Uutta (toivottavasti) pitkäikäistä pelikonetta

Liittynyt
06.10.2023
Viestejä
11
Olis lopultakin tarkotus ostaa uutta konetta korvaamaan tähän asti hyvin palvellut n. ~10v vanha kone. Suurin osa peleistä joita pelaan on sen verran vanhempia että tolla on tähän asti vielä selvinnyt, mutta nyt on alkanut vanhemmatkin pelit pikkuhiljaa pyörimään sen verran tahmeasti + muutamaa uudempaa peliä olis kiva kokeilla jotka ei ole tähän asti tullut kysymykseenkään rautavaatimusten puolesta.

Budjettina 1000-1400e, lähinnä tommonen haarukka siinä mielessä että missä hintaluokassa tolta väliltä sattuis saamaan mahdollisimman kustannustehokkaan paketin nykyisillä hinnoilla. Winukka-lisenssin ostan jostain halvalta ja asentelen itse, mutta koneen kasauspalvelu olis kyllä kova vaikka siitä joutus sitten jonkin verran maksamaankin kun on itse nykyään niin laiska tekemisen suhteen. Kotelon suhteen meinaan helposti vierastaa noita nähtävästi nykyään hyvin suosittuja karkaistun lasin ikkunalla varustettuja malleja, lähinnä mietityttää että miten tommonen kestää koneen kuskailua jos kyseinen lasi saa osumaa jostain terävämmästä kulmasta + ehkä vierastan vähän myös ajatusta siitä, että sen kotelon ikkunan läpi vilkkuis sitten joidenkin komponenttien/mahdollisten tuulettimien valot jatkuvasti. Tosiaan tällä uudella koneella menis mielellään mahdollisimman pitkään taas, niin sitä mietin että kannattaisko ostaa vähän isompi kotelo jotta olis sitten tulevaisuudessa potentiaalisesti päivitysvaraa komponenttien suhteen?

Kiitoksia jo etukäteen jos joku jaksaa jonkinlaisia komponenttilistoja ehdotella, olen todella hukassa nykyisten osien suhteen itse kun viimesin hankinta on tosiaan sieltä 10v takaa..
 
Liittynyt
07.06.2017
Viestejä
4 017
Lasipanelin poissulkeminen rajoittaa kyllä melkoisesti vaihtoehtoja kun se on nykyisin se oletus.
Tuossa nyt ns Premium-kotelolla:


Halvempi umpikylkinen vaihtoehto olisi esim:

Jolla mahtuisi myös budjetin sisälle.
 
Liittynyt
06.10.2023
Viestejä
11
Lasipanelin poissulkeminen rajoittaa kyllä melkoisesti vaihtoehtoja kun se on nykyisin se oletus.
Tuossa nyt ns Premium-kotelolla:


Halvempi umpikylkinen vaihtoehto olisi esim:

Jolla mahtuisi myös budjetin sisälle.
Nojoo täytyy kyllä ottaa harkintaan nuo lasipaneelilla varustetutkin kopat kun tosiaan näyttäisi siltä että +80% myynnissä olevista koteloista on näitä.


Noista lasipaneeleille varustetuista tää taitais suosituimmasta päästä?
 
Liittynyt
14.05.2021
Viestejä
464
ne valot saa kyllä jokaisesta komponentista pois päältä jos ne häiritsevät tai säädettyä muuten mieleiseksi (esim staattinen väri himmeällä tasolla). torrent compactista on ainakin peltikylkiversio, tarvitsee lisäksi 120mm takatuulettimen kun mukana tulee vain etutuulettimet. kyseisessä kotelossa on vähän nihkeästi takana tilaa kaapelihallinnalle joten en välttämättä suosittele jos tarkoitus lisäillä paljon lisäromppeita.

gamersnexuksen revikka kotelosta (lasikyljillä mutta sama kotelo muuten)

 
Liittynyt
07.06.2017
Viestejä
4 017
Nojoo täytyy kyllä ottaa harkintaan nuo lasipaneelilla varustetutkin kopat kun tosiaan näyttäisi siltä että +80% myynnissä olevista koteloista on näitä.


Noista lasipaneeleille varustetuista tää taitais suosituimmasta päästä?
Varmasti on. Hintalaatusuhteen aatelia on tuo. Nyttemmin tuonkin hinta hieman yläkantissa kun aiemmin perushinta oli kymppiä alhaisempi ja tarjouksista lähti noin 80€.
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
4 707
Asukseltakin on ihan hyvä mesh-paneeli kotelo saatavilla:
Valkoinen versio nököttää olohuoneessa 360mm + 240mm custom loopin syöneenä. Sampsakin on tehnyt kasausvideon kotelosta.
 
Liittynyt
06.10.2023
Viestejä
11
Mjoo kotelovaihtoehtojen suuntaan kallistunut näiden suuntaan
1) Fractalin Torrent (paras ilmanvaihto/jäähtyvyys, samalla myös kallein)
2) Fractalin North Mesh sivuverkolla (Hiton nätti kotelo, täytyy vaan selvittää onko mustaa vaihtoehtoa tulossa vielä myyntiin datatronicille kun ainakin toistaiseksi hävinnyt valikoimista)
3) Lian Lin Lancool 216 (paras hintalaatusuhde, ja testien perusteella pääsee ihan stock versiona lähelle Torrentin lukuja ilmanvaihdon suhteen, pientä miinusta lasi-ikkunasta)

Sitten täytyy toki miettiä toi näyttiksen valinta, ite meinaan vähän vierastaa AMD:n näyttiksiä kun niistä ainut kokemus just tän vanhan koneen alunperin mukana tullut näyttis joka sanoi sopimuksen irti jo 2v sisään ostosta, mutta ei toki pitäis yksittäiselle kokemukselle antaa liikaa painoarvoa. Mitä koitin vähän noiden mulle ehdotettujen näyttiksien speksejä käydä läpi ja vertailla toisiaan, niin vaikuttas että 7800 XT on ylipäätään hintalaatusuhteeltaan parempi, ehkä pikkasen parempi raaka suoritusteho ja enemmän VRAMia, kun taas RTX 4070 tarjoais paremmat skaalausteknologiat (DLSS), ehkä ylipäätään enemmän ominaisuuksia, potentiaalisesti parempi hardware tulevia AI-ominaisuuksia silmälläpitäen koska NVIDIA. Ehkä myös parempi jälleenmyyntiarvo jos jossain kohtaa päätys sitten päivittämään näyttistä? Ventuksen tuuletuksen näyttiksistä löyty jonku verran negatiivisia kommentteja, oliskohan Gigabyten Windforce jossain määrin parempi?
 
Liittynyt
07.06.2017
Viestejä
4 017
Tuo Gigabyten windforce versio on kaikkea muuta kuin hyvä. Toki se on valmistajansa hinnat alkaen malli jne, mutta jos pelkkä hinta ei ole ostokriteeri niin paremmalla jäähyllä varustettuja malleja on pilvin pimein.



Nvidian korteissa vaakakupissa painaa juurikin nuo varsinaisen rasterointitehon ulkopuoliset seikat ja valmistaja tietää sen kyllä ja siksi ne ovatkin kilpailijaansa kalliimpia.

Minkään nykyaikaisen mesh-kotelon ongelma ei varsinaisesti ole lämpötila vaan kaikissa laadukkaissa koteloissa tuuletinnopeuksia säätelemällä saa kyllä ilman vaihtumaan vähintäänkin riittävästi.
 
Liittynyt
07.06.2017
Viestejä
4 017
Vaikka Datatronicin hintataso on yleisesti maan parasta tasoa niin näyttiksien hinnoissa ja saatavuudessa siellä on kaikkein suurimmat puutteet.
Siksi sen ostaminen muualta on monesti paras vaihtoehto ja kun ne kokoavat koneen kyllä ilman näyttistäkin tuolla foorumin koodilla ilmaiseksi. Niin jos sen verran itseensä luottaa että osaa näyttiksen napsauttaa paikoilleen niin säästää useita kymppejä ja saa paremman mallin kaiken lisäksi.

Esim nyt verkkiksestä Asus:
 
Liittynyt
07.06.2017
Viestejä
4 017
Droonikauppa myy vielä edullisemmin DUAL EVO mallia:

Mutta mutta, vaikka kuvittelisi että EVO on parempi malli niin tässä on tehty perinteinen tuotteen paskennus :(
Evo malli käyttää 4060ti kortista varastettua jäähyä, josta on karsittu yksi lämpöputki, mittoja supistettu ja painosta leikattu pois kolmannes.
Jo 4060ti mallissa propellien kierrosnopeutta on nostettu että saavuttaisi alhaisemmat lämpötilat -> varmasti enemmän kuluttavalla 4070 mallilla lämmöt/kierrokset ovat alkuperäistä versiota korkeammalla.

