Älyvalot (Smart Lights), Philips Hue, Ikea Trådfri yms.

Viestiketju alueella 'Elektroniikka, rakentelu ja muut DIY-projektit' , aloittaja vipe, 10.01.2019.

 1. sirace

  sirace

  Viestejä:
  196
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sain eilen käsiini uuden Huen Outdoor motion sensorin ja moni aiemmin vaivannut pikkupuute tuli ratkaistua samalla. Toiminnot on vastaavat kuin sisämallissa, valoisuuden-, lämpötilan mittaus ja liikkeen tunnistus. Nyt syttyy ja sammuu kaikki ulkovalot synkroonissa valoisuuden mukaan ilman kellon vekslausta.
   
  ATomiH ja JaySon tykkäävät tästä.
 2. Plasmid

  Plasmid

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  25.07.2018
  Onko trådfri himmennin myös Hue yhteensopiva? Kun olen vähän aloittelija tässä Hue liitoksesssa (On Hue aloituspaketti + parit trådfri lamput toiminnassa) niin tarkoitatko tuolla että se kaukosäädin etsitään ensin Huen kautta (pitääkö kaukkari resetoida ensin?) ja sitten kuinka tuo kauko paritetaan erikseen hue lampun kanssa??
   
 3. Viliz03

  Viliz03

  Viestejä:
  391
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  En tiedä. Ei ole muuta kokemusta kuin luetut jutut ja youtube videot. Kvg on tässä tapauksessa hyvä ystävä. Hyviä juttuja aiheesta löytyy paljon.
   
 4. PornReindeer

  PornReindeer

  Viestejä:
  447
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itselläni olisi olkkarissa verholaudan takana kolme tavallista 1500mm putkea. Nyt niitä ei tule käytettyä oikeastaan koskaan, mutta jos sinne laittaisi tuollaiset niin voisi ehkä käyttääkin tunnelmavalona kun voisi säätää kirkkautta. Vähän tosiaan kalliita nuo Osramin putket, samaan rahaan saisi värillistä huen ledinauhaa sen pätkän...
   
 5. puik

  puik

  Viestejä:
  593
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Onko kukaan yrittänyt käyttää Ikean Trådfi 24V lediajuria 12V ledeillä? Eli kaksi 12V lediä sarjaan. Ikean valikoima tuolle ajurille tuntuu olevan heikko. Zigbee led-ajureita ei tunnu löytyvän kuin kiinasta ja niitä en pistä.

  Toisaalta ehkä ei kannata alkaa leikkiä tuon ajurin kanssa jos en ole valmis käyttämään aliexpressin vastaavaakaan :lol:.
   
 6. Gate

  Gate

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  Kertokaas hölmölle miten yeelight eroaa Philipsistä ja Ikeasta muuten kuin hinnassa?

  Toiminnallisia eroja?
   
 7. PornReindeer

  PornReindeer

  Viestejä:
  447
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Eikös Yeelight ole wifi-pohjainen?
   
 8. Gate

  Gate

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  Vaikuttaako se johonkin?
   
 9. PornReindeer

  PornReindeer

  Viestejä:
  447
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  No yeelight menee wlan-verkon kautta ja Hue&Ikea Zigbeen kautta. Käytöstä riippuu onko tuolla väliä, molemmat saa langattomasti päälle mutta langaton tekniikka aika lailla erityyppinen.

  Yeelight vaatii wlanin asennuspaikassa ja ohjaus menee verkon yli esim. puhelimella. Jos haluat Zigbeeta ohjata verkon yli tarvitset lisäksi gatewayn, mutta jos hakusessa on valon ohjaaminen erillisellä kytkimellä niin se onnistuu yksinkertaisemmin esim. ikean lamppu+kytkin -sarjalla.
   
 10. Daatta

  Daatta

  Viestejä:
  123
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  En laittaisi WiFi-pohjaisia älyvaloja, parempi pitää valaisimet ja langaton verkko erossa toisistaan. Jos edullista haluaa niin sitten Ikean Trådfi.

  On yhteensopiva, mutta vaikea saada toimimaan ja ei tue muuta kuin kirkkauden säättöä. Lyhykäisyydessä Trådfi kaukosäädin nollataan, paritetaan Hue-sillan kanssa ja lopuksi Hue-valaisimen kanssa. Ei maksa vaivaa, kannattaa ostaa Hue-kaukosäädin paketissa Hue-white valonlähteen kanssa (n. 24€).

