1g netti toimii 100m? osaisko joku auttaa

Liittynyt
21.02.2024
Viestejä
6
Eli siis kone näyttää ajureista että ois 1.0g yhteys mutta speedtest antaa keskimäärin 95 downloadiks ja saman uploadiks. Kaikki apu otetaan vastaan
1708549541723.png

1708549576023.png
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 591
Niin, siis löytyykö kotoa 1gb valokuitua? Tuo 1gb nopeus on tietokoneen ja reitittimen/kytkimen välillä, nopeuden ulkomaailmaan määrittelee sitten operaattori.
 
Liittynyt
30.11.2016
Viestejä
1 864
1gb tulee telialta ja cat6 kaapelilla suoraa kuituboksista koneessa kaapeli
Tuo testaamalla saamasi nopeus on sellainen, että joko oma verkkosi on 100Mbps tai operaattorilla on laitettu 100/100 epähuomiossa nopeudeksi.

Luultavasti myös se kuituboksi näyttää portin nopeuden. Jos sekin näyttää gigan linkkiä eikä mitään muita laitteita välissä ole niin soitto operaattorille. Olettaen toki, ettet ole koneellesi asettanut mitään kaistan käyttöä rajoittavaa softaa.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
601
Et kerro, mikä tietokonekone on testauksessa, mutta on myös mahdollisuus, että siinä on 100 megainen verkkokortti tai se kättelee yhteyden 100 megabitin nopeudella.
 

Obi-Lan

¯\_(ツ)_/¯
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 077
Taloyhtiön netti tai tiedätkö maksavasi 1gbit nopeuksista? Käytännössä kaikki kuitulinkit kättelee 1gbit linkin ja operaattori rajoittaa nopeuden maksettuun.
 

Desgorr

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 924
Jos kone on tosiaan suoraan kuituboksissa kiinni ja siitä lähtee suoraan nousuna kuitu eteenpäin, niin vaikuttaisi että operaattorin päässä on väärä profiili käytössä. Olettaen, että siellä ei nyt ole muita laitteita välissä.
Jos Windows näyttää linkiksi 1 Gb, niin silloin se väli kyllä on se. Koskaan tullut vastaan, että tuo olisi jotenkin virheellinen.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
1 441
Jos on kuitumuuntimia jossain asunnon ja operaattorin romujen välissä, ne voi olla 100-megaisia.
Eipä ole tullut sellaista kuitumuunninta vastaan joka olisi ottaisi vastaan vaan 100Mb linkillä mutta eteenpäin gigasella. Kuten todettu niin todennäköisesti operaattorilla väärä nopeusprofiili jostain syystä käytössä tai talon kaapelointi ristissä jonka syystä jonkun naapurin 100Mb netti käytössä.

Jos olet varma että omia kytkentöjä ei ole välissä jotka voisi ahdistaa linkin 100Mb niin ei muuta kun vikailmoitusta Telialle.
 
Liittynyt
02.01.2017
Viestejä
130
Oma kuituboksi ei myöskään toiminut kuin 100 nopeudella vaikka 500 piti tulla. Aimemmin 1gb nopeudella oli toiminut. Operaattori tuli vaihtamaan boksin
 

Desgorr

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 924
Eipä ole tullut sellaista kuitumuunninta vastaan joka olisi ottaisi vastaan vaan 100Mb linkillä mutta eteenpäin gigasella. Kuten todettu niin todennäköisesti operaattorilla väärä nopeusprofiili jostain syystä käytössä tai talon kaapelointi ristissä jonka syystä jonkun naapurin 100Mb netti käytössä.

Jos olet varma että omia kytkentöjä ei ole välissä jotka voisi ahdistaa linkin 100Mb niin ei muuta kun vikailmoitusta Telialle.
Onhan tuo sinällään mahdollista jos boksissa on vanhempi optiikka SFP-palikkana kiinni, joka on vain 100M. Muuten boksissa voi sitten ihan hyvin ollakin itse ethernet portit 1000M.
 