Valmistajien houkutus tuoda näitä heikennyksiä alkuperäisten julkaisuiden tilalle on ahneus ja kun tätäkään korttia yksikään saitti ei ole edes testannut niin mennee ostajakunnassa läpi kuin väärä raha :(
Tottakai evo nyt on parannettu painos :D
 
Liittynyt
06.10.2023
Viestejä
11
Minkään nykyaikaisen mesh-kotelon ongelma ei varsinaisesti ole lämpötila vaan kaikissa laadukkaissa koteloissa tuuletinnopeuksia säätelemällä saa kyllä ilman vaihtumaan vähintäänkin riittävästi.
Joo näinhän se tosiaan varmasti on, itellä olikin ehkä lähinnä ajatuksena se, että jos löytyy sellaisia ilmanvirraltaan parempia koppamalleja joissa ei tarvitsisi niin nostaa tuuletinnopeuksia ja saisi täten hiljaisemman kokonaisuuden + lämmöt pysyisi kuitenkin maltillisina niin tämmönen kiinnostaisi. Toki muutenkin ajatuksena se, että koppaankin kannattais potentiaalisesti vähän panostaa laadun/kestävyyden puolesta että kotelo vois potentiaalisesti kestää sen kymmenenkin vuotta ja tämän aikana muutamat kuskauksien aikana tulevat kolhut. Ehkäpä myös se että kotelossa ois jonkin verran laajennusvaraa jos vaikka sitten matkan varrella haluaakin päivittää näyttiksen uudempaan ja noissa tuntuu koot kasvavan tasaseen tahtiin, niin ettei kotelo ois sellanen johon nykyset komponentit mahtuu nippa ja nappa.

Näyttisten suhteen alan kyllä kallistumaan tuon Saphire Pulse AMD RX 7800 XT suuntaan, tuntuu yleisesti saavan testeissä pikkasen parempia tuloksia kuin 4070 ja nimenomaan tulevaisuutta silmällä pitäen että pystyis vaikkapa vielä 6v päästä ees jotenkin kikkailemalla pyörittämään pelejä niin tuo 7800 XT:n 4GB suurempi VRAM tuntuis ihan järkevältä.
 
Liittynyt
07.06.2017
Viestejä
4 017
Joo näinhän se tosiaan varmasti on, itellä olikin ehkä lähinnä ajatuksena se, että jos löytyy sellaisia ilmanvirraltaan parempia koppamalleja joissa ei tarvitsisi niin nostaa tuuletinnopeuksia ja saisi täten hiljaisemman kokonaisuuden + lämmöt pysyisi kuitenkin maltillisina niin tämmönen kiinnostaisi.
Tein tuossa joku viikko sitten yhdessä ketjussa hieman kaljoittelun ohessa testailua niin omassa kokoonpanossa kotelotuulettimilla ei ole juuri mitään virkaa:
Näyttökuva 2024-04-28 001441.png


Koneella siis täysi kuorma päällä niin prossulla kuin näyttiksellä (255w+240w). Notkahduksen kohdalla käynnistin kaikki 4 kotelotuuletinta 0 -> max ja niiden hyöty oli tyyliin pari astetta näyttikselle. Testi toki olisi varmasti toisenlainen kun 360 AIO tuossa puski ilmaa täysillä kokoajan katosta ulos. Mutta tällä kopalla ja kokoonpanolla olisi käytännössä sama heittää kotelotuulettimilla vesilintua kun aion puhaltaman ilman repii etu ja takapaneelin rei'istä jokatapauksessa sisään ilman kotelotuulettimien avustustakin.

Olisi ihan mielenkiintoista suorittaa sama testi laittamalla ilmajäähy prossulle, mutta liian paljon vaivaa niin ei kyllä pysty :(
 
Liittynyt
07.06.2017
Viestejä
4 017
Tuli vastaan näyttävä mutta hieman hidastempoinen video-pätkä koteloiden ilmanvaihtoratkaisuista:


Eipä tuossa mitään mullistavaa paljastu, mutta nuo kotelotuulettimien ja niiden sijoittelun perusperiaatteita käyty läpi yleisesti.
 
