ALIEN: covenant

Viestiketju alueella 'TV- & nettisarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja STech, 25.12.2016.

 1. Taikaorava

  Taikaorava

  Viestejä:
  38
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kävin katsomassa eilen.
  Kyllä tuo Domen arvio on oikeassa noissa leffan heikkouksissa.
  Miehistön käytös häiritsi läpi leffan.
  Miten noin tärkeän tehtävän miehistöksi voi päätyä lauma stressitilanteessa päättömästi toimivia hysteerikkoja?

  Oli se kuitenkin Prometheusta parempi ja juonessakin on enemmän järkeä ja istuu hyvin Alien loreen.
   
 2. opelman

  opelman

  Viestejä:
  717
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kauhia kasa paskaa tää elokuva oli. Silli salaatti oli. Mutta kyllähän tästä extended cut pitää hommata jahka tulee. Vähän tyhmästi oli tuo alienin alkuperä tässä selvitetty.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2017
 3. Juha™[FIN]

  Juha™[FIN] Tukijäsen

  Viestejä:
  275
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Miksi edes kirjoitat tällaisen kommentin, kun et vaivaudu perustelemaan?
  Tai älä sittenkään, tuntuu että että nyt saattaa tulla seuraavaksi spoilauksia, koska ulosanti...
   
 4. Sleipnir

  Sleipnir R&T- jäsen #6 Platinum-jäsen Make ATK Great Again Team SER

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Luin tuon Domen arvostelun nyt elokuvan nähtyäni ja pakko sanoa, että tuossa tulee kyllä hyvin elokuvan ongelmat esille, vaikkakin hieman kärjistettynä. Hahmot ovat kaikki, Fassbenderia lukuunottamatta, tylsiä ja paperinohuita eikä sopinut maailmaan tai rooleihinsa ollenkaan. Alien(xenomorph), joka kuitenkin on yksi elokuvahistorian pelottavimmistä ja tuhoisimmista olennoista, on tässä täysin mitäänsanomaton sivuhahmo jonka läsnäolo ei aiheuta minkäänlaisia väristyksiä eikä sen tappaminen tuota oikein mitään ongelmia sankareillemme. Myös loppuratkaisu oli täysin odotettavissa, vaikka tuntui että sillä haetaan jotain suurta twistiä ja hämmennystä.

  Oli elokuvassa jotain hyvääkin. Fassbender vetää roolinsa hyvin. Paikoittain komeasti tehty sekä kuvattu. Muutama hyvä, jopa pientä hermostuneisuutta aiheuttava kohtaus.

  1,5/5
   
 5. Collusion

  Collusion

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tulin juuri leffateatterista ja elokuva oli kyllä kokonaisuudessaan suuri pettymys. Käsikirjoituksesta, ohjauksesta ja näyttelystä puuttui kaikki se hienovaraisuus joka teki alkuperäisistä (1&2 ja 3) Alien-elokuvista hyviä. Suurin suuttumusta ja pään pyörittelyä aiheuttanut asia oli henkilöhahmoille kirjoitetut uskomattomat käyttäytymismallit, jotka lähinnä loukkasivat tyhmyydellään. Kuka laittaisi tuollaisia ihmisiä avaruusalukseen?

  Se on ihan selvää, että elokuvan nimessä on Alien lähinnä kassavirran optimoinnin takia. Idyllinen ja tunnettu paholainen on täysin sivuosassa. Alkuperäinen soundtrack loi välillä nostalgisia fiiliksiä. Alkuperäisten elokuvien maailmaa rikastuttanut funktionaalinen, mutta työläs ympäröivä teknologia loisti poissaolollaan. Laajempi tarina taustalla on kyllä mielenkiintoinen. Ihmettelen suuresti, miksei sitä voitu kertoa paremmin.

  Enpä olisi uskonut sanovani tätä koskaan, mutta pidin Prometheuksesta enemmän. Vaikka sekin aiheutti aikanaan hampaiden narskuttelua käsikirjoituksen osalta, niin parin päivän takainen uusinta TV:stä jätti paremman maun suuhun kuin tämä uutuus. Covenant lupaili tarinalle jatkoa ja katsoisin elokuvan ainoastaan täyttääkseni juoniaukot Prometheuksen ja seuraavan, toivottavasti paremman elokuvan välillä.
   
 6. River Hudson

  River Hudson

  Viestejä:
  163
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Kieltämättä Prometheus tuntuu nyt paremmalta. Jotenkin vaisu tekele oli tämä. Fassbender oli hyvä mutta muut hahmot aika mitäänsanomattomia. Prometheuksessa hahmojen tyhmyys ei häiritse mutta tässä se oli jo liian silmäänpistävää.
   
 7. syvalta

  syvalta

  Viestejä:
  146
  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Tää oli juonellisesti typerin ja katsojaa kohtaan loukkaavin elokuva jonka oon nähnyt tänä vuonna ja tässä vajaan viiden kuukauden aikana oon katsonut mm. Street Trashin.
   
  PäteväKatainen tykkää tästä.
 8. Juha™[FIN]

  Juha™[FIN] Tukijäsen

  Viestejä:
  275
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Facebook vilisee kaikanlaista hupijuttua ja meemiä (ainakin minulla kun olen tykännyt Alien-sivusta), ja eilen taisin nähdä vauvan, face hugger- pehmolelun kanssa.
  Joka tuutista tulee videopätkiä elokuvasta ja muuta.

