12v PoE poweri 5G ulkolaitteelle

Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
748
Pitipähän törmätä kokonaisuuteen jota kukaan ei tunnut käyttävän. Eli mökillä on vanhat 12v aurinkosähköt ja niitä ei olla päivittämäss koska riittävät siihen käyttöön missä mökki on. Toistaiseksi mökillä on ollut vanhahko 4G ulkomodeemi joka toimii 12v syötöllä. Nyt paikkakunnalle tuli 5G mutta ulkomodeemit kaikki haluaa aidon virallisen PoE syötön. Valmista 12v in active PoE poweria ei näemmä saa mistään. Ainakaan järkevään hintaan.

No lyhyt standardin luku ja toeamus että PoE äly on pääosin powerissa. PoE laite vain indikoi powerille resistiivisellä kuormalla PoE tyyppinsä ja tämä pohjalta poweri alkaa syöttää 44-56v jännitettä. Laite sitten ottaa tuon vastaan ja toimii tytyyväisenä. Eli pelkkä jännitesyöttö riittää kunha varmistuu muuten että laite on paikallaan eikä siellä ole oikosulkuja tms. 5G vaatii gigabitin ja tuollainen PoE jännitesyöttö tapahtuu ethernet muuntajan keskitappien läpi. Onneksi Kiinalaiset tekee tälläistä tyhmää palikkaa valmiina, eli Gigabit passivie PoE on laitteen nimi. Maksaa muutaman euron ja sisältää juurikin se gigabitti tasoisen ethernet muuntajan. Lyhyen etsinnän jälkeen löytyi toimiva pulikka. Tämä kylkee tarvitaan vai sitten 12v ->48v DC-DC muunnin joita myös löytyy Kiinasta.

Palikat tilaukseen ja testaamaan. Tähän mennessä kaikki aktiivi-PoE syöttöä vaativat laitteet ovat tuolla toimineet, testattu kytkimellä, 1G ja 100M power splitterillä. Modeemi on vielä mökillä mutta eiköhän sekin pelaa.

Powerin input ja output linjoihin tulee laittaa sulakkeet jotta ethernet kaapeli ei jää käryämään jos vaikka tuuli tai orava sen nirhaa puhki.

Linkit spoilerin takana jos joku haluaa samoja tilailla. Vastaavia myydään ympäri-ämpäri eli muualtakin löytyy varmasti.

 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
737
Ongelmaksi tulee jos vahingossa syöttää tuon DIY-PoEn johonkin laitteeseen joka sitä ei odota, työntää 48V sisään.

Vastaavan ratkaisun olisi voinut tehdä PoE kytkimellä, johon syöttää virrat 12V->48V powerilla, ja sitten oikealla PoE:lla jatkot eteenpäin

E: mutta vähä överi ratkaisu kytkin jos vain yhdelle laitteelle sen tarvii..
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
748
Jep, tälläisen passivisen PoE-kötöstys injektorin kanssa pitää tietää mitä tekee. Tämä kun ei tutki ensin että onko siellä vastapäässä standardin mukainen vastusresistanssi mitattavissa ennen virtojen kytkemistä.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
748
Mökille oli päätynyt MC7010 modeemi ja näyttää toimivan ongelmitta tälläisen passiivisen poe-syötön perässä. Käytössä 20m pitkä kaapeli. Teho tuo näyttää ottavan idlatessa 5w ja isoimmillaan 9w. Lyhyellä testauksella 48v puolella tuli 300mA ja 12v puolella 2A lasiputkisulakkeet. Noilla ei tullut enää mitään ongelmia käynnistyvirtapiikkien kanssa.

Poe injektorista pitää juotella DC liitin irti, tuo ei tule kestämään 48v jännitettä kun mökillä ei ole mitään ylläpitolämpöjä. Ei tuollaisella liittimessä riitä ryömintävälit näillä jännitteillä, eli piuhat on juotettava suoraan piirilevylle. Pulikka aukeaa nätisti yhdellä ruuvilla, ruuvi pohjan tarran alla. Lopuksi pesu IPA:lla niin ei jää levylle ongelmia.

No toivottavasti tästä on apua jollekulle toisellekkin joka tuskailee 12v poe syötön kanssa. Noita ulkokäyttöön tarkoitettuja 5g laitteita kun ei oikein muilla syötöillä taida ollakkaan.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
243 628
Viestejä
4 249 182
Jäsenet
71 371
Uusin jäsen
IDiis

Hinta.fi

Ylös Bottom