Yleistä keskustelua ruoanlaitosta (vinkit, kysymykset jne)

Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
399
Aloitan tämmöisen kun tuli kysyttävää ja täälläkin pyörii paljon kokkaavia. Eli nyt kun lämmityskausi on ollut jo hyvän aikaa päällä, niin tekisi mieli hyödyntää takan jälkilämpöä ruoanlaitossa. Yksi vaihtoehto olisi pinnoitettu valurautapata tai vastaava. Savipata vaatinee vesikäsittelyn ja kylmän uunin, joten se ei sovi itselle vaikka ehkä muuten paras olisikin.

Löytyy lasipata, mutta kestääkö se kuumassa takassa kokkailua?
 
Olisi aika ostaa uusi paistinpannu. Mielellään sellainen "monitoimipaistinpannu" joka ei ole liian spesifiin kokkailuun suunnattu vaan siinä onnistuisi kaikki tarpeellinen munakokkelista wokkikasviksiin ja pihvin paistoon. Keittiössä kun ei ole tilaa monelle paistinpannulle. Budjettia noin 100 euroa, saa mennä hitusen ylikin. Osaatteko suositella jotain?
 
Itse saman kysymyksen ääressä. Kiinnostaa myös myrkyttömyys. Ovatkohan keraamiset pannut hyviä?
 
Omasta keittiöstä löytyy valurautapannu ja Ikean Oumbärlig eli teflonpannu 28cm halkaisijalla. Hintaahan tuolla Ikean pannulla on 15 euroa, mutta kestoikä on vähintään se kaksi vuotta omassa, suhteellisen ahkerassa käytössä. Käyttöikä on tismalleen sama kuin muilla alle 100 euron pinnoitetuilla paistinpannuilla. Henkilökohtaisesti minua ei kiinnosta maksaa 70 euroa Jamie Oliverin naamasta pakkauspahveissa, joten Ikealla mennään.

Yli sadan euron pinnoitettuja pannuja en ole hankkinut koskaan, mutta toisaalta minua ei kiinnosta alkaa koekaniiniksi kovin hepposin perustein. Pihvit ja lihat paistelen valurautapannulla.
 
Olisi aika ostaa uusi paistinpannu. Mielellään sellainen "monitoimipaistinpannu" joka ei ole liian spesifiin kokkailuun suunnattu vaan siinä onnistuisi kaikki tarpeellinen munakokkelista wokkikasviksiin ja pihvin paistoon. Keittiössä kun ei ole tilaa monelle paistinpannulle. Budjettia noin 100 euroa, saa mennä hitusen ylikin. Osaatteko suositella jotain?

Hiiliteräspannu?
 
Omasta keittiöstä löytyy valurautapannu ja Ikean Oumbärlig eli teflonpannu 28cm halkaisijalla. Hintaahan tuolla Ikean pannulla on 15 euroa, mutta kestoikä on vähintään se kaksi vuotta omassa, suhteellisen ahkerassa käytössä. Käyttöikä on tismalleen sama kuin muilla alle 100 euron pinnoitetuilla paistinpannuilla. Henkilökohtaisesti minua ei kiinnosta maksaa 70 euroa Jamie Oliverin naamasta pakkauspahveissa, joten Ikealla mennään.

Yli sadan euron pinnoitettuja pannuja en ole hankkinut koskaan, mutta toisaalta minua ei kiinnosta alkaa koekaniiniksi kovin hepposin perustein. Pihvit ja lihat paistelen valurautapannulla.

Se siinä on, että jos noilta pinnotepannuilta toivoo pitkää käyttöikää niin joko paistaa ne lihat hieman ujommin ja tyytyy tulokseen, tai ostaa sellaisen jossa ei ole pinnoitetta.

Yksi hyvä on myös pistää se levy maksimeille ja ruuanlaiton jälkeen sammuttaa kylmään veteen tämä tyhjä tulikuuma pannu.

Sitten ihmetellään kun teflonpannut ovat paskaa.
 
Aloitan tämmöisen kun tuli kysyttävää ja täälläkin pyörii paljon kokkaavia. Eli nyt kun lämmityskausi on ollut jo hyvän aikaa päällä, niin tekisi mieli hyödyntää takan jälkilämpöä ruoanlaitossa. Yksi vaihtoehto olisi pinnoitettu valurautapata tai vastaava. Savipata vaatinee vesikäsittelyn ja kylmän uunin, joten se ei sovi itselle vaikka ehkä muuten paras olisikin.

Löytyy lasipata, mutta kestääkö se kuumassa takassa kokkailua?

Itse hommasin Le Creuset'in valuratapadan, tän näköisen:
uKAti0N.jpg


en ole hetkeäkään katunut.
 
Le creusetin valurautapadalle pisteet, sillä/sille voi tehdä "mitä vaan". Jos ei merkki kiinnosta kannessa niin merkittömiä vastaavia löytyy halvemmallakin ja en näe syytä miksi olisi mitenkään huonompia - tuote kuitenkin on varsin yksinkertainen.
 
100e on jo kohtuu summa kasariin. Valurauta pihveihin ja ikean 2e pannu munakkaisiin. noita 30-50e ikipannuja kannata ostaa samaa teflon paskaa. Täällä valurauta pihveille ja munakkaisiin ikean paskat.

Wokki sitten erikseen jos hifistelee. En ole löytänyt noitten kombinaatiota.
 
Kestävä ja hyvä blenderi ja yleiskone (tai molemmat samassa?) pitäisi löytää. Muutamat OBH jne. halpisblenderit (>50€) ollut ja kaikki hajonnut noin kahden vuoden sisään. Osaiskoa joku suositella laitteita?

Blenderi alle 150, yleiskone alle 300. Tai jos yhessä paketissa saa molemmat niin parempi!
 
Tähän ei välttämättä pidä paikkansa että merkki. Kuinka paljon käytät niitä? Satunnaisen smoothajan pärjää OBH:kin. Helpompi jos erikseen pitää puhtaana. Tolla budjetilla saa ihan laatuvehkeet...mutta mikäs se sitten on :D

Siitä kokemuksia jos ei suosituksia täätä löydy. Blenderi: arvostelut ja blenderivertailu
 
Kestävä ja hyvä blenderi ja yleiskone (tai molemmat samassa?) pitäisi löytää. Muutamat OBH jne. halpisblenderit (>50€) ollut ja kaikki hajonnut noin kahden vuoden sisään. Osaiskoa joku suositella laitteita?

Blenderi alle 150, yleiskone alle 300. Tai jos yhessä paketissa saa molemmat niin parempi!

Menee yli blenderin budjetista mutta päivääkään ei ole harmittanut verkkokauppa.comista saatavilla olevan Omniblend V:n hankkiminen. Ero kalliimpiin Blendteceihin ja Vitamixeihin hyvin minimaalista.

JTC TM-800 Omniblend V -kolmen hevosvoiman tehosekoitin, musta 249,90 €

2 vuotta kovaa käyttöä takana ja kaiken hienontaa vaivatta mitä vaan koettanut laittaa myllyyn.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 477
Viestejä
4 539 140
Jäsenet
74 803
Uusin jäsen
Mäntyvirta

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom