• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

-

Liittynyt
18.06.2017
Viestejä
335
Kokemusta velkaantumisesta ja työssäkäynnistä?




Tekstin sisältöä muutettu asiattomien kommenttien vuoksi. Olisihan se pitänyt arvata, että vakio trollit täällä kirjoittelee. Vaikka räpellys & testaus alue on erikseen.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka88

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
30.08.2022
Viestejä
206
No voi kyynel. Sulla on varmaan joku ammatti kun noin paljon on opintolainaa? Nuo velkasummat on loppujenlopuksi aika pienet niin luulisi niistä selviävän. Annat muiden mennä perintään ja maksat eka vaikka luottokortin pois.
 

Freeze

Elitisti
Team Folding @ Home
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 140
Itse kävin ulosotossa markka-aikaan suunnilleen samoista velkamääristä. Selkärangalla, makaroonilla ja irvistämällä niistä selvittiin. Ja töiden tekemisellä, ei muuta kuin paikanhakua kunnes tärppää. Velkojesi määrä ei taida kuulua työnantajalle, näin sivuhuomautuksena. Ehkä sitten jos tehdään laajennettu tursel?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
258
Laitas niitä kuvia työnantajien sähköpostivastauksista ettei länkyttäminen jää vaan puheen asteelle
 
Liittynyt
18.06.2017
Viestejä
335
Trollaaminen on kielletty. Ei pidä halveksua toisen elämäntilannetta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.08.2021
Viestejä
710
Tupakka, paljonko menee päivässä? Polta max 5 päivässä.
Alkoholi, paljonko menee kuukaudessa? Lopeta kokonaan.
Nyt alkaa marjat kypsymään, ostat muutamia sankkoja ja lähdet hakemaan verovapaata tuloa. Marjat viedään käsistä jos ne puhdistaa valmiiksi.
Kun muut ryyppäävät, kerää heidän pullonsa.
Lopeta muiden haukkuminen, suotta myös odotat mitään sympatiaa "olosuhteiden uhriksi" joutumisesta, kun asenteesi muita kohtaan on "no jos syöpäsi etenee niin se on sinun ja jumalasi välinen asia" kuten ilmaisit.
 
Liittynyt
16.09.2020
Viestejä
776
Tupakka, paljonko menee päivässä? Polta max 5 päivässä.
Alkoholi, paljonko menee kuukaudessa? Lopeta kokonaan.
Nyt alkaa marjat kypsymään, ostat muutamia sankkoja ja lähdet hakemaan verovapaata tuloa. Marjat viedään käsistä jos ne puhdistaa valmiiksi.
Kun muut ryyppäävät, kerää heidän pullonsa.
Lopeta muiden haukkuminen, suotta myös odotat mitään sympatiaa "olosuhteiden uhriksi" joutumisesta, kun asenteesi muita kohtaan on "no jos syöpäsi etenee niin se on sinun ja jumalasi välinen asia" kuten ilmaisit.
Tämä 100% ei lisättävää
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 751
Kokeile nössö minun kengissä elää 10kk takaperin elämääni.
-Jokainen haukkuu ja syyllistää sinua elämäntilanteestasi, ettet ole menestynyt ja yhä juniori.
-Jobbarit kusettaa autokaupoissa, autokorjaamoissa, liivijengiläinen ryöstää sinut kadulta ja pieksee sinut ojaan.
-Opiskelijakämppä homeessa pari vuotta takaperin ja siirryin siitä uuteen asuntoo, jossa oli vikoja ja ylittää hellerajan kesällä.
-Velkatoimisto halveksuu ja sanoo, ettei mitää tee ja nai rikas muija, joka maksaa velat pois ja kyselee mihin rahas käytit?
-Työkaverisi avautuu sinulle tyttöystävä ongelmastaa ja valittaa turhaa henkistä taakka, eli oksennusta päälleni.
-Helvetinmoinen kilinkolin työmaa uuden kämpän pihalla joka päivä paukuttamassa kovaäänisesti.
-S-pankki lähettelee karhukirjeitä ja muuttaa ehtoja miten sattuu.
-Nyyhkytarinoita jokaisesta suunnasta ja pelkkää nyyh nyyh, kun ei jokin toimi.
-Vanhempi joutuu autokolariin ja alkaa kyseenalaistaa sinun opintojesi ja työelämän arvokkuutta.
-Tyttöystäväsi, joka ei ole tyttöystäväsi, mutta luulee olevasi tyttöystäväsi alkaa tekemää itsari murhekyyni tarinaa jos et hanki lapsia ja muuta yhteen.
-Sairastut koronaa, mutta et saa muuta kuin haukkuja ja pari päivää sairaslomaa, uhkaillaan potkuilla.
-Kaveri laittaa kissanraadon ovesi taakse ja haukkuu, että kyllä kissa allergiikon pitäisi vanhaa kaverii auttaa, kun sillä on poikaystävä.
-Sukulaisesi alkaa pyörittämään sirkusta perinnöstä ja kysyy, koska ajattelit miehistyä ja palata vanhaan malliin insinööri roskasta?
-Lista vain jatkuu ja todennäköisesti sanoisit: "lakkaa syyttelemästä muita ja ota vastuu itsestäsi".
Mitä minä juuri luin? Tuossa voisi olla aineksia ihan hyvään kertomakirjallisuuteen. Tietenkään ihan jokaisesta ei tule kirjailijaa jo taitojensakaan puolesta, ja jokaista menestynyttä kohti on monia ahkeria lahjakkuuksia joilla ei ollut tarpeeksi tuuria tai yhteyksiä.

