Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ei taida muita eroja olla Quick:ssä ku vähä pienemmät kellot ja ei oo tota valaistua xfx 6700 xt tekstiä kyljessä.Otin sen Qick version. Tuskinpa merkittävää eroa noissa mut heti alko kaduttamaan etten muutamaa kymppiä laittanut lisää. Mulla myös 1060 vielä kiinni joten sama upgrade luvassa...
Käyttäisin testaukseen jotain muuta ohjelmaa kuin tota heavenia. Se alkaa olemaan jo aika vanha ja kevyttä rasitusta. Esim tolla power limitin nostolla ei kuulukkaan olla mitään vaikutusta mihinkään jos rasitus on sen verran kevyttä että tuo 170 wattia riittää kortille pitämään kellot ylhäällä.Miten teillä futaa nuo volttien säädöt, GPU clockit, power limit suoraan ajureista. Tässä kun ajelee heaven benchmarkkia ja vääntelee vipstaakeja, niin tuntuu että eihän nuo tottele puoliksikaan pyyntöjä. Power limitillä 0-15% ei ole mitään vaikutusta, ei ota sen enempää tai vähempää virtaa tai kellot liiku mihinkään. GPU volttiensäätö ei vaikuta mitään, aina sama default 1.2, ainoastaan tuolla undervolt-presetilla laskee voltteja inasen. Kellot jää pyynnistä aina ~100Mhz. Näemmä nostelemalla tuonne 2.9Ghz korville pääsee 2.8Ghz, joka vielä ainakin heavenissa toimii ilman ongelmia.
Onko tää buginen vai ihan normaalia käytöstä? En saanut tuota ottamaan virtaa yli 170W mitenkään heavenissa.
E: tolla 170w power drawilla käytännössä vielä äänetön kortti. Melko miellyttävää
Joo, tarvii laittaa jotain raskaampaa testiin. Onhan tuo tosiaan iäkäs, mutta tosi helppokäyttöinen ja nopea tapa tsekata noita vipstaakien vaikutuksia.Käyttäisin testaukseen jotain muuta ohjelmaa kuin tota heavenia. Se alkaa olemaan jo aika vanha ja kevyttä rasitusta. Esim tolla power limitin nostolla ei kuulukkaan olla mitään vaikutusta mihinkään jos rasitus on sen verran kevyttä että tuo 170 wattia riittää kortille pitämään kellot ylhäällä.
Omalla kortillani kyllä toimii volttien säädöt, mutta siihen vaikuttaa mitä rasitusta kortilla on ja kuinka korkeelle kellot on nostanut. Jonkinlainen offsetti slider toi on, mutta vaikuttais siltä että kun kellot on asetettu yli 2.8Ghz niin jännitettä syötetään aina maksimit eli 1200mV oli pyynti sitten mitä tahansa. Tosin oma korttini kaatuu saman tien kun kellot menee yli 2750 mhz niin vähän vaikea testailla tuota.
Meneekö tosiaan 1.1v oikeasti vai pysyykö säädöstä huolimatta 1.2?Kuten yllä spekuloitiin niin ei tahdo vaikuttaa mitään voltinsäätö tiettyjen kellojen jälkeen :SKellojakin haettu ja alivoltitusta kokeiltu, tällä hetkellä arvot core 2720mhz (todellinen n. 2600-2650mhz) muistit 2150mhz + fast timings + alivoltitettuna 1.1V (1.2V)
No mitä nyt metro redux 2033 eilen pelasin, niin kyllä se sielä 1.1v ja allekkin oli pyörinyt. Pitää seurata miten muissa peleissä menee.Meneekö tosiaan 1.1v oikeasti vai pysyykö säädöstä huolimatta 1.1? Kuten yllä spekuloitiin niin ei tahdo vaikuttaa mitään voltinsäätö tiettyjen kellojen jälkeen :S
Ajoin tuossa juuri time spy stress testin vakiona ja noilla aikasemmin mainituilla kelloilla niin lämmöt oli täysin identtiset molemmissa ajoissa, maks gpu lämpö 70 astetta ja hotspot max 95 astetta, Kai se on tuo alivoltitus kuitenkin mikä vaikutti vaikka tuntuu 1.2V menevänki pääasiassa. Tai sitte jäähy on vaan niin hyvä.Joo, tiiä häntä. Noh eipä ole itellä ollut tarvetta pahemmin ali- tai ylikellotella tai säätää alkuinnostuksen jälkeen - tuo Asus on todella hiljainen ja viileä ja suorituskyky on myös mun pelailuihin ihan riittävä ihan defaulttinakin.
