Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Useampaa ap:a olinkin harkinnut, mutta niistä tarkoituksella kyselinkin eri säikeessä. Mesh-systeemeihin en jotenkin luota kun väkisinkin signaali heikkenee toistojen myötä. Saa ehottaa hyviä wifi-ap-systeemejä, nyt harkinnassa Ubiquitin vehkeet.Ja 3-kerroksiseen kämppään tartteepi aika äkki ämutli-AP tahi Mesh-vehkehet. Niitä ei sitten kiinnosta missä muodossa ulkoverkko toimii.
Sillä edellytyksellä, että se mesh-verkko osaa sen tehdä. Testien mukaan käytännön toteutukset eivät vala luottamusta, että tämä olisi arkipäivää.Mesh wired backhaulilla.
Ennemmin kai sitä antaa mesh-verkon ratkoa missä AP:ssä päätelaite roikkuu kuin odottelee että päätelaite roikkuu kantaman yli toisessa ennen kuin ymmärtää vaihtaa paremminkuuluvaan?
Taidan tilata tän mallin kun ei noilla 3500Mhz taajuuksilla tule mitään käyttöä varmaan olemaan eikä toi 100 Megan portti haittaa kun ei nettiliittymäkään sen nopeempi.
MikroTik LHG LTE kit (RBLHGR&R11e-LTE) | EuroDK
Taidan tilata tän mallin kun ei noilla 3500Mhz taajuuksilla tule mitään käyttöä varmaan olemaan eikä toi 100 Megan portti haittaa kun ei nettiliittymäkään sen nopeempi.
MikroTik LHG LTE kit (RBLHGR&R11e-LTE) | EuroDK
Itsellä kokemusta vain LTE7460:sta, mutta modeemina tuo taitaa olla vain cat6 kun B715 on cat9. Kannattaisiko vain yrittää sijoittaa B715 hyvään paikkaan ja tarvittaessa pistää ulkoista antennia kiinni, jos ei onnistu? Ja jos tuolla ehdottamallasi systeemillä menee, tuo zyxel pitäisi laittaa siltaavaksi ja huawei reitittimeksi.Täällä taitaa muutamilla ainakin olla käytössä ZyXEL LTE7460 4G ulkomodeemi?
Ajattelin tuollaisen hommata ja laitaa sen perään Huawein B715 modeemin. Ei ole aikaisempaa kokemusta tuollaisesta, niin onko se niin simppeliä, että johdot kiinni ja tuo B715 siltaavaksi vai joutuuko jotain muitakin asetuksia säätämään?
Itsellä kokemusta vain LTE7460:sta, mutta modeemina tuo taitaa olla vain cat6 kun B715 on cat9. Kannattaisiko vain yrittää sijoittaa B715 hyvään paikkaan ja tarvittaessa pistää ulkoista antennia kiinni, jos ei onnistu? Ja jos tuolla ehdottamallasi systeemillä menee, tuo zyxel pitäisi laittaa siltaavaksi ja huawei reitittimeksi.
Vaikka signaali vaimenee niin häiriöt pienenevät kun saa antennin ulos. Lähitsin kyllä eka kokeilemaan jo olemassa olevalla antennilla.
16 metriä hyvää antennikaapelia ei aivan halpaa ole, joten ei huvikseen viitsisi ostaa. Ainoa miksi sitä en ole vielä laittanut, on hankaluus tuoda kaksi paksuhkoa antennikaapelia sisälle vintiltä. Täytynee vielä pähkäillä mitä reittiä ne saisi siististi tuotua.
Minulla mökillä on tukiasema yli 8 km päässä. Antennit katolla. Ohutta koksia, n5mm paksua, on 10m, jossa on n. 5m liikaa. Ylimäärinen on rullattu antenniputkea alapäähän.