  Pointtini on se että se pelottavuus ja mystisyys on jo ajat sitten kadonnut Xenomorpheista, ja monsterista on tullut muodikas markkinavetojuhta. Toki kaikki tietää miltä monsteri näyttää, mutta tässäkö ne ideat nyt sitten on?
  En ole sentään mikään pienestä nillittäjä, mainonta ja yleinen "kohina" toki kuuluu tällaisten isojen leffojen ympärille. Mutta mielestäni
  markkinointipuoli ja mainonta voisi olla muunlaistakin, esimerkiksi hillitympää ja säästelevää. Alien on kuitenkin sellainen ilmiönä, että
  katsojat löytää kyllä muutenkin luukuille. Tosin mitä teidän kommenttejanne luin, se pelottavuus ja armottomuus lienee nyt viimeistään kadonnut
  sarjasta, joten ehkäpä Alien maailma on enää tätä, eli visuaalista karkkia ja sen maailman tutkimista joukolla säntäileviä ihmisiä. Joten sosiaalinen
  media peilaa sitten ihan hyvin itse elokuvaakin.

  Tuntuu siltä, että toisenlaisella jengillä leffasta saisi armottomamman. Kaikki kunnia Scottille, mutta odotan entistä innokkaammin Neill Blomkampin
  versiota.

  Nämä mietteeni nyt perustui toki muiden mielipiteisiin, ja itsekin vielä tämän katson toki.
  Ps. Predatoristakin tulee uusi elokuva. Sillä on kyllä hyvä ohjaaja, mutta näyttelijäkaarti ei kiinnosta pätkän vertaa ainakaan paperilla. Iso Arskalle oli kirjoitettu rooli, mutta oli niin mitätön että hän kieltäytyi. Tulee mieleen että mitä helvettiä ne siellä tuotantoportaassa mietti noin tehdessään? Onhan miehellä ikää, mutta silti se olisi varmaan sen 100 milliä vetänyt katsojilta lippuluukulla enemmän... (Off-topic loppu)
   
 9. River Hudson

  River Hudson

  Viestejä:
  163
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Blomkampin leffa on kuopattu jo eikä sitä tehdä. Tämän on herra itse vahvistanut.
   
 10. Juha™[FIN]

  Juha™[FIN] Tukijäsen

  Viestejä:
  275
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  No voihan per...
  Viimeisin lukemani oli että käsikirjoitus oli, ja Scottin pyyntö (tai lienee käsky enemmänkin) että saa oman alieninsa tehtyä ensin.
  Toisaalta nyt kun Ridley höpöttelee että tästä tehdään kokonainen sarja elokuvia, eipä Blomkampin projektin peruuntuminen yllätä.
  Edit: Tjaahas, ei ollutkaan käsistä jos Scottiin on luottaminen:
  Ridley Scott Claims No Script for Neill Blomkamp’s ‘Alien 5’


  Eniten olisi kyllä kiinnostanut nähdä, kuinka Wievern ja Biehnin tarina olisi laitettu kunnolla lukkoon. Konseptikuvat oli jo hyviä.
  Noh, se siitä sitten.

  [​IMG]

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2017
 11. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  623
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuo lentävä pimpero lienee parasta antia filkassa?
   
  Sgt.barnes tykkää tästä.
 12. Juha™[FIN]

  Juha™[FIN] Tukijäsen

  Viestejä:
  275
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Viimeksi muokattu: 20.05.2017
 13. akse

  akse

  Viestejä:
  507
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Joo ei tarvii teatteriin vaivautua.
   
  nestori tykkää tästä.
 14. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  740
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hannibal-sarjan luojalta tyly tuomio uusille Alien-elokuville: Kuin huonoja Perjantai 13. -jatko-osia

   
 15. PyyZi

  PyyZi

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  18.03.2017
  Mene katsomaan tämä leffa jos tykkäät "goresta" jos haluat mennä katsomaan alkuperäisen alienin tapaista mestariteosta niin älä mene.
   
  PäteväKatainen ja Stanley H. Tweedle tykkäävät tästä.
 16. STech

  STech

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  26.11.2016
  Ei tämä nyt mielestäni niin surkea leffa ollut kuin kaikki tykkäävät julistaa. Henkilöhahmot olivat ohuet juu ja toimintakohtaukset nopeutuksineen hieman övereitä niinkuin nykyään tapana on. CGI ei istu alienleffaan ja Davidin ja Walterin matrix kaksintaistelu oli aika facepalm. Mutta Prometheuksen tarinaa jatkettiin hyvin ja leffan pointti olikin ihmisen luoman androidin epäinhimmillisyys, ja Davidin synkkä olemus paljastui hienosti.

   
  Ponnistus tykkää tästä.
 17. Juha™[FIN]

  Juha™[FIN] Tukijäsen

  Viestejä:
  275
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Joo lisännen edelliseen litaniaani että hyvä scifileffahan tämä oli, tätä gengreä kun ei kuitenkaan usein saa nauttia isolla rahalla tehtynä.
  Mutta Alien/Aliens - leffoihin ja Scottin kyvyt tietäen aika pettymys kyllä. Eipä tästä käsiksestä parempaa olisikaan revitty.

