Aloittelijalle uutta konepakettia

Liittynyt
02.12.2019
Viestejä
32
Terve!

Tarkoituksena on rakentaa ensimmäistä kertaa tietokone ensisijaisesti melko raskaaseen pelaamiseen. Budjetin ehdoton max. 1500€ ja halvempikin saa olla. Pitää sisällään komponentit, näytön ja näppäimistön sekä windowsin, hiiri löytyy entuudestaan. Ensisijaisesti tähtäimessä on, että pyörittäisi muutaman viimeisen vuoden aikana ilmestyneitä pelejä hyvillä grafiikoilla 60+ FPS, VR:lle ei kuitenkaan ole tarvetta. Pelityyppeinä pääsääntöisesti muut kuin FPS:t.

Tämmöinen paketti on nyt kassassa, hintoja oon valmis kyttäämään. Koska ensimmäistä kertaa menossa, niin myös muutama kysymys tuli mieleen:
- Sopiiko osat yhteen?
- Osien pitäis mahtua noihin koteloihin?
- Jos haluaisin sisäänrakennetun wifin/BT:n emolevyyn, mikä kannattaisi valita ja paljonko siitä kannattaa maksaa?
- Voin myös ostaa prossun, emon ja ramit erikseen --> Suosituksia?

Koppa: Joko Fractal Design Meshify S2 (164,90€) tai Fractal Design Defice C (89,90€)
Prosessori: AMD Ryzen 5 3600, Hinta 409,90€ pakettina
Prossun jäähy: Arctic Cooling Freezer 34 (36,90€), sopii yhteen prossun kanssa?
Emolevy: Asus PRIME B450-Plus, Paketista
SSD: Intel 660p SSD 1TB (107,90€), ajatuksena että riittäisi enkä tarvitsisi HDD:tä
Virtalähde: Seasonic FOCUS GX-550 (ATX, 80 Plus Gold) (87,90€)
Näytönohjain: KFA2 GeForce GTX 1660 Ti 1-Click OC 6 GB (279,90€)
RAM: Kingston 16GB (2x8GB) HyperX Fury DDR4 3200MHz, Paketista

Lisäksi kaiketi tarvitsen muutaman lisätuulettimen, koska kopassa mukana 2 tai 3. Olisko näistä Arctic Coolingeista (6,90€/kpl) mihinkään?

Näyttö: AOC 24"" C24G1 144Hz (189€) tai mikä tahansa kohtuullinen vehje --> Suosituksia?
Näppäimistö: Razer BlackWidow Orange Switch (189,90€ tässä, koitan kytätä halvemmalla)
Windows: Mistä tää kannattaa hankkia?

Hinta kotelosta riippuen 1473,20€ / 1405,10€ + Windows

Kiitokset jo etukäteen!
 

E.T

Liittynyt
27.02.2017
Viestejä
5 158
Tuo Meshify S2 on tolkuttoman kokoinen ja hintainen kotelo siihen nähden ettei siinä ole oikeastaan mitään monipuolisuutta esim. asemapaikoissa.
Et voi lisätä siihen mitään tuuletinsäätimiä, liitinpaneeleita, hotswap levykehikoita ja optinenkin asema pitäisi tarvittaessa pitää pöydällä erillään tilaa viemässä.
Reikäjuustokeula ja katto vuotavat myös osien pienimmätkin äänet ulos.
Katsoisin siinä olevan mieltä ainostaan silloin, jos lähdet vesileikkeihin ja laitat järeillä kennoilla olevat loopit sekä prossulle että näytönohjaimelle.
(Arcticin P12/P14 ovat kyllä loistavat yleistuulettimet jos tarvitsee uusia tuuelttimia koteloon/jäähyyn)

Ja tuo Jimmsin bundle ei ole paljoa tarjous huomioiden kusetustason prossuvirransyötöllä olevan Asuksen emon.
Jos emona olisi MSI:n B450 Gaming Plus/Tomahawk/Carbon, sitten se olisi jonkinlainen tarjous.
Ja tehoraudalta saisi siltikin ne halvemmalla ihan normihinnoilla ja paremmat kovan kellotuspotentiaalin muistitkin samalla.

Kasaatko siis itse?


Ja näppäimistön osalta onko sinulla kokemuksia "mekaanisista" kytkimistä?
Ovat toiminnaltaan ja tuntumaltaan sekä ääneltään (enemmän tai vähemmän rajusti äänekkäämpiä) aika erilaisia, kuin normaalit kalvo/kumikupukytkimet.
Ja joka tapauksesa tuo Razer on kyllä ylihintainen siihen nähden ettei ole edes dedikoituja media/äänenvoimakkuus kontrolleja.
 
Liittynyt
02.12.2019
Viestejä
32
Tarkoitus on kasata itse, joskin saanen kaverin tarvittaessa apuun. Ekaa kertaa kuitenkin vauhdissa, eli jos on vinkkejä niin kaikki on plussaa.