Jos oikeasti noin paljon elämä vastustaa, niin on tullut oltua kanssakäymisessä varsin mielenkiintoisesti valikoituneen joukon kanssa. En siis ole lainkaan eri mieltä siitä, etteikö ole aina hyvin kurja yllätys kun tulee liivijengiläisen kadulla ryöstämäksi. Inhoan sitä tunnetta yli kaiken, ja kotiin raahautumisen jälkeenhän vituttaa vielä enemmän kuin siellä ojassa hampaita sylkiessä.

Tähän voi kuitenkin omalla toiminnallaan vaikuttaa. Kaverini eivät ole aikoihin jättäneet kissanraatoja oveni taakse, koska olen aina vetänyt turpaan kun joku niin tekee. Välitön palaute on tärkeää rajojen vetämistä ja rakkautta. Toki kaveripiiri käy tällä tavalla toimien hieman suppeaksi, mutta olen osittain erakkoluonne eikä kaverien vähyys niin haittaa. Kunhan ei joka aamu tarvitse potkia niitä kissanraatoja sivuun. Johan siinä alkaa roskiskin haista, vaikka toisaalta onneksi menetin hajuaistini koronan takia.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
793
Kaverin entisiä viestejä kannattaa lueskella. Piirtyy paremmin ongelmat kartalle, työttömyyttä podettu ainakin jo vuonna 2020, taitaa olla ns kroonista mallia että eiköhän se siitä kun odottelee vielä sen pari kuukautta niin ongelmat katoilee sitten ihan itsestään.

Tulee sellaiset markorepairs ja viheraho levelin tunnelmat läpi.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 751
Taksi 8,30€ (Autosta akku tyhjeni)
Jos itsellä menee huonosti mutta osaa laskea, voi miettiä sitä taksikuskia. Se tekee sentään työtä ja silläkin lienee jotain menoja elämässä. Jos firma suorittaa kokonaisen henkilökuljetuksen sis. alv hintaan 8,3€ niin ei siitä paljon makseta orjalle tai jää yrittäjälle. Sääli häntä. Piruparka.

