Yleinen Nintendo ketju (WiiU, Switch & 3DS)

testudo80

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2018
Viestejä
1 157
Oma pelikirjastoni:
  1. Monster Boy and the Cursed Kingdom
  2. Super Smash Bros. Ultimate
  3. SteamWorld Dig 2
  4. The Legend Of Zelda Breath Of The Wild
  5. Mario Kart 8 Deluxe
  6. RIVE: Ultimate Edition
  7. Axiom Verge

Empä olisi millään uskonut että RIVE ja Axiom Verge kolahtavat koviten. Monster Boy on tosi laadukas ja palaan kyllä sen pariin, mutta hahmot ja tarina ovat yli lapsellisia. Smash ja Mario Kart ovat sellaisia pelejä, että ymmärrän hyvin miksi niitä on fanitettu vuosia. Pelattavuus, syvyys, hahmot, jne.

Zelda on uskomaton, mutta omaan makuuni liian laaja peli. Elikkä itse en ymmärrä tätä että pelialueista täytyy tehdä koko ajan suurempia ... GTA5 > Zelda > RDR2 > Cyberpunk 2077. Lisäksi näin jälkeenpäin tuntuu hassulta että puzzleja pitää mennä tekemään maan alle, muutamaksi minuutiksi... mutta älkää käsittäkö väärin. Zeldassa on omat uskomattomat hetkensä, jollaisiin en ole törmännyt missään muussa pelissä. Olen kuitenkin pelannut aina, vuosikymmeniä.

SteamWorldiin en ole koskenut viittä minuuttia enempää. Se ei tarkoita että pelissä olisi jotain vikaa vaan tosiaan scifi-maailmat ovat vieneet mennessään, sekä haastava pelattavuus. Axiom Vergessä pelaan "hard" tasolla ja RIVE on vaikein koskaan pelaamani videopeli. Yllätyin kuinka hyviä pelit ovat käsikonsolissa, mutta Axiom Verge toimi myös todella hyvin tv:llä pelatessa. Pikseligrafiikka näytti jopa kauniilta.



 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 699
Ostin GRIS:in heti julkaisupäivänä ja nopsaan se tuli myös pelattua läpi. Olen pitkään odotellut jotain Journeyn kaltaista (taide)pelikokemusta ja tämä nyt ehkä osui lähimmäksi. Ei säväyttänyt ihan yhtä hyvin kuin Journey, mutta peli on kyllä upea. Kyseessä siis tämmöinen leppoisa 2D-tasohyppely kevyillä puzzleilla, jossa pääosassa on kaunis taide niin maisemien, animoinnin, kuin musiikin osalta. Hiukan lisähaastetta saa jos käy 'ekstrat' keräilemässä, mutta muuten gameplay on haasteeltaan lähinnä juurikin Journeyn tai vaikkapa Monument Valleyn tasolla.

Tämmöinen '4/5' taidekokemus, josta kyllä ihan mielelläni maksoin 17€ ja aika varmasti tulen pelaamaan joskus toistekin. Oli kyllä kyynel silmäkulmassa kun lopputekstit rullasivat näytölle, vaikka ensimmäisellä läpipeluukerralla tarina/viesti jäikin vielä hiukan epäselväksi.
Suosittelisin pelaamaan tämän tosin docked modessa: välillä kamera zoomasi niin kauas, ettei pientä pelihahmoa enää meinannut millään erottaa taustamaisemasta (mikä varmaan tarkoituskin, mutta immersio kärsi kun piti työntää nokka kiinni näyttöön). Hyvillä kuulokkeilla saa vielä kaiken irti soundtrackista ja pelin hienosta äänimaailmasta.

Trailereita:



[\SPOILER]
 
Viimeksi muokattu:

shakal

RGB ON
Liittynyt
09.09.2017
Viestejä
1 420
Tilasin Saksan Amazonista Nintendon virallisen Pro Controller Smash Editionin.

Mutta löytyykö keneltäkään kokemuksia noista Switchin langattomista halpis-ohjaimista? Tarkoitus olisi Smashia varten hommata siis lisäohjaimia satunnaista saman sohvan multiplayeria varten.

Onkohan tästä: Wireless Pro Controller for Nintendo Switch
tai tästä: Wireless control for Nintendo Switch

mihinkään?
JYS Wireless Game Controller for Nintendo Switch,Support version 5.1.0,Blueto T1 192948513923 | eBay

JYS Controller toimii ainakin ja firmware päivityksellä varmasti uusimman Switch version kanssa. On hyvä ohjain, päivittäisessä käytössä meidän taloudessa ja pelaan tuolla yhtä mielellään kuin Pro controllerin kanssa.



Tuossa ohjeet JYS uusimman version päivitykseen jos ei ohjaimen mukana uusinta firmistä ole.
 

Pingviini

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 106
JYS Wireless Game Controller for Nintendo Switch,Support version 5.1.0,Blueto T1 192948513923 | eBay

JYS Controller toimii ainakin ja firmware päivityksellä varmasti uusimman Switch version kanssa. On hyvä ohjain, päivittäisessä käytössä meidän taloudessa ja pelaan tuolla yhtä mielellään kuin Pro controllerin kanssa.



Tuossa ohjeet JYS uusimman version päivitykseen jos ei ohjaimen mukana uusinta firmistä ole.
Kiitos tästä, laitoin 2kpl tilaukseen. :tup:
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
844
Sama, pittää varmaan virallinen pro controller vielä hommata, mut noiden kahden avullahan saa jo nelinpelit pystyyn, etenkin kun lapsille kelpaa vielä noi joyconit ihan hyvin.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 928
Super Smash Bros Ultimate arvostelu

Peliarvostelu: Super Smash Bros Ultimate

Hämmentävän laaja rakkauskirje Nintendon peleille, mutta ei ongelmaton sellainen.
  • Valtavasti sisältöä
  • Täynnä tärppejä ja silmäniskuja faneille
  • Peruspelattavuus toimii yhä
  • Yksinpelitila on pitkä
  • Näyttää kauniilta
  • Kuulostaa hyvältä
  • Torso nettipeli
  • Turhan paljon grindaamista
  • Tutoriaalien puute
Tähtiä 4/5 :tup:
 

shakal

RGB ON
Liittynyt
09.09.2017
Viestejä
1 420
Kiitos tästä, laitoin 2kpl tilaukseen. :tup:
Muistakaa ekaa kertaa naittaessanne tuota JYS ohjainta Switchiin, että sen toimenpide on hieman erilainen esim Pro controllerista. Ohjeet vaikka tuossa Ebay linkkini takana alhaalla, ettette hakkaa päätänne seinään turhaan kun ohjain ei toimi. Kerran on tarvinnut vaan laittaa Switch löytämään tuo, jatkossa toiminut normaalisti vain ohjaimen herättämällä.
 

testudo80

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2018
Viestejä
1 157
Nintendo Switch -arvio:

Taustaa:
Löytyy peli-PC, olen myös omistanut mm. PS4 ja Xbox One -konsolit. Pelikokemusta noin 30 vuotta.

Nintendo Switch pelikirjasto:
- Axiom Verge
- Mario Kart 8 Deluxe
- Monster Boy and the Cursed Kingdom
- RIVE: Ultimate Edition
- SteamWorld Dig 2
- Super Smash Bros. Ultimate
- The Legend Of Zelda Breath Of The Wild

PC:llä muun muassa:
Ion Maiden, Dead Cells, Into the Breach, Rimworld, Hollow Knight, 20XX, Nex Machina, Broforce, FIFA, Destiny, CIV, CS, OW, LoL, SC2, jne.

Peli-PC + Nintendo Switch:
Peli-PC:n omistajalle Switch on siinä mielessä hyvä konsoli, että kombolle julkaistaan lähes kaikki pelit. RDR2 lienee tällä hetkellä peli jota ei valikoimasta löydy. Myös käsikonsoleiden ystävä saa kaksi yhden hinnalla. Nintendo Switch on paras käsikonsoli mitä koskaan tehty. 720p reilun 6" tuuman näytöllä on upeaa katsottavaa. TV:llä monet pelit pyörivät 1080p/60fps tilassa mikä sekin on usein riittävä.

10/10 pelejä:
Nintendon omat AAA-pelit eivät turhaan saa 10/10 arvioita, puhumattakaan siitä että esim. uusinta Zeldaa osa pitää kaikkien aikojen parhaana pelinä. Pelkästään pelin hevosten mallintamiseen laitettiin neljä vuotta. Itselleni tuli mieleen satuelokuva, anime, jossa olin ikään kuin "sisällä" päähenkilönä. Nintendo palautti minut pelien juurille. Huomio on pelihahmoissa ja pelattavuudessa. Esim. se miten Smashissa voit ohjata taistelijaasi vetää hiljaiseksi. Hiottu timantti.

Indie-pelit:
Indie-pelien ystävät ovat niin ikään kotonaan. Esim. Axiom Verge on yhden miehen projekti, johon kului reilu viisi vuotta. Se on kokemus käsikonsolissa, mutta omalla kohdallani vielä hienompi setti 40" tuuman tv:llä, kun värit heräävät eloon ja pikseligrafiikka muuttuu kuin suurennetuksi. Tuli hankittua peli digitaalisena, fyysinen erikoisversio ja vielä Steamista dokumentti pelin teosta, jotta saa senkin diginä, niin ja paita. "Metroidvania-genre" kiinnostaa erityisesti.

Axiom Verge / Switch


Making-Of
Axiom Verge Making-Of Documentary on Steam

Axiom Verge: Multiverse Edition

Eikö pelaaminen enää kiinnosta?
Minulle kävi, kuten monelle muulle vähän vanhemmalle pelaajalle, että kiinnostus pelaamiseen ns. "sakkaa". Olin ehkä pelannut liikaa samanlaisia pelejä ja ihmettelin miksi kukaan ei tee mitään uutta ja ihmeellistä. Nintendo on tehnyt sitä koko ajan, niin on indie-peli-skenekin. Piti vain vähän katsoa taaksepäin ja kokeilla rohkeasti eri genren pelejä. Suosittelen Switchiä indie-peli alustaksi sekä niille jotka haluavat selkeää vaihtelua FPS-peleihin tai johonkin MOBA-pelaamiseen. Toki Mario Kart ja Smash sekä muut vastaavat toimivat parhaiten kaveriporukassa / LAN-turnauksissa. Switchille on myös tulossa mielenkiintoisia pelisarjojen uutukaisia, kuten: Metroid Prime 4 ja uusi Pokemon peli aikanaan. Oikeastaan pelivalikoima näyttää vuoden 2019 aikana muovautuvan todella kovaksi kaikki Switch-pelit laskettuna.