Osaisitko suositella jotain vaihtoehtoista koteloa vai onko toi Defice C ihan pätevä? Snadisti olisi kiinnostanut sivulasi jos haluaa ruveta valoja joskus tulevaisuudessa virittelemään, mutta ennen kaikkea johtojen vedot ja äänen eristys on plussaa.

Bundlen sijaan olen valmis harkitsemaan oikeastaan mitä tahansa muuta, mutta AMD Ryzen 5:n on lukittu. MSI:n Tomahawkista oon lukenut ihan hyvää ja hintakin ihan kohdillaan. Onko järkeä panostaa moboon tällä tasolla enempää kuin tuo reilu 100€? Esim nuo ASUS ROG X470:it, jotka käsittääkseni ihan päteviä, nousee sinne ~200€.

EDIT: Olenko ymmärtänyt oikein, että kaikki paitsi X570-emot vaatii BIOS-päivityksen tuon R5:n kanssa pyörittämiseen?

Mitä muisteja suosittelisit kellotusta silmällä pitäen?

Mekaaninen näppäimistö on töissä käytössä ja tykkään, eli sikäli ääneen ja käyttöön oon tottunut. Razerissa kiinnostaa rannetuki sekä ohjelmoitavuus, joka ymmärtääkseni paremmasta päästä. En kylläkään noin paljoa tuosta suostu maksamaan, alle 150€ tarjouksia pyörii ajoittain ilmassa, Power nyt yleensäkin ylihinnoiteltu.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2019
Viestejä
106
No nyt tuli kyllä E.T:ltä vähän legendaa koteloon liittyen :D Vaikka tuossa Meshifyssä on "avonainen" katto ja etupaneeli niin ei se silti ole mikään kovaääninen kotelo. Jää melutasossa parin dBA:n päähän umpinaisista Define R6 ja S2 koteloista mutta lämmöt on myös paremmat sisällä. Tuulettimien ei välttämättä tarvi pyöriä niin kovaa (tuottamassa melua) jos komponentit käy viileampänä ;) Gamers Nexuksen youtube kanavalta voi kattoa nuo arvostelut noista.

Totta on se ettei kyllä optista asemaa saa tuohon koteloon mutta tarviiko vielä tänä päivänä moista? Ja jos tarvii niin ulkoisena löytyy myös. Itse tilasin saman kotelon BF tarjouksesta gigantista. Näköjään edelleen tarjous voimassa gyber mondayn takia. 99€ melko kova hinta kyseisestä kotelosta.

Fractal Design Meshify S2 PC kotelo (musta/tumma lasi) - Kotelot (runko)
 

E.T

Liittynyt
27.02.2017
Viestejä
5 158
"Akvaario"koteloita saa kyllä paljon tuota Meshifyta halvemmallakin.
Muodin takia tietenkin pitää olla tarkkana ettei ole esim etutuulettimia kuristettu liikaa.

AM4+3600 on siitä hyvä että siinä pystyy päivittämään vuodessa-parissa alennuksesta kohtuuhinnalla tehokkaampaan prossuun kun pelien vaatimukset kasvavat. Silloin voisi olla kohtuuhintaan 12 ytimistäkin ja 8 ytimiset varmaan laskevat 200€ tasoon viimevuoden 2700X:n tyyliin.

Tomahawkin prossuvirransyöttö kestää hyvin kahdeksanytimiset.
12 ytiminen taas rasitettuna alkaisi työntää ne ulos mukavuusalueeltaan.
X470 laudat ovat mannerjäätikön railonväliin putoajia, eikä niissä saa esim merkityksellisesti vahvempaa prossu-VRM:ä, kuin X570 lautoja vastaavalla hinnalla.
Jotka sitten ovat vielä vahvemmalla VRM:llä ja tuovat muut X570:n ominaisuudet alkaen kahdesta NVMe-slotista.
Ja MSI:n päivitysjulkaistuja B450 Maxeja lukuunottamatta juuri Zen2:lle julkaistut X570 laudat ovat ainoita taatusti Zen2 Ryzeneita suoraan paketista tukevia.


AES-tuotekoodilliset Crucial Ballistix Sportit ovat Micronin E-die siruilla, eivätkä maksa paljoa mitään mitä sattuu piirillisiä Corsaireita/G.Skillejä/Kingstoneita enempää.


Mekaanisissa näppiksissä on isoja eroja kytkinten välillä, niin mikä näppäimistö sinulla on töissä?


No nyt tuli kyllä E.T:ltä vähän legendaa koteloon liittyen :D Vaikka tuossa Meshifyssä on "avonainen" katto ja etupaneeli niin ei se silti ole mikään kovaääninen kotelo.
Niin kauan kuin sen sisällä ei mikään pidä ääntä.
Sitten jos jokin tuuletin villiintyy niin kaikki äänet karkaavat heti ulos.
 
