AMD julkaisi uuden virranhallintaprofiilin Ryzen-prosessoreille

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
13 104AMD julkaisi uuteen Zen-arkkitehtuuriinsa perustuvat Ryzen-prosessorit reilu kuukausi sitten. Zen on legendaarisen Jim Kellerin puhtaalta pöydältä suunnittelema x86-arkkitehtuuri, jonka on tarkoitus tehdä AMD:sta jälleen kilpailukykyinen ehdokas myös suorituskykyisten prosessoreiden markkinoilla.

Jo julkaisun yhteydessä AMD teki pelinkehittäjien tuella selväksi, että ainakin osa peleistä tulisi vaatimaan päivityksiä, jotta Ryzen suoriutuu niissä optimaalisella tavalla. Muutoinkin AMD:n kanssa yhteistyötä tehnyt Oxide Games oli yksi pelinkehittäjistä, jotka lupasivat tuoda peleihinsä Ryzen-prosessoreiden suorituskykyä optimoivan päivityksen. Päivitys yhtiön Ashes of the Singularity -pelille julkaistiin viime kuun lopulla ja AMD:n mukaan se parantaisi suorituskykyä GPU-testissä Ryzen 7 1800X -kokoonpanolla parhaimmillaan peräti 30 %. Myös kolmansien osapuolien GPU-testit ovat olleet saman suuntaisia.Saman pelin prosessorisuorituskykyyn keskittyvässä testissä AMD kertoi saavuttaneensa reilun 14 % parannuksen, kun io-techin testeissä parannusta tuli reilut 10 %. Pienet erot testeissä selittyvät kokoonpanojen eroilla. Toinen viime kuussa päivityksen saanut peli on DOTA 2, jossa minimiruudunpäivitysnopeuden kerrotaan parantuneen Ryzen 7 1800X:llä noin 15 %, mutta jälleen kyse on kokoonpanoriippuvaisista parannuksista.

Viime viikolla AMD julkaisi blogissaan jälleen päivityksen koskien Ryzen-prosessoreiden pelisuorituskykyä. Tällä kertaa päivitysvuorossa on ollut Total War: Warhammer, jossa asetuksista riippuen suorituskyky parani AMD:n testeissä 7 – 10,5 %.AMD on julkaissut hiljattain uuden Ryzen Balanced -virranhallintaprofiilin Windows 10:lle. Virranhallintaprofiili tuo perinteiseen Tasapainotettu-profiiliin muutoksia, jotka estävät Windowsin Core Parking -ominaisuuden toiminnan ja mahdollistavat esimerkiksi Ryzen-prosessoreiden kellotaajuuden nopeat vaihtelut Paras suoritusteho -profiilin tapaan.

AMD:n testien mukaan uuden Ryzen Balanced -profiilin kanssa Ryzen 7 1800X suoriutuu peleissä lähes yhtä hyvin kuin Paras suoritusteho -profiililla. Eroa perinteiseen Tasapainotettu-profiiliin tulee pelistä riippuejn 0,2 – 8,7 %. Ryzen Balanced -profiili on ladattavissa suoraan AMD:n sivuilta jo nyt (ZIP-tiedosto), mutta lähitulevaisuudessa se lisätään osaksi prosessorin piirisarja-ajureita. Piirisarja-ajurit varmistavat samalla, että se on jatkossa vakioprofiili Ryzen-prosessoreille.

Viimeinen blogissa käsitelty päivitys koskee AMD:n Ryzen Master -ylikellotustyökalua. Päivityksen myötä ohjelma kertoo Ryzen-prosessoreiden oikean lämpötilan tCTL-sensorin lämpötilan sijasta. tCTL-sensori raportoi esimerkiksi Ryzen 7 1700X- ja 1800X-prosessoreille 20 °C todellista korkeamman lämpötilan tuuletinprofiileiden konfiguraation vuoksi. Päivittynyt Ryzen Master ei myöskään vaadi enää High Precision Event Timer -ajastimen (HPET) käyttöä Windowsissa, olettaen että tietokoneen emolevylle on asennettu AGESA 1.0.0.4 -pohjainen BIOS-versio. HPET-ajastimen pois kytkentä parantaa tietyissä tapauksissa tietokoneen suorituskykyä merkittävästi.

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
 
Viimeksi muokattu:

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 751
Jo julkaisun yhteydessä AMD teki pelinkehittäjien tuella, että ainakin osa peleistä tulisi vaatimaan päivityksiä, jotta Ryzen suoriutuu niissä optimaalisella tavalla.
Joku sana puuttuu...

Virranhallintaprofiili tuo perinteiseen Tasapainotettu-profiiliin muutoksia, jotka estävät Windowsin Core Parking -ominaisuuden toiminnan ja mahdollistavat esimerkiksi Ryzen-prosessoreiden kellotaajuuden nopeat vaihtelut Paras suoritusteho -profiilin tapaan.
Kellotaajuus ei vaihtele Paras suoritusteho -profiilissa.
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 751
Kyllähän se edelleen vaihtelee silläkin profiililla, koska niitä max turbo (ja xfr) kelloja ei voida pitää 24/7 kaikissa rasituksissa?
Ainakaan pstate kellotettu riisenini ei "High performance" tilassa tiputa koskaan kellojaan. Siinä on kellot pakotettu 100% jatkuvasti.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
13 104
Ainakaan pstate kellotettu riisenini ei "High performance" tilassa tiputa koskaan kellojaan. Siinä on kellot pakotettu 100% jatkuvasti.
Kellotukset ehkä asia erikseen, mutta jos oletetaan että siellä on vakio-Ryzen niin myös High Performancella kellot vaihtelevat välillä perus-boost-xfr käsittääkseni. Alle peruskellojen se ei toki tipu, niin kuin balancedilla
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
92 455
Viestejä
1 893 532
Jäsenet
39 725
Uusin jäsen
Petrussss

Hinta.fi

Ylös Bottom