisin jos puhelin on latauksessa ja samassa wlanissa pöytäkoneen kanssa.

En ole rootannut joten voi olla este.
 
Onko kokemuksia sellaisesta ohjelmasta moottoriurheilu käyttöön millä voisi seurata kierrosaikoja? Autolap toiminto pitäisi olla ainakin, ei kai muuta ihmeellistä kierrosaikojen lisäksi.
 
Millä ohjelmalla saisi tehtyä backupin muistikortin sisällöstä automaattisesti koneelle? Kuitenkin niin että vain öisin jos puhelin on latauksessa ja samassa wlanissa pöytäkoneen kanssa.

En ole rootannut joten voi olla este.
BitTorrent Sync voisi olla käyttökelpoinen (en ole kokeillut).
Jos raha ei ole este niin: http://mobilego.wondershare.com/ (en myöskään ole kokeillut :kahvi:).

Follow the easy steps below to backup Android wirelessly:

  1. Install the desktop Wondershare MobileGo for Android on the computer, and also install the must-have Wondershare MobileGo APK file on your Android phone or tablet.
    Note: The first time you connect Android phone or tablet to the computer with a USB cable after running the desktop MobileGo, the must-have MobileGo APK file will be automatically installed on your Android phone or tablet. Or, you need to install it by yourself.
  2. Turn on WiFi network on your Android phone. Tap MobileGo app on your Android phone.
  3. Tap the icon at the upper right corner. Then, tap Scan QR code to connect to use your Android phone to scan the QR code on the desktop MobileGo on your computer.
    mobilego-app-connection.jpg
  4. After paired, your Android phone or tablet will be connected.
  5. In the primary window on the computer, click One-Click Backup.
  6. All data you can backup are displayed in the pop-up window. Check what you want to backup and click Back Up now.
  7. Keep your Android phone connected in the backup process. After it comes to the end, the backup file will be saved on your computer
backup-content.jpg

Kokeilemisen arvoisia ?
 
Pyytääkö teillä Android yhtenään lataamaan kuvia paikkoihin joissa vierailette? (Ostoskeskukset, kaupat ja vastaavat)
Kartan asetuksissa on pois päältä kuvien lisäämisen ehdotus, mutta silti jatkuvasti niitä tulee ilmoituspallkiin.
 
Saikos täällä ihmetellä ihan Androdia, ja erityisesti Marshmallowia (kai)? En löytänyt muuta ns. Android ketjua (yksi oli, lukossa). Jos on, niin joku voi ystävällisesti linkata :)

No, ihmettelen nyt kuitenkin.

Kyseinen alusta, Android 6.0.1 (ei rootattu) aiheuttaa Samsung Galaxy Tab S2 tabletilla pientä päänvaivaa, kun kun valtaa pikkuhiljaa ulkoisen SD-kortin (pienen ylimääräisen 8 Gt kortin löin kiinni pari kuukautta sitten). Kortti on alkanut täyttymään siten että joku "System data", joka näkyy vain jollain työkalulla kuten DiskUsage, aina vain enemmän ja enemmän tilaa. Ko. tabletissa ei ole edes ohjelmia paljon, koska se on puhtaasti sitä varten että jos haluan katsella leffoja muita häiritsemättä, joten Netflixiä yms. ohjelmia enempää ei ole.

Tuo täyttää korttia samaan tahtiin kun poistan siltä tiedostoja. Eli suurenkaan tiedoston poisto ei tuo vapaata tilaa. Päinvastoin vapaa tila vähenee koko ajan, enää päälle 400 Mt. Että silleen.:facepalm:

