9to5Google: Pixel 6 -puhelimiin Googlen oma Whitechapel-järjestelmäpiiri

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 206


Diizzel kirjoitti uutisen/artikkelin:
Viime syksynä Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai kertoi yrityksen tehneen syvempiä investointeja rautapuoleen vuodelle 2021. Näiden panostusten uskottiin viittaavan siihen, että mobiilijätti olisi kenties kehittämässä omaa järjestelmäpiiriään koodinimellä Whitechapel. Nyt 9to5Google kertoo nähneensä dokumentaatioita, joiden mukaan kyseinen järjestelmäpiiri olisi tulossa ulos syksyn 2021 Pixel-puhelimiin.

Ensimmäisen kerran Googlen omasta järjestelmäpiiristä huhuttiin vuoden 2020 alussa, jolloin Whitechapelin odotettiin olevan valmistajan oma järjestelmäpiiri Pixel-puhelimille ja Chromebookeille samaan tapaan kuin Applen ARM-piirit ovat nykyisin käytössä niin iPhoneissa ja iPadeissä kuin myös Mac-tietokoneissakin. Googlen uskottiin tekevän piiriä yhteistyössä Samsungin kanssa, joka on ennestään tunnettu omista Exynos-piireistään.

9to5Googlen näkemässä dokumentaatiossa Whitechapeliin viitataan yhdessä Slider-koodinimen kanssa. Slideriin 9to5Google on löytänyt viittauksia myös Google Camera -sovelluksessa. Sivuston päätelmien mukaan Slider on alusta ensimmäiselle Whitechapel-järjestelmäpiirille. Googlen sisäisessä viestinnässä piiriin on 9to5Googlen mukaan viitattu nimellä GS101, joka voisi olla lyhenne sanoista Google Silicon.

Sivusto on saanut liitettyä kuviot myös Samsungiin, sillä Slideriin liittyvissä yhteyksissä on puhuttu myös yhtiöstä sekä sen Exynos-järjestelmäpiireistä. Viittausten mukaan Whitechapel-järjestelmäpiiri oltaisiin kenties toteuttamassa Samsung Semiconductorin SLSI-divisioonassa (system large-scale intergration), minkä myötä Googlen piiri saattaisi jakaa yhtäläisyyksiä Exynoseihin.

Ensimmäiset Slider-alustaa käyttävät puhelimet kulkevat 9to5Googlen lähteiden mukaan koodinimillä Raven ja Oriole. Molemmat koodinimet ovat vuotaneet julki jo viime vuonna ja puhelinten odotetaan tulevan ulos kuluvan vuoden syksyllä.

Google ei ole suostunut kommentoimaan uutista 9to5Googlelle.

Lähde: 9to5Google

Linkki alkuperäiseen juttuun
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 218
Ihan mielenkiintoista nähdä, millaista suorituskykyä Whitechapel kykenee tarjoamaan. Jos Samsung on ollut mukana kehityksessä, niin voisiko Whitechapel jopa sisältää RDNA GPU:n seuraavan Exynos huippupiirin tavoin?
Xiaomi on muuten herätellyt omaan suunniteluun perustuvaa Surge-piiriä tänä vuonna, joskin kuvasignaaliprosessorin muodossa. Liekkö sieltäkin tulossa vielä seuraaja S1:lle?
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
6 316
Tämä olikin tuulesta temmattu juttu nähtävästi, nyt Google on sanonut, että tulossa normaalisti myös 5a. Nyt vaan epäillään, että tuleeko muualle kuin USA/Japani myyntiin, eli jääkö muu maailma nuolee näppejään, mutta tämäkin pelkkä huhu...

Mielenkiintoisena huhuna, niin 5a oletettavasti peruttu, koska piirejä ei saatavilla, jatkavat 4a sarjan myyntiä tänäkin vuonna. Eli tulossa olisi vain tämä uusi 6 Googlen omalla piirillä, miten lie ovat saaneet sille valmistus kapasiteettia.
 
Viimeksi muokattu:

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 218
Ihan mielenkiintoista nähdä, millaista suorituskykyä Whitechapel kykenee tarjoamaan. Jos Samsung on ollut mukana kehityksessä, niin voisiko Whitechapel jopa sisältää RDNA GPU:n seuraavan Exynos huippupiirin tavoin?
Näillä näkymin RDNA GPU:ta ei olisi tulossa vaan Mali-G78, jota käytetään myös Exynos 2100:n kaverina. Toistaiseksi on kuitenkin epäselvää, onko GPU:ssa samat 14 ydintä vai enemmän.
Samankaltaisuudet Exynos-piirien kanssa siis jatkuvat. Ehkä se RDNA GPU tulee sitten seuraavassa sukupolvessa kuten Samsungilla?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
245 266
Viestejä
4 287 640
Jäsenet
71 612
Uusin jäsen
MBlondie

Hinta.fi

Ylös Bottom