  Unohda putket, pura vanhat valaisimet pois ja laita Hue led-nauhaa tilalle. Sitä pystyy jatkamaan, mutta kannattaa mieluummin laittaa kaksi Hue-nauhaa koska valoteho heikkenee jatkettaessa.

  Ostin viimeksi älyvalokotiin Ikea Float paneelin 60x60 koossa. Aika iso tuo on ja valoa piisaa, mutta säädöt (myös väri) toimivat hyvin Huessa. Paritus on melko helppoa, valon resetointi (6krt on-off) ja sen jälkeen Hue-silta löytää valon. Ainakin teoriassa, minun piti sammuttaa Trådfri-silta ja lähellä olevat Hue-valot. Ulkovaloon laitoin 1000lumenin Trådfi valonlähteen, toimii hyvin vaikka lähimpään sisällä olevaan Hue-valaisimeen on matkaa ~10 metriä. Samalla ostin Ikean keskittimen jotta sain vanhat stand-alone tunnistivalot päivitettyä. Päivityksen jälkeen nekin ovat Hue-yhteensopivia, vaikken vielä näekään tarpeelliseksi lisätä niitä Hue siltaan.

  Amazonista lähti tilaukseen mainittu himmenninsetti Float-paneelille. Lisäksi uusi Osram+ ulkopistorasia hajonneen tilalle. Vaikka se onkin vesitiivis, se ei ole sitä kansi auki. Ensimmäisestä pistorasiasta oli kannen lukitus rikki, en saanut sitä palautettua (tunnistamaton virhe) Amazonin sivujen kautta ja nyt kävi näin... Pitänee ensi talveksi askarrella joku suojakoppa tuon päälle.
   
 11. Palanca

  Palanca

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2018
  Hain tuommoisen Ikean Trådfri lampun ja sain hienosti liitettyä Hue appiin, mutta sirin kautta käyttö ei onnistu, onko normaalia vai teenkö jotain väärin? Muuten pystyn siis ohjaamaan appilla kuten kuuluukin.
   
 12. suiqr

  suiqr

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2017
  Onko porukalla minkälaisia käyttökokemuksia tuosta Nanoleafistä? Löytyy esimerkiksi Jimmyn valikoimasta (Linkki). Tekisi mieli hommata tietokonepöydän taakse jonkinlaista älyvaloa, ja ensivaikutelmat pienellä Googlella näytti hyvälle. Ohjausta mietin suoraan OnePlussasta, tulisi kiinni suoraan seinään ilman tapettia.
   
 13. Daatta

  Daatta

  Viestejä:
  123
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  En tiedä siristä, mutta Alexalla mielestäni ohjasin Float paneelia onnistuneesti. Muistelen kyllä lukeneeni jostain rajoituksista...

  Ei tuo Float ihan toiminutkaan niin hyvin kun ajattelin. Rutiinien kanssa on ongelmia, esim. Hue appin Wake up sääntö ei toimi ollenkaan. Floatiin ei tule valoa wake up hetkellä, eikö se myöskään sammu asetetun ajan jälkeen. Sama homma Goto sleep rutiinissa. Ilmeisesti liittyy fade in/out ominaisuuteen, sceneissäkin huomaa ettei paneelin kirkkaus asetu odotetusti. Read - Energize, Dimmed yms. värisävy kyllä vaihtuu mutta kirkkaus ei. Manuaalisesti säätämällä kirkkauden saa kohdilleen. Ikävä ominaisuus koska ostin Floatin makuuhuoneeseen myös heräämisvaloksi. On vielä kokeilematta toimiiko tuo ylipäätään rutiinien kanssa, ilman fade in/out ominaisuutta. Aika karu herätys kyllä jos 3200 lumenia pamahtaa kerralla silmille. :darra:

  Vaihtoehtona olisi siirtää Float takaisin Trådfri siltaan ja käyttää Ikean apin rutiineita. En tiedä onnistuuko se ilman paneelin ruuvaamista katosta, sentään se lähtee irti kehyksestään kahdella koneruuvilla. Ikävää sikälikin että Philipsiltä on tullut/tulossa oma 60x60 paneeli, jossa näitä ongelmia tietenkään ei olisi. Hinta on kovempi, 180€ vs. 130€, mutta toimivuudesta sen lisähinnan voisi maksaa. Ehkä siirrän Ikean paneelin muualla, varastossa tuo olisi hyvä työvalona...
   