Switch on kallis?
Maksoin sini-punaisesta Switchistä 300 euroa. Hankin Pro Controllerin 70 eurolla. Muistikortin (Sandisk 200 GB) 30 eurolla Saksan Amazonista. Pelit hankin kaikki digitaalisen äärimmäisen hyvin toimivasta Nintendo eshopista, joka siis löytyy konsolista vakiona. Pelien ostaminen tai demojen lataaminen on helppoa ja nopeaa. Indie-pelit vievät minimaalisesti tilaa. Noin 200 MB - 1 GB. Switchin käyttöliittymä on paras vertasi sitten PC:n, pleikan tai boxin vastaaviin. Nintendo keskittyy 100 % peleihin. Pelit ovat heti ruudulla ja pääset pelaamaan parilla napin painalluksella. Voit vaihtaa tv:stä käsikonsoliin niin sanotusti lennosta. Akun kesto ei ole ainakaan itselleni ollut ongelma. Hintaa toki tulee. Pelikirjastoni on tähän saakka vienyt lähes 300 euroa. Digitaaliset ostot ovat siinä mielessä hyviä että pelien välillä voi liikkua todella nopeasti. On mukava esitellä kaverille 5-6 peliä kun voit sulkea sovelluksen ja siirtyä seuraavaan sekunneissa.

Switch vs. XO vs. PS
Mitään selkeästi negatiivista sanottavaa minulla ei ole Switchistä sanoa. Vaikka esim. Zelda pyörii vain 900p/30fps tv:ssä, niin ero RDR2 4K/30fps ei ole sellainen mitä luulisi. Zelda käyttää sellaista graafista filtteriä joka tekee pelaamisesta kokemuksen, kuin olisi anime-elokuvassa tai vastaavaa. Smash, Mario Kart ja vastaavat näyttävät jo todella hyviltä toki riippuen tuumakoosta, mutta silti. Indie-pelit yllättivät eniten. Varsinkin RIVE käsikonsolissa sekä Axiom Verge tv-näkymässä. Huikeita taidonnäytteitä.

Olen pelannut arvokkailla pelihiirellä ja pelinäppiksellä, Xbox One ohjaimella sekä uusimmalla DualShockilla. Nintendon Pro Controller on vähintään yhtä hyvä peliohjain kuin muilla kilpailijoilla. Jos otat Switchin mukaan niin tarvitset sitten pitkässä juoksussa kotelon tai jonkun bagin josta tulee taas lisähintaa. Toisaalta minulle on aina opetettu että harrastukset saavat maksaa.

Uskon että Nintendo Switchistä on tulossa kaikkien aikojen suosituin, myydyin pelikonsoli sekä käsikonsoli. Sen pelivalikoima on muodostumassa tulevan vuoden aikana sellaiseksi että uuden pelaajan kannalta on pelattavaa. AAA-julkaisuista indie-peleihin. Vielä kun sille saisi parhaat Metroid Primet ja Castlevaniat.

Luonnollisesti parhaat FPS-mätöt, MOBA-väännöt, RTS-säädöt ja strategiapelit löytyvät Master Race PC:ltä. MUTTA PC on vain Master Race tietyissä asioissa. Luovuuden ja hauskuuden huippu on Nintendo ja nyt mielestäni myös paras indie-peli-alusta. Huomiona että tosiaan omistan myös suht erinomaisen peli-pc:n.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 928
V-Rally 4 ilmestyi Nintendo Switch -pelikonsolille

V-Rally 4 on ilmestynyt Nintendo Switch -pelikonsolille.

V-Rally 4 vie pelaajan vauhdikkaaseen rallikisaamisen maailmaan. Perinteisten rallikisojen ohella tarjolla on myös mäkiajoa, erilaisia taitohaasteita sekä veikeitä rantakirpuiksikin kutsuttuja Buggy-autojen kisoja. Pelin keskiössä on syvällinen urapelitila, joka haastaa pelaajan ajokoitoksiin ympäri maailmaa. Mestariksi haluavalta vaaditaan sekä rautaisia hermoja ja tiukkaa ajamista että oikeanlaisen tallihenkilöstöä ja vaativien päätösten tekemistä.

V-Rally 4 käsittää vaikuttavat 22 erilaista ajoympäristöä, joihin mahtuu asfalttia, lunta ja jäätä sekä erilaisia sora- ja hiekkaosuuksia. Toisistaan poikkeavat ajoalueet tuovat mukaan kaivattua vaihtelua ja haastavat pelaajan monin eri tavoin.

Monipuolisten yksinpelitilojen lisäksi ajopelissä on jaetun ruudun moninpelitila. Autoja löytyy yli 50 erilaista monista eri ajoluokista. Näissä on mukana sekä klassisia ralliautoja että nykyaikaisempia urheiluautoja moneen makuun.


V-Rally 4 ilmestyi Nintendo Switch -pelikonsolille
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
844
Nintendo Switch -arvio:

Taustaa:
Löytyy peli-PC, olen myös omistanut mm. PS4 ja Xbox One -konsolit. Pelikokemusta noin 30 vuotta.

Nintendo Switch pelikirjasto:
- Axiom Verge
- Mario Kart 8 Deluxe
- Monster Boy and the Cursed Kingdom
- RIVE: Ultimate Edition
- SteamWorld Dig 2
- Super Smash Bros. Ultimate
- The Legend Of Zelda Breath Of The Wild

PC:llä muun muassa:
Ion Maiden, Dead Cells, Into the Breach, Rimworld, Hollow Knight, 20XX, Nex Machina, Broforce, FIFA, Destiny, CIV, CS, OW, LoL, SC2, jne.

Peli-PC + Nintendo Switch:
Peli-PC:n omistajalle Switch on siinä mielessä hyvä konsoli, että kombolle julkaistaan lähes kaikki pelit. RDR2 lienee tällä hetkellä peli jota ei valikoimasta löydy. Myös käsikonsoleiden ystävä saa kaksi yhden hinnalla. Nintendo Switch on paras käsikonsoli mitä koskaan tehty. 720p reilun 6" tuuman näytöllä on upeaa katsottavaa. TV:llä monet pelit pyörivät 1080p/60fps tilassa mikä sekin on usein riittävä.

10/10 pelejä:
Nintendon omat AAA-pelit eivät turhaan saa 10/10 arvioita, puhumattakaan siitä että esim. uusinta Zeldaa osa pitää kaikkien aikojen parhaana pelinä. Pelkästään pelin hevosten mallintamiseen laitettiin neljä vuotta. Itselleni tuli mieleen satuelokuva, anime, jossa olin ikään kuin "sisällä" päähenkilönä. Nintendo palautti minut pelien juurille. Huomio on pelihahmoissa ja pelattavuudessa. Esim. se miten Smashissa voit ohjata taistelijaasi vetää hiljaiseksi. Hiottu timantti.

Indie-pelit:
Indie-pelien ystävät ovat niin ikään kotonaan. Esim. Axiom Verge on yhden miehen projekti, johon kului reilu viisi vuotta. Se on kokemus käsikonsolissa, mutta omalla kohdallani vielä hienompi setti 40" tuuman tv:llä, kun värit heräävät eloon ja pikseligrafiikka muuttuu kuin suurennetuksi. Tuli hankittua peli digitaalisena, fyysinen erikoisversio ja vielä Steamista dokumentti pelin teosta, jotta saa senkin diginä, niin ja paita. "Metroidvania-genre" kiinnostaa erityisesti.

Axiom Verge / Switch


Making-Of
Axiom Verge Making-Of Documentary on Steam

Axiom Verge: Multiverse Edition

Eikö pelaaminen enää kiinnosta?
Minulle kävi, kuten monelle muulle vähän vanhemmalle pelaajalle, että kiinnostus pelaamiseen ns. "sakkaa". Olin ehkä pelannut liikaa samanlaisia pelejä ja ihmettelin miksi kukaan ei tee mitään uutta ja ihmeellistä. Nintendo on tehnyt sitä koko ajan, niin on indie-peli-skenekin. Piti vain vähän katsoa taaksepäin ja kokeilla rohkeasti eri genren pelejä. Suosittelen Switchiä indie-peli alustaksi sekä niille jotka haluavat selkeää vaihtelua FPS-peleihin tai johonkin MOBA-pelaamiseen. Toki Mario Kart ja Smash sekä muut vastaavat toimivat parhaiten kaveriporukassa / LAN-turnauksissa. Switchille on myös tulossa mielenkiintoisia pelisarjojen uutukaisia, kuten: Metroid Prime 4 ja uusi Pokemon peli aikanaan. Oikeastaan pelivalikoima näyttää vuoden 2019 aikana muovautuvan todella kovaksi kaikki Switch-pelit laskettuna.

Switch on kallis?
Maksoin sini-punaisesta Switchistä 300 euroa. Hankin Pro Controllerin 70 eurolla. Muistikortin (Sandisk 200 GB) 30 eurolla Saksan Amazonista. Pelit hankin kaikki digitaalisen äärimmäisen hyvin toimivasta Nintendo eshopista, joka siis löytyy konsolista vakiona. Pelien ostaminen tai demojen lataaminen on helppoa ja nopeaa. Indie-pelit vievät minimaalisesti tilaa. Noin 200 MB - 1 GB. Switchin käyttöliittymä on paras vertasi sitten PC:n, pleikan tai boxin vastaaviin. Nintendo keskittyy 100 % peleihin. Pelit ovat heti ruudulla ja pääset pelaamaan parilla napin painalluksella. Voit vaihtaa tv:stä käsikonsoliin niin sanotusti lennosta. Akun kesto ei ole ainakaan itselleni ollut ongelma. Hintaa toki tulee. Pelikirjastoni on tähän saakka vienyt lähes 300 euroa. Digitaaliset ostot ovat siinä mielessä hyviä että pelien välillä voi liikkua todella nopeasti. On mukava esitellä kaverille 5-6 peliä kun voit sulkea sovelluksen ja siirtyä seuraavaan sekunneissa.