Silti voimakkuus on n. -85dB. Ja nopeus on myös illalla (lähes aina) yli 200Mb. Parhaimmillaan yli 250Mb
Sisällä Huawein omilla antenneilla saa jotain 50Mb luokkaa, mutta se ei ole kovin vakaa.
Modeemi on B715.
Tahdon kertoa, että jos signaalin voimakkuus on parempi, kuin -100dB, niin se riittää täyteen nopeuteen.
Tärkeämpää onkin kohinaetäisyys, SIRN. Sen pitäisi olla koko ajan parempi, kuin +20dB. (Kuten on tilanne tässä)
Jos on huonompi, pitää miettiä muita keinoja, kuin antennikaapelin paksuntamista.
Onkos ulkoisista antenneista yleensä millainen hyöty?Prosentuaalisesti?
Jos tuohon 715 sarjalaiseen tahtoisi hommata parhaan mahdollisen antennin joka on edelleen asunnon sisällä,mitä suosittelette?Vai onko laitteen matkassa tulevat tikut melkein yhtä hyvät?
MR1100:ssa toimii ipv6 ja siltaus tarpeeksi uudella firmwarella. Netissä voi olla jotain vanhaa tietoa kun nuo on tullu joskus päivitysten myötä. Taajuuslukolle en ole nähnyt käyttöarvoa kun siinä menettää CA:n ja siten nopeutta.Netgearissa on omia pieniä puutteitaan, ei ipv6 tukea (tosin toisessa paikassa lukee että on tuki), ei siltausta, ei taajuuslukkoa, ei SMA liitäntöjä (TS-9 löytyy), näin ainakin pikaisella ihmettelyllä. Ilmeisesti AT komennoilla saa ainakin taajuuslukkoja päälle mutta menee ehkä vähän liian säätämiseksi sitten jo. Ainakin teoriassa tämänhän pitäisi olla nopeampi kuin Huawein.
Tuo siltaus olisi kyllä hyvä olla olemassa jos sitten vaan pistää pätevää kytkintä perään ja säätää säätämiset siellä.
Itselläni on käytössä Huawei B593s-22 modeemi, jonka olen lukinnut 2600Mhz taajuudelle. Signaalin tasoa en pysty sanomaan, koska en ole saanut LTEWatchia pelittämään tämän kanssa, mutta tukiasema on n. 300m päässä ja näkyy suoraan ikkunasta, modeemin ollessa asetettuna siihen ikkunalaudalle, joten uskoisin, että kohtuullisen hyvä signaali pitäisi olla saatavissa, kun ei ole tuon ikkunalasin lisäksi muita esteitä edessä. Speedtestiä tehdessä modeemi pääsee kuitenkin vain 60-80 Mbps lukemiin. Sitten, kun laitan liittymän sisään Oneplus 6 puhelimeeni, niin saan sillä aina heittämällä Speedtestistä 150 Mbps lukemat samassa paikassa. Cellmapperin mukaan myös puhelin on yhdistyneenä tuohon 2600Mhz taajuudella, joten ihmettelen, että miten tuo modeemi toimii noin paljon heikommin. Onko se vaan yksinkertaisesti niin vanha ja paska laite, että jopa nykyaikaisessa kännykässä on paremmat antennit, vai mistä tuo voisi johtua?
Toinen asia, jota olen ihmetellyt on se, miten hitaasti modeemi välillä yhdistää esim. verkkosivuille. Saa odottaa jopa 5-10 sekuntia, ennen kuin mitään tapahtuu, mutta sitten kun tapahtuu, niin sivuston sisältö kyllä latautuu nopeasti. Ihan kuin yhdistämispyyntö vaan jäisi aina johonkin jonoon. Mietin, että voiko tuo johtua DNS-palvelimista vai mistä ja olen laittanut reitittimelle Googlen denssit sekä operaattorin omat denssit, mutta en huomaa mitään eroa. Puhelimella kyseistä liittymää käytettäessä myöskään tätä ongelmaa ei esiinny, eli jotenkin tämäkin kulminoituu tuohon modeemiin.