Liittynyt
18.10.2019
Viestejä
106
Niin kauan kuin sen sisällä ei mikään pidä ääntä.
Sitten jos jokin tuuletin villiintyy niin kaikki äänet karkaavat heti ulos.
No siis käsittääkseni esim juurikin tässä Gamers Nexuksen arvostelussa melutaso mitattiin rasituksessa samoilla tuuletin nopeuksilla. Toki jos siellä joku tuuletin alkaa pettämään tai muuten jäähdytys kusee ni tuleehan sieltä meteliä enemmän mutta siinä vaiheessa mennäänkin sitten tuuletinkauppaan uusimaan rikkinäiset tuulettimet. Normaalitilanteessa rasituksessa ei pitäisi olla merkittävää eroa umpinaisiin malleihin samasta kotelosta.


Ja jos tuon ostaa gigantista 99€ ni ei hintakaan ole paha noin laadukkaasta kotelosta. Siinä olet kyllä oikeassa että kyseessä ei ole mikään pieni kotelo ja täyden hyödyn tilasta saa irti jos alkaa vesijäähyjä laittelemaan.
 
Liittynyt
02.12.2019
Viestejä
32
Eli vaikka futureproofausta ei yleisesti kannata kauheasti harrastaa, niin tässä tapauksessa voisi olla järkevää sijoittaa suoraan X570-moboon? Äkkiseltään katsoin, että esim. MSI MPG X570 Gaming Edge WIFI tai MSI MPG X570 Gaming Plus voisi vielä just istua budjettiin. Tosin ilmeisesti noissa tarvitsee myös päivittää virtalähde hieman parempaan, jotta saa sen 8+4 connectorin käyttöön?

Luulen että kotelon suhteen valitsen kuitenkin tuon Defice C:n jos en löydä jotain hyvää tarjousta muualta. Säästän sen vajaan satasen siinä.

Työnäppis on muistaakseni Logitechin G-sarjaa, mutta en nyt tähän hätään pääse tarkkaa mallia tarkistamaan.

EDIT - Guilty: Täytyy pitää toi mielessä, katson miten nopeasti pääsen ostohommiin ja onko silloin vielä järkevää tarjousta voimassa. Tosin tässä vaiheessa ei kyllä vesileikit kiinnostele.
 
Liittynyt
18.10.2019
Viestejä
106
Juu ei itsellänikään ole vielä hinkua lähteä vesileikkeihin vaikka perjantaina tuon kopan tilasinkin. Mutta kotelo kuitenkin kestää aikaa todella hyvin ja varmasti jossain vaiheessa voi mieli muuttua ja sillon vituttas jos tarvis hommata uusi kotelo. Toimii tuo kotelo hyvin ilman vesihommiaki.
 
Liittynyt
01.10.2019
Viestejä
61
Mikäli taivut siihen x570 lautaan tms (tai jos nyt ylipäänsä haluat isomman virtalähteen futurea miettien), niin Corsair RM750x, 80 PLUS Gold on vielä tänään tarjouksessa ja voi tilata.

En kyllä omaa minkäänlaista referenssiä, miten kyseinen masiina menee vs tuo Seasonic, mutta Gold certified molemmat kuitenkin.

Ja mikäli on ystäviä/olet joko Oulun tai Raision lähellä, niin Fractalin Define R6 on niissä vielä saatavilla hintaan 99€ niistä myymälöistä. (1 tai 3 kpl hyllyissä näemmä) ¯\_(ツ)_/¯
 
Viimeksi muokattu:

E.T

Liittynyt
27.02.2017
Viestejä
5 158
Eli vaikka futureproofausta ei yleisesti kannata kauheasti harrastaa, niin tässä tapauksessa voisi olla järkevää sijoittaa suoraan X570-moboon? Äkkiseltään katsoin, että esim. MSI MPG X570 Gaming Edge WIFI tai MSI MPG X570 Gaming Plus voisi vielä just istua budjettiin. Tosin ilmeisesti noissa tarvitsee myös päivittää virtalähde hieman parempaan, jotta saa sen 8+4 connectorin käyttöön?


Työnäppis on muistaakseni Logitechin G-sarjaa, mutta en nyt tähän hätään pääse tarkkaa mallia tarkistamaan.

EDIT - Guilty: Täytyy pitää toi mielessä, katson miten nopeasti pääsen ostohommiin ja onko silloin vielä järkevää tarjousta voimassa. Tosin tässä vaiheessa ei kyllä vesileikit kiinnostele.
MSI:n X570 malliston koko alapää on suorastaan kusetusta.
MSI monotti itseään rautavuoratulla metsurin saappaalla täysillä vasempaan nilkkaan luullen, että Asus ja Gigabyte eivät ota opiksi B450 emojensa kusetus-VRM:stä ja copypastasi satasen B450 lautojen VRM-komponentit.
Sen seurauksena ne ovat sitten ylivoimaisesti paskimpia X570 lautoja hintaansa nähden.