Luulisin että olen sössinyt jotain, koskapa en ahkeralla googlaamisellakaan ole löytänyt vastaavia ongelmia.:facepalm: Muilla kai on enemmän sisäisen tilan kanssa ongelmia, minulla ei. Jotenkin olen kenties antanut SD-kortin järjestelmän käyttöön? Jos näin, niin osaisiko joku tietäväinen kertoa miten olen moisen tehnyt, että osaisi välttää jatkossa? Varmaan olen sössinyt kun olen yrittänyt ohjelmille antaa oikeudet SD-kortille. Tai jotain. :oops: Jotain vanhempien Androidien kanssa löysin hieman samanlaiselta kuulostavia ongelmia, mutta kai sisäisen tilan kanssa, joihin auttoi kaiketi *#9900# -> delete dumpstate/logcat (ei välttämättä ole turvallinen, joten ei kai kannata ihan ekana kokeilla).

Onkohan muita ideoita kuin tehdasasetuksen palautus? Eihän tämä varsinainen ongelma ole, sisäistä tilaa on vaikka muille jakaa, mutta ihan vain kiinnostaa asia, osaisipa esim. välttää jatkossa. Mutta jonkun viisaamman neuvoja tarvitaan.

Tulipa tekstiä, mutta ainakin yritin kuvailla tilannetta mahd. hyvin.
 
Pyytääkö teillä Android yhtenään lataamaan kuvia paikkoihin joissa vierailette? (Ostoskeskukset, kaupat ja vastaavat)
Kartan asetuksissa on pois päältä kuvien lisäämisen ehdotus, mutta silti jatkuvasti niitä tulee ilmoituspallkiin.
Joo. Ainakin saa pois jos: pitkä painallus ilmoituksen päällä -> (i) -> estä ilmoitukset... tämä tosin sitten vissiin poistaa kaikki ilmoitukset Mapsiltä, mutta mitäpä muuta se nyt yleensä ilmoittaakaan.
 
@neko
Tämä on varmaankin ihan hyvä ketju toistaiseksi. (Jonkun kannattaisi polkaista käyntiin "pienet kysymykset ja vastaukset" -ketju).

Käsittääkseni Samsung laitteissa Marshmallown muistikortin laajentaminen sisäiseen käyttöön ominaisuus on oletuksena pois käytöstä. Eli sinulla lienee sd-kortti ns. "perinteisesti" käytössä? Tällöin sd-kortille voi laittaa pääasiassa mediatiedostot ja lisäksi joitain sovelluksia asetuksien kautta (asetukset>sovellukset>"jokin sovellus">siirrä sd-kortille).

Sinun tilanteessa siirtäisin kaikki sovellukset takaisin sisäiseen muistiin (jos niitä on siis siirretty sd-kortille). Jos sisäisessä muistissa ei ole tilaa, niin sitten vain poistaisin sovellukset. Kuvat, videot jne. myös talteen vaikka koneelle. Sitten alustaisin sd-kortin uusiksi esim. Windowsin omalla toiminnolla ja tarkastaisin, että se on varmasti tyhjentenyt (Partition Wizard on ihan hyvä työkalu). Tämän jälkeen ottaisin sd-kortin takaisin käyttöön ja jättäisin sovellukset sisäiseen muistiin. Ainoastaan mediatiedostot sd-kortille.

Jos kuitenkin haluat käyttää sd-korttia myös sovelluksille, niin sitten kannattaa ottaa käyttää tuo Marshmallow ominaisuus. Se vaatiin Samsung laitteitteissa vähän kikkailua: Enable Adoptable Storage for Galaxy S7 and S7 Edge. Kannattaa huomioida, että sd-kortin nopeus vaikuttaa suorituskykyyn. Motorola suosittelee seuraavasti: "We recommend use of a high-speed card such as a UHS-1 type for your device. Class 2 and Class 4 micro SD cards are not recommended for adopted internal storage usage. The performance of these cards is typically 10x slower than internal storage performance".
 
