1. Tervetuloa uudelle suomalaiselle tietotekniikkafoorumille. Foorumia kehitetään edelleen, joten pyydämme raportoimaan mahdollisista ongelmista ja kehitysehdotuksista palauteketjuun.

  Foorumin ominaisuuksia: SSL-suojaus, Tapatalk-tuki, avatarit, kauppiaspalaute, vaalea/tumma teema, liitetiedostot, kirjanmerkit viesteihin, chat jne. Löydät foorumin myös lyhytosoitteilla: techbbs.fi & iobbs.fi

  Poista ilmoitus

ALIEN: covenant

Viestiketju alueella 'TV- & nettisarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja STech, 25.12.2016.

 1. Taikaorava

  Taikaorava

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kävin katsomassa eilen.
  Kyllä tuo Domen arvio on oikeassa noissa leffan heikkouksissa.
  Miehistön käytös häiritsi läpi leffan.
  Miten noin tärkeän tehtävän miehistöksi voi päätyä lauma stressitilanteessa päättömästi toimivia hysteerikkoja?

  Oli se kuitenkin Prometheusta parempi ja juonessakin on enemmän järkeä ja istuu hyvin Alien loreen.
   
 2. opelman

  opelman

  Viestejä:
  397
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kauhia kasa paskaa tää elokuva oli. Silli salaatti oli. Mutta kyllähän tästä extended cut pitää hommata jahka tulee. Vähän tyhmästi oli tuo alienin alkuperä tässä selvitetty.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2017 klo 21:35
 3. madmaxmel

  madmaxmel Tukijäsen

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Miksi edes kirjoitat tällaisen kommentin, kun et vaivaudu perustelemaan?
  Tai älä sittenkään, tuntuu että että nyt saattaa tulla seuraavaksi spoilauksia, koska ulosanti...
   
 4. Sleipnir87

  Sleipnir87 R&T- jäsen #6 Platinum-jäsen Team SER

  Viestejä:
  92
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Luin tuon Domen arvostelun nyt elokuvan nähtyäni ja pakko sanoa, että tuossa tulee kyllä hyvin elokuvan ongelmat esille, vaikkakin hieman kärjistettynä. Hahmot ovat kaikki, Fassbenderia lukuunottamatta, tylsiä ja paperinohuita eikä sopinut maailmaan tai rooleihinsa ollenkaan. Alien(xenomorph), joka kuitenkin on yksi elokuvahistorian pelottavimmistä ja tuhoisimmista olennoista, on tässä täysin mitäänsanomaton sivuhahmo jonka läsnäolo ei aiheuta minkäänlaisia väristyksiä eikä sen tappaminen tuota oikein mitään ongelmia sankareillemme. Myös loppuratkaisu oli täysin odotettavissa, vaikka tuntui että sillä haetaan jotain suurta twistiä ja hämmennystä.

  Oli elokuvassa jotain hyvääkin. Fassbender vetää roolinsa hyvin. Paikoittain komeasti tehty sekä kuvattu. Muutama hyvä, jopa pientä hermostuneisuutta aiheuttava kohtaus.

  1,5/5
   
 5. Collusion

  Collusion

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tulin juuri leffateatterista ja elokuva oli kyllä kokonaisuudessaan suuri pettymys. Käsikirjoituksesta, ohjauksesta ja näyttelystä puuttui kaikki se hienovaraisuus joka teki alkuperäisistä (1&2 ja 3) Alien-elokuvista hyviä. Suurin suuttumusta ja pään pyörittelyä aiheuttanut asia oli henkilöhahmoille kirjoitetut uskomattomat käyttäytymismallit, jotka lähinnä loukkasivat tyhmyydellään. Kuka laittaisi tuollaisia ihmisiä avaruusalukseen?

  Se on ihan selvää, että elokuvan nimessä on Alien lähinnä kassavirran optimoinnin takia. Idyllinen ja tunnettu paholainen on täysin sivuosassa. Alkuperäinen soundtrack loi välillä nostalgisia fiiliksiä. Alkuperäisten elokuvien maailmaa rikastuttanut funktionaalinen, mutta työläs ympäröivä teknologia loisti poissaolollaan. Laajempi tarina taustalla on kyllä mielenkiintoinen. Ihmettelen suuresti, miksei sitä voitu kertoa paremmin.

  Enpä olisi uskonut sanovani tätä koskaan, mutta pidin Prometheuksesta enemmän. Vaikka sekin aiheutti aikanaan hampaiden narskuttelua käsikirjoituksen osalta, niin parin päivän takainen uusinta TV:stä jätti paremman maun suuhun kuin tämä uutuus. Covenant lupaili tarinalle jatkoa ja katsoisin elokuvan ainoastaan täyttääkseni juoniaukot Prometheuksen ja seuraavan, toivottavasti paremman elokuvan välillä.
   