  Hyvin näkee että foorumeilla ja tubessa moni hehkuttaakin leffaa. Kyseessä on yleensä nuorempaa sukupolvea edustavat, ne ei välttämättä
  niin paljoa vertaile kymmeniä vuosia vanhoihin alkuperäisiin. Okay toki sekin.
  Toisaalta joku arvostelija sanoi että pitäisi ehkä olla realistikin, eli kahden ekan tasoa on vaikeaa enää saavuttaa. Tiedä häntä.
  Ainakaan pelottava tämä leffa ei ollut missään vaiheessa.
   
 18. Romu

  Romu

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Aivan ok viihdettä tuo oli, eli moneen kertaan kierrätetty kuvio, jonka ympärille oltiin kyhätty vähän jotain uutta. Ei ole mikään yllätys ettei päästy ekan (tai edes toisen) tasolle, koska lähtökohdat ovat olleet aivan erilaiset. Tämän jatko-osan tarkoitus oli tuottaa mahdollisimman paljon rahaa, ja se onnistuu siten että elokuva ei ole hidastempoinen (toisin kuin alkuperäinen), rytinää riittää ja ärsyttää mahdollisimman harvoja.
   
 19. Raskolnikov

  Raskolnikov

  Viestejä:
  131
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  No olihan tämä nyt heikko kokonaisuutena.

  - ontot ja mitäänsanomattomat henkilöhahmot

  - onneton juoni

  - CGI puski liian vahvasti läpi alieneista

  - kohtaus, jossa roikutaan vaijerin varassa aluksesta

  + visuaalisesti hieno

  + Fassbender
   
 20. k334

  k334

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Ah apua miten täynnä idioottimaisuuksia tämä oli

  - nukutuskapselit tehty aineesta joka tärähdyksen sattuessa paukahtaa helposti liekkeihin
  - kapteeni ja second in command laitetaan molemmaat tutkimaan vierasta planeettaa/ alien laivaa?
  - mennään alien laivalle/planeetalla ilman hazmat pukua tai vastaavaa
  - ensimmäisen vaaratilanteen edessä miehisti panikoi/tupeltaa kuin kanit, onko nämä palkattu työkkärin alelaarista vaikka miljardien/biljardien alus ja tuhannet henget vastuulla=?
  - tiedetään että lihanpaloiksi repivä alien riehuu ympäristössä niin lähdetään itsestään suihkuun ja paskalle 500 metrinpäähän muista ilman aseita
  -alien munaan kurkistus ja ihmettely davidin kehotuksesta vaikka oli havaittavaa hetki aiemmin että david oli varsin hyvää pataa alienien kanssa ja ei moksiskaan kun paloiksi revitty miehistönjäsen on samassa tilassa?
  -alienille on ilmeisesti koulutettu mikä on rynnäkkökivääri ja miten se toimii kun osaa suojasta suojaan mennä sitä vastaan
  -miljardien avaruusalus AI ei tunnista mikä on oma android ja mikä on aivan eri mallia vanha ja antaa tälle käytön
  -miksi androidin pitää avata aluksella ovia eikö AI puhuminen riitä?
  -alien kasvoi noin 5 minuutissa 15 centtisestä 2 metriseksi

  Lisää varmaan löytyy kun miettii.

  1.5/5
   
  PäteväKatainen, Sepander, hema ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 21. syvalta

  syvalta

  Viestejä:
  146
  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Jos jotain positiivista tästä pitää hakea, niin täähän leffa floppasi oikein kunnolla box officessa ja Scottin suunnitelmat jatko-osista saattoi hyvinkin mennä sen sileän tien.
   
 22. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  1 908
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Joo-o, tulipahan tämä vihdoinkin katsottua.

  Oli huono kieltämättä, mutta ei mielestäni kuitenkaan ihan niin täyspaska kuin Prometheus, mutta siihen nyt ei paljon vaadita. Alku vaikutti ihan hyvältä, mutta aika pian lähti taas mopo käsistä ja leffa meni täydeksi sillisalaatiksi.

  Scottilla on sama vika kuin näillä muillakin entisillä suuruuksilla, eli eivät vanhuudenhöperyydessään enää näe/ymmärrä millaista tuubaa oikein tuottavat. Katsojan älykkyyden aliarvioiminen noilla aiemmin listatuilla tavoilla aiheuttaa niin suuren määrän facepalm-hetkiä, että niitä ei pelastettaisi edes kunnon käsikirjoituksella, jota tässä ei siis myöskään ole.
   
 23. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  231
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Tämän voisi varmaan tulkita niin, että tutkijalla ei ollut syytä olettaa davidin pystyvän vahingoittamaan ihmistä, vaikka muuten vähän erikoinen olikin. Eikös kaikissa androideissa ollut joku esto, mikä estää tekemästä sitä.
   
 24. greenlight

  greenlight

  Viestejä:
  392
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kelasin läpi nyt kun bluray-versio on tullut... hmm... jakoon. Elokuva oli oikeastaan kliseistä traileriaan parempi. Nykyajan sjw-paskan sijaan oli nautinnollista katsoa, kuinka tyhmät ämmät sähläävät ja onnistuvat lopulta tapattamaan itsensä polttamalla aluksensa maan tasalle. Pisteet siitä! Toisaalta elokuva oli monella tapaa tyhmä modernisaatio klassisesta Alienista. Itse alienia saatiinkin kokovartalokuviin aivan riittävästi yhden sukupolven tarpeisiin.

  Traileria katsoessa facepalmasin rankasti juuri siinä kohti, kun se yksi tyyppi käytännössä sukelsi kukkaan pää edellä ja vähemmän yllättäen sai facehuggeria naamalle. Elokuvassa kohtaus oli kuitenkin pohjustettu tuolla yllä mainitulla tavalla ja minulle se riitti mainiosti.