Kiitos vastauksestasi. Ihan lähtökohtahtana, en tietoisesti ole siirtänyt mitään ohjelmia kortille. Ilmeisesti siellä kyllä köllöttelee järjestelmän tietoa, se alati kasvava "System data" jolle ei käyttäjän oikeuksin kai voi (eikä kannata tehdä mitään). Eli jos tyhjennän sen väkisin, on tehdasasetusten palautus edessä.

Ja tässä oli se kysymyskin, eli miten välttää moinen tulevaisuudessa? En siis halua jatkossakaan asentaa kortille mitään, vaan antaa tarvittaessa tietyille ohjelmille oikeudet käyttää SD:tä (se kun on pitänyt tehdä vaikeaksi). Ilmeisesti tätä räpeltäessä olen sen virheeni tehnyt.

Joten odottelen vielä jos joku tietäisi mistä on kysymys :)

Vielä tuosta missä Android-asioita voi kysyä, niin luulisi että tällaiset, selkeästi harvinaisemmat tapaukset jäisivät kyllä pienet kysymykset -ketjussa vaille huomiota, tai vastausten laatu olisi jotain huuteluita jossa vastaaja ei kunnolla ole tutustunut edes kysymykseen. :) Miksei tässä ketjussa voisi olla (ihan otsikossa ja aloituspostauksessa mainiten) Androidiin liittyviä kysymyksiä? :)
 
Viimeksi muokattu:
...Ilmeisesti tätä räpeltäessä olen sen virheeni tehnyt.
Niin mitä sinä olet tarkkaan ottaen tehnyt? Järjestelmä ei ota ominpäin sd-korttia käyttöön. Jotkin sovellukset saattavat tallentaa media tiedostoja sd-kortille (selain, kamera, kartat) mutta sekin täytyy yleensä manuaalisesti määrittää. Käy läpi sovellukset ja katso, onko niitä siirretty sd-kortille. Jos ei ole ja media otettu sd-kortilta talteen, niin voit huoletta alustaa sd-kortin. Ongelman pitäisi selvitä sillä. Sitä en tosin osaa sanoa, mistä tämä on alunperin johtunut.
 
Opettelen pois dolphin browserista koska tuntuu hidastuvan jatkuvasti. Miten chromella saa kirjanmerkit suoraan homepagelle? Nyt pitää ensin painaa kolmea pistettä ja valita bookmarkit eli ei kovin kätevää.
 
Opettelen pois dolphin browserista koska tuntuu hidastuvan jatkuvasti. Miten chromella saa kirjanmerkit suoraan homepagelle? Nyt pitää ensin painaa kolmea pistettä ja valita bookmarkit eli ei kovin kätevää.
Ei vissiin mitenkään. Aloitussivun "käytetyimmät" tulee aika randomina.

Noissa juuri yllä mainituissa CAF Chromium -versioissa on vähän eri UI, eli aloitussivulla on käytännössä tabit joista voi vaihtaa kirjanmerkkien, historian ja sen aloitussivun välillä.
 
Opettelen pois dolphin browserista koska tuntuu hidastuvan jatkuvasti. Miten chromella saa kirjanmerkit suoraan homepagelle? Nyt pitää ensin painaa kolmea pistettä ja valita bookmarkit eli ei kovin kätevää.
Chromen kirjanmerkkitoteutus on tosiaan todella surkea kun ei ole suoraa pikanappia. Itse aikoinaan vaan totuttelin käyttämään pelkästään osoitepalkkia joka ehdottaa kirjanmerkiä kun kirjoittaa ekan kirjaimen.
 
Wifi Analyser

Ei maksa mitään ei vaadi mitään oikeuksia ja tekee sen mikä pitääkin tehdä eikä muuta.

Jos löydätte lisää tällaisia yhden tarkoituksen helmiä jotka ei vaadi mitään niin näitä lisää (päivastoin kuin taskulamppuja jotka vaatii kaikki sukulaistenkin tiedot).

Itsellä olisi tarvetta QR lukijalle joka tekisi vain sen eikä muuta eikä vaaatisi oikeuksia perintöoikeudesta alkaen.
 