Kaverin entisiä viestejä kannattaa lueskella.
Juu, tietty ennakko-odotus on aina näitä tekstejä lukiessa ja se vaikuttaa vastausten tekstilajeihin. En tietenkään keskustele toisista käyttäjistä mukaanlukien selkeät trollit, koska niin ei saa tehdä. Teen kuitenkin havaintoja ja toimin niiden mukaan. Enkä pidättäydy huumorista. Toisaalta kaiken varalta voi näihin vastata välillä vakavissaankin.
Mitä jos minä olisin pysynyt kunnossa, hankkinut lapsia
Tietenkin kannatettava neuvo, vaikka ei aina ihan helppoa. On myös kaikenlaista muuta mitä voidaan pitää tavoiteltavana ja hyveellisenä. Ei sitä pidä liittää pahiksiin.
pieksenyt tekijät, vienyt rahat jobbarilta ja avoimesti taluttanut muita talutusnuorassa?
No nyt. Ei sellaista toimintaa pidä alkaa ihannoida vaikka kuinka kiukuttaisi. Ne, jotka sitä tekevät, osaavat sen. Ovat siitä huolimatta hyvin pieniä ihmisiä.
Minäkin osaan olla lapsellinen kusipää.
Sillä ei mennä kuuhun.
Eipä noilla väärintekijöillä ole maksuvaraa ja poliisi käski unohtamaan oppirahoina.
Tällaista tapahtuu kaikille, jos vanhaksi elää eikä se ole poliisin vika. Useimmille näin ei käy jatkuvasti.
Mitä jos minäkin alkaisin käyttäytymään kuten muut?
Eivät kaikki käyttäydy pahansuovasti ja saalistavasti. Näkyvästi uhriksi profiloituva nyt vaan tapaa niitä enemmän.
Katsotaanko montako työntekijää ja ihmistä palaa loppuun elämässä?
Eiköhän siinä käy niin, että ainoa loppuun palava on kotikutoinen kostaja. Sen sijaan jotain voisi korjata sillä, että valitsee seuransa paremmin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.06.2017
Viestejä
335
@Tonnin Seteli ja monet muut, kommentoitte jokaiseen postaukseen, mutta lähinnä "roskapostaus mielessä"? Tuoko se teille mieli hyvää?

@Vesiperä onko tuo vainoamisen kehoitus katsoa postaajan historiaa? En ole valitettavasti kaverisi.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.08.2021
Viestejä
710
Ihmisen sympatia ja koettelemus on rajallista. En polta, en juo, en käytä mitää addiktoitavaa lisäainetta paitsi vettä. Haukkunut muita? Minähän totesin jälkiviisaana, miten olisi pitänyt toimia kiittämättömiä kohtaan.
Hyvä kuulla, että raittius on vallitseva olotila. Siitä kyllä lähdetään taas ylämäkeen.

Kuten sanoin, haukkunut muita. Miten muuten tämän aloituksen voi ymmärtää "Kokeile nössö minun kengissä elää 10kk takaperin elämääni." Ihan alkoi tuntumaan siltä, ettei muilla ole mielestäsi taakkoja ja murheita. Kyllä niitä on.

Hyvin yksiselitteisesti tästä saa kuvan, ettei paljon nappaa muiden murheet: "Mielenterveys parantanut, kun sanoo muille, ei ole rahaa, mee itse töihin tai laita se lompakko kiinni, no jos syöpäsi etenee niin se on sinun ja jumalasi välinen asia, ei ole minun tehtävä "olla ihmeen tekijä ja maksaa elämistä"." Syöpään sairastuneelle en usko että olet noin sanonut, mutta pelkkä esimerkki kuvottaa.

Rahaa saat, kun keräät marjoja, eikö se nappaa? Keräät yhden ainoan sankollisen mustikoita päivässä, se onnistuu huonommallakin kunnolla. Puhdistat sen ja 50 euroa on tienattu. Ja kaikkein parasta siinä on, että verottaja jää nuolemaan näppejään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 334
Ensimmäinen askel (tässä tapauksessa, kun olet ilmeisen raitis) on se että lopettaa kaikenlaisen sossuvaltion sosiaalipalveluiden kanssa tappelemisen johon tuntuu menevän kaikki energia. Tämä maa on vielä persaukisempi kuin mitä sinä olet henkilökohtaisella tasolla, niin on turha kuvitella että mikään sossu/kela/diakonia/säätiö/whatever tekee asioita puolestasi. Tavoitteesi ei ole pelata jotain peliä sosiaalipalveluiden kanssa, vaan maksaa velat jotta voi ignoorata kaiken tuon.