 14. A_SA

  A_SA

  Viestejä:
  123
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ikealla myös hyvät palautusoikeudet, jos ei meinaa sopia käyttötarkoitukseen.
   
 15. burmanm

  burmanm

  Viestejä:
  149
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Siitä läpihän se onnistuu. Resetoi se niillä kuudella (eikös se ole 3 kertaa?) on/off ja sitten sillä kaukosäätimellä liität lampun läpi. Ei sitä tarvitse irroittaa.
   
 16. Daatta

  Daatta

  Viestejä:
  123
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Palauttaminen kävi alkuun mielessä, mutta nyt kun paneeli on ruuvattu kattoon ja pakkausmateriaali hävitetty niin taitaa jäädä tekemättä.

  Totta joo, unohdin että Ikean Trädfrit paritetaan aina tuon kaukosäätimen kanssa.
   
 17. Biin

  Biin

  Viestejä:
  131
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Kysytääs täällä neuvoa, käytössä siis philips hue ja apple homekit. Homekittiin on määritetty oma ja vaimon puhelin sekä luotu automaatio kumpi ensin kotona > sytytä tietyt valot. Omalla puhelimella toimii loistavasti, mutta jostain syystä automaatio ei toimi silloin kun vaimo on ekana kotona. Sijaintipalvelut on puhelimista tarkistettu useampaan kertaan, mutta ei löydy eroja. Testasin jopa luomalla hänelle ihan oman automaation, eikä sekä käynnistynyt kun hän tuli kotiin.

  Miten tätä lähteä nyt ratkomaan? Olisi ihan kiva jos valojen automaatiot toimisi myös hänen tullessa kotiin :)
   
 18. tjkoo

  tjkoo

  Viestejä:
  403
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Osaako kukaan sanoa että kuinka homekitissä voi määritellä että iPadia ei käytetä tuohon sijainnin tarkastamiseen? Kuitenkin samalla sillä pitäisi pystyä ohjaamaan homekittiä.
   
 19. Biin

  Biin

  Viestejä:
  131
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Oisko asetukset > tietosuoja > sijaintipalvelut > jaa oma sijainti. Sit valitsee laitteen.
   
 20. Gate

  Gate

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  Gigantissa hue e27 color kit 149€. Sisältää bridge+dimmer+ 3*e27 + 1 vapaa valintainen lamppu. ( Tais olla muitakin tuotteita bonuksena)

  Citymarketissa myös kaikki philipsin tuotteet -30% plussa kortilla. (Jos en väärin muista, niin siel on aika kallis hinnottelu vakiona)
   
 21. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 345
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Onko tämä minkä alueen Cittarissa? Tänään juuri kävin Turun Skanssin Citymarketissa ruokaostoksilla eikä moista tarjousta ainakaan heidän valo-osastolla osunut käteen.

  Edittiä: Silmä käteen, tässähän tämä nettisivullakin: Philips Valonlähteet - K-Citymarket - kahden väri-Huen pakkaus oli muistaakseni normisti 89€, joten siitä kolmannes pois, niin ollaan aika hyvissä hinnoissa.
   
 22. Gate

  Gate

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  Joo kyllä pitäs olla kaikissa cittareissa. Pääkaupunkiseudulla + järvenpää soitin kaikki cittarit läpi missään ei tuota gigantin tarjoamaa paketti ollu tarjolla joten ostin gigantista.

  Millä komennolla valot (hue) palautuu samaan väri asetukseen jossa ne oli? Käytössä siis google home mini komentamaan valoja ja harmony hubia.

  Cittarin tarjous loppuu 3.3.2019
   
 23. KukkeliQ

  KukkeliQ

  Viestejä:
  85
  Rekisteröitynyt:
  07.07.2017
  Olikos näiden HUE settien lampuissa jotain eroa HUEGU10START vs HUEGU10STARTP. Tuli napattua Gigantin outletista viime viikolla HUEGU10START sarja, jossa siis reititin ja 3 GU10 lamppua.
   