Liittynyt
21.02.2024
Viestejä
6
Onhan tuo sinällään mahdollista jos boksissa on vanhempi optiikka SFP-palikkana kiinni, joka on vain 100M. Muuten boksissa voi sitten ihan hyvin ollakin itse ethernet portit 1000M.
kuitumuuntimesta lähtee giganen sekä kone vastaanottaa sen, oon kuullut että monella muullaki tää sama ongelma, kaikki muut koneet toimii gigasella mutta tää ainoa joka ei. ja asutaan siis omakotitalossa
 

Desgorr

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 924
kuitumuuntimesta lähtee giganen sekä kone vastaanottaa sen, oon kuullut että monella muullaki tää sama ongelma, kaikki muut koneet toimii gigasella mutta tää ainoa joka ei. ja asutaan siis omakotitalossa
Tuo olisi toki ollut hyvät mainita jo alussa, että muilla koneilla toimii gigasena. Kerrotko vielä tarkasti mitä verkkolaitteita sieltä löytyy ja mahdollisesti vaikka kuvat noista.
Tietoa kannattaa kertoa mielummin liikaa kun liian vähän. Liiasta tiedosta ei ole mitään haittaa, mutta vähemmällä tiedolla homma voi mennä arvailuksi.
 
Liittynyt
21.08.2017
Viestejä
6 893
@Kilkenblad Tuo on täysin mahdollista eli itsellä huoneistossa 1Gbit/s kuitupäätelaite ja tässä automaattinen 100Mbit/s ja 1Gbit/s SFP:lle. Lounean päässä 100Mbit/s SFP, niin nostin aikanaan 500/250Mbit/s nopeuteen ja nopeus pysyi 95/95Mbit/s. Soitto Lounean vikapalveluun, niin laittoi asentajan vaitamaan toisen pään 100Mbit/s SFP-moduulin 1Gbit/s SFP-moduuliksi eli tämän jälkeen kuitupäätelaitteen internet-valo muuttui oranssista vihreäksi.

Ja nopeus nousi sinne, mistä tilattu eli 510/260Mbit/s lukemaan. Nykyään kuulemma kaikki SFP-moduulit vaihdettu väh. 1Gbit/s tukevaksi
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
1 441
Onhan tuo sinällään mahdollista jos boksissa on vanhempi optiikka SFP-palikkana kiinni, joka on vain 100M. Muuten boksissa voi sitten ihan hyvin ollakin itse ethernet portit 1000M.
@Kilkenblad Tuo on täysin mahdollista eli itsellä huoneistossa 1Gbit/s kuitupäätelaite ja tässä automaattinen 100Mbit/s ja 1Gbit/s SFP:lle. Lounean päässä 100Mbit/s SFP, niin nostin aikanaan 500/250Mbit/s nopeuteen ja nopeus pysyi 95/95Mbit/s. Soitto Lounean vikapalveluun, niin laittoi asentajan vaitamaan toisen pään 100Mbit/s SFP-moduulin 1Gbit/s SFP-moduuliksi eli tämän jälkeen kuitupäätelaitteen internet-valo muuttui oranssista vihreäksi.

Ja nopeus nousi sinne, mistä tilattu eli 510/260Mbit/s lukemaan. Nykyään kuulemma kaikki SFP-moduulit vaihdettu väh. 1Gbit/s tukevaksi
Joo tottahan nämä. On myös tullut vastaan Intenon EG400 joka kätteli ainoastaan 10Mb half-duplexina maailmalle vaikka molemmissa päissä oli ihan 1Gb optiikat. Intenon vaihtoon ja homma pelitti taas.
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 531
Soita aspaan ja pyydä tarkistamaan onko asetukset oikein. Voi olla vikailmotuksen paikka mikäli omat laitteet, kuitupäätelaite yms tukee 1gbps eikä aspa/tekninen tuki löydä säädettävää.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 591
kuitumuuntimesta lähtee giganen sekä kone vastaanottaa sen, oon kuullut että monella muullaki tää sama ongelma, kaikki muut koneet toimii gigasella mutta tää ainoa joka ei. ja asutaan siis omakotitalossa
Tämä on aika oleellinen tieto, eli muilla koneilla toimii paitsi yhdellä. Kokeile mennä verkkokortin asetuksiin Windowsista, esim. minulla se on Intel(R) Ethernet Controller ja sieltä lisäasetukset valikkoon, sitten pitäisi löytyä Speed&Duplex kohta ja vaihda se Auto tilasta esim. 1 Gbps Full Duplex. (toki windows sulla näyttää, että se kättelee 1Gbps, mutta kai tuota voisi vielä kokeilla pakottamalla 1Gbps)
 
