Ajovalot

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja elmo, 17.06.2018.

 1. elmo

  elmo

  Viestejä:
  564
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Yleistriidi ajovaloista tai valoista ylipäätänsä voisi olla ihan paikallaan kun moista ei haulla löytynyt.

  Aloitetaan päiväajovalo ongelmalla.

  Löytyy Transitista jälkiasennetut päivävalot todennäköisesti mallia motonet:

  LED-Huomiovalojen johto+ohjainsarja 12V | Motonet Oy ja Huomiovalosarja 4xLED 12V ø90mm e-hyv | Motonet Oy

  Muuten toimii ok jälkiasenteiseksi ilman automatikkaa, mutta jos käyttää 12V (esim. puhelimen lataus) auton ollessa pois päältä päiväajovalot vilkkuvat ja tämä on lievästi ärsyttävä ominaisuus.

  Ongelma lienee siinä, että ohjainboxi kytkee ledit päälle kun luullee laturin lähtevän päälle. Nyt ilmeisesti jännite muuttuu akkua käytettäessä vaikka virta ei ole päällä ja päiväajovalto syttyvät ja sammuvat.

  Ongelman pitäisi hävitä sillä, että syöttö siirretään suoraan akusta pois ja virta-avaimen jälkeen. En ole koskaan autojen sähköjä ihmetellyt niin ei ole aavistustakaan miten tuo toteutetaan?

  Ohjainboxi on heti moottorin kytkentärasian vieressä: Dropbox - 2018-06-16 22.15.05 (Medium).jpg ja sieltä on jo oletettavasti peruutuskameralle otettu suoraan abikolla sulake nastasta (F34 perävaunun virransyöttö).Ilman sulakkeita siellä on vielä F32 Bensiini suorasytysmoduuli ja F30 Säiliön tyhjennysventtiili, suutinvettiilit (vain bensiini). Voinko samalla periaatteella ottaa jommastakummasta noista nastasta sähköt ohjainboxille? Pitää vain mitata, että sinne tulee sähköt vasta virtojen päälle kytkemisen jälkeen.