Postaa kokkauskuvia

Liittynyt
14.04.2022
Viestejä
263
Aurinkoinen sää houkutteli grillaamaan. Tänään tein ruoaksi kana-kasvis-pitoja, joissa oli
  • timjami-rosmariiniöljyssä marinoituja broilerin paistileikkeitä (kypsennetty vartaassa)
  • kolmen väristä paprikaa, makeasipulia, punasipulia ja kesäkurpitsaa (kypsennetty vartaassa)
  • grillipaahdettu uuden sadon kaali (kaali neljään osaan ja paahtaminen oikein kuumassa grillissä)
  • tsatsikimukaelma (kurkkuraastetta, minttua, valkosipulia, persiljaa, ruohosipulia, turkkilaista jogurttia, majoneesia, suolaa ja pippuria)
VID_20240519_140105.gif

Aluksi hiilikorit grillin reunoilla

VID_20240519_151905.gif

Lopuksi hiilikorit enemmän vartaiden alla, jotta vartaat saivat edes vähän väriä.

IMG-20240519-WA0024.jpg

IMG_20240519_153325.jpg
 
Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
134
Bolognesekastikkeen teosta ei muuten löytynytkään kuvia, mutta pääpiirteittän aineet: pari isoa keltasipulia, yksi sellerinvarsi, 6kpl valkosipulinkynsiä, 800g naudan jauheliha (17%), pekonia muutama siivu (leikataan toki pieniksi kuutioiksi), tomaattipyrettä 50-100g, kaksi lihaliemifondia, Mutti hieno tomaattimurska 2 purkkia + vettä saman verran, hunajaa (tai sokeria) ruokalusikallinen.

Käristelee jauhelihat pannulla ja maustaa oman maun mukaan. Ja punaviini myös jauhelihan sekaan 1,5-2dl ja kiehuttelee suurimman osan nesteistä pois. Kattilassa tulee ensin käristettyä pekonia, lisää sipulit ja selleri sekä paistelee hetken. Tämän jälkeen valkosipulit ja tomaattipyre, jolle hieman lämpöä. Jauhelihat sekaan ja tomaattimurskat ja muut perään. Haudutellaan juuri ja juuri kiehuen n. 6 tuntia. Loppupuolella lisätään hujana (tai sokeri) ja myös vajaa 1 dl maitoa.

Määristä vielä sen verran, että valkokastike menee itsellä käytännössä aina kaikki käyttöön. Mutta bolognesekastiketta voi jäädä hieman yli, tämän voikin sitten laittaa vaikka pakkaseen seuraavaa tarvetta odottamaan.

Ja loput viinit meneekin omaan napaan siinä ruokaa laitellessa...


Kasailu vuokaan siten, että pohjalle kerros bolognesekastiketta ja perään myös valkokastike. Näiden päälle tuorepasta. Toistetaan tämä sama kaava neljän kerroksen verran. Päällimmäiseen kerrokseen tulee hieman enemmän valkokastiketta ja juustoraaste päälle.








Nakataan 200C uuniin folion kanssa puoleksi tunniksi.

Otetaan folio pois ja jälleen puoli tuntia samassa lämmössä. Kannattaa laittaa myös pelti tai muu suoja pohjalle, saattaa vähän tulla ainekset yli...


Ja valmista on!


Kaikista vaikein etappi onkin heti uunista ottamisen jälkeen. :) Pitäisi antaa rauhassa vetäytyä ennen leikkaamista. Mieluiten jopa tunnin ajan, mutta vähintään puoli tuntia.
Lasse on kyllä sapuskoiden kuningas. Itsellänikin on resepti viilautunut monta vuotta ja alkaa hipoa täydellisyyttä. Sellainen kokeilemisen arvoinen vinkki, että kasaamisen jälkeen pitää vuokaa raakana yön yli jääkaapissa ja seuraavana päivänä vasta uuniin, tekee mun mielestä paremman koostumuksen ja mautkin tuntuu parantuvan.
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
116
No nyt tuli nälkä.


Mitäs nää on?
Korealaisia gochujang-kurkkuja. Tein suurin piirtein näin:

Yksi kurkku leikattuna n. 0.5 cm siivuiksi
2 tl suolaa
1.5 rkl gochujangia
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl tummaa soijaa
1 tl paahdettua seesamöljyä
1.5 rkl hunajaa
1 pieni valkosipulin kynsi murskattuna
1 rkl seesamin siemeniä.

Pese ja leikkaa kurkku. Laita kurkut siivilään ja levitä suola niiden päälle tasaisesti. Anna valuttaa n. 20min.
Tällä välin voi tehdä kastikkeen eli sekoittaa loput ainekset keskenään.
20min jälkeen huuhtele kurkut kylmän veden alla huuhdellaksesi ylimääräiset suolat pois.
Kuivaa paperilla kurkut jotta ylimääräinen kosteus saadaan pois. Sitten vaan kurkut ja kastike sekaisin huolellisesti kulhossa. Antaisin olla 15-30min jääkaapissa maustumassa ennen tarjoilua.

Oikeen hyvä lisuke esim paistetun riisin kanssa.
 
Liittynyt
19.06.2018
Viestejä
658
Lasse on kyllä sapuskoiden kuningas. Itsellänikin on resepti viilautunut monta vuotta ja alkaa hipoa täydellisyyttä. Sellainen kokeilemisen arvoinen vinkki, että kasaamisen jälkeen pitää vuokaa raakana yön yli jääkaapissa ja seuraavana päivänä vasta uuniin, tekee mun mielestä paremman koostumuksen ja mautkin tuntuu parantuvan.
Tähän sama, eli kunnon lasse on vaan niin hyvää! Nyt on kaks kertaa onnistunut toi valkokastike (ja sitä myötä lasagne) tosi hyvin kun laitettiin siihen sekaan raastettua mozzarellaa (en ihan tarkkaan tiedä mitä muuta tuossa muuttui,mä teen kaikkea muuta ja rouva hoitaa ton valkokastikkeen) ja muutenkin onnistunut se puoli että lasagne on jäänyt hyvin kosteaksi/meheväksi eli ei oo kuivanu siitä pinnalta kuten joskus aiemmin.


Edit, taisinkin kysellä muutama kk sitten täällä tosta lasagnen mehevyydestä ja tosiaan sen jälkeen on kaksi kertaa onnistunut niin hyvin että suurin ongelma on se että meinaa syödä itsensä kipeäksi :lol:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
26.03.2020
Viestejä
37
Lasse on kyllä sapuskoiden kuningas. Itsellänikin on resepti viilautunut monta vuotta ja alkaa hipoa täydellisyyttä. Sellainen kokeilemisen arvoinen vinkki, että kasaamisen jälkeen pitää vuokaa raakana yön yli jääkaapissa ja seuraavana päivänä vasta uuniin, tekee mun mielestä paremman koostumuksen ja mautkin tuntuu parantuvan.
Hei,

Tuota vinkkiä ihan elämää helpottaakseni olisi tarkoitus muuten kokeilla joku kerta! Se toisi kyllä joustavuutta tarjoilun kannalta. En tiedä miten paistoaikoihin vaikuttaisi, mutta kokeilemalla selviää.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
243 007
Viestejä
4 247 388
Jäsenet
71 268
Uusin jäsen
Marakma57

Hinta.fi

Ylös Bottom