Dellin jättivuoto paljastaa XPS-suunnitelmia vuoteen 2027

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 688


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Tietokonejätti Delliltä on päässyt lipsahtamaan kannettavapuolen roadmappeja ja muita tietoja väärään paikkaan, tarkemmin sanoen kenen tahansa saatavilla olevaan palveluun. Vuodon löysi alun perin VideoCardz.

Dellin vuotaneissa dokumenteissa paljastuu sekä aivan lähitulevaisuuden suunnitelmia että pidemmän ajan aikomuksia. Samalla paljastui luonnollisesti myös esimerkiksi Intelin roadmappia pidemmälle, kuin se on itse julkisesti kertonut, myös Qualcommin suunnitelmia ja aikomuksen ottaa AMD mukaan 16-tuumaisiin XPS-kannettaviin.



Ajankohtaisin osa vuodosta koskee tulevaa TributoQC-koodinimellistä XPS Plus 13 -kannettavaa, joka on käytännössä Qualcommin Snapdragon X Plussalla tai Elitellä varustettu versio tutusta Intel-kannettavasta (pääkuva). Prosessorin ohella eroja ovat pois tiputettu FullHD-luokan kosketusnäyttö, 64 gigatavun muistivaihtoehto ja nopeammat muistit, erilainen webbikamera ja ohuempi runko sekä parempi akkukesto. Prosessorin kokonais-TDP on 25,5 wattia, kun Intel-versiossa se on 28 wattia. Tributosta on ollut aiemmin Alder Lake -pohjainen Intel-variantti, joka ei sekään pärjännyt Dellin mukaan Qualcomm-versiolle akun kestossa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana Alder Lake -version OLED-malli käyttää Samsungin OLED-paneelia, kun Qualcomm-versiossa on LG:n OLED.



Dellin XPS-kannettavien roadmap puolestaan maalaa mielenkiintoisen kuvan lähitulevaisuudesta. Lunar Lakea odotetaan julkaistavaksi kuluvan vuoden aikana, mutta roadmapista se löytyy vasta vuoden 2026 XPS 14 Huracanista, jolloin se saa vastaansa Qualcommin ”Oryon V2:n” eli Snapdragon X:n seuraavan sukupolven. Tämä huolimatta siitä, että Lunar Lake -prosessorin saatavuudeksi ilmoitetaan jo kuluvan vuoden syyskuu. Qualcommin ”Oryon V2:n” pitäisi seurata perästä heinäkuussa 2025.

Arrow Laken mobiiliversiot eivät tule ehtimään Dellin mukaan koneisiin tänä vuonna, vaan niiden saatavuus alkaa ensi vuoden alusta. Todennäköisesti Intel julkaiseekin ne ensin vain työpöydälle. Sitä seuraavaa Panther Lakea Dell odottelee puolestaan jo lokakuulle 2025 vähävirtaisten kannettavien ja tammikuulle 2026 tehokkaampien kannettavien osalta, kun sitä seuraavaa Nova Lakea povataan lokakuulle 2026. Tehokannettaviin Dell listaa Nova Laken sijasta ”Next Laken”. Qualcommin ”Oryon V3” mahtuu sekin roadmapin viime metreille, Dell odotaa sitä vuoden 2027 lokakuussa. Valitettavasti roadmapissa ei ole mainittu AMD:n prosessoreista muuta, kuin että vuoden 2027 XPS 16 Performantesta olisi tulossa myös AMD-versio ja Qualcomm-versio peräti 80 watin TDP:llä.

Lähde: VideoCardz

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.07.2017
Viestejä
1 576
80 watin tdp läppärissä, ajetaankohan tuota jo vesijäähdytyksellä, kovaa settiä luvassa jos pitää paikkansa
 

prc

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
879
80 watin tdp läppärissä, ajetaankohan tuota jo vesijäähdytyksellä, kovaa settiä luvassa jos pitää paikkansa
Tuulettimella. Nyky työläppäri (valitettavasti Intel) TDP olevinaan 65W, mutta pahimmillaan hetkellisesti 135W. Järempimalli, jota en valinnut olisi ollut 125/165W + muut rojut, laturin teho 185W. Tuo maksimi tietysti jaetaan CPU:n ja dGPU:n kanssa, mutta GPU.n idlatessa tuo CPU voi vetää yksinään tuon 135W tai 165W turbo PL2 what ever limitti se nyt oli.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 093
80 watin tdp läppärissä, ajetaankohan tuota jo vesijäähdytyksellä, kovaa settiä luvassa jos pitää paikkansa
Melkein mikä vaan läppäri dGPU:lla on ainakin 80W TDP:llä. Usein paljon enemmänkin - peliläppäreitä on yli 200W:lläkin.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
242 834
Viestejä
4 243 323
Jäsenet
71 247
Uusin jäsen
seemo

Hinta.fi

Ylös Bottom