Tässä MSI:n emo meinaa alkaa sulatella emolevyn taustapuolen komponentteja irti juotoksistaan 120C lämmöillä:
Hardware Info
Kuten Buildzoid osuvasti sanoi eräässä videossaan, niin kaikki emolevyvalmistajat sukkaavat julkaisten vuorollaan paskaa.
Ja se +4 liitin on turhaa markkinointikusetusta 8 pinnisen liittimen ollessa speksattu ~380 watille.
(joka on tuplaten mitä noiden MSI:n VRM:t pystyvät kestämään)

Asuksen halvin, Prime X570-P on oikein hyvällä VRM:llä joka ei hikoilisisi 12/16 ytimisillä, mutta muuten se on hyvin minimivarusteltu.
ASUS PRIME X570-P (ATX, AM4) – Tehorauta
Gigabyten halvimmat X570 Gaming X ja UD ovat vanhan rakenteen jotain sinnepäin VRM:llä.
Mutta Aorus Elite antaa hyvän VRM:n ja kohtuullisen varustelun Intelin NICillä, USB-C headerilla, USB BIOS Flashbackilla ja X570 lautojen parhaimmistoon kuuluvalla piirisarjajäähyllä kauempana näytönohjaimen lämmöistä ja ilman tuuletinta ahdistavia markkinointiritilöitä.
Gigabyte X570 AORUS ELITE (ATX, AM4) – Tehorauta

650 wattinen poweri kyllä riittää:
Seasonic FOCUS GX-650 (ATX, 80 Plus Gold) – Tehorauta


Logitech on käyttänyt mekaanisissa näppiksissään monia erilaisia kytkimiä, niin pitäisi tietää tarkemmin.
G710+:aakin ollut MX Brownilla ja MX "Retrolla" alias Bluella. (jälkimmäisen tunnistaa kovasta rouskuttavasta äänestä)
Uudemmissa taas on pääosin Omronin tekemät Romer-G kytkimet.


Vesiletkuilla ei saa lämpöputkia oikeasti tehokkaampaa jäähdytystä kuin maksamalla paljon.
Alle 50€ Scythe Mugen 5 nostaa tuskanhien jonkin 150€ Corsair H115i markkinointihypetuksen otsalle jatkuvassa jäähdytystehossa per melu.
Scythe Mugen 5 Rev.B – Tehorauta
Ja vielä kalliimmaksi ja työläämmäksi mennään jos halutaan varmempaa pitemmän ajan luotettavuutta.
Siinä missä lämpöputkijäähyissä ei ole mitään katastrofaalista jäähdytystehon menetystä aiheuttavaa, vesiputkijäähyissä on monia siihen johtavia heikkenemis/kulumisprosesseja.
 

E.T

Liittynyt
27.02.2017
Viestejä
5 158
Mutta kotelo kuitenkin kestää aikaa todella hyvin ja varmasti jossain vaiheessa voi mieli muuttua ja sillon vituttas jos tarvis hommata uusi kotelo. Toimii tuo kotelo hyvin ilman vesihommiaki.
Oma kotelo on yli 11v vanha, mutta siinä sentään on 60x62cm mitoille vastinetta laajennettavuudessa/monipuolisuudessa.
(itse asiassa enemmän kuin yhdessäkään nykyisessä)
Tuossa Define S2:ssa taas ei saa isoille ulkomitoille ja tilan kulutukselle vastineena, kuin paljon tyhjää tilaa ilman virkaa.


Mikäli taivut siihen x570 lautaan tms (tai jos nyt ylipäänsä haluat isomman virtalähteen futurea miettien), niin Corsair RM750x, 80 PLUS Gold on vielä tänään tarjouksessa ja voi tilata.
Hinta on kyllä tuossa hyvä, mutta tuo että eivät edes heitä mitään saatavuusarviota vihjaa mahdollisesta monien viikkojen odotuksesta.
Gigantillahan tuo oli vielä halvemmalla, niin pahimmillaan Verkkokauppa katsoi tukkurilta samaa hintatarjousta jollekin erälle, joka on oikeasti loppunut.
 
Liittynyt
02.12.2019
Viestejä
32
Oma kotelo on yli 11v vanha, mutta siinä sentään on 60x62cm mitoille vastinetta laajennettavuudessa/monipuolisuudessa.
(itse asiassa enemmän kuin yhdessäkään nykyisessä)
Tuossa Define S2:ssa taas ei saa isoille ulkomitoille ja tilan kulutukselle vastineena, kuin paljon tyhjää tilaa ilman virkaa.