 24. Dalle

  Dalle

  Viestejä:
  221
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lampuissa ei eroa, HUEGU10STARTP:ssä on toi himmennin mukana.
   
  KukkeliQ tykkää tästä.
 25. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 241
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Osaisiko joku arvata miksi openhabin rulessa määritellyt komennot hue bridgen läpi trådfri tone lampulle ei mene aina oikein läpi.

  Eli tässä on nyt pieni napsu events logista:
  Koodi:
  2019-03-03 16:24:52.469 [ome.event.ItemCommandEvent] - Item 'hue_0220_00178867ad53_6_color_temperature' received command 60
  2019-03-03 16:24:52.473 [nt.ItemStatePredictedEvent] - hue_0220_00178867ad53_6_color_temperature predicted to become 60
  2019-03-03 16:24:52.474 [vent.ItemStateChangedEvent] - hue_0220_00178867ad53_6_color_temperature changed from 100 to 60
  2019-03-03 16:24:54.470 [ome.event.ItemCommandEvent] - Item 'hue_0220_00178867ad53_6_brightness' received command 50
  2019-03-03 16:24:54.471 [nt.ItemStatePredictedEvent] - hue_0220_00178867ad53_6_brightness predicted to become 50
  2019-03-03 16:24:54.472 [vent.ItemStateChangedEvent] - hue_0220_00178867ad53_6_brightness changed from 5 to 50
  2019-03-03 16:24:57.128 [vent.ItemStateChangedEvent] - hue_0220_00178867ad53_6_brightness changed from 50 to 5
  
  Eli ennen tuota komennot ovat olleet:
  hue_0220_00178867ad53_6_color_temperature.sendCommand("60")
  ja
  hue_0220_00178867ad53_6_brightness.sendCommand("50")

  Kuten näkyy ensimmäinen tonen säätö on onnistunut, mutta sen jälkeen lähetetty kirkkauden säätö 50% prosenttiin on hylätty. Vaikka login mukaan tuo olisi ollutkin 2,5sekuntia 50% kirkkaudella, niin todellisuudessa valon kirkkaus ei ole muuttunut, vaan openhab on vaan tarkistanut lampun tilan ja todennut että se on edelleen tuo 5%.

  Ongelma on siis nuo peräkkäin lähetettävät komennot vaihtaa värisävyä ja kirkkautta, mulla on tässä testissä jo 2 sekunnin viive värin ja kirkkauden välillä, mutta vaikka viiveen lisääminen auttaakin, niin silti nuo komennot ei mitenkään kovin varmasti mene läpi.

  Paper UI:n kautta slidereitä nykimällä nuo komennot menevät kyllä läpi, ainakin siinämäärin kun sitä hiirellä temppuilemalla ehtii kokeilemaan, mutta jostain syystä nuo komennot ei toimi.
   
 26. Carlos

  Carlos

  Viestejä:
  740
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Multa löytyy nanoleaffi. Toimii kuten luvataan, ei ollut suurempaa ongelmaa. Kerran noin puolen vuoden aikana oon joutunu tekee tehdas resetin ku ei enää google home suostunu komentaa.
   
 27. ileh

  ileh

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  04.03.2019
  Välkkyykö muilla trådfri e27 lamput jotka on huen sillassa? Onko eroa mitä sovellusta käyttää valojen hallintaan?

  Omakotitalon pihaprojekti pitäs keväällä tehä, vinkkejä toteutukseen? Mikä toimii, mikä ei? Ledinauhat ei toistaiseksi kiinnosta. Talon ulkovaloissa jo e27 värit mutta vähän lisää tekis mieli ;)
   
 28. mikkelson

  mikkelson

  Viestejä:
  1 425
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikähän vika on ikean trådfri e27 lampussa, joka välkkyy aika ajoin sen jälkeen kun se on sammutettu trådfi-sovelluksella. Esim. eilen yöllä heräsin siihen, että makuuhuoneen kattolamppu syttyi välillä täyteen tehoonsa. Vaimokin luuli yksi päivä että meillä kummittelee kun valot syttyvät ja sammuvat itsekseen.

  Noita trådfri-lamppuja on asunnossa yhteensä kolme ja ainoastaan tuo yksi lamppu temppuilee. Pitäisikö lamppu ja ehkä myös silta jotenkin resetoida?
   
