AMD on aloittanut RDNA 4 -tuen lisäämisen Linuxiin

Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
1 099
On kyllä mielenkiintoista nähdä, mitä RDNA 4:stä tulee. Red Gaming Techin huhulähteiden mukaan tehokkain kortti olisi 7900 GRE:n tasoa, mikä ei kyllä minulta ainakaan räjäytä sukkia jaloista. Moore's Law Is Dead taasen huhuilee, että olisi tehokkaampi kuin 7900 XT. Tällaista itse toivoisin, mutta saas nähdä, miten sitten oikeasti ensi vuonna käy.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
488
On kyllä mielenkiintoista nähdä, mitä RDNA 4:stä tulee. Red Gaming Techin huhulähteiden mukaan tehokkain kortti olisi 7900 GRE:n tasoa, mikä ei kyllä minulta ainakaan räjäytä sukkia jaloista. Moore's Law Is Dead taasen huhuilee, että olisi tehokkaampi kuin 7900 XT. Tällaista itse toivoisin, mutta saas nähdä, miten sitten oikeasti ensi vuonna käy.
Ymmärtäisin täysin, vaikka AMD lopettaisi huippukorttien tuotannon ja keskittyisi pelkkään 200 - 1000 € segmenttiin, joka kattaa melkein kaikkien PC pelaajien näyttisbudjetit.

AMD saisi julkaista aikamoisen monsterikortin jos ne aikoo tosissaan Nvidian kanssa kilpailla huippukortin paikasta. Kortin tulee olla vähintään sen 20 % ja mielellään 30 % tehokkaampi rasterisointisuorituskyvyssä kuin RTX 5090 ja saavuttaa edes tasapeli RTX suorituskyvyssä, että porukka viitsii ostaa kortin heikommalla feature setillä. Ainut mikä voi tasata puntteja on massiivinen piiri ja siitä seuraa myös massiivinen virrankulutus ja lämmöntuotto. Lisäksi Nvidia voi sementoida markkinaosuuttaan tiputtamalla sen 10 - 20 % hinnasta ja taas ollaan lähtöpisteessä, eli kaikki toivoo muiden ostavan AMD:n kortteja, jotta voivan ostaa Nvidian kortin julkaisuhintaa halvemmalla.

Huonommalla feature setillä meinaan esim näitä asioita:
- DLSS upscale tarjoaa FSR verrattuna vähemmän suttuisen kuvanlaadun vähemmillä artifakteilla.
- DLSS 3 Frame Generation on tuettuna useammassa peleissä kuin FSR:n hiljattain julkaistu vastine. Laatueroista en osaa sanoa.
- RTX ray reconstructionin vastine puuttuu kokonaan eli sama ongelma tiedossa kuin FSR 3 julkaisun suhteen, eli tuki peleissä tulee noin vuoden myöhässä.
- Lisäksi Nvidian ammattilaiskäyttöön suunnatut ominaisuudet kuten NVENC ja CUDA ovat yleisemmin tuettuja kuin AMD:n vastineet.

Toki samat AMD:n ongelmat koskee jossain määrin myös kaikkia muitakin kortteja kuin huippukortteja, mutta yleensä pienemmällä budjetilla oleva henkilö on valmis kompromissaamaan ominaisuuksista, kun taas huippukortin ostaja tuskin haluaa kompromissata mistään, haluten myös parasta suorituskykyä RTX päällä. Ehkä tilanne tasoittuu sitten, kun AMD pystyy saavuttamaan selkeästi paremman RTX suorituskyvyn samassa hintasegmentissä. Tilanne rasterointisuorituskyvyssä näin onneksi jo on, mutta markkinaosuus ei silti ole lähtenyt merkittävään nousuun mikä on sääli. En syyttäisi siitä AMD:tä, Nvidialla vaan on paljon suurempi brändi-imago näyttismarkkinoilla.

Itselle toivoa tuo ajatus siitä, että AMD onnistuu jossain vaiheessa skaalaamaan chiplet teknologiaansa laajemmin huipputason näyttiksiin. Pelkkä muistiohjainmoduulien irroittaminen grafiikkapiiristä kuten RX 7900 sarjassa ei riitä monsterikortin luomiseen, vaan jollain konstilla pitäisi saada tehtyä useammasta edullisesta ja kohtuullisen kokoisesta grafiikkapiiristä massiivinen kokonaisuus, joka mahdollistaisi AMD:ltä selkeästi parempaa suorituskykyä kuin mitä Nvidia pystyy puskemaan ulos yhdellä piirillä ilman valtavaa määrää viallisia yksilöitä. Tämä ajaisi Nvidian valitsemaan, että haluaako se puskea ulos yhden piirin monsterikortteja joiden vikaantumisprosentti ja sitä myötä tuotantohinta on korkeampi, vai luovuttamaan paikkansa AMD:lle siksi aikaa, että Nvidia oppii chiplet teknologian tehokkaan hyödyntämisen kuluttajanäyttispuolella.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
11 925
Miten sen piirin sitten jakaakaan osiin, niin aina tulee ongelmaksi se, että piirin ulkopuolella käypä liikönnöinti:
- Syö lisää virtaa
- Vaatii jonkinverran lisää transistoreja ja tilaa piipalalta ulosmeneviin yhteyksiin-
- On hitaampi, kuin piipalan sisäinen liikenne.
----------------
Toki jos ja kun piipuolijohteiden kehitys vaikeutuu kokoajan, niin Nvidian ei pitäisi päästä enää niin nopeasti lisää karkuun..
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
234 277
Viestejä
4 118 825
Jäsenet
69 902
Uusin jäsen
CallmeJohnson

Hinta.fi

Ylös Bottom