Hinta on kyllä tuossa hyvä, mutta tuo että eivät edes heitä mitään saatavuusarviota vihjaa mahdollisesta monien viikkojen odotuksesta.
Gigantillahan tuo oli vielä halvemmalla, niin pahimmillaan Verkkokauppa katsoi tukkurilta samaa hintatarjousta jollekin erälle, joka on oikeasti loppunut.
Kiitokset kommenteista, tästä oli paljon apua! Alla päivitettyä listausta, jota kaiketi sitten rupean kyttäämään. Sinänsä tällä nyt ei ole kiire ja joka tapauksessa kyttäilen alennuksia. Pari kyssäriä nyt vielä tuli myös mieleen:
- Onko R5 3600:lla ja 3600X:llä mitään isompaa eroa?
- Windowsin ilmeisesti saanee tikulla suht edullisesti?

Koppa: Fractal Design Define R6 (99,90€) tai muu kohdalle osuva tarjous tässä hintaluokassa
Prossu: AMD Ryzen 5 3600 (199,90€)
Prossun jäähy: Joko Arctic Cooling Freezer 34 (36,90€) tai Scythe Mugen 5 (45,90€)
Emolevy: Joko ASUS PRIME X570-P (185,90€) tai Gigabyte X570 AORUS ELITE (209,90€)
SSD: Intel 660p SSD 1TB (107,90€)
Virtalähde: Joko Seasonic FOCUS GX-650 (95,90€) tai sitten parempi jos tarjous osuu
Näytönohjain: KFA GeForce GTX 1660 Ti 1-Click OC 6 GB (279,90€)
RAM: Corsair Vengeance LPX Black DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz (77,90€) tai hyvä tarjous jos osuu

Yht. 1084,20€ ASUS mobo / 1108,20€ Gigabyte mobo + muutama kymppi ekstrajäähyistä ja prossujäähystä riippuen. Tavoitteena vois olla yrittää pudottaa se tonne lähemmäs 1000€ tarjousseurannalla.

Näyttöä ja näppistä kattelen tarjousten perusteella, mutta IPS-paneeli varmaan tulee.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 700
Kiitokset suosituksesta, tää kyllä vaikuttaa ihan pätevältä! Ootko harrastanut kuvan/videon muokkausta, eli miten hyvin toistaa värejä?
IPS- ja VA-näytöt toistaa kyllä nykyään lähes poikkeuksetta 99% sRGB:stä. Siitä on turha murehtia. Kontrasti on VA-näytöissä parempi, mutta niissä on muita ongelmia (mm. katselukulma) , jolloin värit voivat vääristyä. IPS-näytön saa kalibraattorilla juuri kohdalleen ja värit saa editointia varten tarkaksi ja kohdalleen.
 
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
1 127
Terve!

Tarkoituksena on rakentaa ensimmäistä kertaa tietokone ensisijaisesti melko raskaaseen pelaamiseen. Budjetin ehdoton max. 1500€ ja halvempikin saa olla. Pitää sisällään komponentit, näytön ja näppäimistön sekä windowsin, hiiri löytyy entuudestaan. Ensisijaisesti tähtäimessä on, että pyörittäisi muutaman viimeisen vuoden aikana ilmestyneitä pelejä hyvillä grafiikoilla 60+ FPS, VR:lle ei kuitenkaan ole tarvetta. Pelityyppeinä pääsääntöisesti muut kuin FPS:t.

Tämmöinen paketti on nyt kassassa, hintoja oon valmis kyttäämään. Koska ensimmäistä kertaa menossa, niin myös muutama kysymys tuli mieleen:
- Sopiiko osat yhteen?
- Osien pitäis mahtua noihin koteloihin?
- Jos haluaisin sisäänrakennetun wifin/BT:n emolevyyn, mikä kannattaisi valita ja paljonko siitä kannattaa maksaa?
- Voin myös ostaa prossun, emon ja ramit erikseen --> Suosituksia?

Koppa: Joko Fractal Design Meshify S2 (164,90€) tai Fractal Design Defice C (89,90€)
Prosessori: AMD Ryzen 5 3600, Hinta 409,90€ pakettina
Prossun jäähy: Arctic Cooling Freezer 34 (36,90€), sopii yhteen prossun kanssa?
Emolevy: Asus PRIME B450-Plus, Paketista
SSD: Intel 660p SSD 1TB (107,90€), ajatuksena että riittäisi enkä tarvitsisi HDD:tä
Virtalähde: Seasonic FOCUS GX-550 (ATX, 80 Plus Gold) (87,90€)
Näytönohjain: KFA2 GeForce GTX 1660 Ti 1-Click OC 6 GB (279,90€)
RAM: Kingston 16GB (2x8GB) HyperX Fury DDR4 3200MHz, Paketista

Lisäksi kaiketi tarvitsen muutaman lisätuulettimen, koska kopassa mukana 2 tai 3. Olisko näistä Arctic Coolingeista (6,90€/kpl) mihinkään?

Näyttö: AOC 24"" C24G1 144Hz (189€) tai mikä tahansa kohtuullinen vehje --> Suosituksia?
Näppäimistö: Razer BlackWidow Orange Switch (189,90€ tässä, koitan kytätä halvemmalla)
Windows: Mistä tää kannattaa hankkia?