Tuli tuolta naapurista mieleen, että näitä voisi haluavat vähän listata jos sieltä löytyisi jotain uutta ja hyödyllistä.

Omat käytetyimmät sovellukset
(Ei sisällä someja paitsi tuo Reddit):

Reddit is fun – nimi kertoo kaiken
JuiceSSH - SSH/Irkki
Solid Explorer - tiedosto/pilven hallintaa
Dropbnox – pilvi+backupit
Xposed - saa lukuisia elämää helpottavia moduuleita
Greenify – horrostaa joitain turhaan taustalla pyöriviä sovelluksia
Piktures – paras galleria, kokeilkaa!
Foobar 2000 – musiikille silloin harvoin kun tarvitsee omia MP3:sia
TV-opas - nimi kertonee
TVShow Time - tällä voi seurata ja hakea tietoja ulkomaalaisista TV/netti-sarjoista ja niiden aikatauluista
Keep - kauppalistat ja muut muistiinpanot
Hyvä listaus. Greenifysta semmoinen varoitus, että saattaa aiheuttaa ongelmia joidenkin pankki sovellusten kanssa. Jostain syystä esim. Pivo kuvittelee Developer-asetusten olevan päällä jos Greenify on asennettuna ja näin ei anna käyttää sovellusta.

Jostain syystä Taskeria ei ole vielä mainittu. Eli ohjelma millä saadaan puhelin tekemään automaattisesti juttuja, perustuen eri tilanteisiin. Esim. menemään äänettömälle työpaikalla, vilkuttamaan kodin älyvaloja puhelun saapuessa, lukitsemaan näytön suunta tietyn sovelluksen ollessa auki, pidentämään näytön päälläoloaikaa tietyn sovelluksen käytön aikana, tekemään pikapainikkeita omiin scripteihin aloitusnäytölle (käynnistä taskulamppu, sammuta valot yms) jne. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana.

Tasker - kotisivut
Tasker - Wiki (esimerkkiprofiileja)

Minullakin on tuo TugaBrowser käytössä ja noista CAF-selaimistakin sellainen varoitus, että ne saattavat sotkea Chromeen synkatut salasanat. Saattaa tuhota ne tai sitten korvata salasanat jollain kryptatulla sotkulla. Terveisin nimimerkillä "3000 salasanaa menettänyt" .
 
Viimeksi muokattu:
Minullakin on tuo TugaBrowser käytössä ja noista CAF-selaimistakin sellainen varoitus, että ne saattavat sotkea Chromeen synkatut salasanat. Saattaa tuhota ne tai sitten korvata salasanat jollain kryptatulla sotkulla. Terveisin nimimerkillä "3000 salasanaa menettänyt" .
Tosta oon lukenut, mutta silloin oli vissiin kyseessä YuBrowser. TugaBrowser ei ole sekoittanut mun salasanoja (tosin en ensisijassa niitä Chrome Syncissä pidäkään).
 
Tosta oon lukenut, mutta silloin oli vissiin kyseessä YuBrowser. TugaBrowser ei ole sekoittanut mun salasanoja (tosin en ensisijassa niitä Chrome Syncissä pidäkään).
Otin tuossa viikko sitten tuon uudestaan kokeiluun ja heti ensimmäisenä sotki salasanoja. Välillä sotkee silloin kun käyttää jo koneelle tallennettua kirjautumistietoa ja joskus vain kun tallentaa Tugan kautta tunnukset. Harmillista kun tuo on todella nopea ja hyvä selain muuten.
 