Liittynyt
30.11.2016
Viestejä
1 864
kuitumuuntimesta lähtee giganen sekä kone vastaanottaa sen, oon kuullut että monella muullaki tää sama ongelma, kaikki muut koneet toimii gigasella mutta tää ainoa joka ei. ja asutaan siis omakotitalossa
Mitähän tarkoittaa "monella muullakin sama ongelma"?
Jos kyse on operaattorin toimittamasta laitteesta siellä kuidun päässä ja siinä vikaa, on asiasta varmasti puhetta ko. operaattorin foorumilla ja aspa on myös tietoinen. Samoin täälläkin olisi luultavammin joku törmännyt samaan mutta kun et kerro operaattoria etkä laitetta niin käytetään vaan kaikkien aikaa turhaan arpomiseen.

Se pitää toki paikkansa, ettei jokainen kone ei gigan linkkiä saa pystyyn. Siihen taas on melkoinen määrä syitä, miksi näin tapahtuu. Mutta jos taloon / asuntoon tulee gigan yhteys ja yksikin kone toimii tällä nopeudella, syy muiden hidasteluun löytyy oman, ei operaattorin verkon puolelta.

Tuo olisi toki ollut hyvät mainita jo alussa, että muilla koneilla toimii gigasena. Kerrotko vielä tarkasti mitä verkkolaitteita sieltä löytyy ja mahdollisesti vaikka kuvat noista.
Tietoa kannattaa kertoa mielummin liikaa kun liian vähän. Liiasta tiedosta ei ole mitään haittaa, mutta vähemmällä tiedolla homma voi mennä arvailuksi.
Tästä ei voi olla kuin samaa mieltä. Lähtötiedoilla sai ajatuksen yhdestä koneesta joka on suoraan kiinni kuitu-ethernet -muuntimessa. Nyt koneita onkin monta joten joko välissä on muitakin aktiivilaitteita tai sitten suoraan kuidussa kiinni on joku operaattorin oma, surkein mahdollinen yhdistelmälaite.
Eli kuvia näkisin itsekin mieluusti ja tarkan kertomisen, mitä lopulta on kokeiltu ja miten.
 

KLF

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 806
Mulla oli aikanaan reitittimen ja kytkimen välissä romulaatikosta kaivettu lyhyt kaapeli, ennen 1Gbit nopeuteen päivittämistä ei tullut mieleen että se olisi ollut 100mbit kaapeli :p Ehdin kyllä ensin kirota niin Telian kuin asentajankin.

Homma selvisi omalta kohdalta sillä kun laitoin läppäriltä kaapelin suoraan seinään ja testasin nopeuden. Sen jälkeen lähdin tutkimaan omia romuja.

Taloyhtiössä kuitu talojakamoon asti ja sieltä tulee kuparia asuntoihin.
 
Liittynyt
03.05.2018
Viestejä
3 185
Eiköhän tässä ole tyypillinen ajuritason virhe. Eli LAN verkkokortin ajurissa on vika. kättelee näenmäisesti gigasena, mutta ei siirrä kuin satasena.

Ota muistiin mikä ajuriversio nyt on verkkokortissa.
Lataa eri version ajuri koneelle valmiiksi. Ehkä olis syytä ladata parikin versiota.

Vaihda ajuria.

Jos ei auta, puhdista liittimist pölyt.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 990
No ei kyllä tarjoa Telia kiinteissä kuluttajille myydyissä internetliittymissä natiivia ipv6 tukea(kaapelimodeemi,dsl,kuitu). Mobiiliyhteydet erikseen, niistä en osaa sanoa.
Kiinteissä tulee 6rd:llä IPv6 ja toimii ihan hyvin. Mobiilissa Telia ainoa operaattori, jolla ei ole IPv6 tarjolla.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 191
Viestejä
4 186 727
Jäsenet
70 710
Uusin jäsen
kartzza

Hinta.fi

Ylös Bottom