Liittynyt
05.08.2017
Viestejä
4 723
Nojoo täytyy kyllä ottaa harkintaan nuo lasipaneelilla varustetutkin kopat kun tosiaan näyttäisi siltä että +80% myynnissä olevista koteloista on näitä.


Noista lasipaneeleille varustetuista tää taitais suosituimmasta päästä?
Fraktaalilta saa myös muita peltipaneelilla olevia koteloita, esim. vaikka Torrentit tai Meshifyt. Eikä Pop Airissakaan ole mitään vikaa.
 
Liittynyt
06.10.2023
Viestejä
11
Näytönohjaimien suuntaan valinta on alkanut tarkentumaan siihen että hommaisin joko AMDn RX 7900 GRE tai NVIDIAn RTX 4070 Super. Molemmissa tuntuis olevan puolensa, 7900 GRE:ssä skaalautuvuutta tulevaisuuteen enemmän 16GB VRAMin ansiosta, ylipäätään jo ihan stockkina rasterointikyvyltään parempi ja ilmeisesti kellottamismahdollisuudet ihan tässä viime aikoina parantunut (tai mahdollisesti jopa sallittu ja ollut blokattuna AMD:n puolelta aiemmin?) huomattavasti päivitysten jäljiltä. 4070 Superissa sitten huomattavasti parempi skaalausteknologia (DLSS) joka taas omalta osaltaan mahdollistaisi sitä että tällä hommatulla koneella pystyisi menemään mahdollisimman pitkään kun voisi skalaata tulevaisuuden vaativampia pelejä, Ray Tracing teknologian suoritus valovuosia AMD:n näyttiksiä edellä mutta en tiedä kuinka harvinaiseksi tuo sitten lopulta jää peleissä, ja pikkasen huolestuttaa tuo 12GB VRAM sen suhteen että onko riittävä vaikka ~viiden vuoden päästä julkaistavien pelien sujuvalle pyörimiselle. Oma lukunsa toki sitten vielä että miltä valmistajalta ottaisi näyttiksen. Ylipäätään täytynee tosiaan tsekata joku diili datatronicin ulkopuolelta kun näyttäisi siltä että voisi hyvinkin säästää about satasen näyttiksen hinnassa näin. Verkkokauppa.comiinkin sattuis olemaan sopivasti 150e lahjakortti niin sillä sais pienen siivun näyttiksen hinnasta jo pois.

Mites muuten näiden kahen näyttiksen suhteen noi alkuperäsen konepaketin osat, ei taida vaatia mitään muutoksia? Tai ovat virrankulutukseltaankin niin lähellä noita aiemmin ehdotettuja että tuo ostoslistalle laitettu 750 W virtalähde pitäisi kai riittää vielä ihan hyvin. Prossu pitänee vaihtaa kun tuo 7500f:än saatavuus on -3 ja " Ei vahvistettua toimitusaikaa". Mutta sen voinee korvata helposti 7600:lla tai 7600X:llä, ei tää oma budjetti niin superjäykkä ole niinkun näistä näyttisjahkailuistakin voi päätellä.
 
Liittynyt
07.06.2017
Viestejä
4 017
Näytönohjaimien suuntaan valinta on alkanut tarkentumaan siihen että hommaisin joko AMDn RX 7900 GRE tai NVIDIAn RTX 4070 Super. Molemmissa tuntuis olevan puolensa, 7900 GRE:ssä skaalautuvuutta tulevaisuuteen enemmän 16GB VRAMin ansiosta, ylipäätään jo ihan stockkina rasterointikyvyltään parempi ja ilmeisesti kellottamismahdollisuudet ihan tässä viime aikoina parantunut (tai mahdollisesti jopa sallittu ja ollut blokattuna AMD:n puolelta aiemmin?) huomattavasti päivitysten jäljiltä. 4070 Superissa sitten huomattavasti parempi skaalausteknologia (DLSS) joka taas omalta osaltaan mahdollistaisi sitä että tällä hommatulla koneella pystyisi menemään mahdollisimman pitkään kun voisi skalaata tulevaisuuden vaativampia pelejä, Ray Tracing teknologian suoritus valovuosia AMD:n näyttiksiä edellä mutta en tiedä kuinka harvinaiseksi tuo sitten lopulta jää peleissä, ja pikkasen huolestuttaa tuo 12GB VRAM sen suhteen että onko riittävä vaikka ~viiden vuoden päästä julkaistavien pelien sujuvalle pyörimiselle. Oma lukunsa toki sitten vielä että miltä valmistajalta ottaisi näyttiksen. Ylipäätään täytynee tosiaan tsekata joku diili datatronicin ulkopuolelta kun näyttäisi siltä että voisi hyvinkin säästää about satasen näyttiksen hinnassa näin. Verkkokauppa.comiinkin sattuis olemaan sopivasti 150e lahjakortti niin sillä sais pienen siivun näyttiksen hinnasta jo pois.