Hinta kotelosta riippuen 1473,20€ / 1405,10€ + Windows

Kiitokset jo etukäteen!
Tälläisen kokoonpanon saa jimms.fi : Imgur Eli paremmalla emolevyllä ja muuten täysin vastaavilla komponenteilla ja oheislaitteilla. Löin tuohon päälle vielä kunnon tornijäähyn jos sattuu sitten kellottaminen kiinnostamaan. Tämäkin on vakio prossulle turhan järeä eli silläkin saa hintaa alas. Riittävä jäähdytin kaiken vakio potentiaalin irti ottamiseen on mm. Hyper 212 evo tai SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2.
Hintaa saat muutekin alemmas ostamalla esim. tuon NVMe SSDn muualta halvemmalla ja kannattaa muutkin komponentit käydä hintaseurannan kautta läpi. Näytön ja näppäimistön päätät itse, se on subjektiivinen asia. Tähän olen laittanut ehdottamasi.
Kotelosta karsin melkolailla, koska ensimmäiseksi koneeksi johon ei olla harkitsemassa edes vesijäähdytystä ei tarvitse kun täyttää ne perus tarpeet. Lisäksi nuo mitä olet katsonut on aivan turhan suuri.
Tässäkin kotelossa vesijäähdytykselle kuitenkin mahdollisuus. Itse suorittimen ja näytönohjaimen kannalta ei ole mitään muutoksen aihetta. KFA2 kortti on jäähdytyksen kannalta karsituin tupla hyrrällä varustettu kortti, mutta kyseessä on 120W TDP näyttis ja sihen se riittää, kunhan ei ala kellottelemaan.

Hintaa tulee paremmilla komponenteilla kokoonpanolle se 1362€ ja sitten jos jäähy pudotetaan alemmas ja muistit 3200mhz sijaan laitetaan 3000mhz ja jos tuon NVMe levyn saat 20€ halvemmalla niin 1300-1320 on viimeinen tuomio.
 
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
1 127
Kiitokset kommenteista, tästä oli paljon apua! Alla päivitettyä listausta, jota kaiketi sitten rupean kyttäämään. Sinänsä tällä nyt ei ole kiire ja joka tapauksessa kyttäilen alennuksia. Pari kyssäriä nyt vielä tuli myös mieleen:
- Onko R5 3600:lla ja 3600X:llä mitään isompaa eroa?
- Windowsin ilmeisesti saanee tikulla suht edullisesti?

Koppa: Fractal Design Define R6 (99,90€) tai muu kohdalle osuva tarjous tässä hintaluokassa
Prossu: AMD Ryzen 5 3600 (199,90€)
Prossun jäähy: Joko Arctic Cooling Freezer 34 (36,90€) tai Scythe Mugen 5 (45,90€)
Emolevy: Joko ASUS PRIME X570-P (185,90€) tai Gigabyte X570 AORUS ELITE (209,90€)
SSD: Intel 660p SSD 1TB (107,90€)
Virtalähde: Joko Seasonic FOCUS GX-650 (95,90€) tai sitten parempi jos tarjous osuu
Näytönohjain: KFA GeForce GTX 1660 Ti 1-Click OC 6 GB (279,90€)
RAM: Corsair Vengeance LPX Black DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz (77,90€) tai hyvä tarjous jos osuu

Yht. 1084,20€ ASUS mobo / 1108,20€ Gigabyte mobo + muutama kymppi ekstrajäähyistä ja prossujäähystä riippuen. Tavoitteena vois olla yrittää pudottaa se tonne lähemmäs 1000€ tarjousseurannalla.

Näyttöä ja näppistä kattelen tarjousten perusteella, mutta IPS-paneeli varmaan tulee.
R5 3600 ja 3600X välillä ei ole merkittävää eroa. Pari sataa MHz boosti kelloissa. Toisella saat CSGO 250fps ja toisella 235fps näin hatusta vedetyllä eseimerkillä.
 

JTO

Liittynyt
01.11.2016
Viestejä
206
Sellainen havainto tuli mieleen, että mikäli kone on pääsääntöisesti nimenomaan pelikäyttöön, niin itse laittaisin budjetista (ts. keskusyksikön osuudesta siitä) ehdottomasti noin puolet näytönohjaimeen. Eli tässä tapauksessa noin 1000-1100 euron budjetilla kiikarissa olisi joko AMD:ltä RX5700XT tai Nvidialta RTX2060S tai parempi.

Hintaero selkeästi tehokkaamman näytönohjaimen ja tuon GTX1660Ti:n välillä ei ole aivan valtava (noin 140 euroa RX5700XT:n tapauksessa). Esimerkiksi X570-pohjaisen emolevyn sijaan voisi laittaa laadukasta B450:stä sisään noin satasen hintaan, enkä koe että siinä tehtäisiin sen suurempaa kompromissia suorituskyvyn suhteen.