 29. DDR

  DDR

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Huomasin eilen myös, että trådfri e27 välkkyy himmeästi vaikka on pois päältä. Päivitin muutama päivä sitten Hue-siltaan uusimman päivityksen, että luultavasti se johtuu siitä?
   
 30. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 241
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Mulla yksi tråfri lamppu (1000lm malli) välähteli itsekseen sammutettuna. Kävin vaihtamassa, mutta otin tilalle värisävyä säätävän lampun.
   
 31. puik

  puik

  Viestejä:
  593
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Ei nyt ihan suoraan liity, mulla on ongelmana yksi clasulta ostettu värilamppu, joka välkkyy kun katkaisijasta on virta pois. Mutta kun kaukosta sammuttaa ja jättää virran päälle ei ongelmaa. Luulis että lamppu ei voi varata tarpeeksi virtaa usean päivän välkkymiseen, niin epäilen että kaapeleissa on sen verran ”vuotovirtaa” mikä saa tuon aikaan.
   
 32. Stail

  Stail

  Viestejä:
  301
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Hain neljä trådfri lamppua kun halusin testailla hue bridgen kanssa miten toimii.

  Ilmeisesti paketissa on vuosi ja viikko jolloin tehty. Esim 17 43 ja 18 45.

  Kaksi 17 puolella tehtyä löytyi heti kun etsi uusia lamppuja ja toimii.
  Kaksi 18 puolella tehtyä ei taas tunnistu millään.
  Luulisi jos uudempia niin firmware olisi kunnossa :btooth: pitääkö se nyt trådfri silta hakea..
   
 33. Stail

  Stail

  Viestejä:
  301
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Sain toimimaan. Touchlink eli bridgeen lamppu kiinni niin tunnistatui :tup:
  Vanhemmat tunnistautui parin metrin päästä.
   
  Hormoni tykkää tästä.
 34. Ollifin

  Ollifin

  Viestejä:
  287
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Onko näkynyt Huea tarjouksessa? Tarve olisi 2:lle värilampulle.
   
  khaimera tykkää tästä.
 35. khaimera

  khaimera

  Viestejä:
  341
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2017
  kovasti oon itekki kytänny mut ei ole kovin hyviä tarjouksia eteen tullu...
   
 36. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 694
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
 37. Ollifin

  Ollifin

  Viestejä:
  287
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Sitä kolmen e27värilampun settiä + kake + silta näkynyt satasella tarjouksessa, sellaista ei tuolta outletista löytynyt.
   
 38. escalibur

  escalibur ATK-harjoittelija Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 767
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Katsoitko Amazonin hinnat?
   
 39. khaimera

  khaimera

  Viestejä:
  341
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2017
  Noita kytänny melkein päivittäin ja amb/ gu10 kittejä viimisen kkn ollu vaan...

  Tossa kk sit oli yks 3 lampun rgb starterkit myynnis 99€ ja tarjosin 79€... Tuli viesti et ok laita osotetta nii he laittavat maksutietoja... 2min meni nii tuli viesti et oho, kitti oli menny myymälän puolelta kaupaksi - kyllä kyllä...
   
 40. Ollifin

  Ollifin

  Viestejä:
  287
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Joo ei näyttäis olevan Amazonillakaan hyviä hintoja tällä hetkellä tuosta.
   
 41. Stail

  Stail

  Viestejä:
  301
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Dodiin.
  Neljä trådfritä oli testissä muutaman päivän huen kanssa ja toimi ok.

  Nyt on 3 hue coloria ambilightin kanssa, kaksi trådfri coloria ja seitsemän trådfri valkoista hubissa kiinni.
  Hue dimmeri eteisessä josta kaikki saa pois päältä yhdellä painalluksella.

  Yksi led valaisin on keittiössä joka ei ole älyohjattu. Ostin siihen trådfri led ajurin joka tunnistautui hubissa valoksi.
  Sitä voisi ehkä ohjailla tuolla led ajurilla ja 24v releellä :vihellys:
   
 42. Lassivv

  Lassivv Tukijäsen Team H2O

  Viestejä:
  814
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Onkos Philips HUE sarjaa paremmin tuntevilla tietoa eikö esim näitä lamppuja voi käyttää tuolla omalla dimmerillä pelkästään ostamalla tuon lampun (sisältäen dimmerin). Jollain sivulla lukee vaatii tukiaseman ja jollain ei. Outoa vähän kyllä jos dimmeri toimitetaan mukana ja silti ei toimisi ilman tuota siltaa. Porukoille tuollainen lamppu olisi ihan jees, mutta mitkään siltojen rakentelut sinne ei juuri kiinnostaisi. Tuo Dimmer olisi vaan aika selkeen näkönen heidän käyttöä ajatellen.