Switch vs. XO vs. PS
Mitään selkeästi negatiivista sanottavaa minulla ei ole Switchistä sanoa. Vaikka esim. Zelda pyörii vain 900p/30fps tv:ssä, niin ero RDR2 4K/30fps ei ole sellainen mitä luulisi. Zelda käyttää sellaista graafista filtteriä joka tekee pelaamisesta kokemuksen, kuin olisi anime-elokuvassa tai vastaavaa. Smash, Mario Kart ja vastaavat näyttävät jo todella hyviltä toki riippuen tuumakoosta, mutta silti. Indie-pelit yllättivät eniten. Varsinkin RIVE käsikonsolissa sekä Axiom Verge tv-näkymässä. Huikeita taidonnäytteitä.

Olen pelannut arvokkailla pelihiirellä ja pelinäppiksellä, Xbox One ohjaimella sekä uusimmalla DualShockilla. Nintendon Pro Controller on vähintään yhtä hyvä peliohjain kuin muilla kilpailijoilla. Jos otat Switchin mukaan niin tarvitset sitten pitkässä juoksussa kotelon tai jonkun bagin josta tulee taas lisähintaa. Toisaalta minulle on aina opetettu että harrastukset saavat maksaa.

Uskon että Nintendo Switchistä on tulossa kaikkien aikojen suosituin, myydyin pelikonsoli sekä käsikonsoli. Sen pelivalikoima on muodostumassa tulevan vuoden aikana sellaiseksi että uuden pelaajan kannalta on pelattavaa. AAA-julkaisuista indie-peleihin. Vielä kun sille saisi parhaat Metroid Primet ja Castlevaniat.

Luonnollisesti parhaat FPS-mätöt, MOBA-väännöt, RTS-säädöt ja strategiapelit löytyvät Master Race PC:ltä. MUTTA PC on vain Master Race tietyissä asioissa. Luovuuden ja hauskuuden huippu on Nintendo ja nyt mielestäni myös paras indie-peli-alusta. Huomiona että tosiaan omistan myös suht erinomaisen peli-pc:n.
Tuolla pc + Switch kombolta puuttuu ainakin:
- Bloodborne
- God of War
- Spiderman
- Uncharted quadrilogy
- The Last of Us + tuleva jatko-osa
- Horizon Zero Dawn
- Detroit: Become Human
- Heavy Rain
- Ratchet & Clank
- Shadow Of The Colossus
- Until Dawn

Ehdottomasti siis kaipaa ps4:sta kylkeen! :)
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Onko Switch:lle nyt mitään muita pelivaihtoehtoja kuin Nintendon omat 1st party tittelit? Ja en nyt puhu mistään indiepeleistä vaan oikeista AAA-titteleistä ja vastaavista.

Kun nyt vilkaisee esim. tuota Ark:ia ja V-Rallya niin sekä gameplay videoiden että arvostelun perusteella näyttää olevan farssia farssin perään. Olisi kiva pelailla tuolla kasuaalisti silloin tällöin, mutta en viitsi ehkä upottaa useita satoja euroja parin pelin takia.
 

shakal

RGB ON
Liittynyt
09.09.2017
Viestejä
1 420
On Switch kyllä ollut näppärä. Lauantaina muistin miksi sen olen perheelle ostanut: Pojalle tuli korvatulehdus ja oli pakko lähteä viikonloppupäivystykseen :darra: No, eväät ja Switch reppuun, meni muutama tunti rattoisasti kun pelattiin poitsun kanssa Super Smashia eikä odotusaika tuntunut juuri missään.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 928
Nipassa nerokasta on tuo kannettavuus. Voit jatkaa pelaamista missä tahansa kunhan virtaa riittää laitteessa. Itse toivoisin vain lisää tuumia näyttöön. Vähän lisää ja se tuskin hankaloittaisi kuljettelua.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
844
Onko Switch:lle nyt mitään muita pelivaihtoehtoja kuin Nintendon omat 1st party tittelit? Ja en nyt puhu mistään indiepeleistä vaan oikeista AAA-titteleistä ja vastaavista.

Kun nyt vilkaisee esim. tuota Ark:ia ja V-Rallya niin sekä gameplay videoiden että arvostelun perusteella näyttää olevan farssia farssin perään. Olisi kiva pelailla tuolla kasuaalisti silloin tällöin, mutta en viitsi ehkä upottaa useita satoja euroja parin pelin takia.
Onko Fortnite AAA peli? Tai Warframe?

Multiplattareita ei Switchilllä nähdä juurikaan vielä. Doom ja Wolfenstein suurimmat poikkeukset. Ja Skyrim.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
844
Nipassa nerokasta on tuo kannettavuus. Voit jatkaa pelaamista missä tahansa kunhan virtaa riittää laitteessa. Itse toivoisin vain lisää tuumia näyttöön. Vähän lisää ja se tuskin hankaloittaisi kuljettelua.
Joo pari tuumaa vois ainakin tulla, ei se nytkään taskuun mahdu.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Onko Fortnite AAA peli? Tai Warframe?
Ovat.

Multiplattareita ei Switchilllä nähdä juurikaan vielä. Doom ja Wolfenstein suurimmat poikkeukset. Ja Skyrim.
Ok. Pitänee varmaan katsella ensi vuoteen josko uusioversio Switch:stä tulee markkinoille ja samalla jos pelivalikoiman varianssi vähän kasvaisi. En odota mitään pleikkarin tai Xbox kaltaista multiplättärikokemusta (mahdoton ihan jo tehojen puutteenkin johdosta), mutta olisi ihan kiva jos olisi muutakin laatupelattavaa kuin nuo Nintendon pelit.
 

testudo80

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2018
Viestejä
1 157
Tuolla pc + Switch kombolta puuttuu ainakin:
- Bloodborne
- God of War
- Spiderman
- Uncharted quadrilogy
- The Last of Us + tuleva jatko-osa
- Horizon Zero Dawn
- Detroit: Become Human
- Heavy Rain
- Ratchet & Clank
- Shadow Of The Colossus
- Until Dawn

Ehdottomasti siis kaipaa ps4:sta kylkeen! :)
Jos luit tuon lyhyen arvioni tarkasti niin tosiaan olen omistanut lähes kaikki konsolit. Pelannut varmaan satoja eri pelejä. Elikkä tuosta listasta. Heavy Rain on tietenkin klassikko. Horizon Zero Dawn tai The Last of Us voisivat sopia hyvin Switchille, mutta nämä muut, esim tuo Spiderman. Se on juurikin pelkkää mätkimistä, joka pitää minut kaukana Pleikan ja Boksin peleistä. Detroit: Become Human on käsittääkseni myynyt 2 miljoonaa ainakin, vähän sellainen interaktiivinen elokuva. Voisi toimia hyvinkin.

En ole sanomassa etteikö boksit ja pleikat olisi yhtä kovia konsoleita, mutta minä tylsistyin niiden pelivalikoimaan. Toistavat vuodesta toiseen itseään. Paljon toimintapelejä esim.

Onko Switch:lle nyt mitään muita pelivaihtoehtoja kuin Nintendon omat 1st party tittelit? Ja en nyt puhu mistään indiepeleistä vaan oikeista AAA-titteleistä ja vastaavista.
Puhun peli-pc:n ja Switchin omistajana. Syy tuolle kombolle on se että saa lähes kaikki pelit. Jos olet kiinnostunut juuri tuosta keskialueesta, niin en ainakaan itse Nintendoa valitsisi. Switch on mielestäni paras indie-peli alusta ja sen AAA-pelit ovat aivan omassa luokassaan. Nintendo fania kiinnostaa mm. suuret pelisarjat:

- Zeldat
- Mariot
- Mario Kart
- Smash
- Pokemon
- ja monet muut pelisarjat kuten Metroid Prime 4, (Metroideista se toinen sarja) ...

...

Esim. itselläni on mahdollisuus pelata LoL, CS ja SC2 -pelejä, mutta jos haluan jotain todella uniikkia niin Nintendo on ainoa joka voi sitä tarjota, joten Switch PC:n rinnalla tarkoittaa jo melkoista komboa.

Huom. kierrän pelit kuten Black Ops tai Battlefield todella kaukaa. Suurien massojen suosikkeja, täysin yliarvostettuja pelisarjoja. Nyt odotetaan innolla uutta Doomia, mutta tarjoaako peli lopulta mitään kovin uutta ja erikoista? Ottaako peli riskejä... pelkään että saamme 85/100 pelin.

Tavallaan yritän sanoa että tällaiset pelit kuten: uusin Zelda ja RDR2 ovat sentään yrittäneet rikkoa normeja. Minusta molemmat pelit ovat huikeita. Siellä on oikeasti yritetty jotain uutta ja ihmeellistä. Esim. Esports puolella, tilanne on jumittautunut MOBA: (LoL, Dota), FPS: (CS, OW) ja RTS: (SC2) ... tilanteeseen. Vaikkakin juuri Overwatch on yrittänyt jotain uutta, uudistaa FPS-genreä.

Olen aika pessimisti tai realisti, sillä olen pelannut yli 30 vuotta. Tavallaan odotan peleiltä sellaista läpimurtoa. Cyberpunk 2077 saattaa olla sellainen "wou" peli, joka muuttaa koko alaa, mutta luultavasti ei. Samaa odotan peliltä The Last Night, mullistaisiko se indie-pelit, ja toisi ne osaksi valtavirtaa, niin että meillä olisi uusi indie-peli-mestariteos 2-3 kpl / vuosi.

Kuulun valitettavasti siihen pelaajien ryhmään, joka myös haluaa keräillä pelejä, ei pelkästään katsoa eteenpäin vaan taaksepäin:

- Castlevania: Symphony of the Night (1997)
- Super Metroid (1994)
- Aliens Infestation (2011)

Tällä hetkellä olen perehtynyt tähän yhden miehen peliprojektiin: Axiom Verge. Mies siis piirsi hahmot paperille, skannasi ne, muutti pikseleiksi fotarilla, suunnitteli maailman, kirjoitti juonen, koodasi pelin, testasi sitä ja vielä sävelsi siihen itse musiikin ja teki äänimaailman. Jos peliä pelaa sellaisena että se on yhden ihmisen tekele, viisi vuotta kovaa työtä, niin näkee että on siinä paljon onnistumisia MetroidVania näkökulmasta.