Täytyy siis alkaa katselemaan uutta purkkia. Riittääköhän cat4 purnukka, kun liittymän maksimi on 150 Mbps vai kannattaisiko siitä huolimatta katsella cat6 laitetta?Vanha laitehan tuo jo on, eikä tue mitään uudempia 4g:hen tulleita päivityksiä. Tuo 80Mbps alkaa olla jo lähellä mihin tuo purkki kykenee. Itsellä tuo joskus oli ja ulkoisilla antenneilla tuon sai täysin tukkoon, kun latasi esim steamilla jotain peliä, niin muilla laitteilla meni käytännössä netti jumiin, kun laitteen cpu oli tapissa maksimi lataus nopeuksilla (sinne hallinta paneeliin pääsykin vei monta minuuttia, jos oli lataus päällä).
Täytyy siis alkaa katselemaan uutta purkkia. Riittääköhän cat4 purnukka, kun liittymän maksimi on 150 Mbps vai kannattaisiko siitä huolimatta katsella cat6 laitetta?
Tai sitten 4G modeemi 3,5GHz tuella. DNA testaa kiinteätä langatonta 3.5GHz-taajuudella Vantaan Paarmarinteellä - MT-TECH.FINäyttäisi olevan 5G NR Radio Frequency 1 -alueella, joten 5G-modeemin hankinnaksi menee.
Tai sitten 4G modeemi 3,5GHz tuella. DNA testaa kiinteätä langatonta 3.5GHz-taajuudella Vantaan Paarmarinteellä - MT-TECH.FI
Onkos täällä kokemusta pelaamisesta 4G verkolla? Uuteen asuntoon on varmaan pakko hankkia 4G modeemi, josta vetää johdolla tietokoneeseen. Elisa ja Telia antoi aika ripuli tulokset dl/up jotai alle 20/10, ping oli 10-15ms ja jitter 2-5ms kun puhelimilla heitti speedtestit. DNA:lta ei ole vielä testattu.
Onko noissa 4G purkeissa paremmat vahvistimet?
Mutta kokemuksia kaipaan. Aina ennen ollut kaapelinetti niin tämä on nyt ihan uusi maailma.
No itse vaihdoin adsl liittymästä telian hybrid liittymään mitä käyttä 4G suurimman osan ajasta ja en kyllä huomannut eroa.
Tietysti on paljon paikkakohtaisia eroja sekä kuinka paljon ruuhkaa on alueella.
Itse en asu suurkaupungissa niin en pysty sanomaan kuinka paljon vaihteluita on.
ping on ainakin aika sama luokkaa 8-12ms väliltä.
Ainakin omien puhelimien speedtest testien perustella antaa hieman ristiriitaiset tulokset vaikka on telian liittymä niissäkin mutta voi olla liittymä eroja.
Cellmapper sovellus puhelimessa on hyvä tapa katsoa missä lähin masto on ja mitä taajuuksia käyttää.
Sitten tietysti budjetti kuinka paljon haluaa panostaa kun jo pelkän 4G reititin voi maksaa yli 400€ jos haluaa sen nykyaikasemman ja kovimman nopeuden tukevan laitteen.
Telian hybridissä pingit menee sen kiinteän yli, joka paljon vakaampi kuin 4G:n yli. Hybridi käyttää 4G:tä kuorman alla.No itse vaihdoin adsl liittymästä telian hybrid liittymään mitä käyttä 4G suurimman osan ajasta ja en kyllä huomannut eroa.
Tietysti on paljon paikkakohtaisia eroja sekä kuinka paljon ruuhkaa on alueella.
Itse en asu suurkaupungissa niin en pysty sanomaan kuinka paljon vaihteluita on.
ping on ainakin aika sama luokkaa 8-12ms väliltä.
