AMD julkaisi uudistuneet Radeon Software Adrenalin 2020 Edition -ajurit

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 889AMD piti viime viikolla Radeon Big Bang -tapahtuman, jossa käsiteltiin tulevan vuoden Radeon Software Adrenalin 2020 Edition -ajureiden uudistuksia. Myös io-tech oli tapahtumassa paikan päällä kuulemassa muun muassa miten AMD totesi ajureiden nimeämisen joka vuosi uudelleen olevan edelleen huono idea, jonka vuoksi yhtiö tulee jatkossa vain päivittämään ajureiden vuosinumeron.Radeon Software Adrenalin 2020 Edition -ajureissa uudistukset alkavat jo asennusohjelmasta. Uusi asennusohjelma sisältää helpon ”yhden klikin asennuksen” valinnaisella puhtaalla asennuksella (Factory Reset), jonka lisäksi käyttäjälle annetaan mahdollisuus säilyttää nykyiset asetukset vaikka läpi puhtaan asennuksen. Asennuksen jälkeen heikommin tietokoneiden säätämistä hallitseville tarjotaan mahdollisuus valita Gaming-, Esports- tai Standard-profiili, jotka aktivoivat tiettyjä ominaisuuksia ajureista automaattisesti. Harrastajille tarjotaan luonnollisesti mahdollisuus ohittaa profiilien käyttö.Radeon Settings -sovellus on niin ikään kokenut ison uudistuksen ja se jakaa nyt Radeon Software -nimen ajureiden kanssa. Sovelluksen saa käyntiin nyt joko perinteistä tietä tai Alt+R-yhdistelmällä täyteen ruutuun tai Alt+Z-yhdistelmällä sivupalkiksi. Näppäinoikotiet ovat vaihdettavissa. Koko ruudun täyttävässä sovelluksessa on neljä päävälilehteä, Home, Gaming, Streaming ja Performance, sekä hakutoiminto sovelluksen sisällä, sovelluksen ilmoitukset ja integroitu verkkoselain helpottamaan kesken pelin selailua. Home-ruudun sisältö riippuu siitä, avataanko sovellus työpöydältä vai kesken pelin.Myös ajuriominaisuuksista löytyy uutta. Käyttäjien eniten toivoma uudistus kuluneena vuotena oli retropeleille suunnattu Integer Scaling -skaalaustoiminto, joka on nyt lisätty mukaan ajureihin. Ominaisuus mahdollistaa vanhojen pelien grafiikan skaalaamisen korkean resoluution näytöille ilman kuvan pehmenemistä. Radeon Anti-Lag -ominaisuuteen on lisätty tuki DirectX 9 -rajapinnalle myös RX 5000 -sarjaa vanhemmilla näytönohjaimilla ja Image Sharpening on puolestaan saanut tuen DirectX 11 -rajapinnalle sekä uuden liukusäätimen efektin voimakkuuden säätämiseen.Toinen uusi ominaisuus on Radeon Boost. Yksinkertaistetusti kyseessä on teknologia, joka pienentää renderöitävää resoluutiota, kun se havaitsee merkittävää liikettä. Käyttäjä voi valita pienimmäksi käytetyksi resoluutioksi 50, 67 tai 84 % käytetystä maksimiresoluutiosta. Ominaisuus tuodaan ainakin tässä vaiheessa vain tietyille peleille ja tuettujen pelien listalta löytyvät tällä hetkellä Overwatch, PUBG, Borderlands 3, Shadow of the Tomb Raider ja Rise of the Tomb Raider, Destiny 2, GTA V ja CoD WW2.
Kaikkia luonnollisesti kiinnostaa myös ajureiden pelisuorituskyky. AMD on ajanut testit Vega 64 -näytönohjaimella 1080p-resoluutiolla vuoden takaisiin ensimmäisiin Radeon Software Adrenalin 2019 Edition -ajureihin verrattuna sekä RX 5700 XT -näytönohjaimella 1440p-resoluutiolla niiden 19.7.1 -julkaisuajureihin verrattuna. AMD:n testien mukaan RX Vega 64:llä suorituskyky on parantunut vuodessa testatuissa peleissä keskimäärin 10 % ja RX 5700 XT:llä vajaassa puolessa vuodessa noin 5 %.Mediapuolelle on saatu puolestaan uusi DirectML Media Filters -paketti. Ominaisuus hyödyntää DirectML-koneoppimisrajapintaa kuvien ja videoiden kohinanpoistoon ja skaalaamiseen. Ominaisuus vaatii vähintään Windows 10:n 1903-version ja RX Vega -sarjan näytönohjaimen tai uudemman.