Pelin dokkari avaa tätä hyvin. 75 % pelin tuotosta menee vielä hänen vakavasti sairaalle lapselleen. Pointti on se että jos yksi mies pystyy tekemään tuollaisen pelin, mihin pystyy 10, entä 100 jos haluttaisiin tehdä vaikkapa uusi 2D / 2,5D / 3D Castlevania tai Metroid.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
776
onhan mulla menny uusimpaan zeldaan aika summa rahaa jos laskee pelit + kaikki oheiskama....jonkun verran yli tonnin.
tossa kaikki mun yhteen peliin liittyvä kama.

Pelit:
-WiiU Breath of the Wild (avaamaton)
-NSW Breath of the Wild Limited Edition
-NSW Breath of the Wild Limited Edition (avaamaton)
-NSW Breath of the Wild Limited Edition (avaamaton)
-NSW Breath of the Wild Limited Edition (avaamaton)
-NSW Breath of the Wild Explorers Edition USA (avaamaton)

Amiibot:
-BOTW collection Zelda (avaamaton)
-BOTW collection Zelda
-BOTW collection Link Archer (avaamaton)
-BOTW collection Link Archer
-BOTW collection Bokoblin (avaamaton)
-BOTW collection Bokoblin
-BOTW collection Link Rider (avaamaton)
-BOTW collection Link Rider
-BOTW collection Guardian (avaamaton)
-BOTW collection Guardian
-BOTW Champions 4 pack (avaamaton)
-BOTW Champion Daruk USA (avaamaton)
-BOTW Champion Daruk
-BOTW Champion Mipha USA (avaamaton)
-BOTW Champion Mipha
-BOTW Champion Revali USA (avaamaton)
-BOTW Champion Revali
-BOTW Champion Urbosa USA (avaamaton)
-BOTW Champion Urbosa

Oppaat/kirjat:
-Breath of The Wild standard edition
-Breath of The Wild Collector’s Edition (avaamaton)
-Breath of The Wild Deluxe Edition (avaamaton)
-Breath of The Wild Expanded Edition (avaamaton)
-Breath of The Wild Creating a Champion (champions edition, avaamaton)

Muut:
-Switch BOTW controller plus (avaamaton)
-Switch BOTW controller (avaamaton)
-Switch BOTW Comfort Joycon Grip
-Breath of the Wild OST 5CD box Japan (avaamaton)
-Breath of the Wild Traveler's Bow and Ancient Arrow (avaamaton)
-First 4 Figures BOTW Link statue
-Breath of The Wild juliste (gamestop) 2kpl
-Muutama erilainen BOTW teemanen paita

botw2.jpg

botw3.jpg
 

testudo80

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2018
Viestejä
1 157
Hmm... oletko kuitenkaan todellinen Zelda-fani?

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2018
Viestejä
69
Nyt olisi tarkoitus hommata Switch joululoman viettoon kaveriksi. Onko vinkkejä, mitä kannattaa hommata heti alkuunsa?
Verkkiksestä tilasin jo Super Mario Odysseyn. Zelda tulee hommattua jossakin välissä.
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
172
Nyt olisi tarkoitus hommata Switch joululoman viettoon kaveriksi. Onko vinkkejä, mitä kannattaa hommata heti alkuunsa?
Verkkiksestä tilasin jo Super Mario Odysseyn. Zelda tulee hommattua jossakin välissä.
Jos on pelikaveria, niin Kart on hyvää seuraa, samaten kuin kuulemma uusi Smash Bros. Mario Party oli myös mukavaa porukassa. Itsekseni olen Odysseyta ja Zeldaa pelaillut.
 
Liittynyt
16.10.2018
Viestejä
69
Jos on pelikaveria, niin Kart on hyvää seuraa, samaten kuin kuulemma uusi Smash Bros. Mario Party oli myös mukavaa porukassa. Itsekseni olen Odysseyta ja Zeldaa pelaillut.
Kiitos vinkeistä. Kavereita mulle ei juuri ole, mutta Mario Kart tulee joka tapauksessa jossakin välissä hankittua. On sen verran lystikäs sarja.
Miten nuo lisätarvikkeet, mitä tarvii ehdottomasti?
 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 084
Kiitos vinkeistä. Kavereita mulle ei juuri ole, mutta Mario Kart tulee joka tapauksessa jossakin välissä hankittua. On sen verran lystikäs sarja.
Miten nuo lisätarvikkeet, mitä tarvii ehdottomasti?
MicroSD-kortti ainakin jos aiot mitään ostaa digitaalisena etkä vain fyysisenä. (Vähintään 128 gigaa; 200 GB taitaa olla hinta/hyöty-sweetspot tällä hetkellä)

Näytölle suojalasi, koska näyttö on erittäin helposti naarmuuntuvaa muovia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 026
Onko Switch:lle nyt mitään muita pelivaihtoehtoja kuin Nintendon omat 1st party tittelit? Ja en nyt puhu mistään indiepeleistä vaan oikeista AAA-titteleistä ja vastaavista.

Kun nyt vilkaisee esim. tuota Ark:ia ja V-Rallya niin sekä gameplay videoiden että arvostelun perusteella näyttää olevan farssia farssin perään. Olisi kiva pelailla tuolla kasuaalisti silloin tällöin, mutta en viitsi ehkä upottaa useita satoja euroja parin pelin takia.
Diablo 3 nyt ainakin.

Tietty se on jo wanha peli.
 

shakal

RGB ON
Liittynyt
09.09.2017
Viestejä
1 420
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 026
Nipassa nerokasta on tuo kannettavuus. Voit jatkaa pelaamista missä tahansa kunhan virtaa riittää laitteessa. Itse toivoisin vain lisää tuumia näyttöön. Vähän lisää ja se tuskin hankaloittaisi kuljettelua.
Minusta on aika selvää, että switch on tehty halvaksi valmistaa. Olisi riskialtista tehdä premium-vehje, kun myynti on epävarmaa. Jos myynti ei olisikaan vetänyt 300e hintaluokassa, niin nipan olisi ollut pakko laskea hintaa satasella saadakseen laitteita markkinoille ja silloin olisi valmistuskustannuksista tullut turpaan ja paljon.

Lopputulos vaikuttaa juuri tuollaiselta 150e muovirimpulatabletilta/halpis älypuhelimelta, koska veikkaan, että laite suunniteltuun varmuuden vuoksi niin, että sitä voi myydä 199:llä, jos se ei muuten kävisi kaupaksi.

Jos käytössä olisi älypuhelintekniikan moderneimmat saavutukset koneistetun alumiinin kuorilla, niin vehje olisi ihan toista tasoa. Näyttö olisi laminoitu lähelle pintaa ja tuuman isompi samoissa kuorissa, sisällä isompi akku jne.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
844
Minusta on aika selvää, että switch on tehty halvaksi valmistaa. Olisi riskialtista tehdä premium-vehje, kun myynti on epävarmaa. Jos myynti ei olisikaan vetänyt 300e hintaluokassa, niin nipan olisi ollut pakko laskea hintaa satasella saadakseen laitteita markkinoille ja silloin olisi valmistuskustannuksista tullut turpaan ja paljon.

Lopputulos vaikuttaa juuri tuollaiselta 150e muovirimpulatabletilta/halpis älypuhelimelta, koska veikkaan, että laite suunniteltuun varmuuden vuoksi niin, että sitä voi myydä 199:llä, jos se ei muuten kävisi kaupaksi.

Jos käytössä olisi älypuhelintekniikan moderneimmat saavutukset koneistetun alumiinin kuorilla, niin vehje olisi ihan toista tasoa. Näyttö olisi laminoitu lähelle pintaa ja tuuman isompi samoissa kuorissa, sisällä isompi akku jne.
Eihän ne tajunnu alentaa edes WiiU:n hintaa joten olen skeptinen tollaseen plan b:n olemassaoloon.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
844
Jos luit tuon lyhyen arvioni tarkasti niin tosiaan olen omistanut lähes kaikki konsolit. Pelannut varmaan satoja eri pelejä. Elikkä tuosta listasta. Heavy Rain on tietenkin klassikko. Horizon Zero Dawn tai The Last of Us voisivat sopia hyvin Switchille, mutta nämä muut, esim tuo Spiderman. Se on juurikin pelkkää mätkimistä, joka pitää minut kaukana Pleikan ja Boksin peleistä. Detroit: Become Human on käsittääkseni myynyt 2 miljoonaa ainakin, vähän sellainen interaktiivinen elokuva. Voisi toimia hyvinkin.

En ole sanomassa etteikö boksit ja pleikat olisi yhtä kovia konsoleita, mutta minä tylsistyin niiden pelivalikoimaan. Toistavat vuodesta toiseen itseään. Paljon toimintapelejä esim.



Puhun peli-pc:n ja Switchin omistajana. Syy tuolle kombolle on se että saa lähes kaikki pelit. Jos olet kiinnostunut juuri tuosta keskialueesta, niin en ainakaan itse Nintendoa valitsisi. Switch on mielestäni paras indie-peli alusta ja sen AAA-pelit ovat aivan omassa luokassaan. Nintendo fania kiinnostaa mm. suuret pelisarjat:

- Zeldat
- Mariot
- Mario Kart
- Smash
- Pokemon
- ja monet muut pelisarjat kuten Metroid Prime 4, (Metroideista se toinen sarja) ...

...

Esim. itselläni on mahdollisuus pelata LoL, CS ja SC2 -pelejä, mutta jos haluan jotain todella uniikkia niin Nintendo on ainoa joka voi sitä tarjota, joten Switch PC:n rinnalla tarkoittaa jo melkoista komboa.

Huom. kierrän pelit kuten Black Ops tai Battlefield todella kaukaa. Suurien massojen suosikkeja, täysin yliarvostettuja pelisarjoja. Nyt odotetaan innolla uutta Doomia, mutta tarjoaako peli lopulta mitään kovin uutta ja erikoista? Ottaako peli riskejä... pelkään että saamme 85/100 pelin.

Tavallaan yritän sanoa että tällaiset pelit kuten: uusin Zelda ja RDR2 ovat sentään yrittäneet rikkoa normeja. Minusta molemmat pelit ovat huikeita. Siellä on oikeasti yritetty jotain uutta ja ihmeellistä. Esim. Esports puolella, tilanne on jumittautunut MOBA: (LoL, Dota), FPS: (CS, OW) ja RTS: (SC2) ... tilanteeseen. Vaikkakin juuri Overwatch on yrittänyt jotain uutta, uudistaa FPS-genreä.