Seuraava pakollinen askel olisi se, että menee töihin jossa tienaa vuositasolla sen verran että pystyy maksamaan vuodessa sellaiset 7000-8000 eur velkaa pois. Ekana vuonna siitä voi olla ärsyttävän paljon korkoja, mutta tuota kun tekee sellaiset 5 vuotta putkeen niin kaikki on maksettu pois. Tärkeintä että on säännölliset tulot josta voi joka ikinen kuukausi maksaa sitä velkaa esim. 600-700 eur per kk. Maksat ekana sen velan jossa isoin korkoprosentti. Jos palkka on kehnonpuoleinen, niin minimoi asuinkustannukset. Tuossa velanmaksussa kun pääset vauhtiin niin siitä tulee tavoitteellista ja ajattelet terveempiä asioita.
 
Liittynyt
18.06.2017
Viestejä
335
Säännöt ja ohjeistus

Käyttäjät sitoutuvat noudattamaan ylläpidon laatimia sääntöjä ja ohjeita asiallisen keskustelun saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi ja ymmärtävät asiattomasta käytöksestä säädetyt rangaistukset.

Alueella on tarkoitus keskustella ketjun aiheesta, ei kanssakeskustelijoista. Henkilökohtaiset loukkaukset ja hyökkäykset toista keskustelijaa kohtaan ovat ankarasti kielletty ja johtavat suoraan banniin.

Pyri kirjoittamaan asiasi mahdollisimman selkeästi ja ytimekkäästi. Aiheeseen kuulumattomat eli offtopic ja epäoleelliset viestit sekä tarpeettoman pitkät kirjoitukset ja tahalliset argumentointivirheet keskustelun sotkemiseksi on kielletty.

Asiatonta käytöstä, halventavaa ja sopimatonta kielenkäyttöä, epäselvää ilmaisutapaa ja perustelematonta kommentointia tulee välttää kaikissa tilanteissa parhaan kyvyn mukaan. Tahallinen trollaaminen, provosointi ja flametus eli sanasodan synnyttäminen eivät kuulu asialliseen keskusteluun.

Poliittinen, aatteellinen ja uskonnollinen propaganda ja yksipuolinen saarnaaminen on kielletty.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 750
Säännöt ja ohjeistus

Käyttäjät sitoutuvat noudattamaan ylläpidon laatimia sääntöjä ja ohjeita asiallisen keskustelun saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi ja ymmärtävät asiattomasta käytöksestä säädetyt rangaistukset.

Alueella on tarkoitus keskustella ketjun aiheesta, ei kanssakeskustelijoista. Henkilökohtaiset loukkaukset ja hyökkäykset toista keskustelijaa kohtaan ovat ankarasti kielletty ja johtavat suoraan banniin.

Pyri kirjoittamaan asiasi mahdollisimman selkeästi ja ytimekkäästi. Aiheeseen kuulumattomat eli offtopic ja epäoleelliset viestit sekä tarpeettoman pitkät kirjoitukset ja tahalliset argumentointivirheet keskustelun sotkemiseksi on kielletty.

Asiatonta käytöstä, halventavaa ja sopimatonta kielenkäyttöä, epäselvää ilmaisutapaa ja perustelematonta kommentointia tulee välttää kaikissa tilanteissa parhaan kyvyn mukaan. Tahallinen trollaaminen, provosointi ja flametus eli sanasodan synnyttäminen eivät kuulu asialliseen keskusteluun.

Poliittinen, aatteellinen ja uskonnollinen propaganda ja yksipuolinen saarnaaminen on kielletty.
Jos koet, että jotku rikkovat sääntöjä, niin jokaisessa foorumin viestissä on se "Raportoi" nappi, jolla voit saada modejen mielipiteen .
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
246 195
Viestejä
4 302 402
Jäsenet
71 797
Uusin jäsen
Cale77

Hinta.fi

Ylös Bottom