Mites muuten näiden kahen näyttiksen suhteen noi alkuperäsen konepaketin osat, ei taida vaatia mitään muutoksia? Tai ovat virrankulutukseltaankin niin lähellä noita aiemmin ehdotettuja että tuo ostoslistalle laitettu 750 W virtalähde pitäisi kai riittää vielä ihan hyvin. Prossu pitänee vaihtaa kun tuo 7500f:än saatavuus on -3 ja " Ei vahvistettua toimitusaikaa". Mutta sen voinee korvata helposti 7600:lla tai 7600X:llä, ei tää oma budjetti niin superjäykkä ole niinkun näistä näyttisjahkailuistakin voi päätellä.
Verkkokauppa kuuluu Asusin Proart-kampanjaan kun on ns yhteistyökumppani niin kyseisestä kortista saa (valitettavasti potkimalla Asusta) 65€ Cashbäkkiä:

Tuo luultavasti on ihan pätevä kortti, mutta ei Dual:kaan (ei evo!) huono ole vaikka asuksen halvin malli. Kolmen propellin malli ns aikuiseen makuun.

Datatronicille pitäisi tulla noita 7500f prossuja taas varastoon huomenna (tai lähipäivinä), joten sen takia ei tarvi prossua vaihtaa:

Edit: Droonikaupasta tuo Proart vielä parempi diili :/
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
24.06.2020
Viestejä
1 211
Hyvältähän tuo ostoskori näyttää. Vaihda se prossa 7500f:ään jos varastoon niitä ilmaantuu. Siinä kohtaa, kun tuo käy liian hitaaksi niin ota sitten kovemman tierin prossa tulevasta sukupolvesta. 7500f ja 7600x ovat käytännössä samoja prossuja, poislukien sen, että 7500f:ssä ei ole integroitua näyttistä. Kaikki muu on BIOSissa säädettävissä identtisiksi

Näyttiksissä tuo 7900GRE on tosiaan lähes samoissa hinnoissa, kuin 4070 Super. Ehkä tuolla hinnalla jo voisi valita AMD:n JOS ei meinaa hirveästi itse leikkiä AI-koodauksella. Nvidia on vielä se selkeä standardi tuolla puolella ja AMD tuki on hajanaista. Tulevien pelaamiseen liittyvien AI-ominaisuuksien varaan ei Nvidialla kannata hirveästi laskea. Heillä on kovin huono track record siinä miten edelliset sukupolvet saisivat seuraavan sukupolven mukana tulleita DLSS:iä sun muita käyttöön.
 
Liittynyt
06.10.2023
Viestejä
11
Näyttiksissä tuo 7900GRE on tosiaan lähes samoissa hinnoissa, kuin 4070 Super. Ehkä tuolla hinnalla jo voisi valita AMD:n JOS ei meinaa hirveästi itse leikkiä AI-koodauksella. Nvidia on vielä se selkeä standardi tuolla puolella ja AMD tuki on hajanaista. Tulevien pelaamiseen liittyvien AI-ominaisuuksien varaan ei Nvidialla kannata hirveästi laskea. Heillä on kovin huono track record siinä miten edelliset sukupolvet saisivat seuraavan sukupolven mukana tulleita DLSS:iä sun muita käyttöön.
Jees eli ehdottomasti kannattaa ottaa suosiolla tuo 7500f. Ja noiden "järkevien" eli lähinnä hyvältä valmistajalta + kolmen tuulettimen mallit 4070 Superista maksaa vähintään sen 100e enemmän, useimmissa kauppapaikoissa ja datatronicilla tyyliin 120-140e enemmän kuin Powercolorin Hellhound 7900 GRE (joka on testien perusteella vielä harvinaisen hyvin jäähdetetty GPU) niin näillä hinnoilla AMD tuntuis ehdottomasti järkevämmältä vaihtoehdolta. Ei oo AI-koodauksella tarkotus leikkiä, rankasti Ray tracing teknologiaa hyödyntäviä pelejä ei oo vielä ainakaan horisontissa jotka siis itseä kiinnostaisi, ja tuo selvästi halvemman 7900 GRE:n 4GB suurempi VRAMin määrä tuntuis tulevaisuutta silmällä pitäen ihan hyvältä, kun taas 4070 Superin 12GB RAMin vois kuvitella rupeavan käymään pikkuhiljaa niukaksi tulevien vuosien aikana.