  En ollut Alien-fani aiemminkaan, joten siitäkään syystä en pettynyt elokuvaan. Vahva 6/10.
   
 25. poklu

  poklu

  Viestejä:
  170
  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Tuntui kuin elokuva olisi käsikirjoitettu cp-vammaisille lapsille, niin paljon idioottimaisuuksia ja juoniaukkoja se sisälsi. Miten tämä on voinut saada hyväksynnän yhtään keltään? Ridley Scotthan on jotain 80v eli taitaa olla jo vanhuuden höperyys iskenyt ja se selittää osan elokuvan surkeudesta. Toivottavasti ei jatkossa ohjaa enää yhtään mitään.
   
  PäteväKatainen tykkää tästä.
 26. Paramedic

  Paramedic

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Paskalla on tekijänsä
   
 27. trulez

  trulez

  Viestejä:
  23
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Katselin tämän eilen ja en pitänyt.

  -näyttelijävalinnat Fassbenderiä lukuunottamatta skeidaa
  -alienit ei lainkaan pelottavia ja lähes naurettavia
  -skripti hirveetä kuraa jossa hahmot tekee täysin järjenvastaisia ratkaisuja jatkuvasti

  +komeet maisemat
  +Fassbender

  Kokonaisuutena sellanen 5/10.
   
 28. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  2 393
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä. Ja vielä tuodaan saastunut kaveri sisälle ilman suojapukua, viedään johonkin huoneeseen, jonka eristys on huonompi kuin paikallisessa terveyskeskuksessa.

  5/10 on ihan hyvä arvosana tälle.
   
 29. Spartacus

  Spartacus

  Viestejä:
  602
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oliko nuo Alienit aikaisemmin noin vahvoja? Tässä puski päällään avaruudessa lentämämään kykenevän aluksen "tuulilasin" säröille yhdellä iskulla. Ja sitten se pieni Alieni puski sen karanteenihuoneen lasin rikki hetkessä ja luulisi, että se olisi tehty sen verran vahvasta aineesta ettei karenteenipotilas sitä saa millään lyömäaseella rikki.
  Sekä tietysti miten helvetissä Alien kasvoi täysimittaiseksi minuuteissa :confused:

  Mutta tykkäsin silti, todella omituisia mokia mitä en tajua miten tämän kokoisen budjetin leffoissa voi olla, mutta jos noille pystyi ummistamaan silmänsä niin ihan viihdyttävää settiä.
   
 30. Sepander

  Sepander Team SER

  Viestejä:
  451
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Miehistön paineensietokyky vastasi lumihiutaletta. :D Luulisi, että tuommosen mahtioperaation miehistöön palkataan vain kaikista kovimmat jätkät tyyliin Neil Armstrongeja ja Buzz Aldrineja.

  Onhan se toki ymmärrettävää, että elokuvaan pitää saada toimintaa, mutta miksi noin halvalla tavalla ja mutkia oikoen? Kaikki rimat alitettiin.
   
  Raskolnikov tykkää tästä.
 31. Ponnistus

  Ponnistus

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  25.02.2017
  Pakko ottaa vähän esiin asioita kun jengi tuntuu helposti lyttäävän asioita heti kun keksivät jonkun syyn, ilman että ajateltaisiin myös toiselta kantilta. Itse pidin leffasta, ei se parhautta ole mutta oikein pätevää kampetta ja audio-visuaalisesti muutamat kohtaukset oikein nappeja
  -Ei se kapseli ehkä yksinään tärähdyksestä syttynyt, kai keskityit ja huomasit miksi tämä ''tärähdys'' aluksella alunperin tuli?
  -Tuon planeetan ilmakehä yms yms oli ehkä onnistuttu selvittämään ennen alukselta ulostautumista kohtausten ulkopuolella?
  -Aika moneen otteeseen tässä elokuvassa koitettiin hienovaraisesti vihjata miehistön olevan asuttajia sotilaiden tai muun eliittimiehistön sijaan.
  -Jäbä joka sinne munaan kurkisti oli myös jonkintason uskovainen(?) ja tähän päälle aiemmat pointit sekä Davidin käytös niin vapaan ajattelun omaava Androidihan vie tuollaista kuin pässiä narussa
  -Mitenkäs nuo ihan omalla planeetallamme elävät otukset tekevät? Tulevat suoraan avoimesti kohti?
  - Se että Davidin komennot oli ohjelmoitu aluksen ''äitiin'' on viesti katsojalle, ei virhe(tai no mistä minä tiedän mitä Ridley on suunnitellut jatkolle)
  -Prometheuksessa sekä tässä aika moneen otteeseen on korostettu miten Androidit on yritetty tehdä ihmismäisiksi jotta ihmiset eivät oudoksuisi/pelkäisi näitä niin paljoa. Ovien avaaminen ihmisten tavoin on varmasti yksi näitä asioita(turvallisuuden lisäksi)

  -Alienin kasvamiselle en vielä ole onnistunut löytämään muuta järkevää johtopäätöstä kuin sen että tuossahan on kohtausten välillä voinut mennä vaikka useita tunteja. Kyllä nuo Alienit kasvoivat alkuperäisissäkin aika samassa ajassa?