AMD Link -sovellus uudistuu ja on saatavilla sekä puhelimiin että älytelevisioihin. Se tukee uutena esimerkiksi parhaimmillaan 50 Mbps:n bit-ratea streamatessa, x265-pakkausta ja GIF-animaatioiden luontia suoraan sovelluksesta lennossa. Lisäksi sovellus mahdollistaa tietokoneen työpöydän, pelien ja muun sisällön streamaamisen nyt myös internetin ylitse, eli käyttäjän ei tarvitse olla samassa lähiverkossa streamauskoneen kanssa.

Ensimmäiset Radeon Software Adrenalin 2020 Edition -ajurit ovat versionumeroltaan 19.12.2.

Lataa AMD:n ajurit täältä

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
 
Viimeksi muokattu:

Aaltoliike

Alkuperäinen jäsen
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 273
En mä ainakaa tuolta sivulta löydä ku 19.12.1? :O
 
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 381
Joo NDA on raennut, mutta AMD ei ole päivittänyt vielä sivujaan
 
Liittynyt
21.02.2017
Viestejä
5 113
Hardware Unboxed kerennyt jo testaamaan Radeon Boostia:Vähän turhakkeelta vaikuttaa, kun käytännössä fps heittelehtii tuota käyttäessä paljon. Itse kaipaan peleihin nimenomaan tekniikoita joilla fps pysyisi suht tasaisena, eli dynaamista resoluution skaalausta ja sen sellaista.
 

Marti77

Team H2O
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
4 534
Näköjään on sen verran paljon uutta että ovat joutuneet pidentämään ajureiden nimeä:facepalm:
 

Tup3x

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 346
NVIDIA voisi jo miettiä oman ohjauspaneelinsa rajua uudistamista.... Muistan vieläkin, miten kikkailulla sain tämän nykyisen toimimaan Windows 2000 Pro:ssa. Tuskin mitään muutosta kohta kahteen kymmenen vuoteen. Aika naurettavaa.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 889
https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-19-12-2

Ajurit tulleet ladattaviksi.
Uutisessa mainitun lisäksi virallinen tuki Detroit: Become Humanille
Lisäksi
Fixed Issues
 • Radeon RX 5700 series graphics products may intermittently experience loss of display or video signal during gameplay.
 • Out of Video Memory error may randomly appear on some Radeon R9 200/300 series graphics products when playing Fortnite™ with DirectX®12 API enabled.
 • Ring of Elysium™ may experience lower than expected performance on 1440p and 4K display resolutions.
 • Star Wars Jedi: Fallen Order™ may experience an application hang after the initial game cutscenes on some Radeon RX 5000 series graphics products.
 • Enabling Performance Metrics Overlay may cause black screens or corruption on some applications.
 • Task switching out of some games with Radeon ReLive enabled may cause a black screen when switching back into the game.
 • Invoking Radeon Overlay may cause games to lose focus or become minimized when HDR is enabled within Windows®.
Known Issues
 • Switching between borderless and fullscreen in some games when Performance Overlay is enabled and Radeon FreeSync is enabled may cause stuttering.
 • Some Vulkan® gaming applications may crash when performing a task switch with Radeon Image Sharpening enabled.
 • Applying DirectML media filters to media in Radeon Software Gallery may cause video memory to fail to be released once completed. A system restart will resolve this issue.
 • Integer Scaling may cause some video content to show flicker when the display resolution is set to less than native resolution.
 • Removing a game profile from Radeon Software may cause Radeon FreeSync and/or Virtual Super Resolution to become enabled.
 • Radeon ReLive may appear to be missing or not available to install on some Radeon R9 380 series and Radeon R9 285 series graphics products.
 • Performance Metrics Overlay may appear to lock frame rate at 60 fps when performing a task switch in or out of a game.
 • Battlefield™ V may experience an application hang when changing settings in game with Radeon Boost enabled on Radeon RX 5700 series graphics products.
 • Performing a resolution change while Radeon Software overlay is open may cause an application hang or TDR.
 • Enabling Radeon Image Sharpening on HDR enabled displays may cause colors to become washed out.
 • Performing Upscale on a large resolution video or screenshot may fail to apply and cause an error message.
AMD Link Known Issues
 • Tuning: In some cases when changing from Preset to Automatic, settings don’t apply or will cycle back to the original setting.
 • Media: Playback of videos may reset if the device changes orientation during playback.
 • Media: Corruption may occur when playing back media while using the 1Mbps bitrate setting.
 • Gaming: Under certain conditions Now Playing changes back to Desktop or the last played game instead of displaying the currently streaming game.
 • Gaming: Streaming may stop if device is left idle for an extended period of time.
 