Mites toi virtalähde, kannattaisko nostaa 850 wattiseen? Powercolorin omien tietojen pohjalta 750W olis minimivirtalähde kyseiselle näyttikselle, niin mietin että kannattaisko tulevia kellotteluja silmällä pitäen ostaa suosiolla 850W virtalähde, vaikkapa tämmönen datatronicin vaihtoehdoista: 159,90 € | Corsair RM850x virtalähdeyksikkö 850 W 24-pin ATX ATX Mu...

Nyt sai myös Datatronicilta vastauksen että sitä kaipailemaani Fractal Designin ikkunatonta North koppaa on tulossa lisää ensi viikolla niin kallistun sen suuntaan, sen verran omaa silmää miellyttävä kotelo kyseessä. Onneks tuosta Hellhoundista saa ilmeisesti RBG valot kytkettyä pois päältä niin ei pilaa sen Norh kopan hillittyä ilmettä kun mesh-verkon läpi ei paista siniset/purppurat valot :D
 
Liittynyt
07.06.2017
Viestejä
4 017
Mites toi virtalähde, kannattaisko nostaa 850 wattiseen? Powercolorin omien tietojen pohjalta 750W olis minimivirtalähde kyseiselle näyttikselle, niin mietin että kannattaisko tulevia kellotteluja silmällä pitäen ostaa suosiolla 850W virtalähde, vaikkapa tämmönen datatronicin vaihtoehdoista: 159,90 € | Corsair RM850x virtalähdeyksikkö 850 W 24-pin ATX ATX Mu...

Nyt sai myös Datatronicilta vastauksen että sitä kaipailemaani Fractal Designin ikkunatonta North koppaa on tulossa lisää ensi viikolla niin kallistun sen suuntaan, sen verran omaa silmää miellyttävä kotelo kyseessä. Onneks tuosta Hellhoundista saa ilmeisesti RBG valot kytkettyä pois päältä niin ei pilaa sen Norh kopan hillittyä ilmettä kun mesh-verkon läpi ei paista siniset/purppurat valot :D
Tuohon Lancoolin koppaan sopii Corsairin shift vaikka ei virallisesti tuettujen listalta löydykään. Northiin myös.

Saatavuus toki jostain indokiinan tukkurilta :(. Olisi atx 3.0 virtis. Toki tuo perusmallikin on kelpo laite, mutta jos hintaero on noin mitätön niin uudempaa standardia mieluummin. Ellei tosiaan pitkä odotusaika vesitä.

Hellhoundissa on ihan fyysinen namiska jos haluaa rgb-saasteen sammuksiin :)
 
Liittynyt
06.10.2023
Viestejä
11
Kiitoksia kaikille neuvoista, rupee olemaan tilausta vaille paketti valmis. Joitakin viikkoja saa varmaan ootella että muutamat osat kulkeutuu tukkurilta asennukseen. Toisaalta tässä on tosiaan menty aikalailla 11v nykysellä koneella niin ei tässä niin jäniksen selässä olla. Saa nähä pysyykö hiukset päässä kun hyppää 8Gb RAMin ja GTX 970:n koneesta tämmöseen pikkasen ärhäkämpään malliin :D

Edit: Lueskelin vielä tuosta Team Groupin SSD:stä niin ilmeisesti niitä on mennyt porukalla jossain määrin paskaksi aika nopeallakin aikataululla, periaattessa sen tilalle vois vielä vaihtaa jonkin vähän luotettavamman ja vaikka suoraan 2TB. Täytyy käydä datatronicin valikoimat läpi.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
242 710
Viestejä
4 238 588
Jäsenet
71 242
Uusin jäsen
Miohe

Hinta.fi

Ylös Bottom