  tldr: Tykkäsin Prometheuksesta enemmän kun siinä painopiste oli uuden löytämisessä. Tämä taas tuntui vähän tällaiselta sillalta kahden elokuvan välillä. Haluttiin sillata Prometheusta ja tulevaa pätkää? Focus enemmän tutkimisen sijaan Davidin mielen/ohjelmoinnin muutoksissa. Vähän halvasti kyllä ohittivat aikalailla kaiken noista Insinööreistä

  E: Saan varmaan vihat päälleni; jengi haukkuu elokuvan ''aukkoja'' sekä ''tehty tyhmille''
  Kokisin että Scotti teki leffan liian miettien ja ''pintaaraapaisten'' kansa kokee leffan tyhmänä kun eivät osaa miettiä asioita syvemmin
   
  Viimeksi muokattu: 12.08.2017
  rth tykkää tästä.
 32. Ponnistus

  Ponnistus

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  25.02.2017
  Tässä oli tuo Davidin osuus kyllä nappisuoritusta, ne pienet asiat...
  Tuo uskovainenkin kun on varuillaan ja peloissaan Davidin kanssa ja pyytää tätä näyttämään mitä on tekeillään... David muuttaa käytöksensä samantien enemmän konemaiseksi ja lähtee näyttämään tietä koska tietää ihmisten odottavan Androideilta täyttä komentojen noudattamista. Tällähän David purkaa räjähdysherkän tilanteen ja alkaa kasvattamaan tämän luottamusta joka johtaakin suorastaan tukahduttavaan tilanteeseen :vihellys:
   
 33. Diziet Sma

  Diziet Sma

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tuli nähtyä tämäkin pökäle. Inhosin Prometheusta, joten odotukset olivat nollissa. Covenant oli hitusen parempi, mutta siihen ei nyt paljon vaadita. Hyviä puolia olivat CGI ja Fassbender, ajoittain. Kaikki muu oli sitten naamapalmuilua ja hampaiden kiristelyä aiheuttavaa kökköilyä.

  1/5

  Jos yrittää löytää järkevän syyn henkilöiden pöljäilylle, niin ehkä Scott halusi tehdä crossover-elokuvan yhdistämällä Alienin ja Linnunradan käsikirjan liftareille. Covenant ei olekaan ihmisten siirtokunta-alus, vaan Golgafrinchamista lähetetty arkkilaivueen alus B. Tämä selittäisi varsin hyvin, miksi miehistö on joukko hyödyttömiä idiootteja.
   
 34. River Hudson

  River Hudson

  Viestejä:
  163
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Prometheuksessa ei ärsyttänyt se että tiedemiehet päätti ottaa kypärät pois päästään hetken päästä alusta tutkittuaan mutta tässä se kyllä ärsytti suunnattomasti kun äijät oli vielä kolonisaatioon erikoistuneita ja lähdetään tuntemattomaan elinympäristöön tutkimaan vailla mitään hengityssuojainta jne. Olisivat tuon tartunnan voineet edes fiksummin kirjoittaa missä nuo kaksi olisi vaikka rikkoneet kaatuessaan yms naamasuojansa. Aivan katsojan aliarvioimista että mennään haistelemaan vieraita sieniä ja oleskellaan oudossa viidakossa. Se aluksen huone taisi olla enemmänkin sairastupa, ei mikään eristyshuone mutta voisi kyllä olettaa lasien olevan vahvempaa tekoa. Myöskään siellä temppelissä on aikas käsittämätöntä lähteä yksinään sooloilemaan.

  En vaan tajua miksi katsojan älykkyyttä aliarvioidaan näin rankasti ja kaikkien tekojen on pakko olla niin vitun tyhmiä.
   
  Mechanical Man ja Raskolnikov tykkäävät tästä.
 35. opelman

  opelman

  Viestejä:
  717
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ehkä niistä onnistuneista reissuista ei elokuvia tehä.
   
  Ponnistus tykkää tästä.
 36. HMCIndie

  HMCIndie

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Joo, "neutriinobursti". Mikä todellisuudessa ei ole mitään tuollaista nähnytkään. Pistetään tämä "scifipaskan" alle (koko muun käsiksen kanssa)

  Sen takia sitten vedetään röökit ja imetään sieniä kymmenen sentin päästä? Sitten kun verta tulee nenästä ja päästä niin otetaan hortoavasta jätkästä hali?

  Jotka olivat mäpänneet ja suunnitelleet matkaa alkuperäiseen kohteeseensa vuosia. Nyt sitten vain vaihtoivat mestaan josta eivät tienneet mitään ja möhlivät kaiken.

  Selittääkö tuo muutenkaan miehistön tajuttoman tyhmyyden? Kapteeni sanoo about näin "security protocols in place, keep the doors locked". Viisi minuuttia senjälkeen nähdään kun pilotti aluksen alla ja ovi sepposen selällään ilman että kukaan sinne katsoo.

  Ja jos kerran jäbä on "pässi" (kuten itse sanoit) niin silloinhan kritiikki on kohdillaan. Pässeiksihän noita kaikkia täällä haukutaan.

  Jätkän uskovaisuutta ei muutenkaan tuotu esille kuin yhdessä paskassa lainissa. Sitten koko homma unohdettiin.

  Menkööt vaikka ovien kautta, ihan sama.

  Niin, kuten Prometheuksen loogiset pölhöydet olivat yhtälailla nerokasta käsikirjoittamista (eivät olleet). Se, että leffassa ei ole viddu päätä eikä häntää ole minusta mikään puolustus.

