ajokorttiuudistus

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja James, 01.08.2018.

 1. James

  James

  Viestejä:
  743
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hassun hauska tuo uusi ajokorttiuudistus...

  Kyselin muutamasta koulusta minkä verran saisi alennusta autokoulun kurssimaksusta jos on kevarikortti ennestään. Tähän saakka paras ja huonoin tarjous hyvin lähellä toisiaan eli 0 euroa. Tämä siitä huolimatta että "
  Ensimmäisen ajokortin suorittajan pakollinen 4 tunnin teoriakoulutus

  Kaikkien minkä tahansa moottoriajoneuvon ensimmäistä ajokorttia suorittavien on käytävä pakollinen 4 tunnin teoriakoulutus tieliikenteen perusteista. Koulutuksen voi käydä autokouluissa tai muun Trafin hyväksymän liikenneturvallisuustoimijan antamana. Myös jotkut koulut ja oppilaitokset voivat antaa opetusta halutessaan. Koulutusta ei voi antaa opetusluvalla.

  Koulutuksessa annetaan perustiedot liikennejärjestelmästä, liikenteen vuorovaikutteisuudesta ja riskeistä, eri tienkäyttäjäryhmien turvallisuuteen liittyvistä tekijöistä, moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettamiseen liittyvistä vastuista ja velvollisuuksista sekä muista turvallisen ja ympäristön huomioon ottavan ajotavan vaatimuksista.

  Tätä koulutusta ei kuitenkaan tarvitse käydä kuin kerran. Jos aiot suorittaa henkilöauton ajokortin ja sinulla on jo esim. mopokortti, ei koulutusta tarvitse käydä uudestaan. Koulutusta ei myöskään tarvitse käydä, jos sinulla on lakimuutoksen voimaantullessa 1.7.2018 jo jonkun moottoriajoneuvon ajokortti.


  "

  Samoin opetusluvalla harjoittelua kallistettiin samalla kun määrättiin että:

  "
  Henkilöauton ajokorttia suorittavan 8 tunnin riskikoulutus

  Lakimuutoksen jälkeen henkilöauton ajokortin suorittamiseen kuuluu pakollinen 8 tunnin riskikoulutus. Koulutuksen voi käydä autokoulussa tai Trafin hyväksymän muun liikenneturvallisuusalan toimijan antamana.

  Riskikoulutukseen sisältyy 4 tuntia teoriaopetusta ja 4 tuntia ajo-opetusta, joka voidaan osin antaa myös simulaattorilla. Koulutuksessa keskitytään vaikeissa olosuhteissa ajamisen valmiuksiin, tuetaan sääntöjä noudattavan, turvallisen ja vastuullisen ajotavan omaksumista sekä vahvistetaan valmiuksia välttää liikenteen vaaratilanteita ja onnettomuusriskiä lisääviä tekijöitä.

  Riskikoulutus suositellaan suoritettavaksi siinä vaiheessa, kun ajokokemusta on jo kertynyt liikenteessä ja auton käsittely- ja hallintataidot sekä liikenteessä toimiminen ovat hyvin hallinnassa. Käytännössä riskikoulutus kannattaa käydä vasta juuri ennen kuljettajantutkintoa, kun muu harjoittelu ja opetus on jo saatu päätökseen.


  "

  Hahaa, tuo koulutus jota siis opetuslupaopettaja ei voi suorittaa, maksaa autokoulusta riippuen tyyliin 300 - 500 euroa, ellei enemmän.

  Bernerkö tämänkin sai taas aikaan?
   
  Viimeksi muokattu: 01.08.2018
 2. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  985
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Mikä ihme siinä on, että kun kerrankin jotain byrokratiaa vähennetään, niin aina siitä keksitään vähintään yhtä paljon kitistävää kuin sen lisäämisestä.

  Kyllähän tuo ajokortin hinta tulee tippumaan selvästi, kun kakkos ja kolmosvaihteet tippuvat pois eli maksavat tasan 0€.

  Koulutusluvalla tulee 8h teoriaa, lähtee pois 3h teoriaa ja 4h ajo-opetusta. Lisäksi jää pois muutoskatsastus. Eli hinta laskee sielläkin jo "ensimmäisen vaiheen" osalta. Muut vaihteet poistuvat kokonaan.

  Toki jatkossa kortin hinta riippuu entistä enemmän siitä kuinka hyvät pohjataidot on ja paljonko opetusta tarvitsee. Mikä on ihan hyvä juttu.
   
 3. James

  James

  Viestejä:
  743
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sinusta on ihan ok, että jos ihmisellä on ennestään ajokortti, hän maksaa ajokorttiluokan korottamisesta saman kuin henkilö jolla ei ole ennestään ollenkaan korttia? Totta maar minä semmoisesta valitan, miksi en valittaisi?
   
  Finsku tykkää tästä.
 4. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  985
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Jos autokoulut vapailla markkinoilla päättävät niin hinnoitella niin kyllä.

  4 ryhmäoppitunnin järjestäminen lienee aika halpaa (kun sellaisia jokatapauksessa on järjestettävä), joten on varsin mahdollista, että tuollaista eivät kaikki ota hinnoittelussa huomioon. Osa ehkä ottaa. Uudistus nyt on tullut niin vasta voimaan, ettei tätä nyt voi vielä edes sanoa.

  Aikanani omassa autokoulussa kuului teoriaa kurssin hintaan niin paljon kuin halusi, eli tuo mitenkään tavatonta ole.
   
  anonyymi tykkää tästä.
 5. seropi

  seropi

  Viestejä:
  83
  Rekisteröitynyt:
  29.05.2018
  no säästäthän sen 30-40 eur kun ei tuota 4h ensikortin koulutusta käydä ... et paljon halvempi on :p
   
 6. James

  James

  Viestejä:
  743
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Se että jotkin päättömyydet paranivat, ei tarkoita että kaikki olisi silti hyvin. Toki positiivistakin sanottavaa on, mutta turha sokeutua hehkutukselle. Aika tosiaan näyttää mille tasolle hinnat loppujen lopuksi asettuvat. Tällä hetkellä monet koulutkin tuntuvat olevan muutoksista vielä varsin ihmeissään. Kahdeksan tunnin pakollista riskikoulutusta autokoulussa pidän pelkkänä autokoulujen hyvittelynä.
   
 7. James

  James

  Viestejä:
  743
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Autokoulut jotka tähän mennessä ovat vastanneet, eivät ole hyvittäneet tuosta mitään. :D
   
 8. seropi

  seropi

  Viestejä:
  83
  Rekisteröitynyt:
  29.05.2018
  no autokoulut tieten myy könttänä koko pakettia, eivätkä jousta sen kanssa. Opetusluvalla jos ajaa niin eikait sitä 4h ensikortin koulutusta tartte käydä kerran kortti jo ennestään on.
   
  James tykkää tästä.
 9. seropi

  seropi

  Viestejä:
  83
  Rekisteröitynyt:
  29.05.2018
  noissakin jäätäviä eroja, jotkut autokoulut huutaa 80 euroa (tai enemmänkin) tuosta 4h teoriasta ja halvimmillaan oon löytänyt sen 29,90 "kirjekurssin" jonka voi suorittaa ihan netissä
   
 10. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  985
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Minä kysyin mäkkäristä paljonko hyvittävät jos en ota ketsuppia ranskalaisten kanssa (tai otan omaan kippoon), eivät mitään. Bernerkö tämänkin sai taas aikaan?

  Kiireesti nyt joku sosialisti valtaan, joka korjaa tämän epäkohdan (eli pakottaa lailla mäkkärin antamaan 10 % alennusta, kun ensin hinta on tuplaantunut).
   
  anonyymi tykkää tästä.