Niin mitä sinä olet tarkkaan ottaen tehnyt? Järjestelmä ei ota ominpäin sd-korttia käyttöön. Jotkin sovellukset saattavat tallentaa media tiedostoja sd-kortille (selain, kamera, kartat) mutta sekin täytyy yleensä manuaalisesti määrittää. Käy läpi sovellukset ja katso, onko niitä siirretty sd-kortille. Jos ei ole ja media otettu sd-kortilta talteen, niin voit huoletta alustaa sd-kortin. Ongelman pitäisi selvitä sillä. Sitä en tosin osaa sanoa, mistä tämä on alunperin johtunut.
Sitähän minä juuri yritän selvittää, etten tekisi uudelleen. :D Kirjoitin asiasta tarkemmin aloituspostaukseeni (ymmärrän että se on ehkä pitkä viesti, mutta juuri yritin sitä varten kirjoittaa siihen kaiken minkä tiedän ettei tarvitsisi tarkentaa).

Eli ihan mielenkiinnosta tätä kysyn, että osaan välttää jatkossa.

Itse vain arvelen, että olen yrittäessäni antaa muutamalle ohjelmalle oikeuksia kirjoittaa SD-kortille, olenkin ehkä antanut oikeudet kirjoittaa järjestelmän jotain mitä lie dataa SD:lle. Ja kuten aloitusviestissäni kirjoitin, toimii sikäli hassusti, että SD:llä oli jotain Dropboxista siirtämiäni kohtuullisen suuria tiedostoja, niin sellaisen poistaessa tilaa ei vapaudu, vaan tämä "System data" koko vain kasvaa. Ja se kasvaa muutenkin.

Mutta eihän tämä mikään vaka asia ole. Jos ei vastausta löydy, niin pistän tehdasasetukset, sillä tuo kai vastaavissa tapauksissa on auttanut. Kiitos kuitenkin vastauksesta :)
 
Tässä muutama:
Novassa on ollut jo jonkin aikaa "screen lock" vaihtoehto eleille. Saattoi olla, että vaatii rootin uusilla android versioilla, mutta ei tarvitse enää "kierrättää" toisen sovelluksen kautta tuota toimintoa.
 
@neko
Luin kyllä tuon aloituspostauksen mutta siitä ei selviä, että mitä olet tarkalleen ottaen koittanut tehdä yrittäessäsi "antaa muutamalle ohjelmalle oikeuksia kirjoittaa SD-kortille"? Helpottaa diagnosointia, jos osaat kertoa. Ongelmasta pääset joka tapauksessa toistaiseksi eroon tarkastamalla, että yhtään sovellusta ei ole siirretty sd-kortille. Sitten media talteen ja kortin alustus. Tehdasasetusten palautus on turhan radikaalia toistaiseksi, kun ei tiedetä, mistä ongelma johtuu.

Tässä vielä erinäisiä mietteitä:
Itselleni on tullut vastaan vastaava ongelma, jossa sisäiseen muistiin kertyy alati kasvava system data tiedosto. Ongelma on kuuluista etenkin Galaxy S2:n kohdalla. Tämä on johtunut siitä, että laite tekee tietyissä tilanteissa lokitiedostoja, eikä laite sitten poista lokeja myöhemmin. Nämä lokitiedostot näkyvät sitten system datana. Ongelma ilmeni samalla tavalla kuin sinulla. Mitä isompia tiedostoja poistetaan sitä suuremmaksi system data kasvaa. Tähän auttoi tuo sinunkin löytämä fixi Galaxy S2:lla:
  • Dial *#9900# on the phone and then select from menu - delete dumpstate/logcat
Voit kokeilla tuota fixiä ihan turvallisin mielin (en tiedä toimiiko se tuolla tabletilla). HTC:n puhelimissa on ollut myös samaa ongelmaa ja käyttäjät ovat jopa osanneet paikantaa syyksi "anr_history.txt" lokitiedoston. Googlen avulla löytyi myös tilanteita, joissa sd-kortille on päässyt kasvamaan samainen system data (mm. Nexus 7 case). Kaikissa noissa tilanteissa todellinen syy on jäänyt vähän epäselväksi mutta ongelma näyttää liittyvän juuri lokitiedostoihin. Nexus 7 tapauksessa ongelma poistui reboottaamalla laite. Oletko kokeillut tätä?