Tehoraudalla näyttäisi olevan vähän tällä idealla koottu keskusyksikkö tarjolla: TEHOTONNI 2019 (AMD 3600, RX 5700 XT, 16 GB DDR4, 1 TB SSD) – Tehorauta (en tosin sano, että tässä olisi välttämättä tehty paras kompromissi muiden osien suhteen).
 
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
1 127
Sellainen havainto tuli mieleen, että mikäli kone on pääsääntöisesti nimenomaan pelikäyttöön, niin itse laittaisin budjetista (ts. keskusyksikön osuudesta siitä) ehdottomasti noin puolet näytönohjaimeen. Eli tässä tapauksessa noin 1000-1100 euron budjetilla kiikarissa olisi joko AMD:ltä RX5700XT tai Nvidialta RTX2060S tai parempi.

Hintaero selkeästi tehokkaamman näytönohjaimen ja tuon GTX1660Ti:n välillä ei ole aivan valtava (noin 140 euroa RX5700XT:n tapauksessa). Esimerkiksi X570-pohjaisen emolevyn sijaan voisi laittaa laadukasta B450:stä sisään noin satasen hintaan, enkä koe että siinä tehtäisiin sen suurempaa kompromissia suorituskyvyn suhteen.

Tehoraudalla näyttäisi olevan vähän tällä idealla koottu keskusyksikkö tarjolla: TEHOTONNI 2019 (AMD 3600, RX 5700 XT, 16 GB DDR4, 1 TB SSD) – Tehorauta (en tosin sano, että tässä olisi välttämättä tehty paras kompromissi muiden osien suhteen).
Sillä ei ole mitään merkitystä onko näytönohjain puolet vai kolmanneksen koneen hinnasta. Näytönohjaimen joutuu joka tapauksessa päivittämään sitten kun suorituskyky loppuu maksoi se sitten mitä vaan.
Tärkempää on rakentaa ensin kunnon alusta ja laittaa kunnon poweri ettei se sitten paukauta koko konetta.
Onhan se tietenkin "mukavempaa" jos olisi tehokkaampi kortti heti alkuun, mutta se maksaa.
Ymmärrän kyllä pointtisi.
 

JTO

Liittynyt
01.11.2016
Viestejä
206
Sillä ei ole mitään merkitystä onko näytönohjain puolet vai kolmanneksen koneen hinnasta. Näytönohjaimen joutuu joka tapauksessa päivittämään sitten kun suorituskyky loppuu maksoi se sitten mitä vaan.
Tärkempää on rakentaa ensin kunnon alusta ja laittaa kunnon poweri ettei se sitten paukauta koko konetta.
Onhan se tietenkin "mukavempaa" jos olisi tehokkaampi kortti heti alkuun, mutta se maksaa.
Ymmärrän kyllä pointtisi.
Jep, laadukkaasta powerista ei kannata tinkiä.

Ja tosiaan tarkemmin ilmaistuna pointtini lienee se, että tässä tapauksessa tehokkaampikin näytönohjain olisi mahdutettavissa pakettiin mukaan. Ei sillä budjettiosuudella ole merkitystä :tup:
 
Liittynyt
02.12.2019
Viestejä
32
Jes, kiitokset myöskin näistä!

Kotelon kanssa arvon vielä, mutta hyvä tietää että vähemmälläkin pärjää. Lopulta varmaan tulee jokin kompromissi estetiikan ja budjetin välillä. Alle 100€ toivon mukaan pääsen, koska unohdin että täytynee vielä jokunen satanen sijoittaa pöytään ja tuoliin. Myöskin hyvä huomio tosiaan, että vedet ei kiinnosta niin turha tässä vaiheessa tuhlata rahoja siihen. Lisäksi myös hyvää tietää, että X ei tuo 3600 päälle juuri lisää.

Muutaman hankinnan ehdin tässä välissä jo tehdä tarjouksista, eli:
Näyttis: Asus GeForce GTX 1660 Ti DUAL OC sain Gigantin alesta 236€
Virta: Corsair RM750x 80 GOLD Plus lähti Verkkokaupalta 89,90€
Näppis: Logitech G910 Orion Spectrum niin ikään Gigantilta 89,95€

Jäljellä olevista lähinnä nyt arvon RAMien ja Emon välillä. Tuo Gigabyten X570 Aorus Elite voisi kiinnostella sillä ajatuksella, että jos on tulevaisuudessa halua päivittää prosessoria niin tukisi paremmin niitä. RAMeissa ei ilmeisesti suuriakaan eroja ole, kunhan kellotaajuudet yltää vähintään tuonne 3200MHz. Katsotaan josko joulun tarjouksista löytyisi kun tällä nyt ei varsinaisesti ole kiire.
 
Liittynyt
02.12.2019
Viestejä
32
Pientä päivitystä hankintoihin.