  Philips Hue White ambiance Being kattovalaisin (valk.) - Älyvalaistus

  Löytyykö Philipsiltä jotain kattovalaisimia mitkä ei vaadi tuota tukiasemaa, jos se muka osan kanssa vaaditaan tai pakettia missä kaikki valmiina mukana?
   
 43. KLF

  KLF

  Viestejä:
  641
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos ostat lamppu+dimmeri paketin, ne on valmiiksi naitettu yhteen. En tiedä millaisia rajoituksia on esim. lamppujen määrässä tai miten ne ylipäädään saadaan yhteen. Itse kun purin liitoksen ja yhdistin lamput+dimmerit tukiasemaan.

  Pitäis kyllä onnistua omasta mielestä.
   
 44. ATomiH

  ATomiH

  Viestejä:
  336
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Muutamissa Hue kattolampuissa taitaa olla kaksi valaisinta yhdessä, valaisee alas ja ylös. Nämä eivät taida toimia ilman siltaa, ainakaan kovin kivasti. Mutta kyllä tuon esimerkin lampun pitäisi toimia ihan suoraan. Ja kuten jo todettu, niin on luultavasti paritettu jo valmiiksi.

  Tuon tyyppiselle valaisimelle voisi olla vaihtoehtona Xiaomin vastaava. Paljon kehuttu. Tilasin yhden testiin itselle, tänään pitäisi tulla.
  https://www.gearbest.com/ceiling-lights/pp_596249.html?wid=1640583
   
 45. Ollifin

  Ollifin

  Viestejä:
  287
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
 46. Tiihokatti

  Tiihokatti

  Viestejä:
  1 182
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Itsekkin miettinyt tuota Yeelight lamppua. Vähän pelotti se että Yeelight/Xiaomi kuulemma alkanut perseilemään heidän serveriparituksien kanssa, eli euro-alueille on pakko käyttää euro-serveriä ja tämä sitten aiheuttaa ongelmia laitteiden kanssa mille ei euro-serverillä ole vielä tukea. Lisäksi on tullut vielä ihan raudan puolesta region-lukittuja laitteita. Tyyliin näin (softa region-lock) ja näin (rauta region-lock). Ja Tuo Yeelight lamppu ei todistettavasti toimi MiHome euro-serverillä.

  Sen takia tuli napattua Trio Hotel -kattolamput kun alennuksesta sai, ja myöhemmin sitten lisää älylamput sinne kaveriksi. Trio Hotel + 3x Trådfri normilamppua kuitenkin maksaa vain sen 70€ kokonaisuudessaan, ja pienemmät vielä vähemmän.
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2019
 47. Daatta

  Daatta

  Viestejä:
  123
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Mekaniikan puolesta tuo Xiaomin valaisin näyttää hyvältä, vaikuttaisi istuvan suoraan kattorasian ruuvinreikiin. Vrt. Hue kattovalaisimet joihin kiinnityksen jaa itse askarrella, ruuvinreiät ovat random-mitoituksella valaisimen ulkokehällä. Porailin tuollaiseen uudet ruuvinreiät, joista valaisimen sai ruuvattua kattorasiaan. Asennuksesta tuli epäkeskoinen, mutta eipä se eteisessä haittaa.

  Xiaomin Wi-Fi / Bluetooth valaisin ei kuitenkaan innosta, jo ihan tietoturvasyistä.
   
 48. Kullervo

  Kullervo

  Viestejä:
  545
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ikean älyvaloilla onnistuu käyttö ilman siltaa. Omille vanhuksille virittelin setit älylamppuja + liiketunnistin sekä älylamppuja + dimmer. Lamput on helppo parittaa halutun liiketunnistimen/dimmerin kanssa. Ikean dimmereitä on kahta erilaista.
   
 49. Lassivv

  Lassivv Tukijäsen Team H2O

  Viestejä:
  814
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
 50. Trans-Late

  Trans-Late

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  11.12.2018