 6. River Hudson

  River Hudson

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Kieltämättä Prometheus tuntuu nyt paremmalta. Jotenkin vaisu tekele oli tämä. Fassbender oli hyvä mutta muut hahmot aika mitäänsanomattomia. Prometheuksessa hahmojen tyhmyys ei häiritse mutta tässä se oli jo liian silmäänpistävää.
   
 7. syvalta

  syvalta

  Viestejä:
  106
  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Tää oli juonellisesti typerin ja katsojaa kohtaan loukkaavin elokuva jonka oon nähnyt tänä vuonna ja tässä vajaan viiden kuukauden aikana oon katsonut mm. Street Trashin.
   
 8. madmaxmel

  madmaxmel Tukijäsen

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Facebook vilisee kaikanlaista hupijuttua ja meemiä (ainakin minulla kun olen tykännyt Alien-sivusta), ja eilen taisin nähdä vauvan, face hugger- pehmolelun kanssa.
  Joka tuutista tulee videopätkiä elokuvasta ja muuta.

  Pointtini on se että se pelottavuus ja mystisyys on jo ajat sitten kadonnut Xenomorpheista, ja monsterista on tullut muodikas markkinavetojuhta. Toki kaikki tietää miltä monsteri näyttää, mutta tässäkö ne ideat nyt sitten on?
  En ole sentään mikään pienestä nillittäjä, mainonta ja yleinen "kohina" toki kuuluu tällaisten isojen leffojen ympärille. Mutta mielestäni
  markkinointipuoli ja mainonta voisi olla muunlaistakin, esimerkiksi hillitympää ja säästelevää. Alien on kuitenkin sellainen ilmiönä, että
  katsojat löytää kyllä muutenkin luukuille. Tosin mitä teidän kommenttejanne luin, se pelottavuus ja armottomuus lienee nyt viimeistään kadonnut
  sarjasta, joten ehkäpä Alien maailma on enää tätä, eli visuaalista karkkia ja sen maailman tutkimista joukolla säntäileviä ihmisiä. Joten sosiaalinen
  media peilaa sitten ihan hyvin itse elokuvaakin.

  Tuntuu siltä, että toisenlaisella jengillä leffasta saisi armottomamman. Kaikki kunnia Scottille, mutta odotan entistä innokkaammin Neill Blomkampin
  versiota.

  Nämä mietteeni nyt perustui toki muiden mielipiteisiin, ja itsekin vielä tämän katson toki.
  Ps. Predatoristakin tulee uusi elokuva. Sillä on kyllä hyvä ohjaaja, mutta näyttelijäkaarti ei kiinnosta pätkän vertaa ainakaan paperilla. Iso Arskalle oli kirjoitettu rooli, mutta oli niin mitätön että hän kieltäytyi. Tulee mieleen että mitä helvettiä ne siellä tuotantoportaassa mietti noin tehdessään? Onhan miehellä ikää, mutta silti se olisi varmaan sen 100 milliä vetänyt katsojilta lippuluukulla enemmän... (Off-topic loppu)
   
 9. River Hudson

  River Hudson

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Blomkampin leffa on kuopattu jo eikä sitä tehdä. Tämän on herra itse vahvistanut.
   
 10. madmaxmel

  madmaxmel Tukijäsen

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  No voihan per...
  Viimeisin lukemani oli että käsikirjoitus oli, ja Scottin pyyntö (tai lienee käsky enemmänkin) että saa oman alieninsa tehtyä ensin.
  Toisaalta nyt kun Ridley höpöttelee että tästä tehdään kokonainen sarja elokuvia, eipä Blomkampin projektin peruuntuminen yllätä.
  Edit: Tjaahas, ei ollutkaan käsistä jos Scottiin on luottaminen:
  Ridley Scott Claims No Script for Neill Blomkamp’s ‘Alien 5’


  Eniten olisi kyllä kiinnostanut nähdä, kuinka Wievern ja Biehnin tarina olisi laitettu kunnolla lukkoon. Konseptikuvat oli jo hyviä.
  Noh, se siitä sitten.

  [​IMG]

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2017 klo 15:38
 11. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  350
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuo lentävä pimpero lienee parasta antia filkassa?
   
 12. madmaxmel

  madmaxmel Tukijäsen

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Viimeksi muokattu: 20.05.2017 klo 01:44
 13. akse

  akse

  Viestejä:
  394
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Joo ei tarvii teatteriin vaivautua.
   
  nestori tykkää tästä.