Olen aika pessimisti tai realisti, sillä olen pelannut yli 30 vuotta. Tavallaan odotan peleiltä sellaista läpimurtoa. Cyberpunk 2077 saattaa olla sellainen "wou" peli, joka muuttaa koko alaa, mutta luultavasti ei. Samaa odotan peliltä The Last Night, mullistaisiko se indie-pelit, ja toisi ne osaksi valtavirtaa, niin että meillä olisi uusi indie-peli-mestariteos 2-3 kpl / vuosi.

Kuulun valitettavasti siihen pelaajien ryhmään, joka myös haluaa keräillä pelejä, ei pelkästään katsoa eteenpäin vaan taaksepäin:

- Castlevania: Symphony of the Night (1997)
- Super Metroid (1994)
- Aliens Infestation (2011)

Tällä hetkellä olen perehtynyt tähän yhden miehen peliprojektiin: Axiom Verge. Mies siis piirsi hahmot paperille, skannasi ne, muutti pikseleiksi fotarilla, suunnitteli maailman, kirjoitti juonen, koodasi pelin, testasi sitä ja vielä sävelsi siihen itse musiikin ja teki äänimaailman. Jos peliä pelaa sellaisena että se on yhden ihmisen tekele, viisi vuotta kovaa työtä, niin näkee että on siinä paljon onnistumisia MetroidVania näkökulmasta.

Pelin dokkari avaa tätä hyvin. 75 % pelin tuotosta menee vielä hänen vakavasti sairaalle lapselleen. Pointti on se että jos yksi mies pystyy tekemään tuollaisen pelin, mihin pystyy 10, entä 100 jos haluttaisiin tehdä vaikkapa uusi 2D / 2,5D / 3D Castlevania tai Metroid.
Joo lähinnä vaan tarkotin et tarttee vielä ps4:n kaveriks et pelikenttä on "täydellinen" :) itseltäni juurikin löytyy pc + ps4 + switch combo ja olen todella tyytyväinen.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 699
Minusta on aika selvää, että switch on tehty halvaksi valmistaa. Olisi riskialtista tehdä premium-vehje, kun myynti on epävarmaa. Jos myynti ei olisikaan vetänyt 300e hintaluokassa, niin nipan olisi ollut pakko laskea hintaa satasella saadakseen laitteita markkinoille ja silloin olisi valmistuskustannuksista tullut turpaan ja paljon.

Lopputulos vaikuttaa juuri tuollaiselta 150e muovirimpulatabletilta/halpis älypuhelimelta, koska veikkaan, että laite suunniteltuun varmuuden vuoksi niin, että sitä voi myydä 199:llä, jos se ei muuten kävisi kaupaksi.

Jos käytössä olisi älypuhelintekniikan moderneimmat saavutukset koneistetun alumiinin kuorilla, niin vehje olisi ihan toista tasoa. Näyttö olisi laminoitu lähelle pintaa ja tuuman isompi samoissa kuorissa, sisällä isompi akku jne.
Taisi yhden Switchin arvioitu valmistuskustannus olla ~$260 vuonna 2017, ainahan raudan vanhetessa ja prosessien kehittyessä tuo hinta sitten tippuu. Konsolin muovisuuteen on varmaankin päädytty lähinnä sen takia, että se olisi mahdollisimman kestävä. Monissa tear down ja kidutustesteissä tuo vehje on kestänyt vaikka minkälaista rääkkiä. Kun suurin kohdeyleisö Nintendolla kuitenkin on lapset/nuoret, niin tulee käsikonsolinkin kestää pudotuksia sun muuta.

Ainahan jostain säästetään että saadaan valmistuskustannuksia alemmas, mutta ei mitään tuollaista uutta laitetta suunnitella "varmuuden vuoksi" paskaksi ja sitten hinnoitella alkuun jättikatteella sormet ristissä. Olisi vain oiva tapa ampua itseään jalkaan, useinhan uudet konsolit myydäänkin aluksi hyvin pienillä katteilla tai jopa tappiolla. Nintendolla toki on ihan oma painonsa brändin suhteen, mutta WiiU:n jälkeen oli varmasti kova paine tuoda menestyvä konsoli markkinoille.

Switchin näytössä on kyllä suhteellisen valtavat bezelit. Uskoisin/toivoisin että seuraavassa mallissa olisi pidetty ulkoiset mittasuhteet abouttirallaa samana, mutta kasvatettu näytön kokoa juurikin noita bezeleitä pienentämällä. Kaikkea muuta puuttuvaa rautason ominaisuutta (bluetooth pliis) sitten voi kanssa lisäillä. Konsolin menestys on kuitenkin jo selkeä, ja paranneltu malli varmasti myisi.
 

omenanraato

Team Tesla
Liittynyt
22.10.2017
Viestejä
4 473
Switch halpis muovirimpula? Anteeks mitä? :D :D
Paljon jämäkämmäksi tuota ei olisi voinut saada ja itse konsoli on käsittämättömän vankkaa tekoa.
Joyconit yllätti todella lujaa aikanaan siihen nähden mitkä ennakko-odotukset oli.

Ja kyllähän tuo Joyconien tekniikka maksaa aika paljon ja tuon tasoinen akku vielä noin pienessä tilassa.
Kokoonsa nähden tekniikka on todella hyvää ja käsikonsolina jaksaa jatkuvasti hämmästellä miten hyvää grafiikkaa se puskee ulos niistä peleistä missä ne on osattu hyödyntää.
 

testudo80

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2018
Viestejä
1 157
Nyt olisi tarkoitus hommata Switch joululoman viettoon kaveriksi. Onko vinkkejä, mitä kannattaa hommata heti alkuunsa?
Verkkiksestä tilasin jo Super Mario Odysseyn. Zelda tulee hommattua jossakin välissä.
Sinuna varautuisin siihen että kokonaishinta on suuri, mutta sillä saa sitten käsikonsolin ja perus konsolin.

konsoli: 300e
muistikortti: 30e

itse tilasin tuolta tämän: https://www.amazon.de/SanDisk-Ultra...e=UTF8&qid=1545048443&sr=8-3&keywords=sandisk

Ehkä harkitset jotain näistä...
pro controller: 70e
kuljetuslaukku: ?
näytönsuoja: ?

Pelit: Ostatko diginä konsolin kautta Nintendo Eshopista vai fyysisenä... Hmm... jotkut laittavat vielä käsikonsoliin kripit, onhan tuohon vaikka mitä lisäjuttuja. Mario Karttiin on mm. suht edullisia miniratteja. Indie-peli valikoima on laaja. AAA-pelit jakavat mielipiteitä mistä pitää:

- Super Mario
- Zelda
- Smash
- Mario Kart

Tulossa 2019:

- Pokemon
- Metroid Prime

Toki Switchille on ilmeisesti jo 1000 peliä eli oman maun mukaan. Jos sinulla on lapsia niin Monster Boy on aika laadukas. Indie peliksi vaikkapa RIVE ja Axiom Verge, noh siellä on vaikka mitä pelejä. Jos pelaatte yhdessä niin onhan noita vaikka mitä pelejä, vaikkapa Overcooked 2.

 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 084
Eihän ne tajunnu alentaa edes WiiU:n hintaa joten olen skeptinen tollaseen plan b:n olemassaoloon.
Wii U:n GamePad eli se läski tabletti oli tunnetusti järjettömän kallis valmistaa, mikä luultavasti käytännössä esti suuret hinnanalennukset. Toisaalta Nintendo kuitenkin laski esim 3DS:n hintaa ekan kerran vain viisi kuukautta julkaisusta, ja tuntuvasti: 250 -> 170 dollaria, pysyvä hinnanalennus.

Pidän Nintendoa hyvinkin kykenevänä reagoimaan nopeasti, jos esim myyntikehitys näyttää huolestuttavalta. Ja 3DS kannatti pelastaa. WiiU:a ehkä ei kannattanut.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 026
Switch halpis muovirimpula? Anteeks mitä? :D :D
Paljon jämäkämmäksi tuota ei olisi voinut saada ja itse konsoli on käsittämättömän vankkaa tekoa.
Joyconit yllätti todella lujaa aikanaan siihen nähden mitkä ennakko-odotukset oli.

Ja kyllähän tuo Joyconien tekniikka maksaa aika paljon ja tuon tasoinen akku vielä noin pienessä tilassa.
Kokoonsa nähden tekniikka on todella hyvää ja käsikonsolina jaksaa jatkuvasti hämmästellä miten hyvää grafiikkaa se puskee ulos niistä peleistä missä ne on osattu hyödyntää.
Natiseva muovirimpula, huono näyttö verrattuna edes 200e tabletteihin, joyconit heiluvat urissaan kun joyconin kisko ei ole metallia jne.

Edit: ja ai että kuinka laadukkaan tuntuinen tuo ”kickstand” tuolla sd-kortin suojana on.

Ei faktoja kannata väistellä. En usko, että minulla olisi ollut ”rimpulamman” tuntuista mobiililaitetta ikinä omistuksessani.

Ei se switchistä tee huonoa, kaukana siitä, ylivoimainen suosikkikonsolini ja 100x parempi omassa käytössä kuin ps4.

Tekniikkakaan ei ole kaksista. Käytössä on mobiilipuolella täysin muinaismuisto 28nm tekniikalla valmistettu maxwell-pohjainen Tegra X1, jota google myi paljon paremman näytön ja isomman akun ja korkampien kellotaajuuksien kanssa jo vuonna 2015, melkein kaksi vuotta ennenkuin Switch tuli markkinoille.

Pixel C review—New hardware ignores an Android tablet’s core problem: software

Piirin suoritus on merkittävästi huonompi kuin moderneilla 400 tableteilla sekä cpu:n, että gpu:n osalta. Käytännössä potkua on karkeasti saman verran kuin vuoden 2014 ipad air 2:sessa.

Käytännössä nipalla ei ehkä ollut hirveästi vaihtoehtoja. Docked modessa ei tarvitse säästellä sähköä, mutta Qualcommin mobiilipiirit on suunnitelty pykälää virtapihimpiin älypuhelimiin ja tabletteihin passiivijäähyllä ja Nvidian Tegra X2 oli todennäköisesti liian kallis jne.