Alensia

Custom-titteli
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 881
NVIDIA voisi jo miettiä oman ohjauspaneelinsa rajua uudistamista.... Muistan vieläkin, miten kikkailulla sain tämän nykyisen toimimaan Windows 2000 Pro:ssa. Tuskin mitään muutosta kohta kahteen kymmenen vuoteen. Aika naurettavaa.
Mitäpä sitä toimivaa muuttamaan :D ei tuolla tule nykyisin muuta tehtyä kuin näytön hertsit laitettua. Radeonin asetuksissa pitää käydä kliksuttelemassa Overlayt ja upgrade advisorit ja ilmoitukset yms turhakkeet ja spammit pois päältä, eli ainakaan siihen suuntaan en muutosta toivo.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 683
Minulla jotenkin hajosi Chromen videokiihdytys edellisissä ajureissa. Tai se toimi kyllä, mutta huonommin kuin softakiihdytys.
 
Liittynyt
11.02.2019
Viestejä
1 790
Mitäpä sitä toimivaa muuttamaan :D ei tuolla tule nykyisin muuta tehtyä kuin näytön hertsit laitettua. Radeonin asetuksissa pitää käydä kliksuttelemassa Overlayt ja upgrade advisorit ja ilmoitukset yms turhakkeet ja spammit pois päältä, eli ainakaan siihen suuntaan en muutosta toivo.
NVIDIAllahan nämä ylimääräiset härpäkkeet on erillisessä GeForce Experiencessä jota ei ole pakko asentaa, mikä on mainio ratkaisu.

Tosin siitä olen eri mieltä etteikö ohjauspaneelia kannattaisi muuttaa, se on osin melko kökkö käyttöliittymältään. Jotkut näkymät avautuu todella tahmeasti (kuten muutosten hyväksyminenkin) ja UI-elementit on kooltaan vähän mitä sattuu. Mielummin ottaisin siihenkin tälläisen modernimman UI:n joka ei tahmaa.

--

Tuo Radeon Boost kuulostaa kyllä mielenkiitoiselle, dynaaminen resoluutio on jotain mitä monet mielellään hyödyntäisi PC-peleissäkin. Tosin tuo periaate että pelkästään(?) liikkeen mukaan pudotetaan resoluutiota on vähän erikoinen, taustalla lienee muutakin "älyä".
 
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 381
Tuo Radeon Boost kuulostaa kyllä mielenkiitoiselle, dynaaminen resoluutio on jotain mitä monet mielellään hyödyntäisi PC-peleissäkin. Tosin tuo periaate että pelkästään(?) liikkeen mukaan pudotetaan resoluutiota on vähän erikoinen, taustalla lienee muutakin "älyä.
Ei ole mitään ylimääräistä älyä siinä. Yksinkertaisesti mitä nopeampaa hiiri liikkuu, sitä isompi on resoluution alennus. Ketjun alussa oli HWU:n video aiheesta. Hieman hyödyllinen 4K-näytöllä, minimaalisesti 1440p ja käytännössä hyödytön/haitallinen 1080p.
 

Alensia

Custom-titteli
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 881
Aivan, tuo GF Experience oli ihan unohtunut kun ei oo tullut sen julkaisun jälkeen ikinä asennettua :D
 
Liittynyt
11.02.2019
Viestejä
1 790
Ei ole mitään ylimääräistä älyä siinä. Yksinkertaisesti mitä nopeampaa hiiri liikkuu, sitä isompi on resoluution alennus. Ketjun alussa oli HWU:n video aiheesta.
Jaha, joo. Vedänpä sitten kommenttini pois, ei tuo kovin kiinnostava sitten olekaan. :wtf:

Olisin kuvitellut ominaisuuden olevan edes jotenkin kytköksissä GPU-kuormaan ja ruudun tapahtumiin mutta tälläisenä kuulostaa vähän samalta kokemukselta minkä bitrate aiheuttaa pelistriimeissä. Eli on kivan näköinen kun ollaan paikallaan mutta heti kun liikut...

Aika huvittavaa sinänsä että jos framerate dippaa kun ruudulla alkaa tapahtumaan niin tällä ominaisuudella voi nostaa frameratea vispaamalla hiirtä vaikka olisikin liikkumassa vain eteenpäin :rofl:
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 430
Nvidian toivoisi tuovan amd:ltä fps säädöt yms. mitkä nykyisellään puuttuu. AMD:llä oli hieno kun pystyi peli kohtaisesti päättämään maksimi fps kun ei 1440p:llä melkein mikään 144hz toimi 2080:lläkään.
 