Taitaa myös 3600X tippua kelkasta joissain peleissä, seuraavaksi sitten prossua metsästelemään
Jotain hämyä stutteringia oon huomannut joissain peleissä (doom eternal, bf5) - fps:t on hyvät mutta esim. nopeasti kääntyillessä jotenkin jäätää. En tiiä mihin liittyy, pitää seurailla. SAM mulla on päällä, liekö vaikutusta.
Tai virtalähde pysyi aiemmin näyttiksen mukana ja uusi tuo ongelmia? On tullut vastaan itelläTänään päivitin msi b450 tomahawk max:n biosin uusimpaan ja chipsetin ajurit uusimpaan, kun koneeseen tuli rx 6700 xt. Tänään on alkanut tulemaan memory management BSOD:ia ja tietoa ei ole mistä johtuu. RAM on ylikellotettuna, mutta ennen biosi + ajureitten päivittelyä ei ole tätä erroria antanut, niin uskallan väittää ettei ole kyse RAM:sta. Voiko epävakaat näyttiksen muistit antaa tuota erroria? Pudotin jo 2100mhz, mutta tuli uudestaan.
Taisi korjaantua muistien uudelleen kellottamisella, kammat ei tykänny biosin päivittämisestä. Tosin nyt ne toimii 3800 cl16Tai virtalähde pysyi aiemmin näyttiksen mukana ja uusi tuo ongelmia? On tullut vastaan itellä
Riippuu niin paljo mitä ajaa, milläs nämä lämmöt saatu?Minkälaisia lämpöjä porukalla on? (Vielä) Vakioasetuksilla Asuksen referenssimalli ja hot spot huitelee 97-100 tienoilla rasituksessa.
Pelailin path of exileä puolisen tuntia, kohtuu raskas laitos ikäisekseen. Tiedossa oli, että mylly käy kuumana, mutta referenssimalli houkutti liikaa hintansa puolestaRiippuu niin paljo mitä ajaa, milläs nämä lämmöt saatu?
Lämpösinähän nämä käy, mutta itseä ei oikeestaan haittaa, kun kortti on kuitenkin hiljainen. Toki en pistäisi pahitteeksi jos kävisi viileämpänä.
Ton HWMonitorin voi heittää mäkeen ja ladata HWiNFO64 sen tilalle.Niin siis CPUID HWMonitor.
Team greenin kortista kyllä näytti lämpötilan.
Tuohon stutterointiin auttoi minulla kun pisti radeon softa- näyttö kohta Amd freesync premium täppä pois päältä. Näytöstä freesync päälle ja pelistä vsync päälle. Näillä pääsi stutteroinnista, Bugeja piisaa ikävä kyllä.Joo, tiiä häntä. Noh eipä ole itellä ollut tarvetta pahemmin ali- tai ylikellotella tai säätää alkuinnostuksen jälkeen - tuo Asus on todella hiljainen ja viileä ja suorituskyky on myös mun pelailuihin ihan riittävä ihan defaulttinakin.
Taitaa myös 3600X tippua kelkasta joissain peleissä, seuraavaksi sitten prossua metsästelemään
Jotain hämyä stutteringia oon huomannut joissain peleissä (doom eternal, bf5) - fps:t on hyvät mutta esim. nopeasti kääntyillessä jotenkin jäätää. En tiiä mihin liittyy, pitää seurailla. SAM mulla on päällä, liekö vaikutusta.
Ja kannattaa välillä kattoo onko virkistystaajuus pysynyt oikeana. Mulla kun jostain syystä tiputtaa välillä sen sinne 60hz vaikka 165hz näyttö ja ihmetelly aina vähän aikaa et mitä vittuu taas tapahtuu. Mut joo joskus pitää itellä ainakin tarkistaa se että on pysynyt 165hz.Tuohon stutterointiin auttoi minulla kun pisti radeon softa- näyttö kohta Amd freesync premium täppä pois päältä. Näytöstä freesync päälle ja pelistä vsync päälle. Näillä pääsi stutteroinnista, Bugeja piisaa ikävä kyllä.