Saahan sillä nintendon tehoilla mainioita pelejä aikaan, mutta totuus on se, että suorituskykyä olisi haluttaessa saatu reilusti sisään jos soc olisi suunniteltu erikseen switchille sopivaksi tai jos nipa ei olisi säästellyt valmistuskustannuksissa.

Nintendo tosin aina säästelee, eikä myy konsoleitaaan tappiolla kuten Sony ja MS. Hyvä konsoli sieltä tuli ja johan se on moneen kertaan nähty, että hyvät pelit kepittävät gpu-tehot helposti.
 
Liittynyt
16.10.2018
Viestejä
69
Kiitos kattavasta vastauksesta. Tuo muistikortti varmaan täytyykin tilata. Fyysisten pelien ystävä olen, mutta ehkä tapoja voi myös muuttaa.
Konsolin olen nähnyt nyt halvimmillaan 319€ niin, että saan sen tällä viikolla Oulusta noudettua. Kuljetuslaukku on varmasti myös pakollinen, koska konsoli tulee mukaan reissuille, kun niitä eteen tulee.

Sinuna varautuisin siihen että kokonaishinta on suuri, mutta sillä saa sitten käsikonsolin ja perus konsolin.

konsoli: 300e
muistikortti: 30e

itse tilasin tuolta tämän: https://www.amazon.de/SanDisk-Ultra...e=UTF8&qid=1545048443&sr=8-3&keywords=sandisk

Ehkä harkitset jotain näistä...
pro controller: 70e
kuljetuslaukku: ?
näytönsuoja: ?

Pelit: Ostatko diginä konsolin kautta Nintendo Eshopista vai fyysisenä... Hmm... jotkut laittavat vielä käsikonsoliin kripit, onhan tuohon vaikka mitä lisäjuttuja. Mario Karttiin on mm. suht edullisia miniratteja. Indie-peli valikoima on laaja. AAA-pelit jakavat mielipiteitä mistä pitää:

- Super Mario
- Zelda
- Smash
- Mario Kart

Tulossa 2019:

- Pokemon
- Metroid Prime

Toki Switchille on ilmeisesti jo 1000 peliä eli oman maun mukaan. Jos sinulla on lapsia niin Monster Boy on aika laadukas. Indie peliksi vaikkapa RIVE ja Axiom Verge, noh siellä on vaikka mitä pelejä. Jos pelaatte yhdessä niin onhan noita vaikka mitä pelejä, vaikkapa Overcooked 2.

 

testudo80

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2018
Viestejä
1 157
Natiseva muovirimpula, huono näyttö verrattuna edes 200e tabletteihin, joyconit heiluvat urissaan kun joyconin kisko ei ole metallia jne.
Tuosta olen siinä mielessä eri mieltä että omissa käsissäni käsikonsoli on jämäkkä ja erittäin tyylikäs. Olen kuitenkin huomannut kavereitteni pelityylistä (puristavat aina ohjaimia tosi kovaa, vääntävät niitä) että sillä tavalla Switchin saa kyllä huonoon kuntoon.

iPad Mini 4 käyttäjänä pidän Switchiä kuitenkin tosi tyylikkäänä käyttöliittymää myöten. Voisiko Switchistä tehdä Pro-mallin, joka olisi laadukkaampi kaikilta osin. Kelpaisi kyllä.
 

testudo80

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2018
Viestejä
1 157
Kiitos kattavasta vastauksesta. Tuo muistikortti varmaan täytyykin tilata. Fyysisten pelien ystävä olen, mutta ehkä tapoja voi myös muuttaa.
Konsolin olen nähnyt nyt halvimmillaan 319€ niin, että saan sen tällä viikolla Oulusta noudettua. Kuljetuslaukku on varmasti myös pakollinen, koska konsoli tulee mukaan reissuille, kun niitä eteen tulee.
Ok, hyvä homma. Switch-perhe kasvaa jälleen. Helsingistä hankin tuon puna-sini-version, värit livenä erittäin tyylikkäät, niin 300 eurolla. Mutta tosiaan suurin raha menee peleihin. Kannattaa varautua 70e / peli, diginä.
 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 084
Niksipirkka-vinkki: Nintendon omat first-party-pelit kannattaa ostaa fyysisenä, jos vain viitseliäisyys riittää korttien kanssa räpeltämiseen, koska ne säilyttävät jälleenmyyntiarvonsa harvinaisen hyvin.

Mitään tavallisia hinnanalennuksia niille ei nimittäin tapaa tulla lainkaan (erikoisalennuksissa yleensä korkeintaan -15%), paitsi mahdollisesti vuosia myöhemmin, jos peli päätetään julkaista Nintendo Selects -halpissarjassa, mutta tätä ei ole vielä tapahtunut yhdellekään Switch-pelille. Nintendo Selectsissä hinta uutena ja diginä tippuu n. 25 euroon (3DS-peleissä 20 €, Wii/WiiU-peleissä 25 €).

Mutta muuten pelatut Nintendo-pelinsä tosiaan saa yleensä myytyä 40 eurolla tai yli.
 
Viimeksi muokattu:

omenanraato

Team Tesla
Liittynyt
22.10.2017
Viestejä
4 473
Natiseva muovirimpula, huono näyttö verrattuna edes 200e tabletteihin, joyconit heiluvat urissaan kun joyconin kisko ei ole metallia jne.

Edit: ja ai että kuinka laadukkaan tuntuinen tuo ”kickstand” tuolla sd-kortin suojana on.

Ei faktoja kannata väistellä. En usko, että minulla olisi ollut ”rimpulamman” tuntuista mobiililaitetta ikinä omistuksessani.
Ei kyllä kohta kaksi vuotias Switch natise yhtään. Ei itse konsoli, eikä mikään neljästä Joyconeista, eikä pro ohjain.

Näyttö on erittäinkin hyvä kaikkialla muualla paitsi auringonvalossa. En ole sekuntiakaan kaivannut parempaa näyttöä, vaikka sellainen omastakin tabletista löytyy. Tuohon laitteeseen täysin riittävä ja hyvä näyttö.

Joyconit ei heilu yhtään mihinkään ja mulla ainakin kiskot on metallia, todella outoa jos sulla ei ole?
Ainut mitä olen itse joutunut tekemään on sen kiskon lukon vaihto muovista metalliksi, kun ei joycon pysy kiskossaan ku se muovilukko kuluu. Ei jaksa enää vaihtaa uusiin huollosta sen takia, kun kahdella eurolla sai neljään ohjaimeen metalliset lukot.
Ongelma on siinä, että jos pistää sen Joyconin rannelenkin väärinpäin, niin metallilukoilla täytyy se rannelenkin kisko hajottaa, irti ei saa muutoin. Kokemusta on.

Tuo pöytätuki toki on rimpula, mutta onneksi sekin on suunniteltu niin, että rikki sitä ei saa, vaan se irtoaa. Olen sitä käyttänyt ehkä 4-5 kertaa ja niissä tilanteissa ajanut asiansa ihan täysin.

Pysyn ihan täysin kannassani. Tekniikkaan nähden tuo on ihan käsittämättömän jämäkkä, tukeva, ei natise ja nitise ja kaikki erittäin laadukkaan oloista.
Vertailuun voi ottaa Vitan, 3DS:n, pleikan ja Xboxin ja Switch on kevyesti noista vähiten ”halpis muovirimpula”, puhutaan sitten ohjaimista, tai itse konsolista.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
776
kustomoin joskus omat joyconit kun oli ne tylsän harmaat vakiomallit....kuoret uusine nappeineen tais olla jotain 15e luokkaa ulkomailta tilattuna

zeldajoyconit.jpg
 

Apinamakina

Tukijäsen
Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
1 079
Tuolla pc + Switch kombolta puuttuu ainakin:
- Bloodborne
- God of War
- Spiderman
- Uncharted quadrilogy
- The Last of Us + tuleva jatko-osa
- Horizon Zero Dawn
- Detroit: Become Human
- Heavy Rain
- Ratchet & Clank
- Shadow Of The Colossus
- Until Dawn

Ehdottomasti siis kaipaa ps4:sta kylkeen! :)
Itse suosin enemmän PS4 kuin Switchiä, Switchille tullut sen Zeldan jälkeen ostettua vain tämä uusin Super Smash ellei yhtä halpaa 3rd party latauspeliä lasketa. Sony kyllä vienyt hyvin tätä generaatiota noiden yksinoikeuspelien kanssa.

mulla on tosta samasta kirjasta tämä kallein 150 euron paketti....noita tais suomeen tulla 3kpl ja pelkästään gamestoppiin


Ja näköjään hyötykäyttöön menikin kun vieläkin muoveissa. :rolleyes:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 662
Yleisesti ottaen se on ihan se ja sama mitä Nintendo puskee ulos, porukkaa on öyhöttämässä kuinka se on parasta paskaa ikinä. Onhan Switchillä omat puutteensa, omat suurimmat vikinät koko vehje saa yksinomaan näytöstä. Ihan poskettomat surureunat ja helposti naarmuuntuva "muovikalvo" näytön päällä. Ilman näyttösuojaahan tuota ei kannata edes harkita käyttävänsä. Rautakin siellä vehkeen sisällä on nyt niin ja näin, ainahan Nintendo on ollut aika tehokkaasti yhden kokonaisen sukupolven grafiikoiden puolesta perässä, mutta eipä tätä vehjettä kannata hommatakkaan jos pelkkä silmäkarkki on mielessä. Hyvältä yksinoikeudet siltikin näyttävät.

Suurin ongelma mulla on pelit, tai no enemmänkin niitten saamat arvosanat. Miten vitussa jokaikinen Nintendon peli saa jotain täyden kympin arvosanoja, samalla kuin kaikki ei edes välttämättä oo niin erikoisia? Toki mielipidekysymys, mutta mun mielestä Mario Odyssey on täysin keskinkertainen collectathon, joka ei tarjoa oikeastaan mitään niin mullistavaa genrelle, että sille ite antais mitään 7/10 arvosanaa korkeampaa. Ihan kiva sitä on pelata, mutta alkaa puuduttamaan todella nopeasti. Toisaalta, Zeldasta ja Xenobladesta olen kovasti pitänyt, mutta toistaseks Zeldankin arvosanat tuntuvat ihan inasen liian korkeilta.
 

testudo80

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2018
Viestejä
1 157
Yleisesti ottaen se on ihan se ja sama mitä Nintendo puskee ulos, porukkaa on öyhöttämässä kuinka se on parasta paskaa ikinä.
No, sanon vain omasta puolestani että uutena pelaajana Nintendon AAA-julkaisut ovat todella laadukkaita. Esim. Mario KArt 1080p/60fps, 40" tuuman tv:ssä on riittävä. Grafiikka on hyvää, liikkeentoisto on hyvää, pelattavuus on hyvää, äänimaailma, syvyyttä löytyy, jne.

