- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 3 958
Selkeämpää esimerkkiä ei valitettavasti ole. Mutta massatuotteissa kilpailu on hiton tiukkaa alasta riippumatta.Yhdestä applesta ei voi vielä yleistää mitään mihinkään.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Selkeämpää esimerkkiä ei valitettavasti ole. Mutta massatuotteissa kilpailu on hiton tiukkaa alasta riippumatta.Yhdestä applesta ei voi vielä yleistää mitään mihinkään.
Apple on ehdoton poikkeus joka myy halpoja luureja kalliilla onnistuneesti koska se on Apple.Esimerkiksi pelkästään high endiin panostava Apple kiskoo 87% koko mobiilialan voitoista alle 20% markkinaosuudella.
https://iphone.appleinsider.com/art...one-profits-globally-iphone-x-alone-seizes-35
Esimerkiksi pelkästään high endiin panostava Apple kiskoo 87% koko mobiilialan voitoista alle 20% markkinaosuudella.
https://iphone.appleinsider.com/art...one-profits-globally-iphone-x-alone-seizes-35
Oli miten oli, niin itse työskentelen elektroniikkateollisuuden alalla, joissa halvat tuotteet tuo rahan taloon vaikka kilpailu on kovaa. Kova kilpailu ja se mikä on silti kannattavaa firmalle ei välttämättä ole poissulkevia.Selkeämpää esimerkkiä ei valitettavasti ole. Mutta massatuotteissa kilpailu on hiton tiukkaa alasta riippumatta.
Kovin kovin suppeaa ajattelua. Syy voi olla vaikka markkinoinnissa. Rahallisesti kannattava tuote ei tuo rahaa taloon jos niitä ei myydä. Et voi pelkästään noilla tiedoilla päätellä tasan yhtään mitään.Jos keskihintaluokan korteilla tehtäisiin suurimmat voitot, niin miksi AMD hädin tuskin on saanut väännettyä itsensä voitolliseksi samaan aikaan kun Nvidia repii erittäin hyviä katteita?
AMD:hän on nimenomaan kilpailukykyisin siellä keskihintaluokissa ja käytännössä high-endissä sillä ei ole tuotteita lainkaan.
AMD:n markkinaosuus on luokkaa 25% noista keskiluokan tuotteista. Kyllä niitä siis myydään ihan kohtuullisia määriä.Kovin kovin suppeaa ajattelua. Syy voi olla vaikka markkinoinnissa. Rahallisesti kannattava tuote ei tuo rahaa taloon jos niitä ei myydä. Et voi pelkästään noilla tiedoilla päätellä tasan yhtään mitään.
Jos keskihintaluokan korteilla tehtäisiin suurimmat voitot, niin miksi AMD hädin tuskin on saanut väännettyä itsensä voitolliseksi samaan aikaan kun Nvidia repii erittäin hyviä katteita?
Siksi, että
* nVidian keskiluokan piirin(GP106) pinta-ala on 200 mm² ja se on kortilla, jossa on 6 gigaa muistia 192-bittisellä musitiväylällä.
* AMDn keskiluokan piirin (Polaris 20) pinta-ala on (melko vastaavalla, vaikkei aivan samalla valmistusprosessilla) 232 mm² ja se on kortilla, jossa on 8 gigaa muistia 256-bittisellä muistiväylälllä.
Tämä mahdollistaa nvidialle aika paljon paremmat katteet näistä piireistä.
Ja samalla se myös murskaa sen väitteen, että AMD:llä olisi "kilpailukykyiset tuotteet", asia jota täällä vähän väliä eräiden toimesta toistellaan.
Samaan soppaan voidaan lisätä myös piirien TDP. Käytännössä 250W TDP:llä pyörivä kortti on kalliimpi valmistaa kuin 150W:llä pyörivä, koska virransyötön tehotransistorit jne. eivät ole ilmaisia ja niiden pitää olla parempia / niitä pitää olla enemmän mitä enempi tehoa kortti ryystää.
i7-4770k itellä ja tuo zen2 kyllä kiinnostelee jos pelikäyttöön saatu lisää puhtia.Jep i7-3770k alkaa olemaan vaihdon tarpeessa. Zen+ oli vähällä saada aikaiseksi vaihdon mutta katsotaan jokos se Zen2 onnistuisi.
AMD Unveils Zen 2 EPYC 7nm CPUs With 25 Percent Performance Gain, Zen 3 Set For 2020
25% lisää suorituskykyä ei ole hullumpi saavutus jos se pitää paikkansa
AMD Unveils "Zen 2" CPU Architecture and 7 nm Vega Radeon Instinct MI60 at New Horizon
Väittävät tuolla, että Rome prosessoreissa olisi oma erillinen I/O piiri. Kuinkahan hyvin tuo toimii käytännössä?
Tuskin on tulossa.Jaah instict mi60 tuli, radeonioni julkaisua odotellessa
The move to 7nm also allowed AMD to make the following advances with its Rome-based EPYC processor core microarchitecture:
- Improved branch prediction
- Better instructions prefetch
- Re-optimized micro-op instruction cache
- Increased the size of the micro-op cache
- Doubled floating point width to 256-bit
- Doubled load store bandwidth
- Increased dispatch and retire bandwidth
- Results in maintained high throughput for all modes
Itse veikkaan, että seuraavassa Ryzenissä on vain yksi siru. Tässä vaiheessa on turha laittaa desktop-puolelle yli kahdeksaa ydintä, kun kuluttajatason sovelluksissa ja peleissä ei ole käytännössä tarvetta suuremmalle määrälle. Suorituskykyä tulee joka tapauksessa lisää mukavasti.Myös tuo "chiplet" rakenne on melko suuri muutos joka paitsi herättää kysymyksiä kuinka suuri muutos se loppujen lopuksi on, myös sitä mitä tapahtuu Ryzenille. Tuntuu hieman overkillilta pieniytimisille piireille iskeä erillinen ohjainpiiri mikäli 7nm piirejä on sen lisäksi vain yksi. Ehkä 14nm tuottaa riittävästi "säästöä" jotta tuo Ryzenilläkin toimii hyvin.
Itse veikkaan, että seuraavassa Ryzenissä on vain yksi siru. Tässä vaiheessa on turha laittaa desktop-puolelle yli kahdeksaa ydintä, kun kuluttajatason sovelluksissa ja peleissä ei ole käytännössä tarvetta suuremmalle määrälle. Suorituskykyä tulee joka tapauksessa lisää mukavasti.
Nuo 8 core chipletit vaatii joka tapauksessa erillisen IO piirin, joten kannattaako AMD hylätä "yhtä piiriä kaikkialle" ajattelu? Työpöydälle kun voi helposti heittää ne virtasyöpöt piirit jotka ei palvelimiin kelpaa. Itse melkein veikkaan että tekevät Ryzenille oman pienemmän IO piirin ja samoja chiplettejä. Alkuun varmaan vain yksi, mutta ehkä joskus kaksi. 7nm saannot on varmasti tässä vaiheessa sen verran huonot ettei kannata tuota chiplettiä isompaa piiriä juuri valmistaa. Eli Ryzen piiri 8 core ja IO logiikalla voi olla "liian iso" nykyisellä tekniikalla. Jatkossa varmasti onnistuu, mutta ei alkuun.
7nm saannot on varmasti tässä vaiheessa sen verran huonot ettei kannata tuota chiplettiä isompaa piiriä juuri valmistaa. Eli Ryzen piiri 8 core ja IO logiikalla voi olla "liian iso" nykyisellä tekniikalla. Jatkossa varmasti onnistuu, mutta ei alkuun.