Tup3x

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 346
Mitäpä sitä toimivaa muuttamaan :D ei tuolla tule nykyisin muuta tehtyä kuin näytön hertsit laitettua. Radeonin asetuksissa pitää käydä kliksuttelemassa Overlayt ja upgrade advisorit ja ilmoitukset yms turhakkeet ja spammit pois päältä, eli ainakaan siihen suuntaan en muutosta toivo.
No kun se ei ole enää toimiva. Hidas kun mikä (kun tallentaa profiileja) ja profiilien selailu on tuskaa.
 
Liittynyt
22.11.2016
Viestejä
246
Nvidian toivoisi tuovan amd:ltä fps säädöt yms. mitkä nykyisellään puuttuu. AMD:llä oli hieno kun pystyi peli kohtaisesti päättämään maksimi fps kun ei 1440p:llä melkein mikään 144hz toimi 2080:lläkään.
Eipä tunnu kaikkien pelien kanssa toimivan nuo fps-limitit, vaikka kuinka asettaisi pelille sopivaksi. Viime vuoden kesältä taitaa ajurit olla. Uusiakaan ei viitsi päivittää, kun muuten pelittää.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 889
Eipä tunnu kaikkien pelien kanssa toimivan nuo fps-limitit, vaikka kuinka asettaisi pelille sopivaksi. Viime vuoden kesältä taitaa ajurit olla. Uusiakaan ei viitsi päivittää, kun muuten pelittää.
Ehkä se vika on juurikin noissa puolitoista vuotta vanhoissa ajureissa, tuossahan jätät pöydälle myös selvää suorituskykyä olettaen ettei ihan vanhimman tuetun pään korttia ole alla
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
5 527
NVIDIA voisi jo miettiä oman ohjauspaneelinsa rajua uudistamista.... Muistan vieläkin, miten kikkailulla sain tämän nykyisen toimimaan Windows 2000 Pro:ssa. Tuskin mitään muutosta kohta kahteen kymmenen vuoteen. Aika naurettavaa.
Miksi muuttaa toimivaa, kaikki löytyy sieltä mihin on tottunut.
Se uudistus kun ei aina tarkoita että olisi parempi kuten varmaan tässä maailmassa moni on huomannut.
UI toki voisi olla 2020 tasolla mutta ehkä se sieltä joskus tulee, pääasia että uudet AAA pelit toimii heti ilman murheita ja ei AAA pelitkin toimivat ilman ongelmia tai että toimisi alle ohjaimen oletetun suorituskyvyn.
Nämä kun on kunnossa niin mun puolesta UI voi olla tuon näköinen.

Nvidian toivoisi tuovan amd:ltä fps säädöt yms. mitkä nykyisellään puuttuu. AMD:llä oli hieno kun pystyi peli kohtaisesti päättämään maksimi fps kun ei 1440p:llä melkein mikään 144hz toimi 2080:lläkään.
144hz päällä eikä ongelmaa koska Freesync/Gsync hoitaa yleensä homman.

Jos ei ole Free/Gsync paneelia niin Custom resoluution kautta laita vaikka 90hz tms. johon ohjain pelissä pystyy niin ei tule repeilyä tms.saissee.

Tai sitten Nvidia inspectorilla säätelee.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
11.02.2019
Viestejä
1 790
Minkälaisesta ominaisuudesta luulit sitten olevan kyse?
Edit: Luetun ymmärtämisen kanssa taas ongelmia. Mainitsitkin tuossa asian.
Noin tuo on viksumpi minun mielestä kuin jollain monimutkaisella algorytimillä.
Lähinnä tuossa "tyhmässä" toteutuksessa on kaksi puutetta:

- Kun hiirtä ei liikuteta vauhdilla, FPS saa tökkiä kuinka paljon vaan ilman että sitä yritetään kompensoida
- Kun hiirtä viuhdotaan, resoluutiota pudotetaan vaikka mitään syytä siihen ei olisikaan GPU:n puolesta.

Jos resoluution vaihto on sulavaa ja toimii muuten hyvin niin tokihan tuo ehkäisee tilanteita missä GPU olisi tukehtunut juuri ratkaisevalla hetkellä.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 889
Miksi muuttaa toimivaa, kaikki löytyy sieltä mihin on tottunut.
Se uudistus kun ei aina tarkoita että olisi parempi kuten varmaan tässä maailmassa moni on huomannut.
UI toki voisi olla 2020 tasolla mutta ehkä se sieltä joskus tulee, pääasia että uudet AAA pelit toimii heti ilman murheita ja ei AAA pelitkin toimivat ilman ongelmia tai että toimisi alle ohjaimen oletetun suorituskyvyn.
Nämä kun on kunnossa niin mun puolesta UI voi olla tuon näköinen.
Vaikkei uudistaisi muuta niin tekisi siitä edes nopean, ei ole mitään syytä miksi se hallintasofta on NVIDIAlla hidas kuin Quake 486:lla. Se oli muistaakseni jopa selvästi nopeampi vuosia sitten.
Nuo pelit noin keskimäärin toimivat hyvin kummankin ajureilla, toisen vahvasti sponsoroima peli voi hetken pyöriä toisella heikommin mutta siinä se.
144hz päällä eikä ongelmaa koska Freesync/Gsync hoitaa yleensä homman.