Ainakin omien puhelimien speedtest testien perustella antaa hieman ristiriitaiset tulokset vaikka on telian liittymä niissäkin mutta voi olla liittymä eroja.
Cellmapper sovellus puhelimessa on hyvä tapa katsoa missä lähin masto on ja mitä taajuuksia käyttää.
Sitten tietysti budjetti kuinka paljon haluaa panostaa kun jo pelkän 4G reititin voi maksaa yli 400€ jos haluaa sen nykyaikasemman ja kovimman nopeuden tukevan laitteen.
Kyllä yleensä puhelinyhteys on, vaikka yhteisantennitalous onkin. Ellei ole sitten purettu pois viime vuosina, jos ilmalinjana tullut.Kyseessä semmonen taloyhtiö, jossa on yhteinen antenni. Eli sinne ei tule puhelinyhteyttä, eikä kaapelia. Ainut vaihtoehto on tosiaan toi 4G modeemi.
Ok olin ymärtänyt väärin tuon toimintaperiaatteen.Telian hybridissä pingit menee sen kiinteän yli, joka paljon vakaampi kuin 4G:n yli. Hybridi käyttää 4G:tä kuorman alla.
Minkä tahansa laitteen saa varmatoimiseksi kympin digitimerilla, joka boottaa reitittimen vaikka joka yö. Ja toisaalta mikään laite ei ole niin varmatoiminen, ettei tuollaista haluaisi siihen laittaa, jos haluaa, että internetyhteys toimii joka päivä eikä vaikka seuraavaksi viikon-kahden päästä.Itsellä ei minkäänlaista kokemusta 4G härveleistä, joten kiinnostaisi raadin näkemys tämän hetken varmatoimisimmista laitteista. Mökki sijaitsee 1.5 h ajomatkan päässä kotoa, joten toiveena olisi, että modeemi pysyisi päällä koko talvikauden pätkimättä, että tarvittaessa mökin tilanteen saa tarkistettua tai lämpötilaa säädettyä.
Olisi hankinnan alla 4G modeemi/reititin mökille. Tarkoituksena on yhdistää internet langattomasti ilmalämpöpumppuun sekä valvontakameraan, jota sitten voisi kotoa seurailla/ohjailla netin kautta. Ainakin palvelukarttojen mukaan, tuonne tulee DNA:n 4G aika nätisti, joten ajatuksena oli ottaa Moi:lta dataliittymä hinnan ja helppouden takia.
Itsellä ei minkäänlaista kokemusta 4G härveleistä, joten kiinnostaisi raadin näkemys tämän hetken varmatoimisimmista laitteista. Mökki sijaitsee 1.5 h ajomatkan päässä kotoa, joten toiveena olisi, että modeemi pysyisi päällä koko talvikauden pätkimättä, että tarvittaessa mökin tilanteen saa tarkistettua tai lämpötilaa säädettyä. Mitä laitetta suosittelisitte lähtökohtaisesti? Hintaluokka mielellään 100 €:n kieppeillä, koska käyttö tosiaan on aika kevyttä. Lähinnä varmatoimisuus kiinnostaa. Sisäänrakennettu wifi saisi olla.
Minkä tahansa laitteen saa varmatoimiseksi kympin digitimerilla, joka boottaa reitittimen vaikka joka yö. Ja toisaalta mikään laite ei ole niin varmatoiminen, ettei tuollaista haluaisi siihen laittaa, jos haluaa, että internetyhteys toimii joka päivä eikä vaikka seuraavaksi viikon-kahden päästä.
Itse laitoin vanhan D-Linkin wifirouterin käyttämään OpenWRT:tä ja siihen LTE-dongle. Purkki koettaa pitää mokkulaa internetissä ja käynnistää interfacea tai koko purkkia, jos netti ei toimi. Ja pikkutunneilla viimeistään IVO-bootti.