  Auttaisi asiaa jos ne eivät tekisi niistä droideistaan murhanhimoisia kusipäitä.

  Se kasvaa kesken shotin. Katsoitko edes leffaa vai oliko aivot tippuneet tuossa vaiheessa jo ulos?

  Tää leffa on kevyt 1/5.

  p.s Eikö ketään muita häiritse se, että mystiset Space Jockeyt on nykyään kaapuihin pukeutuvia hillbillejä jotka asuvat kivitaloissa. KIVITALOISSA? Mihin kaikki uskomattoman siisti Gigerin designaus hävisi? Biomekaaninen konsepti? Ainoat viittaukset oikeasti alienimaisiin juttuihin ovat alkuperäinen alien ja avaruusalus. Joilla ei ole visuaalisesti enää mitääntekemistä Engineerien kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 15.08.2017
  Diziet Sma ja Vais tykkäävät tästä.
 37. Ponnistus

  Ponnistus

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  25.02.2017
  En ole tarpeeksi perehtynyt maailmankaikkeuden fysiikkaan jotta osaisin sanoa tuollaisen olevan mahdollista. Kunhan totean, että jos haluat 1:1 maailmankaikkeuden realiteettien kanssa, kannattaneen pysyä dokumenteissa. Eivät ole nää Sci-Fit sun juttusi ehkä  Ihan hyvin mielestäni oli selitetty miksi tuolle planeetalle sitten päätyivät vierailemaan.

  En muista tuota kyseistä kohtausta, mutta on sitä tyhmempiäkin hahmoja nähty. imo jos ei sienien haistelua lasketa niin omaan mieleen ei mitään sen kummempia taikka typeriä asioita jäänyt.  Miten olisit itse tuon kohtauksen toteuttanut? Kuten aiemmin sanoin, David veteli oikeista naruista.
  Ja usko tuotiin kyllä esille enemmän kuin kerran. Ei ehkä suoraan mutta tuotiin kumminkin.  Valitat ekana kun ei ole 1:1 oikean maailman sääntöjen kanssa? Ja nyt taas sivuutat faktan, että ei ole ollenkaan kaukaa haettua tuo noiden käytös jos vaikka vertaamme jo tiedossa oleviin lajeihin.  No niinhän he tekivätkin, David vaan on aiempaa mallia jolla on vielä luomisen taito. Tähän päälle vähän yksinäisyyttä ja miksei paskaa kasvatustakin(?) :D  Arqumenttisi on epätosi ja ei pidä paikkaansa. Kun tuo Xeno chestburstaa tuosta miehestä on hämärää. Välissä on kohtausta pääalukselta jonka jälkeen tulemme takaisin retkikunnan pariin joka pitääkin selvää vahtia ja ulkona onkin jo täysin pimeää. Välissä on siis voinut olla useampikin tunti. Pistetään tämä paskan kritiikkisi alle(kuten koko muukin postaus)

  Kivitalot ja kaavut ihan fine minusta, ainoastaan tuo ''torilla tavataan'' vähän häiritsi kun tuntuivat kaikki menevän melko greek-style. Toisaalta jos näitä on haluttu verrata johonkin Olympokseen tai jtn?

  E: Taino, juuri selästä ulospuskeneen Xenon pää oli vähän turhan vahva, ainakin oven lasia vasten
   
  HMCIndie tykkää tästä.
 38. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  1 287
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Se ehti kuolla, eivät onneksi halventaneet hänen töitään tuon enempää.
   
 39. STech

  STech

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  26.11.2016
  Jengi ei tunnu ymmärtävän että sekä Prometheuksen että Covenantin teema ja pointti on käsitellä elämän luomista ja syntyä. Erityisesti ihmisen luoman tekoälyn näkemystä aiheesta, joka on huomattavasti raadollisempi mutta myös loogisempi kuin ihmisten itsensä.

  Tietysti tämä syvempi teema hukkuu nykyajan tyyliin toteutetun päättömän toiminnan alle
   
  Ponnistus ja Collusion tykkäävät tästä.
 40. HMCIndie

  HMCIndie

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Et ole perehtynyt, mutta jaksoit esittää kuitenkin mielipiteesi "kyllä tuo on mahdollista!". Hienoa, noihan se pitääkin, pää pystyssä vaan selitellään mitä sattuu ja jälkeenpäin sanotaan "ihan sama, en tiennyt mistään mitään". Tähän hymiö ;)

  Koska musiikki. Aaahaha.

  Kaikilla kieltämättä ei ole makua tai logiikkaa ja niitä ei sinne päähän voi oikein muut pistää. Meitsilläkin muutama frendi jotka katsovat leffoja tyyliin "ihan sama", mutta he eivät osallistukaan leffoja kritisoiviin keskusteluihin koska heidän nautintonsa on vähän niinkun madon nautinnot siitä kun ne ryömii mudassa. Ei sitä voi selittää loogisesti.

  Ei häirinnyt yhtään verilammikkoon kompastelu (samalla vielä kattoon ammuskellen ja myöhemmin tuhoten koko oman aluksensa)? Siis tyhmempää paskaa saa hakea (Prometheuksesta kyllä löytyy lisää).

