Z97X -SLI temppuilee, tärkeä kone

Liittynyt
28.11.2016
Viestejä
169
Kone oli käyttämättä melkein vuoden, sitä ennen toimi moitteettomasti. Tauon jälkeen bootatessa ei tullut kuvaa, ram palikan siirron jälkeen BSD. Aattelin eka että asetukset kadonneet CMOS-patterin takia mutta mittas yli 3v. Ollut Raid 1 Biosista, levysäädön ja fiksailujen jälkeen sain boottaamaan ja toimimaan (Win7 :) ) .

Kuitenkin kun koneen sammuttaa vähän pidemmäksi aikaa niin uudestaan käynnistäessä ei näy kuvaa ja aina RAM palikan siirron jälkeen boottaa taas fine, bootin jälkeen toimii hyvin ja ihan sama missä slotissa RAM on kunhan siirtää niin taas toimii sammutuksen jälkeen. Monitori kiinni suoraan emolevyllä. Onko emo tekemässä kuolemaa vai Bios rapautumassa? Käynnistyttyä toimii kuten pitääkin .. En viitsinyt Biosia ainakaan vielä päivittää koska kone on kuitenkin toiminut aiemmin moitteetta eikä siihen ole lisätty mitään.

Konetta käytetään vain viikon pätkä silloin tällöin, seuraavasta ei ole tietoa mutta nyt mietityttää luotettavuus seuraavalla viikon sessiolla.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.05.2020
Viestejä
503
Onko emolevy siis Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3? Mikä virtalähde ja mitkä muistit sulla on tuossa koneessa? Pystytkö kokeilemaan toisella virtalähteellä ja eri muisteilla?
 
Liittynyt
28.11.2016
Viestejä
169
Tää tai siitä uudempi revisio emo GA-Z97X-SLI (rev. 1.0) Overview | Motherboard - GIGABYTE Finland
Muistit https://www.kingston.com/datasheets/KVR16N11K2_16.pdf
Coolermaster RS700 poveri

Mutta siis jos on sammutettuna vähän aikaa niin käynnistyy uudestaan, kauemmin sammutettuna boottaa mustaan ja se korjautuu joka kerta kun vaihtaa muistin toiseen slottiin tai boottaa ok jos vaihtaa jo ennen käynnistystä. Toimi 2016-2021 ok pari kertaa vuodessa käytetyn viikon-parin jakson.

Vois tietty kokeilla, jossain olis vähän hitaampaa muistia joka varmaan toimis mutta en oikein usko että siitä kun muistidiagnoosit ym oli kunnossa
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.08.2021
Viestejä
491
Onko se mökkikone kun vain toisinaan käytetään mutta viikko kerrallaan? Ja asiaa, itsellä hävisi saman ikäisestä, harvoin käytetystä koneesta kaikki elo kun laitoin siihen ssd:n kaveriksi 4 kiintolevyä. Ei korjautunut, meni roskiin.
 
Liittynyt
28.11.2016
Viestejä
169
Tavallaan tekis mieli päivittää bios mutta kun se on aiemmin toiminut moitteetta eikä yhtään mitään ole muutettu tauon aikana .. tuo on yhdessä projektissa jota tehdään pätkissä.

Mökillä on läppäri ja sen kanssa onkin joskus tuskaa kun Windows-puoli on vielä HDD:llä, OS X sentään SSD:llä mutta muistaakseni viritin sen virtuaalimuistin SSD:n puolelle ja RAMmiakin kophtuulliset 16GB .. lähinnä päivitykset taisi kestää muttei se mökillä ole niin nuukaa. Oon joskus mökkiläppäriä käyttänyt myös toiselta Win levyltä e-satan kautta bootaten mutta se on vähän epäkäytännölklinen jos pitää siirrellä konetta sisältä terassille.
 
Liittynyt
29.05.2020
Viestejä
503
Tässä tilanteessa oma suositukseni on, että et päivitä BIOSia ihan vielä. Jos tietokone on epävakaa ja toimii epäluotettavasti, niin on riski että BIOS-päivitys menee keturalleen ja sitten mennään ojasta allikkoon.

Epäilen että vika on virtalähteessä tai emolevyssä. En tiedä onko tuo sinun virtalähteesi tarkalleen ottaen tämä malli, mutta tuo ainakin on jo aika iäkäs, eikä ole ollut uutenakaan mikään laatuvehje. Tuolla keskustelussa kommentit ovat jostainkymmenen vuoden takaa, eivätkä todellakaan ole kovin mairittelevia. Eli toisella virtalähteellä voisit kokeilla ja katsoa katoavatko ongelmat sillä. Ja toki voit muisteille ajaa Memtestiä ja tarkistaa, ettei niissä ole vikaa.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
239 634
Viestejä
4 197 231
Jäsenet
70 759
Uusin jäsen
$amii

Hinta.fi

Ylös Bottom