Lokitiedostot pitäisi olla turvallista poistaa ja sisäisestä muistista ne pystyy poistamaan tyhjentämällä välimuistin. Kannattaa ehkä kokeilla poistaa välimuisti myös tuosta sinun tabletissa (ohjeet). En tiedä, poistaako tuo kuitenkaan lokeja sd-kortilta.

Dropbox saattaa olla syy tähän ongelmaan. Kannattaa kokeilla poistaa sen Dropboxin välimuisti ja thumbnail tiedostot.

PS. Yleensä nyrkkisääntö ongelma tilanteissa on:
  1. Reboot
  2. Wipe cache
  3. Factory reset
Novassa on ollut jo jonkin aikaa "screen lock" vaihtoehto eleille. Saattoi olla, että vaatii rootin uusilla android versioilla, mutta ei tarvitse enää "kierrättää" toisen sovelluksen kautta tuota toimintoa.
Kappas, tätäpä en ole huomannutkaan. Kiitokset!
...Jostain syystä Taskeria ei ole vielä mainittu. Eli ohjelma millä saadaan puhelin tekemään automaattisesti juttuja, perustuen eri tilanteisiin...
Toinen hyvä automatisointi ohjelma on AutomaIt. Se ei ole yhtä monipuolinen kuin Tasker mutta helpompi ottaa käyttöön. Välillä olen myös kikkailut yhdistämällä näitä kahta. Itse en ainakaan osaa Taskerilla luoda toimintoa, joka "painaisi" kotiruudulla olevaa togglea. AutomatIt:lla sellainen kuitenkin onnistuu. Taskerilla voi siis tehdä erilaisia kytkimiä ja AutomaIt:llä "painella" niitä tietyllä toiminnolla (esim. eleellä).
 
Viimeksi muokattu:
Wifi Analyser

Ei maksa mitään ei vaadi mitään oikeuksia ja tekee sen mikä pitääkin tehdä eikä muuta.

Jos löydätte lisää tällaisia yhden tarkoituksen helmiä jotka ei vaadi mitään niin näitä lisää (päivastoin kuin taskulamppuja jotka vaatii kaikki sukulaistenkin tiedot).

Itsellä olisi tarvetta QR lukijalle joka tekisi vain sen eikä muuta eikä vaaatisi oikeuksia perintöoikeudesta alkaen.
QR Droid Private sisältää suht vähän oikeuksia.
 
Luin kyllä tuon aloituspostauksen mutta siitä ei selviä, että mitä olet tarkalleen ottaen koittanut tehdä yrittäessäsi "antaa muutamalle ohjelmalle oikeuksia kirjoittaa SD-kortille"?
Sehän se on, kun asiasta on pari/muutama kuukausi, niin en muista. Ja kun se oli sellaista tuskaista sähläämistä, että "ei perhana tätä Marshmallowia". :)

Mutta kiitän kovasti vastauksesta. Täytyypä tässä jotain jossain vaiheessa kokeilla. Taidan vetää vain alusta kaiken. Googlestahan ne valuu kaikki ohjelmat takaisin kai, niin ei jää kuin asetusten käpälöinti. :)
 
Tosta oon lukenut, mutta silloin oli vissiin kyseessä YuBrowser. TugaBrowser ei ole sekoittanut mun salasanoja (tosin en ensisijassa niitä Chrome Syncissä pidäkään).
@Rantakemisti et al:
Tugabrowseria käytin puoli vuotta, mutta uusimmat versiot alkoivat sekoilla ja tahmata. Ja sotki tuo pari salasanaakin.