Jos ei ole Free/Gsync paneelia niin Custom resoluution kautta laita vaikka 90hz tms. johon ohjain pelissä pystyy niin ei tule repeilyä tms.saissee.

Tai sitten Nvidia inspectorilla säätelee.
Jos ei ole freesync tai gsync näyttöä niin ei siitä custom resosta halutuilla hertseillä ole mitään hyötyä, ellei käytössä ole vsync mikä aiheuttaa omia ongelmiaan.

Ulkopuolisilla softilla saa tehtyä vaikka ja mitä mutta eiköhän se lähtökohta ihmisten mielessä ole että ilman ylimääräisiä softia pärjäisi.
 
Liittynyt
21.06.2017
Viestejä
7 142
Mjahas. Katosi sitten relive ja koko streaming tabi. Vedin ihan clean installin vielä ajureille, mutta en vaan keksi että mistä tuon reliven saisi asentumaan. Vai olenko puusilmä?
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
689
Onkos ollu ongelmia asentamisen kanssa tai onko outouksia ilmennyt? Olen ladannut, mutta en vielä uskaltanut asentaa. Toisaalta ei ole ongelmia itsellä ajureiden kanssa ollut.
 

RageDaddy

Team R&T
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
766
Mjahas. Katosi sitten relive ja koko streaming tabi. Vedin ihan clean installin vielä ajureille, mutta en vaan keksi että mistä tuon reliven saisi asentumaan. Vai olenko puusilmä?

Radeon Software
 • Introducing the new Radeon Software. A brand new, modern, accessible and powerful gaming application.
 • Now available via Overlay using Alt+R for fullscreen or Alt+Z for sidebar while you game!
 • Gaming tab lets you access games stats, view or edit media, adjust game settings and launch your favourite games directly from Radeon Software.
 • Streaming tab gives you a new, powerful and easy to use streaming experience with controls for streaming, viewing and editing your stream all in one area.
 • Performance tab lets you get detailed statistics on your current system performance or overclock and fine tune your graphics product.
 • User profile system that allows easy configuration for Radeon Software features, so you don’t have to.
 • New Built-in web browser let’s you lookup important game information, walkthroughs or
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 889
Radeon Software
 • Introducing the new Radeon Software. A brand new, modern, accessible and powerful gaming application.
 • Now available via Overlay using Alt+R for fullscreen or Alt+Z for sidebar while you game!
 • Gaming tab lets you access games stats, view or edit media, adjust game settings and launch your favourite games directly from Radeon Software.
 • Streaming tab gives you a new, powerful and easy to use streaming experience with controls for streaming, viewing and editing your stream all in one area.
 • Performance tab lets you get detailed statistics on your current system performance or overclock and fine tune your graphics product.
 • User profile system that allows easy configuration for Radeon Software features, so you don’t have to.
 • New Built-in web browser let’s you lookup important game information, walkthroughs or
Ja kuvana että löytää:
upload_2019-12-11_16-11-4.png
 

svk

Apua, avatarini on sormi!
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 810
Onko aikaisemmin lukenut tälläistä tuolla kun lataa ajureita?
'AMD software and drivers are designed to work best for up-to-date operating systems. Please be sure to update your operating system before installing drivers.'
On varmaan useamman kuukauden
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 889
Onko aikaisemmin lukenut tälläistä tuolla kun lataa ajureita?
'AMD software and drivers are designed to work best for up-to-date operating systems. Please be sure to update your operating system before installing drivers.'
En tiedä onko ollut ennen mutta itsestäänselvyydestähän tuossa on kyse?
 
Liittynyt
06.08.2017
Viestejä
401
Onkos ollu ongelmia asentamisen kanssa tai onko outouksia ilmennyt? Olen ladannut, mutta en vielä uskaltanut asentaa. Toisaalta ei ole ongelmia itsellä ajureiden kanssa ollut.
Minä tein factory resetin tjsp. Kun kone boottasi, niin näyttö meni pimeäksi kun winukka aukesi. Hetken pähkäiltyäni laitoin wintoosan salasanan ja kohta alkoi kuulua pimp ja pimp kun Windows lataili ohjelmia. Ehkä noin minuutin päästä tuli kuva takaisin ja näytti Radeon jatkavan/jatkaneen asennusta
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 889
Joo-ops, täällä näyttäisi HDR hajonneen C32HG70:llä taas, mutta eri tavalla kuin ennen.
Overwatch jää taas "haaleaksi" Fullscreen-tilassa (käyttää DisplayPort HDR -tilaa vaikka onkin SDR-peli, toimi kuitenkin oikein viime ajureilla)
Hellblade: Senua's Sacrifice on todella tumma kuvaltaan ja jos kytkee HDR:n pois tai takaisin päälle niin värit räjähtävät ihan käsille ja kirkkaus maksimit, myös windowsin puolella, korjautuu vasta bootilla.
Windowsin desktopilla kaikki näyttää ihan siltä kuin pitäisikin kuitenkin, HDR-videot toimii niin erikseen pyöritettyinä kuin YouTubesta jne normaalisti.
Pitää koittaa vetää vielä "factory reset -asennus"

Mistä löydän fps cäpin? :itku:
Gaming > Global Graphics (tai pelikohtainen profiili) > Radeon Chill?
 
Viimeksi muokattu:

omenanraato

Team Tesla
Liittynyt
22.10.2017
Viestejä
4 476
Osa unreal engineä käyttävistä kaatuu käynnistyksessä. Esim snooker 19. Vanhoilla toimii. Erikoista.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 889
Joo-ops, täällä näyttäisi HDR hajonneen C32HG70:llä taas, mutta eri tavalla kuin ennen.
Overwatch jää taas "haaleaksi" Fullscreen-tilassa (käyttää DisplayPort HDR -tilaa vaikka onkin SDR-peli, toimi kuitenkin oikein viime ajureilla)
Hellblade: Senua's Sacrifice on todella tumma kuvaltaan ja jos kytkee HDR:n pois tai takaisin päälle niin värit räjähtävät ihan käsille ja kirkkaus maksimit, myös windowsin puolella, korjautuu vasta bootilla.
Windowsin desktopilla kaikki näyttää ihan siltä kuin pitäisikin kuitenkin, HDR-videot toimii niin erikseen pyöritettyinä kuin YouTubesta jne normaalisti.
Pitää koittaa vetää vielä "factory reset -asennus"
Ei auttanut puhdas asennus, toivottavasti vanhojen puhdas asennus päälle toimii.
 

RageDaddy

Team R&T
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
766
HDR näytöistä ei ole kokemusta, mutta Samsungin QLED HDR televisio teki firmispäivityksen jälkeen vähän samantyyppisen tempauksen. Virtojen katkaisua, kokonaan virrattomaksi ottamalla johto seinästä irti yms kokeilin mutta vasta antennijohdon irroittaminen hetkeksi auttoi?

Varmaan olet jo kokeillut mutta mites DP-piuhan irroittaminen ja takaisin paikalleen laittaminen?
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 889
HDR näytöistä ei ole kokemusta, mutta Samsungin QLED HDR televisio teki firmispäivityksen jälkeen vähän samantyyppisen tempauksen. Virtojen katkaisua, kokonaan virrattomaksi ottamalla johto seinästä irti yms kokeilin mutta vasta antennijohdon irroittaminen hetkeksi auttoi?

Varmaan olet jo kokeillut mutta mites DP-piuhan irroittaminen ja takaisin paikalleen laittaminen?
En usko, nuo oli työpöytäpuolen toimivuutta lukuunottamatta täysin samanlaiset oireet kuin mitä oli alussa kun se HDR oli rikki. Asensin edelliset käytössä olleet ajurit puhtaalla asennuksella ja taas toimii normaalisti. Ehkä sieltä tulee joku bugifixisetti lähiaikoina ja sitten koittaa uusiksi.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
2 154
Joo-ops, täällä näyttäisi HDR hajonneen C32HG70:llä taas, mutta eri tavalla kuin ennen.
Overwatch jää taas "haaleaksi" Fullscreen-tilassa (käyttää DisplayPort HDR -tilaa vaikka onkin SDR-peli, toimi kuitenkin oikein viime ajureilla)
Hellblade: Senua's Sacrifice on todella tumma kuvaltaan ja jos kytkee HDR:n pois tai takaisin päälle niin värit räjähtävät ihan käsille ja kirkkaus maksimit, myös windowsin puolella, korjautuu vasta bootilla.
Windowsin desktopilla kaikki näyttää ihan siltä kuin pitäisikin kuitenkin, HDR-videot toimii niin erikseen pyöritettyinä kuin YouTubesta jne normaalisti.
Pitää koittaa vetää vielä "factory reset -asennus"


Gaming > Global Graphics (tai pelikohtainen profiili) > Radeon Chill?
Sama monitori, testasin juuri Forza Horizon 4:sta ja ihan normaalisti näytti toimivan...
Vetäisin vahingossa tuo reset-asennuksen (sinne meni näyttiksen kellotusprofiili...), mutta kaipa tuo nyt on jotain suunnilleen samoilla kelloilla taas takaisin.
Toimi ihan normaalisti, omasta mielestäni. Näytön ajurit jouduin heittämään uudestaan, kun oli tunnistunut vain normaalina unp-näyttönä... Vaikka ei kai sillä pitäisi olla mitään vaikutusta...
Senua ei ole asennettuna, eikä overwatchia ole. Joten en ainakaan tähän hätään pääse niitä testaamaan.

Asentelin nyt tuon Senuan tuolta Mikkisoftakaupasta, en havaitse kyllä mainitsemaasi ongelmaa...
 
Viimeksi muokattu:

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 889
Sama monitori, testasin juuri Forza Horizon 4:sta ja ihan normaalisti näytti toimivan...
Vetäisin vahingossa tuo reset-asennuksen (sinne meni näyttiksen kellotusprofiili...), mutta kaipa tuo nyt on jotain suunnilleen samoilla kelloilla taas takaisin.
Toimi ihan normaalisti, omasta mielestäni. Näytön ajurit jouduin heittämään uudestaan, kun oli tunnistunut vain normaalina unp-näyttönä... Vaikka ei kai sillä pitäisi olla mitään vaikutusta...
Senua ei ole asennettuna, eikä overwatchia ole. Joten en ainakaan tähän hätään pääse niitä testaamaan.
Listaan peleistä joilla kusi voi lisätä Star Wars Battlefront II:sen.
Monitorin ajureita en kyllä tajunnut ajaa uudelleen, mutta muistelisin sen hallintapaneelin sanoneen ihan oikein C32HG7X tjsp
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
2 154
Listaan peleistä joilla kusi voi lisätä Star Wars Battlefront II:sen.
Monitorin ajureita en kyllä tajunnut ajaa uudelleen, mutta muistelisin sen hallintapaneelin sanoneen ihan oikein C32HG7X tjsp
Tuo factory reset nappasi meikäläisellä mielestäni jonkun PCIE-ajurinkin mäkeen, kun tuli ilmoitus että pitää käynnistää uudestaan xD
Ja tosiaan, näyttö oli nollautunut....
Eipäs ole tuota BFII:stakaan... Voin toki tuon Senuan vetäistä Mikkisoftalta, kun kuuluu Game Passiin. Mutta tänään en enää ehdi...
 
Liittynyt
21.06.2017
Viestejä
7 142
Ja kuvana että löytää:
Mutta kun

a2020.jpg


EDIT: Ai jahas AMD antaa taas Hyper-V käyttäjille lisää rakkautta.

Adrenaline 2020 & Streaming : Amd

On se kumma että eivät saa mitään toimimaan jos on Hyper-V päällä. Ryzen master ei suostu toimimaan sen kanssa ja nyt sit aletaan perseilee jo näyttiksen puolella saman asian kanssa. Kohta ei varmaan saa ajureita asennettua jos on Hyper-V päällä..
 
Viimeksi muokattu:

sushukka

Premium-jäsen
Liittynyt
16.04.2017
Viestejä
1 363
Mutta kunEDIT: Ai jahas AMD antaa taas Hyper-V käyttäjille lisää rakkautta.

Adrenaline 2020 & Streaming : Amd

On se kumma että eivät saa mitään toimimaan jos on Hyper-V päällä. Ryzen master ei suostu toimimaan sen kanssa ja nyt sit aletaan perseilee jo näyttiksen puolella saman asian kanssa. Kohta ei varmaan saa ajureita asennettua jos on Hyper-V päällä..
No itse mekastaisin ennemmin Microsoftin suuntaan. On tullut tuon Hyper-V:n kanssa tapeltua aika kiitettävästi eri tilanteissa. Käytännössähän tuo Hyper-V estää myös muiden virtualisointisoftien (VMware Player, Virtualbox) ajamisen tai ajon vähintään pahasti rampautettuna. Syy siihen on se että Hyper-V toimii sen käyttiksen alla eli ns. Type1-hypervisorina, jolloin kaikki siinä päällä oleva on jo tavallaan virtualisoitu. Tämä poikkeaa siitä mielestäni normimmasta tavasta eli Type2-hypervisorista (Virtualbox jne), jossa virtualisointiohjelmaa ajetaan omana prosessinaan käyttiksen päällä. Se että virtualisointikerros on jo alusta lähtien sen pääkäyttiksen alla, tekee varmasti monien rautaa syvemmältä räpistelevien ohjelmistojen toiminnan hankalaksi.