  En olisi missään nimessä tehnyt leffaa jonka koko peruste on se, että androidi kehitteli alien lajin. Se tuhoaa mytologian muuttamalla alienit muukalaisista avaruuden syövereistä ihmisten/androidien (jos androidi tuollaisen pystyy tekemään niin kyllä sitten kuka tahansa tiedemieskin) luomiksi asioiksi. Makuasioita, mutta jos tuota ei Ridley itse huomaa niin ei sitä voi kukaan hänelle sanoa, senvuoksi leffoilla on eri ohjaajia. Nyt mies veti metsään niin että rytisi.

  Kun sanot, että David veteli oikeista naruista niin en kyllä ymmärrä yhtään. Eihän David tehnyt muuta kuin vei Kapteenin "kuolinhuoneeseen" (joka ei aiheuttanut miehessä mitään reaktiota vaikka just näki kuolleen miehistönjäsenensä ja David suojeli hänen tappajaansa). Senjälkeen David oli vain, että "tein murhaavia avaruusolioita" ja tuus katsoo mitä tein tänne pimeään huoneeseen.

  Millä ihmeen tavalla tuo on "oikeista naruista vetelemistä"? Tuollaistahan tekee kuka tahansa amatööripsykopaatti.

  Itse kohtauksen olisi voinut parantaa niin, että muna ja sen aukeaminen olisi ollut Se Juttu eikä vain tuollainen puolivillainen tunnelmaton paske. Se olisi vaatinut koko leffan rakenteen muuttamista, mutta jos sille linjalle ei halua lähteä niin sitten olisin vain A) esitellyt munan aiemmin B) asetellut katsojat tilaan jossa yksi miehistön jäsen olisi jo munittu (ei kapteeni), jolloin David vain odottelisi, että milloin lähtee. Pientä jännitystä siitä olisi lähtenyt, mutta koko paljastus Davidista munan "luojana" on vaan niin tajuttoman spede että sen selittäminen tulee automaattisesti paskantamaan kohtauksen. Senvuoksi irrottaisin sen eripaikkaan.

  Se oli hei eri henkilö joka valitti alienin juoksusta. Se on minulle yksi hailee miten se liikkuu (Tosin vuoden 1986 aliensissa ne liikkuivat hienommin ja näyttivät paremmilta).

  Tosin tuo ei ole Alien-tarina. Jos tuollainen tarina tehtäisiin se voisi oikeastaan olla upea, mutta se vaatisi niitä androideja useampia. Davidin mallejahan on varmaan ollut tuhansia joten sekosivatko ne kaikki? Jos eivät miksi eivät? Mikä erottaa androidin ihmisestä jos se on ihan samanlainen, mutta voimakkaampi (Davidhän ITKI!).

  Katsoin kohtauksen uusiksi ja otus kasvaa samassa shotissa missä David heiluttelee käsiään kuin joku spede (mistä lähtien Alien on ollut koira?). Mikä tekee kriitikistä paskan, näethän itsekin silmilläsi että näin tapahtuu?

  Kyllä meitsi ymmärtää että se kasvaa, kasvaahan se ekassa Alienissakin. Mutta kun siinä on tehty tyylillä. Tässä taas... no, ilman mitään tyyliä.

  Tuosta päästään taas "maku"asioihin ja joillekin ihmisillä se maku on vaan paska. Katsojilla se saa ollakin, mutta ohjaajalle toivoisi tietenkin parempaa visiota.

  Ja ei siis sillä kyllä meitsikin nauttii välillä paskoista leffoista, niistä saa juteltua enemmän kuin keskiverroista.

  peace.
   
  Viimeksi muokattu: 16.08.2017
 41. HMCIndie

  HMCIndie

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Hienoa ja syvää joo. Paitsi, että eihän tuo ole syvää vaan se on ihan tuossa pinnan päällä. Se syvyyshän on se mikä tuosta puuttuu. Nämä leffathan eivät oikeastaan käsittele näitä asioita muuten kuin mainitsemalla ne (ja Prometheuksen alku missä jengi lähtee toiselle planeetalle etsimään luojaa koska maalaus on niin syvää etten tajua).
   
 42. poklu

  poklu

  Viestejä:
  170
  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Se että menivät uudelle tuntemattomalle planeetalle ilman kypäriä tai suojavarusteita on täysin anteeksiantamatonta. Tuossa ylempänä joku sanoi että ehkä kameroidon ulkopuolella varmaan tutkivat että ilmakehä on vaaratonta. No mitä sitten jos tutkivatkin? Nimenomaan vaikka ilmakehä olisi kuinka täydellistä niin itse planeetan kasvillisuus voi olla täynnä vaarallisia mikrobeja ja viruksia. Pelkästään maapallolla kun menee esim Afrikkaan niin pitää jo ottaa ties mitä rokotteita että pysyy elossa.

  Nämä maailman parhaat tiedemiehet ja tutkijat eivät välitä mitään vaan käppäilevät ja hengittävät tuntemattomia hiukkasia nenäänsä ilman huolen häivää vain koska ilmakehä on ihmiselle sopivaa. Aivan helvetin järjetöntä. Niin ja koko elokuva vielä pohjautui tuohon että tartunta tuli juurikin uuden planeetan hiukkasista ja mikrobeista joten todellakin olisi noiden sisäänhengittäminen pitänyt ottaa edes jonkun huomioon. Kukaan ei sanonut aiheesta sanaakaan.
   