Koppa: Fractal Design Meshicy C Dark TG Kärkkäiseltä 89,90€
Näyttö: AOC 24" 24G2U Jimmsiltä 189,00€
RAM: Crucial Ballistix Sport LT 3200MHz DDR4 2x8GB 16CL Amazonilta 77,00€

Haussa vielä:
AMD Ryzen 5 3600
Scythe Mugen 5 rev.b
Gigabyte X570 Aorus Elite
SSD (Varmaan meen Corsairin mp510 960GB:llä)

Onko nykyään enää tarpeellista hankkia käyttikselle erillistä muistia vai voiko kaiken vaan asennella tolle yhdelle levylle?
 
Liittynyt
27.11.2019
Viestejä
40
Oletpa hyvällä hinnalla saanut tuon näyttiksen, black friday -ale?

AMD Ryzen 5 3600X prosessori (box) - Tietokonekomponentit gigantilla nyt jonkun kympin alessa tuo 3600x. Erotuksena äxättömään se 10e, mikäli gigantin hintoja katsoo. Muualta tilattuna toki eri hinnat. Tehorauta ei toki taida noita bundleja antaa kylkeen.

Itsellä siis vastaava projekti menossa ja ajatus oli ihan pelkässä 3600:ssa pysyä, mutta ostin tuon X version, kun hintaero noin siedettävä. Eroahan nuilla ei loppujen lopuksi taida juuri olla paljoakaan.
 
Liittynyt
02.12.2019
Viestejä
32
Oletpa hyvällä hinnalla saanut tuon näyttiksen, black friday -ale?

AMD Ryzen 5 3600X prosessori (box) - Tietokonekomponentit gigantilla nyt jonkun kympin alessa tuo 3600x. Erotuksena äxättömään se 10e, mikäli gigantin hintoja katsoo. Muualta tilattuna toki eri hinnat. Tehorauta ei toki taida noita bundleja antaa kylkeen.

Itsellä siis vastaava projekti menossa ja ajatus oli ihan pelkässä 3600:ssa pysyä, mutta ostin tuon X version, kun hintaero noin siedettävä. Eroahan nuilla ei loppujen lopuksi taida juuri olla paljoakaan.
BF-jälkimainingeista osui kieltämättä erinomainen tarjous kohdille. Prosessorin suhteen olen nyt kytännyt euroopan kauppoja, mutta eipä tuo hinta näytä juurikaan alle 199,00€ (Amazon) tulevan ja toisaalta olisi kiva ostaa kalleimmat läheltä takuiden ja mahdollisten vikakappaleiden pelossa. Tietty olisi myös kiva vähän tukea suomalaista. Varmaan otan kuitenkin tuon normi 3600:n, koska tässä vaiheessa muutamankin kympin erot kertyvät ja toisaalta prossu lienee ensimmäinen päivitettävä tulevaisuudessa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 700
BF-jälkimainingeista osui kieltämättä erinomainen tarjous kohdille. Prosessorin suhteen olen nyt kytännyt euroopan kauppoja, mutta eipä tuo hinta näytä juurikaan alle 199,00€ (Amazon) tulevan ja toisaalta olisi kiva ostaa kalleimmat läheltä takuiden ja mahdollisten vikakappaleiden pelossa. Tietty olisi myös kiva vähän tukea suomalaista. Varmaan otan kuitenkin tuon normi 3600:n, koska tässä vaiheessa muutamankin kympin erot kertyvät ja toisaalta prossu lienee ensimmäinen päivitettävä tulevaisuudessa.
Ero on Gigantissa nyt kympin ja joku ostaa sen pelikoodin sinulta , kunhan myyt kärsivällisesti. Tällä hetkellä näyttää hinta olevan 15€ , jos on kiire ja 20€ , jos odottaa että ne 15€ kaverit on myyneet ensin omansa.

Tietenkin 3600+hyvä 30€ jäähy on parempi diili samaan hintaan, mutta eipä tällä hetkellä kukaan myy sitä alle 200€..
 
Liittynyt
02.12.2019
Viestejä
32
Ero on Gigantissa nyt kympin ja joku ostaa sen pelikoodin sinulta , kunhan myyt kärsivällisesti. Tällä hetkellä näyttää hinta olevan 15€ , jos on kiire ja 20€ , jos odottaa että ne 15€ kaverit on myyneet ensin omansa.

Tietenkin 3600+hyvä 30€ jäähy on parempi diili samaan hintaan, mutta eipä tällä hetkellä kukaan myy sitä alle 200€..
Mieluummin oottelen josko jokin tarjous osuisi kuin lähden arpomaan myynnin kanssa, varsinkin kun nyt näyttää siltä että osa osista saapuu vasta reilusti tammikuun puollella. Lisäksi jos tilaan täysihintaisenkin paketin Tehoraudalta niin noi 5,90€ postit jakaantuu useemman osan kesken ja hinta on aika lähellä tota 205€.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
95 038
Viestejä
1 912 916
Jäsenet
40 330
Uusin jäsen
Puronen

Hinta.fi

Ylös Bottom