Retkeily, vaellus ja telttailu

Liittynyt
30.01.2023
Viestejä
38
Vaelteleeko kukaan matalavartisilla kengillä?
Olen tehnyt useamman kesävaelluksen Jalas SpOc lenkkarityyppisillä työkengillä (esim. 5382). Niissä on hyvä pito myös märällä kalliolla toisin kuin joissakin muka ulkoiluun tarkoitetuissa kengissä. Mudassa taas ei ole pitoa tuollaisilla tasaisilla pohjilla. Noilla mennyt ihan Käsivarren erämaan rakkakivikot. Matkassa on 1-2 paria ohuita vedenpitäviä sukkia. Mukavempi vetää koleassa aamussa märät/kosteat kengät jalkaan. Reissun jälkeen kenkien putsaus ja takaisin arkikäyttöön. Samat kengät siis arjessa ja vaelluksella.

Aiemmin tullut käytettyä Jalas Fantom ja M05 maihareita. Nykyään M05:t on lähinnä talvikäytössä. Jalakset istuu omaan jalkaan hyvin.

Kevyillä kengillä jaksaa hyvin kulkea pitkiäkin matkoja. Osasyynä myös se, että rinkka painaa maksimissaan 14-15 kg ruokineen sekä vaellussauvat ottaa kuormaa jaloilta pois. Harkinnassa on kyllä ollut kokeilla jotain puolipitkävartisia kenkiä.

Ei näihin varmasti ole yksiselitteistä vastausta. Kukin tyylillään ja omien fyysisten ominaisuuksien mukaan. Jos ei ole kokemusta, niin silloin varmasti turvallisempi lähteä kokeilemaan tukevilla kengillä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
829
Parhaat vaelluskohteet nyt kevään aikana? Suuntana Lappi tai joku Kainuun korpi. Kevät ei ole kovin pitkällä, joten märkää lienee. Ei ole tarkoitus tehdä yön yli retkiä, vaan palata aina samanpäivän aikana tukikohtaan.
Sekä koko Lappi, että myös käytännössä Kainuu ovat vielä seuraavat pari viikkoa täynnä hankalasti kuljettavaa lunta. Vauhdillahan se nyt tulee vähenemään ensi viikolla, jos sääennusteet pitää paikkansa. Mutta samalla se myös tarkoittaa, että se lumi on sitten pohjia myöten upottavaa. Myöskin kaikki Lapin turistipaikat ovat juuri nyt kiinni, kun yrittäjät ovat kesälomilla.

Jos nämä rajoitteet eivät rajoita, niin sitten vaan rohkeasti minne vaan - nyt on rauhallista! Hiihtokelien perässä kannattaa ennemmin kuitenkin suunnata Käsivarren puolelle kuin Pohjois-Lappiin.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
242 473
Viestejä
4 234 375
Jäsenet
71 222
Uusin jäsen
Jore79

Hinta.fi

Ylös Bottom