Nintendon maine on verrattavissa Steve Jobsin ajan Appleen. Ne jotka eivät Applen tietokoneita, puhelimia, tabletteja, käytä, niin eivät voi ymmärtää miksi ne ovat niin hyviä ja laadukkaita. Mutta kun ne ovat ja toimivat vielä todella hyvin yhteen.

Eihän Zelda, Mario, Pokemon, Metroid, Mario Kart, Smash, jne. kaikkiin uppoa, mutta ovathan ne laadukkaita sarjoja. Sanoin jo aikaisemmin että esim. Zeldan hevosia mallinnettiin 4 vuotta. Kun ekaa kertaa sain hevosen siinä pelissä, tuntui virtuaalinen olento elävältä. En voinutkaan ohjata sitä miten haluan. Sen lisäksi villihevosissa on eroja. Maailma todellakin hengittää siinä ympärillä. Ja kyllä olisi hieno kokea sama 4K:na, 200fps, ja näin. Mutta kun ei.

...

Sanon vain sen että kun uskaltaa pelata laajasti vuosia niin se oma maku kehittyy. Ehkä siinä samalla tajuaa mikä ero on Axiom Vergen yhden miehen projektilla ja vaikkapa Smashilla, johon laitetaan 200 kaveria paiskimaan duunia aamusta iltaan.

Joskus voi kokeilla sellaista että pitää kuukauden tauon pelaamisesta. Sen jälkeen kokeilee vaikkapa viikonlopun aikana 20 eri peliä, eri genreä. Siitä pitäisi saada nopeasti kuvan mikä toimii itselle, ja miksi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 662
No, sanon vain omasta puolestani että uutena pelaajana Nintendon AAA-julkaisut ovat todella laadukkaita. Esim. Mario KArt 1080p/60fps, 40" tuuman tv:ssä on riittävä. Grafiikka on hyvää, liikkeentoisto on hyvää, pelattavuus on hyvää, äänimaailma, syvyyttä löytyy, jne.

Nintendon maine on verrattavissa Steve Jobsin ajan Appleen. Ne jotka eivät Applen tietokoneita, puhelimia, tabletteja, käytä, niin eivät voi ymmärtää miksi ne ovat niin hyviä ja laadukkaita. Mutta kun ne ovat ja toimivat vielä todella hyvin yhteen.

Eihän Zelda, Mario, Pokemon, Metroid, Mario Kart, Smash, jne. kaikkiin uppoa, mutta ovathan ne laadukkaita sarjoja. Sanoin jo aikaisemmin että esim. Zeldan hevosia mallinnettiin 4 vuotta. Kun ekaa kertaa sain hevosen siinä pelissä, tuntui virtuaalinen olento elävältä. En voinutkaan ohjata sitä miten haluan. Sen lisäksi villihevosissa on eroja. Maailma todellakin hengittää siinä ympärillä. Ja kyllä olisi hieno kokea sama 4K:na, 200fps, ja näin. Mutta kun ei.

...

Sanon vain sen että kun uskaltaa pelata laajasti vuosia niin se oma maku kehittyy. Ehkä siinä samalla tajuaa mikä ero on Axiom Vergen yhden miehen projektilla ja vaikkapa Smashilla, johon laitetaan 200 kaveria paiskimaan duunia aamusta iltaan.

Joskus voi kokeilla sellaista että pitää kuukauden tauon pelaamisesta. Sen jälkeen kokeilee vaikkapa viikonlopun aikana 20 eri peliä, eri genreä. Siitä pitäisi saada nopeasti kuvan mikä toimii itselle, ja miksi.
30fps neljän pelaajan kanssa kuitenkin, ennemmin olisi sitä resoa tiputtanut kun 60fps tuollaisessa pelissä on suhteellisen tärkeä :btooth: Nojoo, toi Applevertaus oli aika osuva kun ihan välttämättä en kummankaan ryhmän öyhötystä ymmärrä vaikka kummankin leirin tuotteita tullu käytettyä enempi vähempi, tuntuu vaan välillä lähtevän käsistä koko touhu ja huippuarvosteluilla sitten taataan se kevyt pettymyksen tuoksahdus kun on odottanut eka jotain messiaspeliä ja saakin sen vain kevyesti keskinkertaista paremman pelin.

Onhan tässä itekkin tullu vajaa 20 vuotta pelattua, kyllä sitä aikalailla tietää mitkä pelit iskee ja mitkä ei, en mä tietoisesti osta peliä sellaisesta genrestä mistä en pidä. Uskaltaisin kuitenkin väittää että suht kaikkiruokainen on, urheilupelejä en tosin ymmärrä.

Tuleehan sitä tän videon katottua sellanen fiilis että jos jättäis Switchillä ton Zeldan kesken ja pelais PC:llä emulaattorilla isommalla resolla ja 21:9 kuvasuhteella...

 
  • Tykkää
Reactions: Zat

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Suurin ongelma mulla on pelit, tai no enemmänkin niitten saamat arvosanat. Miten vitussa jokaikinen Nintendon peli saa jotain täyden kympin arvosanoja, samalla kuin kaikki ei edes välttämättä oo niin erikoisia? Toki mielipidekysymys, mutta mun mielestä Mario Odyssey on täysin keskinkertainen collectathon, joka ei tarjoa oikeastaan mitään niin mullistavaa genrelle, että sille ite antais mitään 7/10 arvosanaa korkeampaa. Ihan kiva sitä on pelata, mutta alkaa puuduttamaan todella nopeasti. Toisaalta, Zeldasta ja Xenobladesta olen kovasti pitänyt, mutta toistaseks Zeldankin arvosanat tuntuvat ihan inasen liian korkeilta.
Tuo on ollut GC/Wiin ajoista lähtien kaikkien ihmetyksen aiheena. Nintendon pelit ovat ihan suht hyviä, yleensä teknisesti erinomaisesti viimeisteltyjä ja hauskaa ajanvietettä varsinkin porukassa, mutta jos ihan puhtaan rehellisiä ollaan niin eipä noista 90-95% ole mitään asiaa sinne yli 90/100 sarjaan 2000-luvun AAA-pelien kilpasarjassa. Samaa kolikkoa on pomppimalla kerätty se 30 vuotta ja Nintendolta tulee uusia pelisarjoja/titteleitä erittäin harvoin. Ironista sinänsä kun jengi yleensä sanoo Nintendon "innovoivan" pelialaa, mutta jos tätä track recordia katselee niin en voisi kuvitella mitään firmaa tai pelisarjaa joka innovoi näin vähän. Pelit ovat käytännössä täysin toistensa kopioita hyvin marginaalisilla muutoksilla ja samoilla hahmoilla. Tuntuu että pelijournalisteilla on kollektiivinen "Don't go there, it's too sacred"-suojaverkko Nintendon kohdalla tuli sieltä sitten mitä tahansa.

Taisi yhden Switchin arvioitu valmistuskustannus olla ~$260 vuonna 2017, ainahan raudan vanhetessa ja prosessien kehittyessä tuo hinta sitten tippuu.
Tuntuu lähes mahdottomalta ottaen huomioon laitteen äärimmäisen halvan olemuksen ja myös sen että Nintendon periaatteena on ollut jo pitkään myydä konsolit voitolla. Jos Switch kustantaa raa'asti osiltaan 260 USD ja tähän työnnetään päälle viellä markkinointi, ohjelmistokehitys, logistiikka yms kulut...tarkoittaisi se sitä että Nintendo joko myy laitetta 0-katteella tai todennäköisemmin tappiolla. Erittäin riski liike WiiU farssin jälkeen. Tuota voisi melkein verrata äärimmäiseen riskinottoon jossa joko upotaan kokonaan tai noustaan tuhkista.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 026
Ei kyllä kohta kaksi vuotias Switch natise yhtään. Ei itse konsoli, eikä mikään neljästä Joyconeista, eikä pro ohjain.

Näyttö on erittäinkin hyvä kaikkialla muualla paitsi auringonvalossa. En ole sekuntiakaan kaivannut parempaa näyttöä, vaikka sellainen omastakin tabletista löytyy. Tuohon laitteeseen täysin riittävä ja hyvä näyttö.

Joyconit ei heilu yhtään mihinkään ja mulla ainakin kiskot on metallia, todella outoa jos sulla ei ole?
Ainut mitä olen itse joutunut tekemään on sen kiskon lukon vaihto muovista metalliksi, kun ei joycon pysy kiskossaan ku se muovilukko kuluu. Ei jaksa enää vaihtaa uusiin huollosta sen takia, kun kahdella eurolla sai neljään ohjaimeen metalliset lukot.
Ongelma on siinä, että jos pistää sen Joyconin rannelenkin väärinpäin, niin metallilukoilla täytyy se rannelenkin kisko hajottaa, irti ei saa muutoin. Kokemusta on.

Tuo pöytätuki toki on rimpula, mutta onneksi sekin on suunniteltu niin, että rikki sitä ei saa, vaan se irtoaa. Olen sitä käyttänyt ehkä 4-5 kertaa ja niissä tilanteissa ajanut asiansa ihan täysin.

Pysyn ihan täysin kannassani. Tekniikkaan nähden tuo on ihan käsittämättömän jämäkkä, tukeva, ei natise ja nitise ja kaikki erittäin laadukkaan oloista.
Vertailuun voi ottaa Vitan, 3DS:n, pleikan ja Xboxin ja Switch on kevyesti noista vähiten ”halpis muovirimpula”, puhutaan sitten ohjaimista, tai itse konsolista.
Ehkä mulla on vaan paska yksilö switchistä?

Konsolin mukana tulevien Joyconien kuoret ja kiinnityskiskot ovat ainakin omassani ihan vaan muovia. Konsolin puolella on metallikisko. Ohjaimet heiluvat selkeästi, eikä tarvitse edes vääntä, vaan ihan vaan sormella heilutella.