  Raskolnikov, PäteväKatainen ja BryciFani tykkäävät tästä.
 43. Ponnistus

  Ponnistus

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  25.02.2017
  Enhän minä noin sanonut taikka tarkoittanut. Jos ilmaisuni oli huono niin siitä pahoittelut. Totesin etten ole perehtynyt syvällisemmin maailmankaikkeuden kaikkiin toimintoihin enkä osaa sanoa olisiko juuri ''neutriinopurkauksella'' tuollaiset vaikutukset. Mutta omalla ajattelullani en nähnyt mitään mahdottomuutta etteikö jokin avaruudellinen ilmiö olisi voinut alusta vahingoittaa esmes-tavalla.
  Ja eihän nyt ihmisiltä voi vaatia täydellistä tietämystä vaikka asioista mielipiteitä nettifoorumilla tekisikin? Varsinkaan vaikka elokuvasta.
  Ei, ikävästi noukit yhden vaivaisen asian monien joukosta miksi tämä oli mielestäni ihan hyvä leffa ja päälle vielä naurat. Itse olen myös tavannut henkilöitä joiden kanssa keskustelusta ei vain tule mitään koska näiden pitää käydä hyökkääviksi tarpeettomista syistä
  En ole itse astunut verilammikkoon enkä toivottavasti joudukkaan. Mutta näin verilammikkoon astumattomana en näe millään tavoin mahdottomaksi etteikö se voisi sopivissa olosuhteissa olla perhanan liukas? Samaten tuo että liukastuessa lentää laukaus kattoon, on sitä ihan oikeassa elämässä hullumpaakin nähty.
  En usko että Ridley haki tässä rauhallista Mars^2-colonization sim elokuvaa.
  Miten mielestäsi Xenojen synty olisi pitänyt kertoa tai mikä olisi ollut parempi ''origin story''. Nythän se on toistaiseksi David jatkojalostanut Insinöörien jo tehtyä tuotetta? David ei siis ole tyhjästä tehnyt munia taikka muitakaan. Siksi myös hymähti alussa iloisesti kun kuuli aluksen olevan täynnä asuttajia : P

  Niin tein itsekkin enkä kyllä missään vaiheessa huomaa sen kasvavan samassa kohtauksessa. Näiden välissä kyllä. Pystyisitkö tarkentamaan missä kohtaa elokuvaa, kun en ite onnistunut löytämään oikeata kohtaa selvästi? : p
  En tiedä paljonko niitä on ollut tai onko David jonkinlainen prototyyppi. Omia ajatuksia; Maassa näiden virheisiin pystytään varmaan puuttumaan ja ne voidaan sammuttaa/tappaa/jotain. Kun taas David oli ollut sen kymmenen vuotta(?) yksin, jos ihminen voi tulla hulluksi niin miksei myös kone? Ja en ole varma taikka ekspertti, mutta eikös tuollainen koodinpätkä pystyisi ajan kanssa korruptoitumaan
  Makunsa kullakin, se että jotkut tykkää toisenlaisesta kuin sinä ei tee heidän maustaan paskoja. Haukut myös varmaan muiden musiikkimakua?
  Jokatapauksessa kiitos ystävällisistä sanoista, kauniisti muotoiltu.
   
 44. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen Team SER

  Viestejä:
  960
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pidetäänpäs keskustelu asiallisena! Jokaisella on oikeus mielipiteeseen, eikä siitä tarvitse hermostua/alkaa haukkumaan.:swait:
   
 45. HMCIndie

  HMCIndie

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Hups tarkoitus ei ollut tosiaan vaikuttaa hermostuneelta, tuli vaan vähän kärkkäästi taas.

  Ei kun tuo nyt ei ollut se mitä yritin sanoa. Yritin sanoa että: "Yksi ohjaajan tärkeimmistä ominaisuuksista on hyvä maku." ja Ridley meni sen toiselle puolelle ihan vaan sillä että keskittyi mauttomiin juttuihin.

  Musiikki ja leffat eivät minusta suoraan vertaannu sillä musaa ei voi analysoida kovin loogisella tavalla, ainakaan maallikoiden.
   
 46. Mengele Arkel

  Mengele Arkel

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  OT: Aika mautonta tekstiä. Toivottavasti olet ylpeä itsestäsi.
   
 47. poklu

  poklu

  Viestejä:
  170
  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Miksi ihmeessä tuosta pitäisi olla ylpeä ja miksi oikein toivot sitä?

  Mutta tosiaankin kyllä hämmentävän huono elokuva varsinkin kun ajattelee miten iso budjetti ja leffasarja kyseessä.
   
 48. Mengele Arkel

  Mengele Arkel

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Sano sinä miksi tämä leffa tuntuu olevan käsikirjoitettu CP-vammaisille lapsille? ja jos et ymmärrä kielikuvaustani, niin et ymmärrä, en sulta muuta odotakkaan.
   
 49. Mechanical Man

  Mechanical Man

  Viestejä:
  531
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  omg joku sanoi jotakin internetissä. Mitä jos käyttäisit sitä raportti nappulaa jos kovin otti tunteisiin tai kertoisit miksi sinulla otti tunteisiin tuon sjw huutelun sijaan. Vaika cp-vamma ei tarkoita alentunutta älykkyyttä tai muuta, sen lisänä yleensä on myös muuta kuin liikuntaan vaikuttavia vammoja jolloin tuollainen kielikuva on ihan ymmärrettävä kun ei kaikki voi kaikkea tietää.
   
 50. poklu

  poklu

  Viestejä:
  170
  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Jos et ymmärrä kielikuvaustani, niin et ymmärrä, en sulta muuta odotakkaan.