600 mb/s mobiililaajakaista, mutta saan tuskin 20 mb/s 99% ajasta

Liittynyt
04.02.2023
Viestejä
1
Kuten otsikossa lukee, meillä 600 mb Elisan mobiililaajakaista, mutta kaikista parhaimmillaan olen saanut ehkä 40 mbs missään nopeustestissä ja sekin vain hyvin harvinaisesti. Suurimman osan ajasta netti on noin 15 mbs ja tämäkin rajusti vaihtelee aika lyhyin väliajoin.

Ajattelin että modeemista johtui, joka olikin aika vanha, joten juuri hankin ZTE MC801A 5G-reitittimen, mutta nopeudet eivät muuttuneet pätkääkään. Mitetin että voiko johtua siitä että asun maaseudulla, mutta en kuitenkaan täysin eristyksissä. Modeemin paikan muuttaminen ei vaikuttanut asioihin paljoa. On myös päivitetty viimeisimpään versioon.

Tämä on siis sama riippumatta siitä onko ethernetin kautta vai langattomasti, useammalla laitteella testattu. Tässä kohtaa oletan että pitää Elisalle suoraan ottaa yhteyttä, mutta ajatettelin kuitenkin vielä kysyä täältä jos on mitään hajua jos tämä aiheutuu jostakin muusta.
 
Liittynyt
09.03.2019
Viestejä
207
Oletko yhteyden (signaalin) laatua katsonut paljonko häiriötä? Mobiililaajakaistassa on jaettu maston kaista/runkoverkko käyttäjien kanssa, eli teoreettisia nopeuksia ei saa kuin yöllä ja jossain syrjemmässä. Maaseudulla on pidemmän kantaman 4G/5G, joten siellä nopeuskin on matalampi verrattuna keskustojen suurempien taajuuksien verkkoihin. Tuleeko arkisena aamuyönä paremmalla nopeudella, sillä voisi poissulkea oman laitteiston...
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
6 215
Ikävä kyllä ilmoitetun vaihteluvälin sallituissa rajoissa kuitenkin...

600M liittymä, saapuva (4G) 5 – 600Mbit/s (5G) 10 – 600Mbit/s ja lähtevä (4G) 3 – 50Mbit/s (5G) 3 – 100Mbit/s.


Tosiasia on, että mobiilinetti on todella riippuvainen paikasta, laitteesta (mahdollisista antenneista) ja käyttäjämääristä, miten nopeus muodostuu. Suosittelen katsomaan Cellmapper sivustolta, josko joku olisi alueellasi käyttänyt sovellusta ja antaisi jonkinlaista kuvaa tilanteesta.

Jos löytyy puhelin, joka tukee kyseistä liittymää, niin sillä kokeilisin kulkea isommalla alueella ympäristössä, josko nopeus muuttuis (ja jos Android puhelin, niin voi kokeilla asentaa tuon Cellmapper sovelluksen ja katsella niitä signaalitasoja vähän tarkemmin).
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 719
asun maaseudulla
Tässä on sellainen riski että se sinun lähin tukiasema on kiinni runkoverkossa jollain 50mbps linjalla. Maaseudun tukiasemat voivat olla oikeasti jopa 20mbps yhteyksien päässä ja sieltä ei millään laitteella kovempia nopeuksia irtoa.

Cellmapperilla voit katsoa ne tukiasemien sijainnit. Sitten puhelimen kanssa kierrät niiden luo (huom. koita päästä "omalle" puolen tukiasemaa) ja mittaat sen tukiaseman nopeuden ~300m päästä. Jos se lähin "oma" tukiasema on hitaampi kuin toinen mihin voisi ylttää niin voit harkita ulkoista suunta-antennia. Sellaisen suuntaa sitten tukiasemalle josta saa kovempia nopeuksia ja vaikka lukitsee modeemin sinne.

Tarvitset myös hieman paremmat menut siihen modeemiisi jotta esim lukitus onnistuisi. Ole hyvä:
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 543
Oikeastaan tuon kummempaa ei kannata odottaakaan mobiiliverkossa toimivilta littymiltä, niin ei pääse pettymäänkään, ainakaan pahasti. Realisti ei koskaan pety.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.09.2022
Viestejä
4
Itsellä on vähän sama ongelma :D

Netti asioista en ymmärrä mitään ja en tosiaankaan ymmärrä miten voi saada esim yli 100 Mbps nopeudet
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 996
Viestejä
4 191 531
Jäsenet
70 836
Uusin jäsen
skh

Hinta.fi

Ylös Bottom