Jos teillä on Snapdragon-pohjainen Android, niin suosittelen lämpimästi RSBrowseria. Optimoitu siis Snapeille, CAF-pohjainen.

https://play.google.com/store/apps/detailed s?id=com.rsbrowser.browser

Mukana myös mainostenesto, ei vaadi roottia. Voi valita sivustokohtaisesti, jos ei halua käyttää mainostenestoa.
 
Viimeksi muokattu:
@Rantakemisti et al:
Tugabrowseria käytin puoli vuotta, mutta uusimmat versiot alkoivat sekoilla ja tahmata. Ja sotki tuo pari salasanaakin.

Jos teillä on Snapdragon-pohjainen Android, niin suosittelen lämpimästi RSBrowseria. Optimoitu siis Snapeille, CAF-pohjainen.

https://play.google.com/store/apps/detailed s?id=com.rsbrowser.browser

Mukana myös mainostenesto, ei vaadi roottia. Voi valita sivustokohtaisesti, jos ei halua käyttää mainostenestoa.
Pitääpä laittaa korvan taakse. Ominaisuuksien osalta vaikuttaa samalta kuin TugaBrowser. Vaikka minulla on exynos pohjainen luuri niin on nuo silti nopeampia kuin Chrome, Chrome Beta ja Chrome Developer. Tuo salasanahässäkkä ja paikottainen kaatuilu vain ärsyttää. Kaikki salasanat tuo tuhosi sillon joskus poiston yhteydessä ja nyt on vain sotkenut niitä aina ensimmäisellä kerralla kun antaa Tugan autotäyttää kentät. Todella ärsyttävää varsinkin netpostin kohdalla joka vaatii jatkuvasti vaihtamaan salasanaa sellaiseksi mitä ei ole aikaisemmin käyttänyt. Lopputuloksena siellä on sellainen salasana jota ei enää muista. Onneksi Chromessa voi aina välillä backuppaa nuo salasanat.
 
Ei ole vuosien varrella vakuuttanut yksikään androidin internetselain. Kaikissa jotain mätää. Dolphinilla oli pirun hyvä kun sai siihen pikavalikkoon (kun avaat uuden välilehden yms) haluamasi sivustot ja välilehdet oli näkyvillä ilman ylimääräisiä paineluja. Ja kuka haluaa käyttää mobiililaitteille optimoituja sivuja vielä Herran vuonna 2016!?
 
No toimiihan se Dolphin edelleen :)
Ei toimi kun on huomattavasti hitaampi kuin esim. Chrome. Pitää myös sellaisia kaatuiluviikkoja jolloin tilttailee ihan perus selaamisen ohessa. Mutta hitaus ja sivujen mietintä ketuttaa eniten.
 
Ok. Itsellä nopein selain. Näin ne eroaa :)

Edit, ai niin joo, itsellä viimeistä edellinen versio, kun uusin veti kaksin käsin akkua, piti palauttaa varmuuskopioista sitten edellinen versio. Vaan eipä tällä varmaan oleellista merkitystä ole.
 
Viimeksi muokattu:
Bsplayerin Android versio soittaa Windows jaosta videot ja hakee lennosta subit (melkein aina siinä onnistuen). Kelvollinen videosoitin sekin.
 
RSBrowser tämän ketjun innoittamana testissä pari viikkoa ja olen ollut tyytyväinen.
Sanoisin että vastaa täysin Chromea, mutta estää jotain mainoksia ja tekee sen ansiosta selailusta nopeampaa.

Selaimien testailusta aina jäänyt ihmetyttämään että miten niistä kuuluu poistua.
Koti-napilla poistuttaessa aukeaa auki jäänyt sivu. Ihan oletettavaa tietenkin. Sama juttu jos sulkee ohjelman viimeisimmät ohjelmat -napilla.
Toinen vaihtoehto on rämpyttää takaisin -nappia miljoona kertaa ja lopulta se sulkee selaimen. Tällöin se aukeaa haluttuun viimeisimmät sivut valikkoon, mistä itse ainakin valitsen suurimman osan käytetyistä sivuista.
Helpoimmaksi tavaksi on tullut avata välilehdet valikko ja sulkea kaikki turhat välilehdet. Tällöin selain aukeaa tälläiseen limboon missä ainut vaihtoehto on ruudun ylälaidasta avata uusi välilehti. Miksi sekin nappi on ruudun yläreunassa?
Windows phonen selaimessa on se järki että osoitepalkki on ruudun alareunassa. Mielestäni tämä on puhelimella varsin kätevä paikka osoitepalkille ja muille napeille.