Juu koska se puskee väkisin sinne lisää voltteja kun nostaa mhz. Eli ottaa mitä tarvii tohon 2720mhz voltteja core. Ellet mpt:llä aseta niitä max voltageja tohon 1120v. Muuten nappailee tota 1.200v.Yllättävän paljon vaikuttaa lämpöihin ja tehonkulutukseen pelkän coren nosto n. 100mhz volttien ollessa samat, Molemmissa vedoissa pelattu n. tunti dayz:ä, vakio core 2622mhz voltit 1.120, ja toisessa vedossa core 2720mhz ja voltit samat 1.120 Jäähyn kierrokset lukittuna n. 1150rpm molemmissa.
Aivan, pääsi ihan unotumaan tuo vaikka tuosta juuri hiljan täälä keskusteltiin, hyvä muisti.Juu koska se puskee väkisin sinne lisää voltteja kun nostaa mhz. Eli ottaa mitä tarvii tohon 2720mhz voltteja core. Ellet mpt:llä aseta niitä max voltageja tohon 1120v. Muuten nappailee tota 1.200v.
En nyt ihan varmaksi sano mutta eikös tuossa ole ihan oikein eli 16 lanea ja pcie versio on 4.0? Eli pcie x 16 4.0Ensimmäimmen itse kasattu kone on viimein kasassa. Näytönohjaimena RX 6700 XT ja siihen liittyen kysymys ja kuvakaappaus. Pitäisikö "bus interface" arvon 4.0 muuttua rasituksessa automaattisesti 16.0:aan? Olen ulkomaisilta sivuilta asiaa yrittänyt tavata mutta kielimuuri on suuri eikä asia ole auennut. Ainakaan GPU-Z:n pikku testillä arvo ei muutu. Voiko tuota säätää manuaalisesti jostain vai onko tässä setissä nyt jokin vialla?
On oikein. pcie 4.0 ja 16x.En nyt ihan varmaksi sano mutta eikös tuossa ole ihan oikein eli 16 lanea ja pcie versio on 4.0? Eli pcie x 16 4.0
Oliko tuo 2mm juuri sopiva vahvuus? jimmssiltä on arctic 145x145x1 tyyny loppu.Rasitin referenssi jäähyn 6700 XT:n muisteja maksimit mainaamalla ethereumia ja lämmöt kipusi 98C asti. Sattui olemaan vanhaa Arcticin 1mm lämpötyynyä ja laitoin sitä kaksinkerroin (=2mm) backplaten ja piirilevyn väliin muistien kohdalle ja lämmöt tippui rasituksessa 10C , eli 98C -> 88C.
Maksimithan tuolle taitaa olla 110C, että eipä se hälyyttävä ollut muutenkaan, eikä ne pelatessa tuonne asti ole koskaan noussutkaan. Ehkä elinikää ja mielenrauhaa ajatellen ihan ok modaus.
En tehnyt mitään mittauksia, vaan kokeilin jonkun reddit neuvon perusteella missä puhuttiin kahdesta millistä. Alkoi se kuitenkin hyvissä ajoin jo ottamaan kiinni kun takalevyä ruuvasi paikoilleen, mutta on se pinta epätasainenkin. 1,5mm saattaa riittää, mutta kannattaa ehkä mitata ennenkuin tilaa, jos ei muuta käyttöä sille.Oliko tuo 2mm juuri sopiva vahvuus? jimmssiltä on arctic 145x145x1 tyyny loppu.
1,5mm levyä olisi kyllä varastossa
Ei mitään eroaVääntäkääs nyt rautalangasta, että mitä eroa on noilla AMD omalla 6700xt:llä , Powercolorin, sekä Asuksen refukorteilla? Näyttää ainakin samalta.
Kiitos. Olen hieromassa kauppoja Asuksen ref 6700xt:stä. 700€ hinnasta päästiin sopuun. Onhan tuo aika paljon enemmän, kun kortin arvo periaatteessa on. Toisaalta oma 2060 on luultavasti jälleenmyyntiarvossaan aika huipussa tällä hetkellä. Kristallipalloa kaipais tähän hommaan.Ei mitään eroa