Jos kannattelen konsolia kummastakin ohjaimesta pyörittelen sitä käsissä, niin kuuluu narinaa kun joyconien ja itse keskusyksikön muovit vääntyilevät ja liukuvat. Takakansi on löysä muoviläsy, jota voi kevyesti sormella painaa lommolle sd-kortti-lokeron vierestä. Onneksi sentään muualta takakuori ei mene lommolle.

Kaikenkaikkiaan rungon ja ohjainten laatutuntuma vastaa noita 100-200e puhelimia, ei todellakaan mitään huippulaitetta.

Tekeekö se laitteesta huonoa? No ei, mutta en minä ainakaan mitenkään voi väittää tätä erinomaiseksi rakenteeksi.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 811
Toki mielipidekysymys, mutta mun mielestä Mario Odyssey on täysin keskinkertainen collectathon, joka ei tarjoa oikeastaan mitään niin mullistavaa genrelle, että sille ite antais mitään 7/10 arvosanaa korkeampaa. Ihan kiva sitä on pelata, mutta alkaa puuduttamaan todella nopeasti. Toisaalta, Zeldasta ja Xenobladesta olen kovasti pitänyt, mutta toistaseks Zeldankin arvosanat tuntuvat ihan inasen liian korkeilta.
Itsekin antaisin Mariolle 7/10. Tokihan siinä kaikki toimii, mutta sellainen ''henki'' on poissa. Mario tuntuu vain varmalta lypsylehmältä. En ole jaksanut edes peliä pelata läheskään kokonaan, mutta onneksi tuo 5-vuotias kummipoika on pomppinut sen pelin siihen malliin, ettei hukkaostos ole ollut ollenkaan.

Zelda on todella hauskaa samaisen kummipojan kanssa, mutta yksin en jaksa koskeakaan. Yhdessä löydetään kaikkea hauskaa tekemistä ja nauramista, mutta yksin puudun äkkiä. Kaipaan vanhojen Zeldojen mahtavia luolastoja. Divine Beastit ovat umpisurkeita niihin verrattuna. En tykkään myöskään vapaasta maailmasta, koska olen tällä hetkellä ainakin kurkkuani myöten täynnä tätä ylistettyä avoimuutta. Samoin nämä survival-elementit rassaavat sekä aseiden hajoaminen kuin naurettava akkukäyttöinen mestarin miekka. Shrinet eivät myöskään innosta, koska ovat visuaalisesti kaikki samanlaisia, mutta kummipoika on niissä päässyt kyllä hiomaan loogista ajatteluun todella hyvin, joten se on hyvä juttu.

Zeldalle antaisin yksin siis 6,5/10, mutta kummipojan kanssa pelatessa (hän siis pelaa ja minä katson) 9/10.
 

testudo80

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2018
Viestejä
1 157
On se kumma juttu jos olette pelanneet vuosia ettekä siitä huolimatta näe tuota Zeldan hienoutta? Ei se pointti ollut 900p/30fps vrt. 4K/21:9/10,000fps...

Ihan sama jos nyt alan selittämään miksi Applen laitteet ovat niin arvostettuja, jos ette huomaa eroa niiden käytössä verrattuna esim. Samsung, LG tai Nokia ...

...

Ei "Nintendo fanilla" ole mitään tarvetta hehkuttaa muille mikä niissä peleissä kolahtaa. Kyllä muut Nintendo fanit sen tajuavat. Sama oli Applen kohdalla varsinkin Jobsin aikoina.

Minulle Red Dead Redemption 2 on uuvuttavan tylsä peli, mutta Zeldan parissa viihdyn paremmin... jos olen keskellä Mario Kartin kaaosta ja saan kunnolla osumaa kilpikonnan kilvestä, ai että kun harmittaa. Smashissa ihailen Sonicin liikkeitä, mutta siitä huolimatta kulutan tällä hetkellä suurimman osan ajastani RIVE:n ja Axiom Vergen parissa. Pidän siitä kuinka helppo minun on ottaa Switch käteeni ja laittaa peli päälle, tsekata joku kohta pelistä, ja laittaa kiinni.

Jos nyt pitäisi lähteä käymään kaverilla niin koko paketti lähtisi mukaan ja sen pakkaamiseen menisi ehkä 2 minuuttia. Välillä laite voi olla näytössä kiinni, välillä tv:ssä, välillä kädessä. Ei pointti ole 720p/900p/1080p tai edes 4K. Minulla on erinomainen peli-pc. Kyse on peleistä. Luovuudesta.

Jos teille pelattavuus olisi numero 1, niin ette hehkuttaisi 4K:ta samalla tavalla. Tai jos pelien syvyys olisi teille tärkeää niin ymmärtäisitte miksi Smash on niin arvostettu tai miksi jollain Metroid-sarjalla on niin vankkumattomia kannattajia. Pelaan yhtä innolla Castlevaniaa,,, esim. Symphony of the Night kuin tulevaa Cyberpunk 2077 peliä.

Jonain päivänä tajuatte että on ihan yhtä HC-pelaamista pelata tuliterällä PC:llä kuin lojua jossain design säkkituolissa Switch kädessä ja tehdä ruokaa (virtuaaali). Uskon että yksi suuri syy indie-skenen suosioon on kyllästyneissä pelaajissa. Kuinka monta kertaa voit myydä uuden PlayStation konsolin, onko seuraavaksi vuorossa 8K, tai 60fps, ehkä 120fps tai 240fps ... jutun juoni on niissä peleissä.

Elokuville on valitettavasti tapahtunut niin että esim. Marvel-hahmoista on jokaisesta täytynyt tehdä keskinkertainen leffa, joka näyttää lähes identtiseltä kun katsoo kaikki putkeen. Pelkoni oli että peliala, valtavirran myötä, muuttuisi tällaiseksi jatko-osien helvetiksi, luovuus katoaisi, pelit sensuroitaisiin. Porukalle riittäisi se sama.

Ajatelkaapa hetki tosi-tv:tä. Miljoona suomalaista aivopesee itseään katsomalla aina niitä "samoja" sarjoja, viikosta toiseen. Esim. tämä Putous. Aika sairasta millä tasolla jutut ovat, mutta kun se riittää joillekkin, niin jatketaan.

Nintendo on edelläkävijä. Se uskaltaa olla erilainen. Olen kuitenkin siinä samaa mieltä että Esim. nämä suuret AAA-sarjat saisivat ottaa suurempia riskejä. Mario Kartin ympärille saisi helposti kunnon Formula-sirkuksen. Myös 2D / 2,5D / 3D ulottuvuudet voisi yhdistää samaan peliin, kuten 1person ja 3person kuvakulmatkin.

Katsotaan nyt rauhassa mitä uudet pelit tuovat tullessaan: Metroid Prime, Pokemon, The Last Night, Cyberpunk 2077. On mielenkiintoista nähdä myös mitä suuret tuovat seuraavan 5 vuoden aikana kehiin, esim. Blizzard.
 
Viimeksi muokattu:

Pingviini

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 106
Ok, hyvä homma. Switch-perhe kasvaa jälleen. Helsingistä hankin tuon puna-sini-version, värit livenä erittäin tyylikkäät, niin 300 eurolla. Mutta tosiaan suurin raha menee peleihin. Kannattaa varautua 70e / peli, diginä.
Miksi ihmeessä maksaa 70 euroa per peli diginä, kun muutaman minuutin vaivalla uudet pelit saa noin 54 eurolla diginä? :confused:

Siinä on ihan kohta kohdalta ohjeet: Guide: How To Access the Nintendo Switch eShop For Multiple Regions
 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 084
Tuo on ollut GC/Wiin ajoista lähtien kaikkien ihmetyksen aiheena. Nintendon pelit ovat ihan suht hyviä, yleensä teknisesti erinomaisesti viimeisteltyjä ja hauskaa ajanvietettä varsinkin porukassa, mutta jos ihan puhtaan rehellisiä ollaan niin eipä noista 90-95% ole mitään asiaa sinne yli 90/100 sarjaan 2000-luvun AAA-pelien kilpasarjassa. Samaa kolikkoa on pomppimalla kerätty se 30 vuotta ja Nintendolta tulee uusia pelisarjoja/titteleitä erittäin harvoin. Ironista sinänsä kun jengi yleensä sanoo Nintendon "innovoivan" pelialaa, mutta jos tätä track recordia katselee niin en voisi kuvitella mitään firmaa tai pelisarjaa joka innovoi näin vähän. Pelit ovat käytännössä täysin toistensa kopioita hyvin marginaalisilla muutoksilla ja samoilla hahmoilla. Tuntuu että pelijournalisteilla on kollektiivinen "Don't go there, it's too sacred"-suojaverkko Nintendon kohdalla tuli sieltä sitten mitä tahansa.
En ole täysin eri mieltä, mutta BotW on kyllä aivan erilainen kuin mikään aiempi Zelda. Se ei itselleni edes tuntunut Zeldalta siinä mielessä, mitä ne pelit on muutoin olleet Link to the Pastista tähän päivään.

Lähinnä BotW:ssa tulee vastaan pinnallisesti samannimisiä hahmoja ja paikkoja kuin aiemmissa Zeldoissa, mutta muuten ollaan todella vierailla vesillä.

Tuntuu lähes mahdottomalta ottaen huomioon laitteen äärimmäisen halvan olemuksen ja myös sen että Nintendon periaatteena on ollut jo pitkään myydä konsolit voitolla. Jos Switch kustantaa raa'asti osiltaan 260 USD ja tähän työnnetään päälle viellä markkinointi, ohjelmistokehitys, logistiikka yms kulut...tarkoittaisi se sitä että Nintendo joko myy laitetta 0-katteella tai todennäköisemmin tappiolla. Erittäin riski liike WiiU farssin jälkeen. Tuota voisi melkein verrata äärimmäiseen riskinottoon jossa joko upotaan kokonaan tai noustaan tuhkista.
Nollavoitolla tai tappiolla myyminen alkuvaiheessa on konsoliraudassa tavallista (voitot tienataan peleistä ja toisaalta valmistuskulut halpenevat ajan myötä). En tosin ota kantaa Switchin hintoihin kun en tarkemmin tiedä.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
240 386
Viestejä
4 200 178
Jäsenet
70 894
Uusin jäsen
JapPro

Hinta.fi

Ylös Bottom