Eikös Dolphin Browser ole aikaa sitten jo todettu kiinalaisten vakoiluselaimeksi?
Ainakin ennen kaikki liikenne meni niiden omien serverien kautta.
Ihan niinkuin Chrome ei seuraisi, mutta se on jo tullut hyväksyttyä kun Androidin osti.
 
Google Messenger päivittyi äsken versioon 2. Ikoni ja käyttöliittymä vähän muuttunut.
 
Eikös Dolphin Browser ole aikaa sitten jo todettu kiinalaisten vakoiluselaimeksi?
Ainakin ennen kaikki liikenne meni niiden omien serverien kautta.
Ihan niinkuin Chrome ei seuraisi, mutta se on jo tullut hyväksyttyä kun Androidin osti.
Ei tästä oikein ole saanut selvää. Mutta jokunen osoite on estettynä hosts tiedostossa luurissa, ja oikein mielelläni olen moista selainta käyttänyt. Jos siellä kiinassa seurailevat Ampparista selaamiani uutisia ja jotain Murottamista, niin antaa mennä vaan. En käyttele pankkeja tms.

Toisaalta en itsekään oikein luota mihinkinkään kiinalaiseen tai venäläiseen. Mutta Dolphin on nyt ollut poikkeus joka vahvistaa säännön. On vaan omassa luurissani ollut nopea ja hyvä käyttää. Firefoxia olen yrittänyt käyttää Dophinin sijaan, mutta on se vaan niin kökkö. Ja Chrome on mobiilisti vaan, ainakin omassa laitteessa, surkea älyttömän suurien fonttien koon eroina; Valtavan suuria ja minimaalisen pieniä tekstejä sekaisin ei ole mieleeni.
 
Toimi muuten hyvin, paitsi päätti sitten poistaa kaikki tallennetut salasanat Googlen syngistä. :D Samantien roskiin ja TugaTilalle. Voi tätä voimasanojen määrää, kun alat palauttelemaan joka sivustojen random passut. :D:rage:
Nyt pari kertaa kun on käynyt tuo sama tuhoutuminen niin on ollut pakko ottaa backuppeja. Ei enää luotto riitä tuohon Google synciin kun riittää että pelkästään yhdestä laitteesta lähtee salasanat niin ne on parin minuutin kuluttua tuhottu kaikista muistakin. Nyt otin käyttöön Humble Bundlesta saatavan LastPassin, mutta eihän se tietenkään toimi tuon Tugan kanssa. Joten TugaBrowser taas poistoon ja tilalle Chrome Dev.

Suosittelen ottamaan esimerkiksi ChromePassilla backupit säännöllisin väliajoin tai vaihtoehtoisesti käyttää jotain LastPassin tyylistä salasanasoftaa.
 
Onko ehdotuksia hyväksi RSS clientiksi? Lähinnä että olsii Feedly tuki.

Palabrea olen käyttänyt mutta se ei aina osaa merkata kaikkia juttuja luetuiksi ja joutuu manuaalisesti merkkailee aiheita.
 
Tuo on kyllä jännä, tugaa ja rsbrowseria kokeillut mutta ei onneksi tapahtunut mitään passuille. Vois kyllä itsekin ottaa nuo talteen jonnekin jos kerta noin helpolla häviää.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 648
Viestejä
4 494 677
Jäsenet
74 265
Uusin jäsen
Oranta

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom