AMD julkaisi uudistuneet Radeon Software Adrenalin 2019 Edition -ajurit näytönohjaimilleen

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
20 889AMD on julkaissut jokavuotisen ison ajuripäivityksen näytönohjaimilleen. Seuraavan vuoden ajan ajurit tullaan tuntemaan nimellä Radeon Software Adrenalin 2019 Edition. Yhtiö esitteli ajureiden uusia ominaisuuksia medialle Lontoossa viikko sitten, jossa myös io-tech oli paikan päällä.

AMD:n mukaan sen Radeon Software -ajurit ovat alan vakaimmat 93 %:n luotettavuustuloksella, minkä kerrotaan olevan parhaimmillaan 11 % parempi tulos, kuin kilpailijoilla. Tulokset on saatu AMD:n tehtävään palkkaamaan QA Consultantsin tutkimuksesta. Radeon Software -ohjelmiston kautta toteutetussa käyttäjätyytyväisyystutkimuksessa ajureiden kerrotaan saaneen 90 %:n tuloksen 4,5 tähden keskiarvolla.Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 18.12.2 -ajureiden kerrotaan parantavan Radeon RX 570:llä suorituskykyä peleissä keskimäärin 15 % verrattuna alkuperäiseen Adrenalin Edition 17.12.1 -julkaisuun. Suurimmillaan ero on esimerkkipeleistä Battlefield V:ssä, jossa eroa on peräti 39 %, ja pienimmillään Deus Ex: Mankind Dividedissä, jossa ero jää 6 %:iin.

ESports-kokemuksen parantamiseen tähtäävän Project ReSX on puolestaan saanut laskettua 99. persentiilin ruutuaikoja DOTA 2:ssa, Fortinessä ja Player Unknown’s Battlegroundsissa 2 – 7 % ja pelin vasteaikoja Fortnitessä, Overwatchissa ja PUBG:ssa 4 – 20 %. Radeon Chill:n parannukset puolestaan lupaavat parhaimmillaan 20 % aiempaa suurempia tehonkulutussäästöjä.Ensimmäinen merkittävistä uusista ominaisuuksista ajureissa on Radeon Advisors, joka sisältää kolme eri työkalua helpottamaan käyttäjän elämää. Game Advisor sisältää sisäänrakennetun testin, jolla se analysoi käynnissä olevan pelin suorituskykyä reaaliajassa ja ehdottaa sen perusteella asetusten muuttamista paremman suorituskyvyn tai kuvanlaadun mahdollistamiseksi.

Settings Advisor on puolestaan lähinnä aloittelijoille suunnattu työkalu, joka suosittelee käyttäjälle tiettyjen Radeon Settings -asetusten säätämistä kokoonpanon suorituskyvyn perusteella. Upgrade Advisor puolestaan mahdollistaa oman kokoonpanon vertailun pelien suosituksiin ja tarkastelemaan miltä tulos näyttäisi samalla koneella mutta toisella näytönohjaimella.Tehokäyttäjille suunnattuja uudistuksia löytyy esimerkiksi Radeon WattManin puolelta. WattMan tarjoaa käyttäjälle yhdellä klikillä toimivan automaattisen grafiikkapiirin ja muistien ylikellotuksen ja automaattisen alivoltituksen. Automaattisten työkalujen kerrotaan olevan erittäin vakaita ja vaikka tietokone saattaakin kaatua, ohjelma muistaa edelliset toimivat kellotaajuudet. Käyttäjälle voi jatkossa säätää käsin haluamansa tuuletin nopeudet lämpötilan mukaan ja RX Vega -sarjan näytönohjainten DPM-tilojen asetukset ovat nyt käyttäjän hallittavissa.Näyttöteknologioiden puolella FreeSync 2 HDR:n automaattista sävykartoitusta on AMD:n mukaan paranneltu siten, että standardia tukevien eri näyttöjen kuvat olisivat mahdollisimman identtisiä keskenään. Virtual Super Resolution -ominaisuuteen on lisätty nyt puolestaan tuki 21:9-kuvasuhteen näyttöresoluutioille.

Radeon Overlay on päivittynyt aiemmin mainitun Game Advisorin lisäksi täysin varustelluilla Display Settings- ja WattMan-välilehdillä. Jo aiemmin Overlaysta löytynyttä suorituskykyvälilehteä on paranneltu kustomointimahdollisuuksilla. Esimerkiksi streamaajat voivat sovittaa haluamansa tiedot näytölle haluamallaan värillä, fontilla ja niin edelleen.

Käymme läpi erillisessä uutisartikkelissa ajureiden mukana päivittyvän AMD Linkin ominaisuuksia sekä Radeon ReLiven uudistukset.

Lataa AMD:n ajurit täältä

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
26.05.2017
Viestejä
118
Hyvin asentui. En ole vielä pelejä testannut mutta automaattisilla oletusasetuksilla jo ajaa vähemmän voltteja corelle, pitää korkeampaa kelloa ja muistit kellottaa valmiiksi. Vaihtoehdot esim automatic overclock jne näyttää olevan manuaalisessa tilassa niin että vain yhden niistä saa valita. Advisor suositteli enchanced synciä asetuksiin. :p

EDIT: Nyt näköjään antaa manuaalisesti laskea coren volttia vaikka 920mv eli ei tarvi registerikikkailuja powertableen enää. Ehkä tuo automatic voltage on nyt sitten sama kuin automatic undervolt ruksi. Enpä osaa sanoa. :)
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
425
Tuo automaattinen kellotus ja alivoltitus taitaa toimia ainoastaan RX Vegoilla? Omalla RX580 ei moiset asetukset osu silmään :confused2:
 
Liittynyt
01.12.2017
Viestejä
1 537
edit:kuvat näkyvät forumi keskustelussa

testissä auto undervolt asuksen vega64 kortilla.

Tulos auto undervoltilla:
undervolt.png


Tulos manuaalisesti undervoltilla + muistikellotuksella:
omat asetukset.png


Ongelmana auto undervoltissa on että muistit se jätti vakionopeudelle 945 MHz. Omalla kellotuksilla muisti kellottuu 1060Mhz lukemiin (ohjelma kellotti 1060Mhz myös auto overclock memory vaihtoehdolla)

Ei näköjään pysty käyttämään auto undervolt ja auto memory overclock asetuksia yhtä aikaa.

Vega 64 kortille tuli memory timing asetus: Auto / Ajoitustaso 1 / Ajoitustaso 2. Kummallakin asetuksilla tuli sama tulos kun auto-asetuksella superposition benchmarkissa.

Vega kortilla avautui nyt myös myös kaikki p-statet. Aikaisemmin vain p6-p7 olivat näkyvissa. Nyt näkyy kaikki p-statet. Lukituksen avauduttua selvisi että korttini p5-jännite oli suurempi kuin p6 ja p7-arvot eli kortti on ilmeisesti kokoajan ajellut 1.1V.
vega1.png
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 355
Noi muistien ajoitukset taitavat lähinnä merkitä louhinnassa yms. laskennassa? Autolla tulee kai peleissä samoja tuloksia
 
Liittynyt
26.12.2016
Viestejä
97
Mullakin kuluu tehoa.. Pitäs kai kulutuksen säästöä sitten alkaa harrastaa kun teho per tunti on aika korkea määrä...

:dead:


DSC00461.jpg
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 588
Vega kortilla avautui nyt myös myös kaikki p-statet. Aikaisemmin vain p6-p7 olivat näkyvissa. Nyt näkyy kaikki p-statet. Lukituksen avauduttua selvisi että korttini p5-jännite oli suurempi kuin p6 ja p7-arvot eli kortti on ilmeisesti kokoajan ajellut 1.1V.
P6 ja P7 ei tosiaan voi olla alle P5 jännitteen. Nuo on näkynyt overdriveNtoolissa alusta asti. Editoimaan niitä on päässyt vain power table editorilla.

Mutta hieno juttu että amd avaa kaikki arvot käyttäjille. Hyvät ajurit siis. :)
 

BOT

Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
2 401
Äärimmäisen hienoa ajurityötä AMD:ltä. Voimme selkeästi puhuttaessa erityisen vakaista ajureista, hyvästä ajurituesta peleille, kattavasta säätövarasta ja jouhevasta käyttöliittymästä kääntyä AMD:n puoleen. Hyvä AMD!
 
Liittynyt
30.03.2018
Viestejä
201
AMD:n mukaan sen Radeon Software -ajurit ovat alan vakaimmat 93 %:n luotettavuustuloksella, minkä kerrotaan olevan parhaimmillaan 11 % parempi tulos, kuin kilpailijoilla. Tulokset on saatu AMD:n tehtävään palkkaamaan QA Consultantsin tutkimuksesta. Radeon Software -ohjelmiston kautta toteutetussa käyttäjätyytyväisyystutkimuksessa ajureiden kerrotaan saaneen 90 %:n tuloksen 4,5 tähden keskiarvolla.
QA:n testikalusto

 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
5 527
Paljonkohan tuosta maksetaan kun tulokset on halutut/sovitut.
Nvidia jos "palkkaa" niin kääntyisi varmaan toisinpäin jos palkka riittävän hyvä.

Pr stunttia on kyllä pakko tehdä Amd asemassa kun toisella jo uusikin sarja ulkona ja reippaasti enemmän valinnanvaraa
1070,1070Ti,1080,1080Ti,2070,2080,2080Ti
Ja Amd.lla on vaan vega56 ja vega64
 

Nerkoon

Se ainoa oikea
Platinum-jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
5 512
Paljonkohan tuosta maksetaan kun tulokset on halutut/sovitut.
Nvidia jos "palkkaa" niin kääntyisi varmaan toisinpäin jos palkka riittävän hyvä.

Pr stunttia on kyllä pakko tehdä Amd asemassa kun toisella jo uusikin sarja ulkona ja reippaasti enemmän valinnanvaraa
1070,1070Ti,1080,1080Ti,2070,2080,2080Ti
Ja Amd.lla on vaan vega56 ja vega64
Jos pr stunteista puhutaan, niin nahkatakin puuruuvit eivät unohdu koskaan...
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
223 994
Viestejä
3 963 366
Jäsenet
67 817
Uusin jäsen
Thinkpad_user

Hinta.fi

Ylös Bottom