AMD Q3/2017: Liikevaihto kasvoi ja voittoa $71 miljoonaa

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Sampsa, 25.10.2017.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 052
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Jonkun sijoittaja/analyytikkoporukan manipuloinnistahan tässä on kyse, AMD:n tulos ylittää odotukset, joku analyytikko keksii että paska tulos ja kaikki menee paniikkiin ja unohtaa että tulos oli parempi kuin odotettiin
   
  Threadripper tykkää tästä.
 2. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 380
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No onhan se totta että kun katsoo AMD:n liikevahtoa niin ei se ole kasvanut verrattuna viimevuoden samanaikaan kovinkaan paljon eli myyntimäärät ei ole kasvaneet paljon niin kuin olisi voinut odottaa (kuvitella) eli vaikka se voitto on hyvä se ei ole stellaarinen niin kuin oletettujen (kuviteltujen) myyntimäärien kasvujen perusteella olisi voinut kuvitella.

  Eli mielestäni on kysymys juuri siitä että osa sijoittajista on kuvitellut että CPU ja GPU myyntimäärät voisi kasvaa samankaltaisella loikalla kuin joissakin tavallisisa kuluttajatuotteissa voi.
   
 3. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 052
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Missasit sen pointin täysin - sijoittaja tietää kyllä millaista tulosta on ennustettu, tämä tulos oli parempi kuin ennustettu tulos > kurssin syöksykierre on jonkun/joidenkin tahojen tarkoituksella aiheuttama, todennäköisesti tavoitteena painaa sitä vain mahdollisimman alas jotta lammaslaumat myy ja ostaa sitten halvalla omat taskut täyteen ennen kuin kurssi normalisoituu.
   
  Threadripper tykkää tästä.
 4. Deussu

  Deussu Premium-jäsen

  Viestejä:
  655
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuo nyt on vaan taivaisiin nousseiden odotusten tasaantumista.

  Sijoittajat ovat liian ahneita, mielessä AMD:n menestys paisutellaan eksponentaaliseksi ja sitten petytään, kun neljänneksen vaihteessa ei ollakkaan räjähdetty kasvuun.

  Tosiasia on, että AMD:llä on tällä hetkellä parempi ennuste tulevaisuuteen, kuin parhaimmillaan 2005.
   
 5. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 202
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Nyt kun kurssi ehti pudota tuonne 11 dollarin luokkaan, tarkoittaa se että vuoden voiton pitäisi tuolla kurssilla olla enää alle 800 miljoonan luokkaa, eli tuo 71 miljoonan kvartaalivoitto on yli kolmasosan siitä "tavoitteesta". Tämä 800 miljoonaa alkaa nyt vaikuttaa jo ihan realistiselta ensi vuodelle, kun Raven Ridgekin on vihdoin saatu markkinoille, enkä pidä osaketta enää ylihintaisena.
   
 6. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 052
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Toisaalta teknologiakenttä on täynnä ylihintaisia osakkeita, eiköhän se AMD:kin ponnahda takaisin ylihintaiseksi
   
 7. Oscar

  Oscar

  Viestejä:
  168
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  AMD:n osake noussut edellisen 5v aikana aikas hirmuiset 426%, eiköhän tuossa vielä aika runsaasti ilmaa ole.
   
 8. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 258
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  5v takaiseen on joo kasvua, mutta 10v takaiseen on laskua. Viimeiset 10v ovat olleet AMD:lle todella vaikeita. Nyt tilanne on vain normalisoitumassa, onneksi.
  upload_2017-10-31_16-12-13.png
   
 9. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 969
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nvidia on noussut 5v:ssä 2000%. Onko sielläkin ilmaa?
   
 10. Mechanical Man

  Mechanical Man

  Viestejä:
  1 269
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tokikaan arvostukseen ei vaikuta vain seuraava vuosi. Mutta onhan tuo selvä, että markkina odotti suurempaa tulosta/liikevaihdon kasvua kuin mitä nyt näytettiin.
   
 11. Oscar

  Oscar

  Viestejä:
  168
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Eiköhän, mutta voihanse tuosta vielä vaikka kuinka paljon noustakkin. Nyt kun ois paljon rahaa ja osais sijoittaa oikein :cigar2:
   
 12. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 052
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Jos en ihan väärin muista jostain lukeneeni niin taisi olla itseasiassa enemmän ilmaa kuin AMD:lla on nyt syksyllä ollut parhaimmillaan (pahimmillaan), en pistä päätäni kuitenkaan pantiksi
   
 13. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 380
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja EPYC on suuressa osassa serveripuolen käyttötilanteista radikaalisti tehokkampi ja vähempi Watteja ja vähempi tilaa (myös palvelintila maksaa) vievä vaihtoehto verrattuna mihinkään mitä Intel voi tarjota nyt tai lähitulevaisuudessa joten AMD tulee viemään osan siitä kolamanneksesta (jos palvelimen ostaja osaa laskea mikä kannatta ja mikä ei).

  Eikä tuo ylläoleva väitteeni huomio edes sitä että se EPYC maksaa hurjasti vähempi kuin vastaava Intel tuo ylläoleva puhuu vain todellisesta hyötylaskentatehosta jossa EPYC pesee ja linkoaa (ja nakkaa puhtaana roskiin) Intelin niissä käyttötarkoituksissa joissa EPYC on vahva.

  Jälkimmäinen on alleviivattu kun on myös sellaisia serverikäyttötilanteita/tarkoituksia joissa EPYC ei ole kilpailukykyinen Inteliin nähden vaikka olisi kuinka halpa, mutta ne EPYC:in vahvat alueet sattuu olemaan niillä serverikäytöalueilla jotka kasvaa vahvimmin.

  Tämä kertoo myös siitä että vaikka Ryzen on hyvä vaihtoehto myös pelaajalle niin sitä ei olla suunniteltu varsinaisesti pelaajille vaan se on suunniteltu tekemään rahaa sillä missä sitä voi eniten tehdä meillä pelaajilla vain on tuuri siinä että Ryzen on hyvä vaihtoehto myös pelaamiseen, ajatella jos AMD olisi suunnitellut ZEN:istä ensisijaisest peliprosessorin :geek:
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2017
 14. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 380
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nvidia pyrkii uusille alueille (mutta ei ole vielä merkittävissä määrin toteuttanut pyrkimyksiään niillä alueilla) kuten autoihin nämä alueet tarkoittavat onnistuessaan laajaa ja suurta kasvua osa Nvidain osakeennoususta on sidottu näiden odotusten toteutumiseen mutta se toteutuminen ei ole varmaa kun vaikka Nvidia näkyvästi mainostaa panostustaan näille uusille alueille se ei tarkoita sitä että Nvidia olisi niillä alueilla ainoa kilpailja (Nvidia on vain äänekkäin kilpailija).

  Eli Nvidian kursiin on leivottu sisään odotuksia uusista markina-alueista joilla onnistumine ei ole ensinkään varmaa, yritihän Nvidia tabletteihinkin ja lukuunottaman omaa pelitablettiaan ei ole onnistunut missään määrin vaikka on tehokain rauta tarjolla koska Nvidia haluaa pitää valmistuksen ja suunnittelun täysin itsellään ja sen lisäksi todennäköisesti vaati liian korkaa hintaa piiristään OEMeilta on täysin mahdollista että Nvidia tekee saman mokan autopuolellakin kun se tehokkain rauta ei auta jos se maksaa liikaa ja sen räätälöiminen juuri omaan tarkoitukseen on mahdotonta tai liian monimutkaista.