Heitä se MS:n perse-Hyper-V hevontuusaan ja vaihda vaikka Virtualboxiin.
 

prc

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
886
No itse mekastaisin ennemmin Microsoftin suuntaan. On tullut tuon Hyper-V:n kanssa tapeltua aika kiitettävästi eri tilanteissa. Käytännössähän tuo Hyper-V estää myös muiden virtualisointisoftien (VMware Player, Virtualbox) ajamisen tai ajon vähintään pahasti rampautettuna. Syy siihen on se että Hyper-V toimii sen käyttiksen alla eli ns. Type1-hypervisorina, jolloin kaikki siinä päällä oleva on jo tavallaan virtualisoitu. Tämä poikkeaa siitä mielestäni normimmasta tavasta eli Type2-hypervisorista (Virtualbox jne), jossa virtualisointiohjelmaa ajetaan omana prosessinaan käyttiksen päällä. Se että virtualisointikerros on jo alusta lähtien sen pääkäyttiksen alla, tekee varmasti monien rautaa syvemmältä räpistelevien ohjelmistojen toiminnan hankalaksi.

Heitä se MS:n perse-Hyper-V hevontuusaan ja vaihda vaikka Virtualboxiin.
Lisähupina Hyper-V:n edes päälle kytkeminen kusee CPU:n virransäästöt, jotka esim jossain työläppärissä on melko oleellinen juttu jos tulee jotain conffa päiviä ettei ole oikeen pistorasialle pääsyä ja tarttis akun varassa selvitä koko hiton päivä.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
689
Sepäs asentui näppärästi. Ekalla kerralla valitteli, että Windows Update oli päällä, vaikkei ollu. Uudelleen käynnistyksen jälkeen asentui kivasti.

Tuntuu kyllä responsiivisemmalta, kun vertaa aikaisempaan. Vanhempi ulkoasu tuntui hidastuvan ajan mittaan, mitä sitä päiviteltiin. Toivottavasti ei käy näin tämän kanssa. Mitäköhän sitä kokeilisi integer scalingilla :btooth:

Pari tuntia myöhemmin

Noh, nyt ajurit kaatuu kun yrittää peliä käynnistää. "Näytönohjaimen käynnistys ei onnistu".

Myöhemmin

Ja palasin sitten ajuriversioon ennen tätä. Ainakin pelit käynnistyy. Joskopa hotfixiä tulisi, integer scaling kiinnostaa.
 
Viimeksi muokattu:

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 889
Näistä on nyt julkaistu samalla nimellä uusi versio, mutta tiettävästi ainut ero on tuki RX 5500 -sarjalle
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
254
Omalla läppärillä HD8750M näyttiksen kanssa windowsiin buutatessa jäätyy ruutu. Välillä päässyt winukkaan mutta tuo softa ei sitten aukea. DDU:ta kokeiltu ja pähkäilty mutta taitaa olla parempi vaan ottaa vanhempi versio ajureista.
 

omenanraato

Team Tesla
Liittynyt
22.10.2017
Viestejä
4 476
Mulla ei noi UE4 pelit toimi ollenkaan näillä uusilla ajureilla.
Pistin vanhat ajurit takas ni nyt ei toimi relive?? Jos heitän uudet ajurit sisään ni relive lähtee toimimaan.

Eli, miten saan joko UE4 pelit toimimaan, tai ReLiven toimimaan uusiksi vanhoilla ajureilla?

UE4 pelit kaatuu käynnistyksessä. Windowsin tapahtumienvalvonta kertoo, että syynä on C/Windows/system32/driverstore kansion alta löytyvä ATIDXX64.DLL

Edit: nyt löytyi ratkaisu googlella. Etsitään C/AMD kansion alta ne edelliset ajurit ja sieltä alta tuo samainen atidxx64.dll ja kopioidaan se pelin asennuskansioon sinne, missä on unreal enginen exe. Lähti snooker19 toimimaan.

Edit: nyt ongelmana vain esim insurgency sandstorm, snooker 19 jne ei toimi kokonäytön tilassa ollenkaan. Kuva jäätyy, peli toimii taustalla. Ikkunatilassa toimii.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
247 506
Viestejä
4 318 439
Jäsenet
72 043
Uusin jäsen
Zesai

Hinta.fi

Ylös Bottom