AMD FX-9590 AM3+ Hot Spot

Viestiketju alueella 'Yleinen rautakeskustelu' , aloittaja Cybrema Commander, 10.03.2018.

 1. Cybrema Commander

  Cybrema Commander

  Viestejä:
  319
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Uudenkarheassa AMD FX-9590 -suorittimessa ilmeni olevan yksi pinni, joka on lämmennyt erityisen paljon ja liikahtanut sijoillaan hieman. Myös lyijy, taikka tina -aines on juotahtanut hieman samaisen pinnin kultareunuksen päälle. Muut pinnit ovat tip -top ,- kuten pitääkin.

  U11 näyttää olevan VSS -pinni, joka on maadoituspinni.

  http://wfcache.advantech.com/www/certified-peripherals/documents/96mpaa-2.8g-2mam3t_datasheet.pdf

  https://support.amd.com/TechDocs/40523.pdf


  Liitteenä kuvia ko. kuumanakäyneestä kohdanteesta.

  Onkohan emolevyssä, taikka ajureissa ollut jotakin vikaa kun noin on käynyt? Onko kukaan muu huomannut U11 -pinnin suhteen omituista kiihkoilua?
   

  Liitetyt tiedostot:

 2. Engineerer

  Engineerer

  Viestejä:
  146
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ei ole mitään vikaa. Mikään ei vain ole täydellistä ja jokaisessa prossussa tai muussa tuotteessa on enemmän tai vähemmän laatuvaihtelua. Valmistaja asettaa sitten omalle testaukselleen rajat, että minkä verran vaihtelua saa olla. Ei muuta kuin prossu takaisin kiinni ja kovaa ajoa.
   
 3. Chloe

  Chloe Ryzen Tukijäsen

  Viestejä:
  7 394
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Millä emolla ajeltu? Noille kiukaille sopivia emoja ei ole kuin kourallinen.
   
  AssKetchup tykkää tästä.
 4. Cybrema Commander

  Cybrema Commander

  Viestejä:
  319
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  En valitettavasti tiedä mitä emolevyä edellinen omistaja käytti, sillä tämä suoritin tuli minulle vaihtokaupan yhteydessä. Tällähetkellä tämä kuvissa esiintyvä suoritin on testikäytössä.

  Ensimmäinen eteentullut ongelma on, että Cool'n quiet ei toimi, C1E ei toimi, C6, ei toimi ja APM ei jotenkin toimi, mutta turbo toimii.

  Windowsin ollessa päällä ja musan soidessa ilmenee tuollaista tilttailutyyppistä musan paikkapaikoin kohdilleen junnaamaanjäämistä. Mikäköhän vika tuossa nyt sitten on, kun BIOS säädöt on päällä, mutta prossu ei tee tehtäväänsä. Lisäksi Windowsin virransäästömoodin asetuksista ei löytynyt mahdollisuutta maksimitehon ja minimitehon määrittämiseen, ja lisäksi Catalystin CPU tehosäätö ei vaikuta mitenkään, joka ilmenee CPU-Z näkymästä, joka ei muutu, vaikka säätäis. Miten jumissa?

  Vaikka tällähetkellä pienehkön jäähyn takia on manuaalisesti säädetty 4GHz vakioksi ja 4,2GHz turboksi ja jännite manuaalisesti säädetty 1.225000V:iin.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2018
 5. Cybrema Commander

  Cybrema Commander

  Viestejä:
  319
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Edellinen omistaja kertoi emolevyn olleen AsRock 990FX Extreme 3, johon oli asennettu uusi BIOS, joka ei ollut yhteensopiva ko. suorittimen kanssa, jonka vuoksi ruudulle oli ilmestynyt ilmoitus, joka kertoi ko. suorittimen olevan yhteensopimaton. En tiedä miksi yksi pinni liikahtanut ja kuumentunut noin.