Tämä on toiminut oikein hyvin Moi:n simmillä tarjoten Telldusin ZNet Lite v2:lle internetin IPv4:llä. Telldus välittää lämpötila-, kosteus- jne. sensorilukemia ja ohjaa ilmankuivainta ja tarvittaessa lämmitystä etänä ja automaattisesti. Tämä Telldus pysyy muuten pystyssä ihan omillaan, samoin v1.
Minkä tahansa laitteen saa varmatoimiseksi kympin digitimerilla, joka boottaa reitittimen vaikka joka yö. Ja toisaalta mikään laite ei ole niin varmatoiminen, ettei tuollaista haluaisi siihen laittaa, jos haluaa, että internetyhteys toimii joka päivä eikä vaikka seuraavaksi viikon-kahden päästä.
Kun tarvitsee jonkun oikeasti luotettavan ratkaisun, niin sitä voi vaikka koekäyttää muutaman kuukauden kotona ja sitten viedä mökille. Tai sitten viedä sinne nykyinen sotaratsu uuden tieltä.
Hiukan on molemmista omakohtaista kokemusta, Huihai Elisan ja ZTE DNA:n väreissä. Molemmat vaativat toisinaan IVO-boottia, mutta ZTE oli noista omasta mielestä parempi.ZTE MF286 sekä Huawei E5186. Onko näistä jotain kokemuksia puolesta/vastaan?
Ok, voisi kai sitten tuollaisesta ZTE:stä jotain tarjota. Huawei 315:tä näkyi myös myynnissä, mutta liekö sen parempi? Onko noihin olemassa joain custom firmiksiä? Ainakin Asuksen oma wifi-reitin lopetti pätkimisen kokonaan kun laitoin jonkun padawan-firmiksen sisään.Hiukan on molemmista omakohtaista kokemusta, Huihai Elisan ja ZTE DNA:n väreissä. Molemmat vaativat toisinaan IVO-boottia, mutta ZTE oli noista omasta mielestä parempi.
315 huonoin ominaisuuksien puolesta. 5186 osaa mennä jumiin ajan kanssa. 286 on omat kommervenkkinsä firmisversiosta riippuen, mutta selvästi paras tuosta kolmikosta.Ok, voisi kai sitten tuollaisesta ZTE:stä jotain tarjota. Huawei 315:tä näkyi myös myynnissä, mutta liekö sen parempi? Onko noihin olemassa joain custom firmiksiä? Ainakin Asuksen oma wifi-reitin lopetti pätkimisen kokonaan kun laitoin jonkun padawan-firmiksen sisään.
EDIT: Onkos tuossa ZTE:ssä joku akku joka estää boottaamisen virrat katkaisemalla pistorasiasta?
A-versiossa (MF286A) taitaa olla, mutta sen varmaankin voi irrottaa. EDIT: Akku lienee myös MF286:ssa, mutta käyttäjän irrotettavissa. Silloin kun tuon MF286:n kanssa pelehdin, niin mikään ei viitannut siihen, että siinä olisi ollut akku, joten en usko, että olikaan.Onkos tuossa ZTE:ssä joku akku joka estää boottaamisen virrat katkaisemalla pistorasiasta?
Akku on ollut optio, niitä saa netistä.A-versiossa (MF286A) taitaa olla, mutta sen varmaankin voi irrottaa. EDIT: Akku lienee myös MF286:ssa, mutta käyttäjän irrotettavissa. Silloin kun tuon MF286:n kanssa pelehdin, niin mikään ei viitannut siihen, että siinä olisi ollut akku, joten en usko, että olikaan.
A-versiossa (MF286A) taitaa olla, mutta sen varmaankin voi irrottaa. EDIT: Akku lienee myös MF286:ssa, mutta käyttäjän irrotettavissa. Silloin kun tuon MF286:n kanssa pelehdin, niin mikään ei viitannut siihen, että siinä olisi ollut akku, joten en usko, että olikaan.